Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

Ben taze fasülye ve patlıcandan memnun kalmadım. Barbunya, bezelye de sorun yok. Ama diğer sebzeler kızartarak ya da şoklayarak koysam bile lezzeti bozulmuş geldi bana
annnem hep yapardı benim hiç sorun olmamıştı yani kokusu değişmemiş olurdu
poşetlerin havasını ii almış olmazsanız oda yapabilir
barbunya ailece yemediğimiz ortak yemek o yüzden hiç pişirmedim
kesinlikle bamyadada sıkıntı olmuyor bezelye daha önceden koymuşluğum var oda ii oluyor
bir de ben bakliyatları fazla haşlar yarısını dondurucuya atarım kolaylık olur et tavuk suları koyarım

Evet çalışıyorum. İnsan deneyimleyerek tecrübe ediyor. Şu an ne kadar rahat olurdum oysa. Sebze çok severiz biz bir de. Şu an dondurucumda sadece yaprak var. Onları da bu Pazar değerlendireyim diyorum.

yaprak benimde çok var,bi akşam oturup sarmam lazım
sarıp sarıp dondurucuya attımı acil gelen misafir için veli nimet oluyor
birde ben egede yaşıyorum burada kurutmalıklar harika oluyor
ben patlıcan biber dolmalık biber kuruttum seneye fasulyede kurutacağım onu merak ediyorum

yaprak benimde çok var,bi akşam oturup sarmam lazım
sarıp sarıp dondurucuya attımı acil gelen misafir için veli nimet oluyor
birde ben egede yaşıyorum burada kurutmalıklar harika oluyor
ben patlıcan biber dolmalık biber kuruttum seneye fasulyede kurutacağım onu merak ediyorum

Yaprakları sarıp pişirmeden mi atıyoruz? Ben de domates ve bezelye çok istiyorum önümüzdeki yaz için.

Patlıcan kızartması benim de hoşuma gitmiyor

ayy hamilemisininz maşallahhh
Allah sağlıkla versin bebeğinizi kucağınıza
annem karnıyarık olarak bütün kızartıp koyar difrize
yağını peçete ile aldırır hiç kötü olmaz
ya karnı yarık pişirir yada dondurucudan çıktığında doğrar musakka yapar
közlenmiş koydum ben çok seviyorum
özelikkle yazın mangalda közlenen patlıcan biberlerin tadı bi başka

Yaprakları sarıp pişirmeden mi atıyoruz? Ben de domates ve bezelye çok istiyorum önümüzdeki yaz için.
Evet pişirmeden canım
Domates sosunu konservelik kavanozlarda yap dipfrizde yer kaplamasın
Biz annemle 50 kavanoz yaptık bana 2 kıştır kullanıyorum az kaldı, hiç bozulmadı, kapaklar yeni olucak ama...

şu dondurucu kullanan kadınlara hayranım
benim arkadaşım köy ekmeği koyuyor

Evet hamileyim az kaldı inş
Amin çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Közlenmiş patlıcan bende de var onu seviyorum ama karnıyarıklığı pek sevemedim

Patlıcan kızartması benim de hoşuma gitmiyor

Ben de buradan fikir alıp yapmıştım, zaten çok da zahmetli geldi yaparken. Çok olunca kızartkızart bitmiyor. Eşim musakka sever diye yaptım ama lezzeti epey farklı geldi. Bu sene yapmam herhalde. Onun yerine bol bol barbunya bezelye koyarım.

bende herşeyi fazla yaptıgımda koyarım genelde eşim yemediği için öyle şeylere ihtiyaç duymuyoruz
aslında ben çok istiyorum ama yenmeyince umarım kızım bana benzer :anneadayı::emir_bebek:
Yemek seçen insan çok zor gerçekten. Eşim hiç seçmez, benim de çok azdır yemediğim şeyler. Ama 1,5 yaşındaki oğlum şimdiden yemek seçiyor. Sürekli tötte( köfte) ve ep( kavurma) istiyor. Dayısına çekmiş.

annnem hep yapardı benim hiç sorun olmamıştı yani kokusu değişmemiş olurdu
poşetlerin havasını ii almış olmazsanız oda yapabilir
barbunya ailece yemediğimiz ortak yemek o yüzden hiç pişirmedim
kesinlikle bamyadada sıkıntı olmuyor bezelye daha önceden koymuşluğum var oda ii oluyor
bir de ben bakliyatları fazla haşlar yarısını dondurucuya atarım kolaylık olur et tavuk suları koyarım

Poşetlerin havasını iyi almıştım yer kaplamasın diye, hatta pipetle vakumladım:)

Bamyayı ben yemiyorum., eşim de koymana gerek yok dedi fiyatı düşmeyince. Belki bu sene denerim.

