Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

bende sizin gibi düşünüyodum ama dün 1 kilo barbunyaya 11 lira,1 kg domatese 9 lira verince,alsamıydım acaba dedim
yazın barbunyanın 3 kg su 10 liraydı

Sebze meyveyi mevsiminde yemeği seviyorum hem daha sağlıklı hem de daha ekonomik

Daha önce dikkat etmezdim yeni yeni dikkatimi çekiyor
Her hafta bir iki sebze çok uygun oluyor o hafta o iki çeşidi almalı. Öyle öyle haftalar geçer

oğlumun kıyafetlerine dalan kullanıyorum bizede persil konsantre arielin de leke çıkarıcılarını kullanıyorum temelli deterjanda da Ariel kullanayım bakalım nasıl olacak teşekkür ederim bu arada

Şöyle bir yazı var
İnanıp inanmamak size kalmış

"Önemli bir sorunumuz var: Her geçen yıl, çocuk sahibi olmak için tedavi görmek zorunda kalanların sayısı katlanarak artıyor.Bu meseleyi araştırdık.Yaklaşık 8 yıldır bir arayış içindeyiz.
Birçok tıbbi ve bitkisel yöntem denedik.Başarılı sonuçlar da aldık.Ancak bu yöntemlerle uğraşırken, alanında uzman bir hocamız 'en azından tedavi müddetince hanımların orkid kullanmamaları gerektiğini' söyledi.
Şaşırdım.Başka ürünler rafta tozlanırken bu ürün çok satılır. Nedenini sordum ''Orkid İsrail malıdır.Kısırlık yapar.Rahime 'doğurma!' emri verir.''dedi. Başımdan kaynar sular boşaldı!
Allah erkekle kadını her birlikteliklerinde çocuk sahibi olabilecek şekilde yaratmıştır.Sahi, öyleyse bizim kısırlık oranımız neden %23'lere fırladı?? Sadece benim çevremde 36 aile var bu durumda olan.
İsrail malları da bu kadar boykot edilmişken bunları yazmak durumundayım. İnanmayan araştırabilir.
Sadece Orkid'le de bitmiyor.Uzman hocamız 'Ariel' için de aynı sıkıntının olduğunu söylemişti.O zaman meseleyi daha iyi anladım.
Araştırmaya devam ettim.Doğal kimyasalı çok aza indirilmiş ürünleri araştırdım.Çok tavsiye edilen bir seminere katıldım. Anlatılanlardan biri şuydu: 'Hanımlar daha hijyenik olsun diye Domestos'u tuvalete bol miktarda dökerler. Sonra tuvalete oturduklarında maruz kaldıkları kimyasalın rahim kanserine sebep olduğunu bilmezler!'
Ya da başınıza sürdüğünüz şampuanı dakikalarca durulasanız bile, siz farketmeseniz de başınızda kimyasal artıklar kalmaktadır.Bu kaçınılmaz.'
(İsrail'in Pantene şampuanını başımızın üstüne üstüne sürmeye devam!)
Düşünün ki 13 yaşında bir kız çocuğu adet gördüğünde Orkid'le tanışsa ve 20 yaşında evlenecek olsa, 7 yıl bahsedilen risklere maruz kalmış demektir.
Doktorların, hiçbir sorunları olmadığını söylediği halde 5 tüp bebek denemesinde de başarılı sonuç elde edemeyen aile tanıyorum.
Yakın çevremde Prima bezlerle büyütülmüş bebekler var. Henüz büyüyüp evlenmediler, geleceklerini merak ediyorum, yakinen takipteyim..
Bebeklerimizi bizi çok seven!! İsrail'in ürettiği bebek bezleriyle bağlıyor, beyinleri daha iyi gelişsin diye! Danone'Ierle büyütüyoruz.
Formülünü, içinde ne olduğunu bile halâ bilmediğimiz kolaları içiyor, ailelerimize içiriyoruz.Bizi sevmeyen, çoğalmamızı asla istemeyen İsrail'in ürünlerini kullanmaya doyamıyoruz!
MESELE AÇIK; İSRAİL başka milletleri, özellikle müslümanları yok etmek istiyor.Sizi yok etmek isteyen bir toplum, sizin için iyi ürünler hazırlar mı? Savaş sadece savaş meydanlarında yapılmıyor artık, milletler birbirini böyle alçakça yöntemlerle de yok edebilir..!
Bütün bunlara rağmen bizler halâ 'Ama İsrail ürünleri çok kaliteli' demeye devam edecek miyiz??

"Ey inananlar! Yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar." (Maide Suresi/51)

Kavanozda domates tarifi verir misiniz detaylı

Konuyla zerre kadar alakası olmayan şeyleri paylaşmayın lütfen. Yerli malını kullanalım, ekonomi yapalım desek neyse de, konuyu İsrail'e getirmek çok yanlış. Bahsettiğiniz şeylerin de bilimsel bir dayanağı yok diye düşünüyorum. İsrail boykotu sırasında yapılan yalan haberden başka birşey değildir. Şu anda kısırlığın artmasının sebebi orkîdden ziyade, yediğimiz hormonlu ürünler, evimize soktuğumuz radyasyon. Erkek kısırlığı da arttı, erkekler de mi orkid kullanıyor! Yoksa saçına sürdüğü şampuan, adamı kısır mı yaptı?

