- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.097
-
- Konu Sahibi elmadilimi
Yani aslında yiyecek konusunu kısmayıp
kazanılan paradan bi kenara atmak borçmuş gibi düşünmek çok mantıklı
ama o alışvveriş listesinde gereksiz şeyler neler onları takip et derim
yada alışverişe giderken liste yapmakta mantıklı gelmişti bana
bende bugün alışverişe gidicem
ama şehir olaak fiyatlar çok farkediyor
Buzdolabının üstüne magnet notluk al eksik bişey farkettin hemen yazListe yapamıyorum ki, bi günde 2-3 kere markete gidiyoruz bazen. Çok dalgınım aklımda kalmıyor eksikler. Ama gereksiz şeyler almamaya çalışıyorum. Bir ara fişlerş biriktirip bakmıştım neler gereksiz diye
Biz de bugün iş çıkışı eşimle büyük market alışverişine çıkıcaz listem hazır ama hala eksik bişey var mı diye düşünüyorum çünkü doğum iznine ayrılıcam bikaç güne, eşim bensiz alışverişi pek beceremiyo, ben de artık pek çıkamam, hava da malum, ağırlaştım artık, alacaklarımız uzuuuuuun bir süre bizi idare etsin istiyorum haftalık alışverişi de detaylı listeyle eşime vericem artık ne kadar başarabilirse:) sence bir evin büyük ve elzem ihtiyaçları neler canım listemi kontrol etcem
Not alma konusunda haklısın. Eskiden öyle yapıyordum, oğlum doğduğundan beri günler çok hareketli geçiyor.Buzdolabının üstüne magnet notluk al eksik bişey farkettin hemen yaz
günde değilde haftada gitsen hadi ayda olmuyor diyelim bence daha sağlıklı olmazmı
Tüketime bağlı canım
benim eşim sebe yemeği yemez yediği tek sulu yemek kuru fasülye sen düşün
hep gözleme köfte tavuk yer bende hamileyim artık yavaş yavaş aşılamm lazım
hazır şeyler yiyor hep
ama sen nasıl bi beslenme düzenin olduğunu söyle öyle bir düşünelim neler olmalı diye
bunlarıda haftaya idare edebilecek kadar almak daha iyiNot alma konusunda haklısın. Eskiden öyle yapıyordum, oğlum doğduğundan beri günler çok hareketli geçiyor.
Toplu alışveriş yapsak da günlük birşeyler çıkıyor genelde. Yoğurt yumurta süt gibi şeyler çok hızlı bitiyor, sık sık almak gerekiyor.
Kahvaltılık peynir, zeytin, bal, reçel çeşitleri.
Bakliyat pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasülye
Un,şeker, çay, makarna, tuz ve diğer baharatlar
Temizlik malzemeleri diye düşünebilirsiniz kabaca.
Süt yoğurt yumurta gibi günlük şeyleri de eşiniz halleder tek başına.
çok sevindimBiz hiç yemek seçmiyoruz ne olursa yiyoruz bu akşam hale gitcez geç saate dek açık oluyo ordan meyve ve brokoli havuç limon yeşillik balık karnıbahar lahana alcam
Marketten de herşeyin büyüğünü çoğunu alcam
Salça, yağ, bakliyat, deterjan, un, pasta malzemeleri, banyo ve kozmetik ürünleri, çay vb
300ü rahat geçer eminim hayırlısı tabii
20 gündür alışveriş yapmamak için hiç olmadığı kadar özel bi çaba sarfettim, evdeki herşeyi değerlendirdim, tarihi geçmesin israf olmasın diye 20 akşam yemeği hazırladım buzluğu biraz boşaltma yoluna gittim ruhum daralıyodu bisürü şey vardı ne nerde bulamıyodum ne vardı unutuyodum ama şimdi tek tük kaldı hem de herşeyin tazesi güzel buzluk kokusundan hoşlanmıyorum kurban hariç et tavuk saklamıyorum taze alıp yiyoruz, önceden her hafta zırt pırt alışverişe gidiyoduk bu son ay kadınlar kulübü birikim topikleri sayesinde valla ufkum açıldı yeni şeyler denedim herşeyi dibine kadar kullanmayı keşfettim tutumlu oldum yemek ürettim eşim de çok memnun
evet canım ben inanın sizin gibi hergün çeşit herşeyi yiyen bi insan isteridm ben yerim çünküÇok teşekkür ederim :) süper böyle gruplandırıp güzel listeler hazırlıcam eşime, alışveriş pratikleşir, bebişle herşeye ben yetişemem artık
