- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.080
- 47
- Konu Sahibi elmadilimi
çok etçil değiliz canımşşş fakir değiliz biz verjeteryanız çaktırma :)) böyle elit gözüküyor....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
çok etçil değiliz canımşşş fakir değiliz biz verjeteryanız çaktırma :)) böyle elit gözüküyor....
bende seviyorum ama kilo almamak ve zararlı olduğu için cola falan çok içme maden suyu albenim kola çukulata masrafımda bir sigara masrafı gibi yani.... o da bir nevi bağımlılık....
bence sen sağlığına dikkat etmiyorsun misafir varken kaliteli alıyorum demişsin..kendin için az al kaliteli al,cola yerine maden suyu iç..çukulata falan çok şekerlibenim kola çukulata masrafımda bir sigara masrafı gibi yani.... o da bir nevi bağımlılık....
Benzer bir olay da bendenYapamaz evet, herkes yapabilir mi sanıyorsunuz
Konu sahibi temizlik yapmak gurur kırıcıdır demek istemedi, bunu gurur meselesi yapan insanlar var demek istedi ki bu yanlış bir şey değil, böyle insanlar var. En yakın örneğini geçen hafta yaşadım, komşularımdan biri oğlu işsiz, dardalar, banka haciz çıkarmış, tanıdığım küçük bir işyerinde haftada iki gün temizlik işi yapacak personel arıyorlardı, günlüğü 200TL, ablaya söyledim, ben yapamam dedi, önce anlamadım ağır gelirse kızında gidebilir dedim 25 yaşında kızı var, onu da göndermem, açlıktan ölürüz de elalemin pisliğini temizlemem dedi. Yemeğe ekmekleri yok, üç aylık ev kiraları birikmiş, elektrikleri kesilmek üzere ama dört haftada alacakları 1.600 TL parayı gururlarından istemediler. Yani herkes temizlikçiliği alın teri ile yapılan, onurlu bir iş olarak görmüyor. Bence diğer işlerden hiç bir farkı yoktur, ihtiyaç varsa, kişinin yapabilecek bedensel gücü varsa her iş yapılır ama herkes böyle düşünmüyor ki.
Ama artık kütüphaneye üye olsam daha îyi olacak. O parayla her ay bi çeyrek alırım yaa. Evde kitap koyacak yer de kalmadı zaten. Ve nakit almayınca farketmîyorum hiç yaptığım harcamayı. Ekstreden bKtım şimdi
çocuğumuz olmadan önce bende ilgimi çeken kitapları alıyordum eşimde ama olduktan sonra minimuma düştü,daha dikkatli harcıyoruz sanırım..
eşim 62 li olduğundan 70 lerde 80 lerde popiler olan romanların kitapların hepsini toplamış,rahmetli kayınvalidemdeydi,kitaplık devrilince bize kakalamıştı ben almıyordum yer kaplayacak diye,bayağı bir ayıkladım ve verdim..Kitaplar çok pahalı, asla kaçak basım almam, genelde kitap yurdundan alıyorum, ayda ortalama üç tane oluyor, bayağı bir rakam tutuyor sigara ve kitaptan başka lüksüm yok =)) Ama şimdi kitapları saklama sıkıntısı çekiyorum,nasıl yapacağım hiç bir fikrim yok, belki buradan bir fikir edinirim =))
Benimde var öyle sorunum,en son saydığımda 600 küsürdü, şimdi kaç bilmiyoum, saklamak çok zor oluyor, deli gibi yer işgal ediyor, bir arkadaşım ikinci el olarak sat dedi ama nasıl,nereden satılır bilmiyorum, yine de almadan edemiyorum mutlaka okumam gereken bir şeyler oluyor
Bu mutfak masrafı çok göreceli demek ki. Aylık 200-300 lira masrafım var diyenler birşey yemiyor sanırım. Bizde henüz 1 yaşında bir oğlumuz var, yemesi içmesi yoksayılır. Bizde de haftada 5 kilo yoğurt gider, en az 5 litre süt. Peynir 6-7 çeşit bulunur, haftada 2 kilo yeniyordur.Benimde deli gibi mutfak masrafım tutuyor. Eve et, süt, yumurta, peynir, yoğurt almaya yetişemiyorum. 2,5 kiloluk yoğurt 3 günde biter. Eşim çocuklar oturur her akşam 1 kalıp peyniri yerler. süt desen her gün 1 litre de süt içilir. 1 kilo çilek alsam muz alsam aynı gün biter. Hergün 5 yumurta yenir haftasonu 2 katına çıkar. Çocuklar hergün et yemek zorunda onların eti, köftesi vs. Derken çok oluyor. Yaz geldi bide buna dondurmalarını eklersen yandım ben. yalnız hiç ekmek yenmez bizim evde yemeklerin yanında çocuklar dA öyle alıştı biraz da bu nedenle çok oluyor. 1000 tl yi geçiyor masraf.
Benzer bir olay da benden
Boyutu biraz baska tabii
Aylardir temizlige yardimci bayan ariyorum ama yok
Nasil olduysa esimin akrabalarindan iki kisinin temizlige gittigini ogrendim
Ama gizli gidiyorlar kimseye soylemiyorlar
Neden soylemiyorlar acaba???
Ben ogrendim mesela bir vesileyle napayim cikip karsilarina nasil diyeyim ben temizlikci ariyorum bana gelir misin parasiyla diye nasil diyeyim?
