- 24 Ağustos 2015
- 3.222
- 3.863
-
- Konu Sahibi elmadilimi
bende sizin gibi düşünüyodum ama dün 1 kilo barbunyaya 11 lira,1 kg domatese 9 lira verince,alsamıydım acaba dedim
yazın barbunyanın 3 kg su 10 liraydı
oğlumun kıyafetlerine dalan kullanıyorum bizede persil konsantre arielin de leke çıkarıcılarını kullanıyorum temelli deterjanda da Ariel kullanayım bakalım nasıl olacak teşekkür ederim bu arada
Domates îçin dondurucuya koymaya gerek yok. Kavanoza da yapabilirsiniz. Barbunya da çok zorunluysa kuru barbunya alın( nohut gibi paketli) ya da kış sebzeleri tüketin. Ben dondurucu yazın aldım kullanıyorum ama almadan önce de bu fiyatlardan yemedim yani hiçbir şeyi. Hem sağlığınıza hem kesenize zarar.
Şöyle bir yazı var
İnanıp inanmamak size kalmış
"Önemli bir sorunumuz var: Her geçen yıl, çocuk sahibi olmak için tedavi görmek zorunda kalanların sayısı katlanarak artıyor.Bu meseleyi araştırdık.Yaklaşık 8 yıldır bir arayış içindeyiz.
Birçok tıbbi ve bitkisel yöntem denedik.Başarılı sonuçlar da aldık.Ancak bu yöntemlerle uğraşırken, alanında uzman bir hocamız 'en azından tedavi müddetince hanımların orkid kullanmamaları gerektiğini' söyledi.
Şaşırdım.Başka ürünler rafta tozlanırken bu ürün çok satılır. Nedenini sordum ''Orkid İsrail malıdır.Kısırlık yapar.Rahime 'doğurma!' emri verir.''dedi. Başımdan kaynar sular boşaldı!
Allah erkekle kadını her birlikteliklerinde çocuk sahibi olabilecek şekilde yaratmıştır.Sahi, öyleyse bizim kısırlık oranımız neden %23'lere fırladı?? Sadece benim çevremde 36 aile var bu durumda olan.
İsrail malları da bu kadar boykot edilmişken bunları yazmak durumundayım. İnanmayan araştırabilir.
Sadece Orkid'le de bitmiyor.Uzman hocamız 'Ariel' için de aynı sıkıntının olduğunu söylemişti.O zaman meseleyi daha iyi anladım.
Araştırmaya devam ettim.Doğal kimyasalı çok aza indirilmiş ürünleri araştırdım.Çok tavsiye edilen bir seminere katıldım. Anlatılanlardan biri şuydu: 'Hanımlar daha hijyenik olsun diye Domestos'u tuvalete bol miktarda dökerler. Sonra tuvalete oturduklarında maruz kaldıkları kimyasalın rahim kanserine sebep olduğunu bilmezler!'
Ya da başınıza sürdüğünüz şampuanı dakikalarca durulasanız bile, siz farketmeseniz de başınızda kimyasal artıklar kalmaktadır.Bu kaçınılmaz.'
(İsrail'in Pantene şampuanını başımızın üstüne üstüne sürmeye devam!)
Düşünün ki 13 yaşında bir kız çocuğu adet gördüğünde Orkid'le tanışsa ve 20 yaşında evlenecek olsa, 7 yıl bahsedilen risklere maruz kalmış demektir.
Doktorların, hiçbir sorunları olmadığını söylediği halde 5 tüp bebek denemesinde de başarılı sonuç elde edemeyen aile tanıyorum.
Yakın çevremde Prima bezlerle büyütülmüş bebekler var. Henüz büyüyüp evlenmediler, geleceklerini merak ediyorum, yakinen takipteyim..
Bebeklerimizi bizi çok seven!! İsrail'in ürettiği bebek bezleriyle bağlıyor, beyinleri daha iyi gelişsin diye! Danone'Ierle büyütüyoruz.
Formülünü, içinde ne olduğunu bile halâ bilmediğimiz kolaları içiyor, ailelerimize içiriyoruz.Bizi sevmeyen, çoğalmamızı asla istemeyen İsrail'in ürünlerini kullanmaya doyamıyoruz!
MESELE AÇIK; İSRAİL başka milletleri, özellikle müslümanları yok etmek istiyor.Sizi yok etmek isteyen bir toplum, sizin için iyi ürünler hazırlar mı? Savaş sadece savaş meydanlarında yapılmıyor artık, milletler birbirini böyle alçakça yöntemlerle de yok edebilir..!
Bütün bunlara rağmen bizler halâ 'Ama İsrail ürünleri çok kaliteli' demeye devam edecek miyiz??
"Ey inananlar! Yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar." (Maide Suresi/51)
Internetteki araştırmalarınızda, İsrail vs bırakıp kışlık domates konservesine yönelirseniz pek çok tarif bulursunuz.Kavanozda domates tarifi verir misiniz detaylı
Yaş 30 oldu eşim korkuyo az daha beklersen yapamıcaksın diye evleneli 2 sene olucak herkes soruyo bebek yokmu adamda ezilio eşimi ikna edemedim dicek yakında bende fazla detyacıyım kabul ediyorum :))
Internetteki araştırmalarınızda, İsrail vs bırakıp kışlık domates konservesine yönelirseniz pek çok tarif bulursunuz.
Net araştırmamda israili araştırdığımı nereden biliyorsunuz!
Mesaj olarak geldi , burada da konusu geçince paylaştım
İnanmayabilirsiniz ama bana bu şekilde yazamazsınız!!
