- 27 Nisan 2015
- 4.227
- 7.321
-
- Konu Sahibi elmadilimi
Helal olsun... ben bu kadar kısarsam herseyden bunalıma girerim heralde... sonra biriktirdiğim parayla alacağım ev veya araba da beni düzeltmeye yetmezBen bu ay sadece evde olan malzemelerden oluşan bir yemek listesi yaptim. O listeye gore hareket edicem ama dayanamazsam belki ıspanak alabilirim. Genelde evde olan bakliyatlar buzluktaki sebzelerim ve hamur isleri üzerinden yaptım listemi. Haftalık yapmak uğraştırıcı geldi. Yaptığım yemeklerin üzerini çizip diğer yemekler arasından secim yapıyorum. Bir de fırini ayda 4 kez açma sınırı ve pirinç pilavını haftada 3 gün yapma sınırı getirdim. Esim pirinç pilavına bayılıyor da. Ben biraz azalttim.
Boreklik yufkami dışardan almaktansa evde kendim acmaya başladım.
Makarna olarak da nuh un ankara dan başka almazdim çünkü pistikten sonra diğerlerinin kıvamı değişik geliyordu. Sok un Piyale makarnasini denedim ve beğendim artik makarnami 80 kurusa mal ediyorum yani. Yazdan kendi yaptığım makarnalarim da var. Onlarla idare edicem.
Makarna pisirdigim suyla mercimek çorbası, patates corbasi ya da kabak çorbası yapıyorum. Poğaça hamuruna da kullananlar varmış.
Esim kola gazoz falan olmadan sofraya oturmuyor pek. Ama fiyatları fırladı ben kizdim. Hergun 1 lt icmeyiverelim bu ne boyle dedim. Sonra o konuya da care bulduk . sok un crown gazozu var lezzeti güzel ve 1 TL aylık belli miktar alıp onu iciyoruz ki ben içmeyi bıraktım çünkü çok para gidiyor. Üstüne verdiğim tüm kilolari da geri aldırdı. su en güzeli.
Ekmeği de haftalık 5 tane alıp ikiye bölüp buzluga atiyorum. Gerektikçe çıkarıp isitiyorum. Eşimin is yerine bazen o ekmeklerden ekmek arası yapıyorum bazen hamurisi yapıp gönderiyorum.
Kendimi iyi hissettiğim bir gün tavada yufka yapicam ekmek masrafını da o şekilde kısmak istiyorum. Ben pek yufka sevmem ama eşim seviyor. Boylece bir tasla iki kus vurucam :) hem eşim mutlu olacak hem ekmek parasını kumbarama aticam
Fırın kullanımını azaltmak adına börekleri de tavada yapıyorum artik. Fırında sadece kek poğaça yapicam. Elektrik doğalgazdan pahalı çünkü.
Klozetin sifonuna da içi su dolu sise koydum. Burada yapan çok ben de uyguladim.
Elektrik ve kombi kullanımına da çok dikkat ediyorum. Su isiticisini kaldırdım. Suyu demlikte istiyorum.
Tabi ben yeni evli ve çocuksuz olduğum için bu derece kisabiliyorum. Allah herkese kolaylık versin.
Daha çok şey yapıyorum daha da araştırma içindeyim ama çok uzadı yazdıklarım
Helal olsun... ben bu kadar kısarsam herseyden bunalıma girerim heralde... sonra biriktirdiğim parayla alacağım ev veya araba da beni düzeltmeye yetmez
Önce huzur arkadaşım :)) Allah gönlüne göre versin. Mal mülk edinilir de iyi es bulmak zor bu devirde :))olsun hayallerimiz var sevgimiz var esimle mutluyuz başka bi sıkıntımız yok diyerek sabrediyorum.
Amin sizlerin de inşallah. Evet haklisin çok zor.Önce huzur arkadaşım :)) Allah gönlüne göre versin. Mal mülk edinilir de iyi es bulmak zor bu devirde :))
Ben bu ay sadece evde olan malzemelerden oluşan bir yemek listesi yaptim. O listeye gore hareket edicem ama dayanamazsam belki ıspanak alabilirim. Genelde evde olan bakliyatlar buzluktaki sebzelerim ve hamur isleri üzerinden yaptım listemi. Haftalık yapmak uğraştırıcı geldi. Yaptığım yemeklerin üzerini çizip diğer yemekler arasından secim yapıyorum. Bir de fırini ayda 4 kez açma sınırı ve pirinç pilavını haftada 3 gün yapma sınırı getirdim. Esim pirinç pilavına bayılıyor da. Ben biraz azalttim.
Boreklik yufkami dışardan almaktansa evde kendim acmaya başladım.
Makarna olarak da nuh un ankara dan başka almazdim çünkü pistikten sonra diğerlerinin kıvamı değişik geliyordu. Sok un Piyale makarnasini denedim ve beğendim artik makarnami 80 kurusa mal ediyorum yani. Yazdan kendi yaptığım makarnalarim da var. Onlarla idare edicem.