Fazladan nohut kuru fasülye başlamayı ben de yapıyorum. Dün kuru fasülye kaynatıp koydum, bugün de nohutu haşlayacağım. Pratik oluyr gerçekten. Soğanını salçasını kavur, üstüne sıcak su ekle, hemen pişiyor. O arada bir de pilav ve ayran. Hemen menü oluyor

aynen sarıyorum pişirmeden difrize koyuyorum
çıkarttığımda çzödürmeden hemen tencereye alıyorum normal pişireceğim gibi pişiriyorum çok güzel oluyor limonlu zeytinyağlı
domates yemeklerin kraliçesi hiç bişey koymayın domatesiniz mutlaka kavanoz yada difrizde olsun
kışın domatesin hayrı yok hemde pahalı
menemen içinde çok ii oluyor
bezelye yemeği olarak benim evde yemiyorlar ama rus salatası garnitür olarak koyarsam yemeklere yeniyor
bende koyacağım

Evet pişirmeden canım
Domates sosunu konservelik kavanozlarda yap dipfrizde yer kaplamasın
Biz annemle 50 kavanoz yaptık bana 2 kıştır kullanıyorum az kaldı, hiç bozulmadı, kapaklar yeni olucak ama...

50 kavanoz mu? Cennete düşmüş gibi. Aileler burada değil bizim uzakta, yazın tatile gelirlerse yaptırayım ben de. Gelmezlerse de kendim yapayım. Yemeklerde domates sosuna bayılıyorum çünkü.

Tamam bu Pazar o yapraklar sarılacak diye not alıyorum.

Ben de buradan fikir alıp yapmıştım, zaten çok da zahmetli geldi yaparken. Çok olunca kızartkızart bitmiyor. Eşim musakka sever diye yaptım ama lezzeti epey farklı geldi. Bu sene yapmam herhalde. Onun yerine bol bol barbunya bezelye koyarım.

Yemek seçen insan çok zor gerçekten. Eşim hiç seçmez, benim de çok azdır yemediğim şeyler. Ama 1,5 yaşındaki oğlum şimdiden yemek seçiyor. Sürekli tötte( köfte) ve ep( kavurma) istiyor. Dayısına çekmiş.

Poşetlerin havasını iyi almıştım yer kaplamasın diye, hatta pipetle vakumladım:)

Bamyayı ben yemiyorum., eşim de koymana gerek yok dedi fiyatı düşmeyince. Belki bu sene denerim.

Fazladan nohut kuru fasülye başlamayı ben de yapıyorum. Dün kuru fasülye kaynatıp koydum, bugün de nohutu haşlayacağım. Pratik oluyr gerçekten. Soğanını salçasını kavur, üstüne sıcak su ekle, hemen pişiyor. O arada bir de pilav ve ayran. Hemen menü oluyor
pratik yaşamak zorundayız ne yapalım zamanla yarışıyor insan tabii

50 kavanoz mu? Cennete düşmüş gibi. Aileler burada değil bizim uzakta, yazın tatile gelirlerse yaptırayım ben de. Gelmezlerse de kendim yapayım. Yemeklerde domates sosuna bayılıyorum çünkü.

Tamam bu Pazar o yapraklar sarılacak diye not alıyorum.

Benim de annemler başka şehirde kayınvalidemler başka şehirde o yüzden zaten çok yardımcı oluyorlar buzluk ve kışlık konusunda, sağolsunlar, ben kışın hiç domates almam, hem pahalı hem tatsız kokusuz, yaz domatesi çok kıymetli, bereketli, lezzetli:)

Benim de annemler başka şehirde kayınvalidemler başka şehirde o yüzden zaten çok yardımcı oluyorlar buzluk ve kışlık konusunda, sağolsunlar, ben kışın hiç domates almam, hem pahalı hem tatsız kokusuz, yaz domatesi çok kıymetli, bereketli, lezzetli:)

Ben de evlendiğim seneden beri yapıyorum konsere domates. Bu yaz 80 kilo yaptım hemen hemen. Çok kullanıyorum yemeklere çorbalara.

X