Yaş 30 oldu eşim korkuyo az daha beklersen yapamıcaksın diye evleneli 2 sene olucak herkes soruyo bebek yokmu adamda ezilio eşimi ikna edemedim dicek yakında bende fazla detyacıyım kabul ediyorum :))

İkna olmuşsunuz :)
Nasıl ikna oldunuz
Hayırlı evlat olsun inşaAllah

Eşinizin maaşı arttı mı 20 tl kalır yazmışsınız
Allah hepimize bereket versin

Internetteki araştırmalarınızda, İsrail vs bırakıp kışlık domates konservesine yönelirseniz pek çok tarif bulursunuz.

Net araştırmamda israili araştırdığımı nereden biliyorsunuz!
Mesaj olarak geldi , burada da konusu geçince paylaştım
İnanmayabilirsiniz ama bana bu şekilde yazamazsınız!!

Konuda alman türk kıyaslaması yapılmış
Konuyla ne kadar da alakalı değil mi?!

Size bu kafayla tabi yetmez bin tl mutfağa

1- burada neyin konusu geçti de paylaştınız? Konunun İsrail ürünleri ve boykotuyla hiçbir alakası yok. Bir kişi İsrail markası kullanmaktan bahsetti diye, saçma sapan bir yazıyı buraya copy-paste yapmanız gerekmiyordu.

2- Alman-Türk kıyaslaması nerede yapıldı hatırlamıyorum, yapıldıysa da muhakkak ev ekonomisi ile ilgili yapılmıştır. Sizin yazdığınız şeydeki gibi siyasi bir yorum değildir, eminim!

3- bu kafayla bin tl yetmez derken, bunun da bi alakasını göremedim? Konumda siyaset yapmanıza tepki göstermemden Savurgan olduğumu mu çıkardınız? Ya da İsrail yandaşı olduğumu mu? İsrail markalarına para akıttığımı mı?

LÜTFEN, BIRAZ DÜŞÜNÜP ÖYLE YORUM YAPIN. KONUYLA ALAKASIZ ŞEYLER PAYLAŞIP BILGI KİRLİLİĞİ YAPMAYIN!

Hayırlı olsun eviniz
İstanbul çok pahalı
Mantıklı olmuş sizinkisi
Ne kadara aldınız

En azından alınan çöpe gidip israf olmuyor yeniyor bu iyi bir şey
Kaç çocuğunuz var

Sadece sebze var
Meyve?

İkna olmuşsunuz :)
Nasıl ikna oldunuz
Hayırlı evlat olsun inşaAllah

Eşinizin maaşı arttı mı 20 tl kalır yazmışsınız
Allah hepimize bereket versin

Hayırlı olsun eviniz
İstanbul çok pahalı
Mantıklı olmuş sizinkisi
Ne kadara aldınız

En azından alınan çöpe gidip israf olmuyor yeniyor bu iyi bir şey
Kaç çocuğunuz var

Sadece sebze var
Meyve?

Aylar önceki konuda neden sürekli alıntı yapıyorsunuz

Kk'de sizin kadar yüzsüzünü hiç görmedim sanırım
merhabalar çok güzel bi konu açmıssın bilgi amaçlı takip ediyorum sizi
ama lütfen ikili diologlara bu kadar girmeyin çünkü
konunuz süper ve takip etmek isterim

merhabalar çok güzel bi konu açmıssın bilgi amaçlı takip ediyorum sizi
ama lütfen ikili diologlara bu kadar girmeyin çünkü
konunuz süper ve takip etmek isterim
Haklısınız, kusura baknayın. Konu pek ilerlemiyor artık. Bugün eşimin maaş günüydü. Bu ay önce ödemeleri yapıp, kalan paranın bir miktarını kenara ayırmayı teklif ettim. Paramız var diye düşününce çok harcanıyor

Yani aslında yiyecek konusunu kısmayıp
kazanılan paradan bi kenara atmak borçmuş gibi düşünmek çok mantıklı
ama o alışvveriş listesinde gereksiz şeyler neler onları takip et derim
yada alışverişe giderken liste yapmakta mantıklı gelmişti bana
bende bugün alışverişe gidicem
ama şehir olaak fiyatlar çok farkediyor

Biz de bugün iş çıkışı eşimle büyük market alışverişine çıkıcaz listem hazır ama hala eksik bişey var mı diye düşünüyorum çünkü doğum iznine ayrılıcam bikaç güne, eşim bensiz alışverişi pek beceremiyo, ben de artık pek çıkamam, hava da malum, ağırlaştım artık, alacaklarımız uzuuuuuun bir süre bizi idare etsin istiyorum haftalık alışverişi de detaylı listeyle eşime vericem artık ne kadar başarabilirse:) sence bir evin büyük ve elzem ihtiyaçları neler canım listemi kontrol etcem

Tüketime bağlı canım
benim eşim sebe yemeği yemez yediği tek sulu yemek kuru fasülye sen düşün
hep gözleme köfte tavuk yer bende hamileyim artık yavaş yavaş aşılamm lazım
hazır şeyler yiyor hep
ama sen nasıl bi beslenme düzenin olduğunu söyle öyle bir düşünelim neler olmalı diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…