Belli ki utaniyor insanlar yazik naapsinlar
Utanilacak is demedi kimse sadece herkes gidemez temizlige dedi zaten arkadaslar birbirlerini yanlis anlamis olabilirler
bende seviyorum ama kilo almamak ve zararlı olduğu için cola falan çok içme maden suyu al
bence sen sağlığına dikkat etmiyorsun misafir varken kaliteli alıyorum demişsin..kendin için az al kaliteli al,cola yerine maden suyu iç..çukulata falan çok şekerli
Bu mutfak masrafı çok göreceli demek ki. Aylık 200-300 lira masrafım var diyenler birşey yemiyor sanırım. Bizde henüz 1 yaşında bir oğlumuz var, yemesi içmesi yoksayılır. Bizde de haftada 5 kilo yoğurt gider, en az 5 litre süt. Peynir 6-7 çeşit bulunur, haftada 2 kilo yeniyordur.
Meyve desen, Pazartesi 10 kiloluk karpuz aldık, 3 akşamda bitti. Onun dışında kayısı muz çilek de yarımşar kilo yendi 3 günde.
Yumurta yaptığımız gün biz de de 5/6 tane gidiyor bir seferde.
Köfte yapsak öyle 3-5 tane değil porsiyonumuz. Yarım kilo kıymadan yapsam hemen biter yani. Belki daha bile fazla yiyoruzdur.
Eşim de ben de iştahlıyız zaten. Benim sormak istediğim, boğazımızdan nasıl kısarız değil zaten, Yani pazarda markette masrafları nasıl düşürürüz demek istedim.
Kimi toplu alışveriş diyor, kimi haftalık. Kimi bir ay deterjan bir ay bakliyat bir ay yağ şeker dönüşümle al diyor.
Bazısı da karpuz yeme diyor.
Ye gitsin bacım yaa.. var ki yiyiyorsun olmasa nerden yicen nasıl yicen.... alışmışsın şimdi bu düzene kim ne derse sana uymaz....
Benimde deli gibi mutfak masrafım tutuyor. Eve et, süt, yumurta, peynir, yoğurt almaya yetişemiyorum. 2,5 kiloluk yoğurt 3 günde biter. Eşim çocuklar oturur her akşam 1 kalıp peyniri yerler. süt desen her gün 1 litre de süt içilir. 1 kilo çilek alsam muz alsam aynı gün biter. Hergün 5 yumurta yenir haftasonu 2 katına çıkar. Çocuklar hergün et yemek zorunda onların eti, köftesi vs. Derken çok oluyor. Yaz geldi bide buna dondurmalarını eklersen yandım ben. yalnız hiç ekmek yenmez bizim evde yemeklerin yanında çocuklar dA öyle alıştı biraz da bu nedenle çok oluyor. 1000 tl yi geçiyor masraf.
Çocuklar olunca muhakkak masraf daha fazla oluyor, annelerin işine karışılmaz ama naçizane söylemeden edemedim; her şeyin fazlası zarar, her akşam bir kalıp peynir yerine, akşam yemeği düzenini oturtsanız daha sağlıklı çocuklar için, her gün et yemek hiç sağlıklı bir şey değil, hazır yoğurtlar da bildiğin zehir. Daha önce de ailemde bahsetmiştim ailemde kanser vakası çok fazla, annemin doktoru bizi bu konularda uyarmıştı, özellikle çocukların beslenmesinde azami dikkat edilmesi gereken konu et ve hazır gıdalar, meyvenin bile fazlası zarar, kişi başı porsiyon uygulamasına başlayabilirsiniz böylece hem daha sağlıklı, hem daha ekonomik olur, kimi görsem söylüyorum bildiklerimi, anneler en iyisini ister çocukları için ama naçizane bir hatırlatma benimkisi
Düzenli yemeklerinide yerler. Hergün sabah öğle akşam yemek saatleri vardır aksatmam. Abur cuburumuz yok Allah'a şükür. Cips, kola hazır meyve suyu, bisküvi vs. Tadını bilmezler. Ekmek Hamurişi vs. De yemeyince bu söylediklerim yeniyor. Isteyince önlerinden alamıyorum ki. Bide küçük kızım 3 yaşında hala emiyor bide emmese daha neler yer acaba?
Toplu alışveriş denmiş ben onu bi türlü beceremiyorum illa ki bişey lazım oluyo ya da aldığım uzun bi süre lazım olmuyo ben de lazım oldukça alıyorum
Mesela neyin hangi süre yettiğine dikkat etsen ve alışverişe çıkacağın zaman evdeki stokları kontrol etsen bilirsin neyin ne zaman gerekeceğini.
Ben de pek dikkat etmiyorum hangi erzak ne kadar gidiyor diye. Ama eskiden bazı şeyleri fazladan alırdım mesela indirimde buldukça. Sıvıyağ, salça, bakliyat, deterjan... Ilk zamanlar insan hesap edemiyor. Biz yeni evliyken indirimde diye sık sık bulaşık makinesi tableti almışız, farkettikten sonra 2 yıl yetti mesela stoklar
Ama şimdi alıştım, markette birşey indirimdeyse evde ne kadar varne kadar gider diye düşünüp ona göre alıyorum. Gerçi şimdi de ev küçük, koyacak yer olmadığı için stok yapamıyorum fazla