Makarna pisirdigim suyla mercimek çorbası, patates corbasi ya da kabak çorbası yapıyorum. Poğaça hamuruna da kullananlar varmış.
Esim kola gazoz falan olmadan sofraya oturmuyor pek. Ama fiyatları fırladı ben kizdim. Hergun 1 lt icmeyiverelim bu ne boyle dedim. Sonra o konuya da care bulduk . sok un crown gazozu var lezzeti güzel ve 1 TL aylık belli miktar alıp onu iciyoruz ki ben içmeyi bıraktım çünkü çok para gidiyor. Üstüne verdiğim tüm kilolari da geri aldırdı. su en güzeli.
Ekmeği de haftalık 5 tane alıp ikiye bölüp buzluga atiyorum. Gerektikçe çıkarıp isitiyorum. Eşimin is yerine bazen o ekmeklerden ekmek arası yapıyorum bazen hamurisi yapıp gönderiyorum.
Kendimi iyi hissettiğim bir gün tavada yufka yapicam ekmek masrafını da o şekilde kısmak istiyorum. Ben pek yufka sevmem ama eşim seviyor. Boylece bir tasla iki kus vurucam :) hem eşim mutlu olacak hem ekmek parasını kumbarama aticam
Fırın kullanımını azaltmak adına börekleri de tavada yapıyorum artik. Fırında sadece kek poğaça yapicam. Elektrik doğalgazdan pahalı çünkü.
Klozetin sifonuna da içi su dolu sise koydum. Burada yapan çok ben de uyguladim.
Elektrik ve kombi kullanımına da çok dikkat ediyorum. Su isiticisini kaldırdım. Suyu demlikte istiyorum.
Tabi ben yeni evli ve çocuksuz olduğum için bu derece kisabiliyorum. Allah herkese kolaylık versin.
Daha çok şey yapıyorum daha da araştırma içindeyim ama çok uzadı yazdıklarım
aynen bende şok.bu kadar kasamam ben kesinlikle ya.belki de sorunum bu
Ben şok, ben dehşet
giderlerimi de yazayım :
- eşim şehirdışına gitti geldi tren bileti: 13.75 tl
- kuaföre gidip saçımı kestirdim: 35 tl
- marketten bişeyler aldım (gereksizdi aslında): 5 tl
- pazara gittik : 40 tl
- markete gittik yine gereksizdi : 15 tl
-kedimizin aşısı: 20 tl
- tiyatro bileti : 60 tl
aşırı harcama var mı sizce?
Daha da marketten alınacaklar çok oluyor, bakliyatu unu şekeri...
Canın çekince tatlısı, kuruyemişi...
Evet düşünüyorum ama buzluğuma sığmıyor, derin dondurucu düşünüyorum ben de.
Öyle hem ekonomik hem de pratik oluyor.
1000 lirayı geçiyor bile. Peki bana 1000 lira çok diyenler hiçbir şey yiyip içmiyor mu yaa
Derin dondurucu olayı bana oldum olası saçma gelmiştir
Onun her ay yakacağı elektrik , astarı yüzünü geçti misali...
bence kalabalık aile için ii bişey ama çekirdek aileler için dediğiniz gibi gereksiz
benim annemin var oda kurbanda 2 hisse kesiyorlar ee haliyle buzluk almıyor o kadar eti
dağıtıyor yediriyor içiriyor etler bitince kapatıyor kullanmıyor o zaman buzluk hayli hayli yetiyor
Derin dondurucuyu aldım yazın. Ama ekonomi yapmak için değil. Bebeğim olduğu için her zaman mutfakta uzun zaman geçiremiyorum. Eşim evdeyken birşeyler yapıp dondurucuya koymak, sonra sıkışık zamanda çıkarıp yapmak kurtarıcı oluyor. Düdüklüm olmadığı için de bakliyatları toplu haşlayıp koyuyorum mesela dondurucuya. Bebekle sürekli kasaba gidemediğim için aylık alıyorum et ürünlerini de. Benim için çok kullanışlı oldu. En büyük boylardan biri olduğu halde ağzına kadar dolu. Bir tane daha olsa o da dolar yani
Aylık ne kadar farkettiriyor faturada, ben hiç takip edemedim de ne kadar arttı diye
yani abartılı bi fatura farkı yok diyor annem ,net olarak hiç sormadım farkı
bende bakliyatları fazla haşlar buzluğa kaldırırım o bile kurtarıcı insana
dün buzlukta yaz domateslerim vardı ondan menemen yaptım harika oldu
Çalışan veya bebekli insanlar için çok iyi oluyor gerçekten. Annemden yüz bulsam içliköfte mantı sarma yaptıracağım dondurucu için
bende sizin gibi düşünüyodum ama dün 1 kilo barbunyaya 11 lira,1 kg domatese 9 lira verince,alsamıydım acaba dedim
yazın barbunyanın 3 kg su 10 liraydı