Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

Benim bildiğim bi metro market var öyle. Ama orası da perakende alışveriş için pahalı gelmişti bana. Piyasa fiyatından daha fazlaydı çoğu ürün. Indirimde olanlar da öyle muhteşem bi indirim değil, normal zincir market kadardı. Başka neresi var bilmiyorum

çok sevmiyorum market alışverişini açıkçası sürekli evde bulunması gereken şeyler haricinde ne lazımsa liste düzenleyip yapıyorum ayda dört beş kez çıktığım oluyor alışverişe

Aylık alışveriş dışında illa ki sonradan çıkan şeyler olur zaten. Ama alışverişi sevmiyorsanız fiyatları takip edemezsiniz pek. Ben pek çok şeyin piyasa fiyatını ve indirimde kaç lira olabileceğini bilirim mesela

evet metro pahalı. benm çalıştığım şirkette de oraya ürün veriyoruz (gıda mühendisiyim) ve metronun fiyatları yüksek. bulunduğum şehirde yerel toptan marketler var. kipa, migros gibi yerlerden daha hesaplı ürünler alabiliyorum :)

bulunduğunuz şehre göre vardır belki öyle yerler :)

Pazara gittim bugun aldiklarim ve odedigimi yazacagim
1kilo yemeklik domates
1.5 kilo sofralik domates
1kg salatalik
1 kg karisik kabak patlican
yarim kilo taze fasulye
bir kilo sofralik biber
yarim kilo limon
Bes bas sarimsak
semiz otu
maydonos
yarim kilo erik
yarim kilo cilek
bir kilo nektari
yarim kilo kiraz
yarim kilo kayisi
2kilo kizartmalik patates

Hepsine toplam 30 tl verdim Ankara Etlikte oturuyorum. ayin 15inde markete gidip 150 liralik alisveris yapmisiz(un yag seker deterjan buyuk alisverisimizi onceden yapmistik, bu alisveris kahvaltilik urunler salca vs gida alisverisiydi)
Evlendikten sonra ilk defa yapacagim aylik butceyi 2 kisiyiz evde.

ne yaptınız acaba ek olarak yazar mısınız bende ek bırseyler yapmak ıstıyorum da...

Cok iyi yapmıssın. alın terınle bır seyler yapmak ne kadar grur verıcı bır sey. hangı marka bu arada cozemedım ya

valla bende birikim yapamıyorum iki maasla.krediler ve kreedi kartları ile kısır döngüde dönmekten basım döndu artık.ne zaman bitecek bu çile bilmiyorum.bende ek iş yapmak isterim aslında yazın iş yoğunluğum olmayacak çnkü.

ozellıkle son bır yılda o kadar attıki fiyatlar. Artık 50tl ıle markete gıdıp 3-5 sey alıp cıkabılıyorum artık. Ben vakıt darlıgından yanı yogun calıstıgımdan mecburen evıme en yakın marketten alısverıs yapıyorum cogu zaman ama yınede baktıgımda fıyatlar cok yuksek. Pazar desenız almıs basını gıdıyor. Bazen pazarda 5tl den asagı marul bulamıyorsunuz. Ama yıne de pazara gıtmek daha ıyı cunku markette o kadar guzel sebze, meyve olmuyor. Et desenız 40 kusur tl kılosu. Etın fıyatı nasıl bu kadar yuksek olur anlamıyorum. Turkıye gıbı hayvancılıgın yaygın oldugu bır yerde. Turkıyede ınsanlar asgarı ucretle nasıl ınsanca yaşasınki. Aclık sınırında kalmamak ıcın bıle 4 kısılık bır aıleye en az 3bıntl gelır gerekıyor. Bılmıyorum ama cocukların bogazından kısarak bırıkım yapılacaksa hıc yapılmasın daha ıyı. Gıda elzem bır ıhtıyac, ben bırsey alırken mutlaka ıcerıgıne bakarım, en ucuzunu alıcam dıye saglıgımdan olmaktan ıydıır ama benım gelırım ıyı oldugu ıcın yapabılıyorum bunu

market fiyatları uçuk ki ne uçukk ama pazar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim
belki küçük şehirde yaşamanın verdiği avantaj olabilir
bu hafta pazardan;
domates :1 lira
semiz otu :1 lira kilosu
kabak :1 lira
biber:1 lira
marul:1 lira kilosu
patates:2,5 kilosu 5 lira
alışveriş yaptım
zeytinimi de pazardan alırım egede olduğumuz için 5-7 lira siyah yeşil zeytin fiyatı

ıstanbulda 3 katı malesef bu yazdıgınız fıyatların

ıstanbulda 3 katı malesef bu yazdıgınız fıyatların

tahmin edebiliyorum annemlerde büyük şehirde yaşıyor oda öyle söylüyor ama istanbul başlı başına fena malesefff

burada da bazı imkanlar kısıtlı işte sosyal açıdan özellikle

eşimde bende çalışıyoruz şuan evkredi borcumuz var onu ödüyoruz onun dışında oğluma aldığımız mobilya taksidimiz var sabit 320 lira onu ödüyoruz ama gel gör ki kenara para koyamıyoruz başabaş gidiyor her ay bişey çıkıyor mutlaka plansız
büyük şehirde yaşasak halimiz ne olur kimbilir

Sadace mutfak masrafının 1000 tl olması biraz fazla gibi geldi bana da . Ama şimdi bebek var diyosunuz, onun bebek mamaması devam sütü falan derken sanırırm fazla çıkıyo. Ama ben sizin yerinizde olsam ilk önce mutfak masraflarını tek tek incelerdim. Biz de ilk başlarda baya veriyorduk mutfağa ama sonra yavaş yavaş azaltmaya başladık. Mesela şimdi nestea yerine fustea alıyoruz. İkisinin tadı arasında çok fark yok ama fiyat farkı var. Bunun gibi şeyleri dikkate alırsan bence azalır mutfak masrafı. Bana öyle geliyo yani..

ek gelir düşündünüz mü hiç? amway, avon, oriflame gibi mesela... azıcık çevreniz varsa rahat iş görüyor... birde kız kardeşleriniz filan varsa onlarda durması içinde fazladan katalog alabilirsiniz mesela.

En nefret ettiğim ek iş türüdür. Ihtiyacı olanın dikiş nakış, evden tekstil işi, gündeliğe gitme gibi işleri yapmasını anlıyorum da şu katalog işleri çok itici geliyor.

Misafirliğe gidiyorsun, kadın hemen çıkarıyor, bakmanı istiyor. O markayı kullanmam diyorum, bir bak belki beğendiğin olur diyor. İhtiyacım olan birşey yok diyorum, çok uygun fiyatlı şeyler var diyor. Makyaj yapmıyorum desen, el kremi al o zaman diyor. Her lafa bir bahanesi var yani, suriyeli mendil satan çocuklar gibi.

Sevmiyorum öyle misafirlikte, arkadaş buluşmasında, kuaförde ürün pazarlama işlerini.

ben öğrenciyim de öğrenci çevresinde bir kişiye versen kataloğu hemen dönüyor sınıfta... birde kimseye öyle ay bunu alın şunu alın demediğim halde bir saat içinde bana 175 tl lik ürün çıkmıştı... dikiş nakışın dantelin filan az geliyor iş ama getirisi çok onunda :)

Evet okul ve yurtlarda satış yapan kişi gerekli oluyor gerçekten. Ama dediğim gibi ortayaş grubu ev hanımları bu işe kalkıştığında çekilmiyor gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…