Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

Bende bugün aldıklarımızı yazarım sana bende çok severim öyle haşlanan şeyleri olmassa hafta en az 2 gün yesek keşke
Tamam canım
Hamilesin söylemeye çekiniyorum ama dün canım mercimek köftesi çekti normalde kadınlar günde oturmalarda falan yer ama ben salata niyetine yaptım eşim yiyo böyle şeyleri ben de seviniyorum inş eşin de zamanla senin güzel ve sağlıklı yemeklerine alışır çünkü yemek bi alışkanlık o önceden gördüğü gibi istiyo ama sen bu alışkanlığı değiştirebilirsin:)

Uzun zamandır duran yeşil mercimeğim vardı, onu ıslattım, erişteli çorbasını yapacağım. Yemek olarak da terbiyeli köfte ve tavuk sote var. Onlardan birini ısıtırım.
Bunun gibi önceki günden düşünebilirsin canım hemde ne oldugunu bilirsin
bende bi gün önceden plan yapıyorum
hazırlıycak biey varsa bi gün önceden hazırlarım

umarım canım benimde yapasım geldi dün aklımdan geçirdim hatta mercimek köftesi
bende farklı yapıyorum gerçi yağda kızartıyorum
aşermem meraklanma kayınvalidemiz hep alıştırmış makarna tavuk falan
bişey beğenmiyor

elmadilimi canım mesela ben buraları okumadan önce canımız hemen ne istiyosa onu yapıyodum eğer evde yoksa hemen koşa koşa markete gidiyoduk buzluk da ağzına kadar doluydu çünkü gurbetteyim kv de annem de geldikçe gittikçe bisürü şey veriyodu(doldurmalık biber, dogranmıs biber, közlenmiş biber, hoşaflık kurular, kompostoluklar, sarmalar, peynir, tereyağı, kaymak, börek, çörek, milföy, bamya, ıspanak, pırasa, kemikli etler, mantı, pastırma, kuru köfte, sulu köftelik yuvarlanmış köfte, yeşil fasülye vb vb o kadar çoktu ki arkada ne var bilmiyodum)

Sonra kadınlar kulübünden esinlendim kendime 20 gün alışverişsiz yemek yapcam dedim ve sözümü tuttum hatta 24 gün oldu eldeki evdeki imkanlarla artı bakliyat yemekleriyle herşeyi harcadım pişirdim sıkılmadık çöpe atmadık hergün değişik bi menü yaptım çok eğlenceli bi arınma dönemi oldu şimdi buzluğumun bi katı bomboş diğer katı da ferah hiç para harcamadık yemeğe ve değişik şeylerle beslendik

Öyle işte...

Benim de buzlukta epey şeyim var. Zaten benim 2 buzdolabı kadar dondurucum var toplam. Ama şimdi hepsini eritsem, acil birşey olunca ne yaparım diyorum. Bebeğim olduğu için bazen oradan çıkarıp bişeyler ayarlıyorum hemen

ben özellikle erittim ki doğum için aileler gene memleketten gelecekler ve bişeyler getirecekler yer yoktu koymaya hem de epey zaman olmuştu yenmesi lazımdı artık

ben özellikle erittim ki doğum için aileler gene memleketten gelecekler ve bişeyler getirecekler yer yoktu koymaya hem de epey zaman olmuştu yenmesi lazımdı artık

Anladım. Ben de yavaş yavaş dondurucuya ağırlık vereyim artık yemek hazırlarken. Bütün ve doğranmış tavuklar var. Yazdan koyduğum erik, şeftali,kabak, taze fasülye var. Eriği komposto yaptım birkaç kere. Diğerlerini pek kullanmadım. Bu hafta pazara çıkmayayım en iyisi

Kk'de sizin kadar yüzsüzünü hiç görmedim sanırım

Ben aynayım
Siz kendinizi görmüşsünüz!!