çok sevindim
bende dibine kadar kullandım hiçbirşey kalmadı bende yapıcam
ama eşime sebze yemeği yesek biraz da dedim annem e söyliyim alsın dedim biz alırız dedi
inşaallah olur benim kayınvalidemin yemek kültürü yok bende yarın ne kadar harcadığımızı yazarım
sebzeleride sulu değilde haşlayıp kaşarlı falan yapsam belki sever
Bende bugün aldıklarımızı yazarım sana bende çok severim öyle haşlanan şeyleri olmassa hafta en az 2 gün yesek keşkeAslında sebze çok sağlıklı biz çok severiz ama bu ara çok pırasa ıspanak yedik onlara ara vericem yemediklerimizi bu hafta tüketcem biz yoğurtlu karnabahar ve brokoli haşlamasını çok seviyoruz sağlıksız olmasın diye evlendiğimden beri hiç karnabahar kızartmadım salçalı sulu yemeklerini de yapmam en güzeli haşlama ve salatada tüketmek ben lahanayı da çiğ doğruyorum salataya güzel oluyo hem besin değeri düşmüyo
Eşin de inş alışır bunları yemeye
Ben de ne kadar harcadığımızı yazcam sonra
bunlarıda haftaya idare edebilecek kadar almak daha iyi
difriz varmış bence peyniri falan orda saklayabilirsin
bi tek ekmek kalır günlük
çok sevindim
bende dibine kadar kullandım hiçbirşey kalmadı bende yapıcam
ama eşime sebze yemeği yesek biraz da dedim annem e söyliyim alsın dedim biz alırız dedi
inşaallah olur benim kayınvalidemin yemek kültürü yok bende yarın ne kadar harcadığımızı yazarım
sebzeleride sulu değilde haşlayıp kaşarlı falan yapsam belki sever
teşekkür ederim canım deniycem sağolPeyniri açık almıyoruz zaten. Ya marketten paketli alıyorum. Ya da büyük kahvaltılık satan yerlerden alıp vakum yaptırıyorum. Birkaç ay gidiyor.
Sık bitenler yumurta süt ve yoğurt. Bebeğim olduğu için kutu süt değil de çiğ veya günlük almaya çalışıyorum. Yumurta da 15li alsam 1 hafta gitmiyor. 30lu alsam bayat yemiş gibi hissediyorum. Yoğurt da eskiden kendim yapıyordum ama istanbula Taşınınca zor oldu süt bulmak. Maketten 2 kiloluk alıyorum, o da hızlı bitiyor. Küflenebilir diye de 2 tane almak istemiyorum.
Sebze yemeği olarak şunu bir dene. Kaynabaharı küçük küçük ayırıp haşla ama biraz diri kalsın. Sonra üstüne soğan, kıyma kavur, biraz salça varsa domates konservesinden koy, kaynasın azıcık. Altını kapatıp baharatlarını ekle. Borcama aldığın karbaharın üstüne yay. Onun üstüne de beşamel sos ve kaşar rendesi. Biraz fırınla. Çok güzel oluyor. Hafif bir yemek değil ama yanına pilav makarnaya gerek olmuyor.
buzluğa attığım herşeyi parça parça baktım hepsini tavada pişirdim bi pilav yanına tamam yensin sürekli gün atlayarak buzluğu temizledim bıkmasın diye
teşekkür ederim canım deniycem sağol
bide süt yoğurt ve yumurta buu kadar sık gidiyorsa bunları günlük beslenme düzeninden say ama
yumurta çok gibi geldi haftada 3 4 gün yenmesi gerek diye duymuştum
buzluğa attığım herşeyi parça parça baktım hepsini tavada pişirdim bi pilav yanına tamam yensin sürekli gün atlayarak buzluğu temizledim bıkmasın diye
o zaman 30 lu alsan bence bilindik yerden almak daha iyi olur çok tüketiyorsunEmzirdiğim için her gün bir yumurta yememi önermişti diyetisyen. Oğlum da yiyor sabahları. Ama ikimiz de beyazını yiyemiyoruz, gün aşırı ikişer tane sarı kırıyorum.
Eşim de haftada 2-3 kere 3 yumurta yiyor.
hergün farklı bi çorba bence de iyi olur bende mercimek tarhana ve yoğurt çorbası yaparım canmBuzluktan şikayetim yok aslında. Kullanıyorum çünkü sıkışık zamanımda. Benim de bakliyatlar falan var biraz. Onları çorba falan yapayım bari