Konuda alman türk kıyaslaması yapılmış
Konuyla ne kadar da alakalı değil mi?!
Size bu kafayla tabi yetmez bin tl mutfağa
ben 1,5 yıllık evliyim istanbulda yaşıyom .Ev almak herkesin olduğu gibi benimde hayalimdi heybeye her ay kira vermek zoruna gidiyor insanın sizin gibi bizde istanbulda alamadık ama İstanbul dışındakilerin fiyatlarınına bakabildinizmi hiç? biz edirne tarafında aldık ev .burayla fiyatları yarıdan daha az birde kiracı bulduk oralar ucuz bölge olduğu için 450 tl kira veriyorlar ,benim kendi evim 600 tl kira .kiramın çoğunu karşılamış oluyor.Aslında evin iyisi kötüsü olmaz belki ilerde satıp istanbuldan alırız allah buyuktur.
Benimde deli gibi mutfak masrafım tutuyor. Eve et, süt, yumurta, peynir, yoğurt almaya yetişemiyorum. 2,5 kiloluk yoğurt 3 günde biter. Eşim çocuklar oturur her akşam 1 kalıp peyniri yerler. süt desen her gün 1 litre de süt içilir. 1 kilo çilek alsam muz alsam aynı gün biter. Hergün 5 yumurta yenir haftasonu 2 katına çıkar. Çocuklar hergün et yemek zorunda onların eti, köftesi vs. Derken çok oluyor. Yaz geldi bide buna dondurmalarını eklersen yandım ben. yalnız hiç ekmek yenmez bizim evde yemeklerin yanında çocuklar dA öyle alıştı biraz da bu nedenle çok oluyor. 1000 tl yi geçiyor masraf.
market fiyatları uçuk ki ne uçukk ama pazar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim
belki küçük şehirde yaşamanın verdiği avantaj olabilir
bu hafta pazardan;
domates :1 lira
semiz otu :1 lira kilosu
kabak :1 lira
biber:1 lira
marul:1 lira kilosu
patates:2,5 kilosu 5 lira
alışveriş yaptım
zeytinimi de pazardan alırım egede olduğumuz için 5-7 lira siyah yeşil zeytin fiyatı
İkna olmuşsunuz :)
Nasıl ikna oldunuz
Hayırlı evlat olsun inşaAllah
Eşinizin maaşı arttı mı 20 tl kalır yazmışsınız
Allah hepimize bereket versin
Hayırlı olsun eviniz
İstanbul çok pahalı
Mantıklı olmuş sizinkisi
Ne kadara aldınız
En azından alınan çöpe gidip israf olmuyor yeniyor bu iyi bir şey
Kaç çocuğunuz var
Sadece sebze var
Meyve?
Aylar önceki konuda neden sürekli alıntı yapıyorsunuz
Sadece sebze var
Meyve?
Kk'de sizin kadar yüzsüzünü hiç görmedim sanırımOkudukça yazmam gerekenleri yazıyorum
Yazarken size mi soracaktım
Aylar önceki konuysa yoruma kapattırın madem
merhabalar çok güzel bi konu açmıssın bilgi amaçlı takip ediyorum siziKk'de sizin kadar yüzsüzünü hiç görmedim sanırım
Haklısınız, kusura baknayın. Konu pek ilerlemiyor artık. Bugün eşimin maaş günüydü. Bu ay önce ödemeleri yapıp, kalan paranın bir miktarını kenara ayırmayı teklif ettim. Paramız var diye düşününce çok harcanıyormerhabalar çok güzel bi konu açmıssın bilgi amaçlı takip ediyorum sizi
ama lütfen ikili diologlara bu kadar girmeyin çünkü
konunuz süper ve takip etmek isterim
Yani aslında yiyecek konusunu kısmayıpHaklısınız, kusura baknayın. Konu pek ilerlemiyor artık. Bugün eşimin maaş günüydü. Bu ay önce ödemeleri yapıp, kalan paranın bir miktarını kenara ayırmayı teklif ettim. Paramız var diye düşününce çok harcanıyor
Biz de bugün iş çıkışı eşimle büyük market alışverişine çıkıcaz listem hazır ama hala eksik bişey var mı diye düşünüyorum çünkü doğum iznine ayrılıcam bikaç güne, eşim bensiz alışverişi pek beceremiyo, ben de artık pek çıkamam, hava da malum, ağırlaştım artık, alacaklarımız uzuuuuuun bir süre bizi idare etsin istiyorum haftalık alışverişi de detaylı listeyle eşime vericem artık ne kadar başarabilirse:) sence bir evin büyük ve elzem ihtiyaçları neler canım listemi kontrol etcemYani aslında yiyecek konusunu kısmayıp
kazanılan paradan bi kenara atmak borçmuş gibi düşünmek çok mantıklı
ama o alışvveriş listesinde gereksiz şeyler neler onları takip et derim
yada alışverişe giderken liste yapmakta mantıklı gelmişti bana
bende bugün alışverişe gidicem
ama şehir olaak fiyatlar çok farkediyor
Tüketime bağlı canımBiz de bugün iş çıkışı eşimle büyük market alışverişine çıkıcaz listem hazır ama hala eksik bişey var mı diye düşünüyorum çünkü doğum iznine ayrılıcam bikaç güne, eşim bensiz alışverişi pek beceremiyo, ben de artık pek çıkamam, hava da malum, ağırlaştım artık, alacaklarımız uzuuuuuun bir süre bizi idare etsin istiyorum haftalık alışverişi de detaylı listeyle eşime vericem artık ne kadar başarabilirse:) sence bir evin büyük ve elzem ihtiyaçları neler canım listemi kontrol etcem