Ayrıca her yazdığıma gereksiz şeyler yazmayı kendi kendinize görev mi bildiniz
Gidin küçücük çocuğunuzla ilgilenin bu vakte

Ayrıca ben şuana kadar hiç kimseyle bu şekilde tartışmadım
Bu durum benden değil sizden kaynaklı yani
Zaten bu konuda da ilk sayfalarda tartışmadığınız kalmamış gibi

Değerli vaktimi size cevap yazarak heba ettiğim için çok kızdım şuan kendime. ( nokta )

AsSsk canım bizim bu akşamki market ve pazar alışverişimiz 340 tl tuttu, uzun bi süre market görmek istemiyorum 8.5aylık hamileyken en ufak bişey almak bile yoruyo insanı, gelince 1 saat de onları yerleştirmekle uğraştım

kesinlikle alışverişe özellikle markete giderken

1- aç karnına gidilmemeli

2-evde eksik neyse liste yapılmalı diye düşünüyorum

bizimde aylık en çok harcama market-benzin ve sigaraya gidiyor

1500 kredi ödüyoruz + masraflar masraflar

eşimin 3-4 ay önce maaşına 250tl zam geldi onu görmezden gelip hemen bankaya yatırıyoruz

yoksa ay sonuna kılı kılına yetişiyor

her ay ekstra beklenmedik masraf çıkıyor

Bence de kesinlikle LİSTE yapılmalı, ben en ufak bi alışverişe bile listeyle giderim hem alcaklarımı unutmam hem de amaçsızca markette dolaşmam, alıp çıkarım

Ben de önümüzdeki hafta için bir yemek listesi oluşturucam. Yarın itibariyle alışverişsiz bir hafta umuyorum. Yazın dondurucuya sebze atmadığıma o kadar pişmanım ki bu yaz İnşallah yapacağım.

Bence de kesinlikle LİSTE yapılmalı, ben en ufak bi alışverişe bile listeyle giderim hem alcaklarımı unutmam hem de amaçsızca markette dolaşmam, alıp çıkarım

benim eşim tehlikeli alışveriş konusunda

evde bi eksik olsun akşam gelirken şunu al demek bize pahalıya patlar herzaman

hele benim yaramazla gittilerse ıvır zıvır doldurur

oyüzden eksikleri genelde ben görerim

yada beraber alışveriş yaparız

Ben de önümüzdeki hafta için bir yemek listesi oluşturucam. Yarın itibariyle alışverişsiz bir hafta umuyorum. Yazın dondurucuya sebze atmadığıma o kadar pişmanım ki bu yaz İnşallah yapacağım.

kesinlikle onun faydası çok
hele çalışansanız dondurucu büyük kurtarıcı
bende çok bişey atmadım ama seneye azimliyim şimdiden
közlenmiş biber patlıcan,taze biber,yaprak
bamya,mısır, koymuştum sadece
domates soslarımı k.validem yapıyor sağolsun
seneye taze fasulye patlıcan yemeklik,evdekiler yemesede kendim için bezelye koymayı düşünüyorum

Evet çalışıyorum. İnsan deneyimleyerek tecrübe ediyor. Şu an ne kadar rahat olurdum oysa. Sebze çok severiz biz bir de. Şu an dondurucumda sadece yaprak var. Onları da bu Pazar değerlendireyim diyorum.

Ben taze fasülye ve patlıcandan memnun kalmadım. Barbunya, bezelye de sorun yok. Ama diğer sebzeler kızartarak ya da şoklayarak koysam bile lezzeti bozulmuş geldi bana

canım baya bi idare eder seni allah bi avazda kurtarsın inş.
eşim gitmedi alışverişe bende patates kızarttım
onu yedik peynir zeytin falan gidelim dedim gideriz bakam dedi durdu

Ben taze fasülye ve patlıcandan memnun kalmadım. Barbunya, bezelye de sorun yok. Ama diğer sebzeler kızartarak ya da şoklayarak koysam bile lezzeti bozulmuş geldi bana
bende herşeyi fazla yaptıgımda koyarım genelde eşim yemediği için öyle şeylere ihtiyaç duymuyoruz
aslında ben çok istiyorum ama yenmeyince umarım kızım bana benzer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…