- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.097
-
- Konu Sahibi elmadilimi
Benim bildiğim bi metro market var öyle. Ama orası da perakende alışveriş için pahalı gelmişti bana. Piyasa fiyatından daha fazlaydı çoğu ürün. Indirimde olanlar da öyle muhteşem bi indirim değil, normal zincir market kadardı. Başka neresi var bilmiyorumhanımlar merhaba,
konu ilgimi çekti yazayım dedim
ben büyük şehirde tek başıma yaşıyorum. iş için geldm. burada "gross market" adı altında toptan marketler var. orada çoğu ürün diğer marketlere göre 2-3 tl daha uygun. bazen indirimle 5-6 tl oynayabiliyor. eğer sizin şehirlerinizde de böyle marketler varsa oralardan da alışveriş yapabilirsiniz. ekonomik oluyor :)
çok sevmiyorum market alışverişini açıkçası sürekli evde bulunması gereken şeyler haricinde ne lazımsa liste düzenleyip yapıyorum ayda dört beş kez çıktığım oluyor alışverişe
Benim bildiğim bi metro market var öyle. Ama orası da perakende alışveriş için pahalı gelmişti bana. Piyasa fiyatından daha fazlaydı çoğu ürün. Indirimde olanlar da öyle muhteşem bi indirim değil, normal zincir market kadardı. Başka neresi var bilmiyorum
ne yaptınız acaba ek olarak yazar mısınız bende ek bırseyler yapmak ıstıyorum da...Konu sahibi anlatamadı şimdi de ben anlatamıyorum =)))
Onur-gurur meselesi yapan insanlar var diyoruz, biz onursuzluktur demiyoruz arkadaşım =))
İnsan ekmeği için tuvalet bile temizler, alın teri dökülen her iş onurludur, bende ek iş yaptım, hem de ne yaptığımı söylesem düşer bayılırsın =))
Dikiş yapmışne yaptınız acaba ek olarak yazar mısınız bende ek bırseyler yapmak ıstıyorum da...
Yok hayır, bi dükkana masa örtüsü gibi şeyler dikmişbu fabrıkalara verılen işlerden mı?
bu fabrıkalara verılen işlerden mı?
Valla patatesin 5 tl olduğu, domatesin 8 tl ye kadar çıktığı, yesil fasulyenin 20 tl ye dayandığı bir ülkenin ateş pahasi pazarlarinda aylık market alisverisinin bu denli yüksek olmasina ben şaşırmadım.
Bizim hiçbir zaman bu kadar yüksek mutfak alışverişi maaliyetimiz olmadi, olmamasinin nedeni ise yükselen fiyatlar nedeni ile alışverişi azaltmak oldu. Hatta 1 ay eve patates, domates almadigimiz oldu.
Biz almadik dengeyi öyle sağladık fakat siz alışverişten geri kalmiyorsunuz ve her seyi yerli yerinde aliyorsaniz, yapabilecek tek şey biraz daha aza indirmek olur.
Ülkemde ne yazikki asgari ücretle geçinen bireyler sizin gibi mutfak alışverişini ancak rüyasında görüyordur.
Maaşı alır almaz bebek icin bi yarım altin alin. Mutfak alışverişinden düşün bu fiyati.
Zamanla birikiminiz olur.
ıstanbulda 3 katı malesef bu yazdıgınız fıyatlarınmarket fiyatları uçuk ki ne uçukk ama pazar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim
belki küçük şehirde yaşamanın verdiği avantaj olabilir
bu hafta pazardan;
domates :1 lira
semiz otu :1 lira kilosu
kabak :1 lira
biber:1 lira
marul:1 lira kilosu
patates:2,5 kilosu 5 lira
alışveriş yaptım
zeytinimi de pazardan alırım egede olduğumuz için 5-7 lira siyah yeşil zeytin fiyatı
ıstanbulda 3 katı malesef bu yazdıgınız fıyatların
Merhabalar,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere, ev ekonomisini pek sağlayamıyorum. Dolayısıyla birikim yapamıyoruz, her ay ucu ucuna denk geliyor sanki. Bazen kartların şiştiği de oluyor. Savurgan bir insan değilim, market fiyatlarını takip ederim. Sebze meyve alışverişini pazardan yaparım. Dışarıda yiyip içtiğimizde çok lükse kaçmayız.
2 kişiyiz, bir de bebeğimiz var. Eşim mutfak masrafı ayda 1000 lirayı geçiyor diyor. Sizce normal mi? Bir yandan diyorum hiç lükse kaçmam, marketten de uygun alışveriş yaparım, daha ne yapayım. Bir yandan da asgari ücretliler nasıl geçiniyor diyorum.
Sizler ne yapıyorsunuz bu konuda, tavsiyeleriniz neler?
ek gelir düşündünüz mü hiç? amway, avon, oriflame gibi mesela... azıcık çevreniz varsa rahat iş görüyor... birde kız kardeşleriniz filan varsa onlarda durması içinde fazladan katalog alabilirsiniz mesela.ben de şu an hamile bir çalışan olarak.. Eşim ve ben her ay 3 cumhuriyet 5 çeyrek alıyoruz. Bebeğimiz için..Çünkü doğumdan sonra çalışmayacağım.. Mutfak masrafını bence siz organize edin..Erkekler maalesef pek anlamıyor..
bende her gece başımı yastığa koyduğumda nasıl daha fazla kazanırım diye düşünüyorum ama işin içinden çıkamıyorum.
ek gelir düşündünüz mü hiç? amway, avon, oriflame gibi mesela... azıcık çevreniz varsa rahat iş görüyor... birde kız kardeşleriniz filan varsa onlarda durması içinde fazladan katalog alabilirsiniz mesela.
ben öğrenciyim de öğrenci çevresinde bir kişiye versen kataloğu hemen dönüyor sınıfta... birde kimseye öyle ay bunu alın şunu alın demediğim halde bir saat içinde bana 175 tl lik ürün çıkmıştı... dikiş nakışın dantelin filan az geliyor iş ama getirisi çok onunda :)En nefret ettiğim ek iş türüdür. Ihtiyacı olanın dikiş nakış, evden tekstil işi, gündeliğe gitme gibi işleri yapmasını anlıyorum da şu katalog işleri çok itici geliyor.
Misafirliğe gidiyorsun, kadın hemen çıkarıyor, bakmanı istiyor. O markayı kullanmam diyorum, bir bak belki beğendiğin olur diyor. İhtiyacım olan birşey yok diyorum, çok uygun fiyatlı şeyler var diyor. Makyaj yapmıyorum desen, el kremi al o zaman diyor. Her lafa bir bahanesi var yani, suriyeli mendil satan çocuklar gibi.
Sevmiyorum öyle misafirlikte, arkadaş buluşmasında, kuaförde ürün pazarlama işlerini.
ben öğrenciyim de öğrenci çevresinde bir kişiye versen kataloğu hemen dönüyor sınıfta... birde kimseye öyle ay bunu alın şunu alın demediğim halde bir saat içinde bana 175 tl lik ürün çıkmıştı... dikiş nakışın dantelin filan az geliyor iş ama getirisi çok onunda :)