- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.080
- 47
-
- Konu Sahibi elmadilimi
kesinlikle..canım çocuk ilgi istiyor,eğtimi öğretimi..akşamhep ilgi onda olsun ister mesela eşimle ben onunla sohbet ediyoruzAynı şeyi bende düşünüyorum eşimde diyo yapan nasıl yapıyo diye valla onu bende anlamıyorum nasıl yapıolar ama az çok görüyoruz nasıl yaptıklarını rızık konusunda tabiki rızkını verirde elimizde olan maaş belli giderler belli buna göre yapabiliyosak yaparız gökten yağmaz eminim
Aynı şeyi bende düşünüyorum eşimde diyo yapan nasıl yapıyo diye valla onu bende anlamıyorum nasıl yapıolar ama az çok görüyoruz nasıl yaptıklarını rızık konusunda tabiki rızkını verirde elimizde olan maaş belli giderler belli buna göre yapabiliyosak yaparız gökten yağmaz eminim
200-300'de baya azmış canım nasıl yapıyorsunuz keşke bize de öğretseniz :) Benim temizlik malzemesi hariç 400 falan oluyor, 2 kişiyiz
Son dönem baya sıkıştırmaya başladı bende istiyorum ama maddiyat kısmından korktugum için bekleyelim diyorumOoww sizin eş istiyor yani.Biz bu konularda eşimle aynı düşünüyoruz böyle giderse halimiz---> Evli,mutlu,çocuksuz
arkadaşa tavsiyem ev kredisine girsin..mecburi kısıntıya geçecek biz araba aldık 45 bin şu anki değeri kredi öderken güneye tatile vs hiç gitmedik..elimizde o var şu an evimiz kendimizin..eşimde emekli olacak 2 sene sonra..araba ileride oğlumun eğtimi için satılabilir,yada evlenirken,Valla bende bişeyler kaparmiyim die bütün sayfaları tek tek okudum kimsenin kimseden pek farkı yokmuş sanırım .bizde 2 kisiyiz çocuk falan yok aylık alışverişe gidiyoruz 300 den aşağıya çıkmıyoruz bunun içinde abur cubur deterjan yağ falan hersey var her hafta pazara gitmem cok sebzeci diiliz ama gittigimizde 2 hafta bir 50 den aşağı olmaz 100 de öyle koy oldu 400. eee gün içinde marketten ufak tefek şeyler lazım oluyo ekmektir su dur o dur budur haftada 100 de öyle koy ne oldu 800...çocuklu bi aile içinde 1000 tl hiç te çok görünmedi şuanda gözüme. Gerci deterjanı 4 ay falan kullanamiyorum 1 ay alıyorum 1 ay almıyorum yetiyo o şekilde 2 ay yani maksimum....asgari ücret olayina hiç girmiyorum..bence şampiyon onlar.
Haa birikim ne oldu derseniz de ...hic bisey olmadı valla bu ay yeni karar aldık her ay bi yarım olmadı duruma göre bi ceyrek atalım köşeye die...
Kredısını bız odemıyoruz allahtan zaten yetısemeyız.Kasko 1300 sıgorta 600 falan taksıte bolup taksıtlendırıyoruz.Benzını az kullanıyoruz cunku esımın kullandıgı sırket aracı var ben gerektıgınde kullanıyorum.Evımız merkeze de uzak olunca araba sart esım hafta sonu bıle yok cogu zaman hastaneye gıtsen uzak bunun kısı var.Cocuklu aılede özellıkle buyuk sehırde olmazsa olmaz.araba olayı varsa zor nasib olur inşallah bir sene kaldı araba kredisinin bitmesine..kaskosu 1 küsür her ay..200 benzin eşim işte kullanıyor..300 kredisi..senede 2 defa bakım birde vergi var sanırım..hepsinin toplamı 5000 ni geçiyordur belki yıllık..dar gelirlia rkadaşlar araba olayı işine girmesin tavsiyem işte gerekli değilse
canım 12 yıldır evli bir hanım olarak önerilerim dar gelirli arkadaşlara.:)Bende bir şey kapar mıyım diye gelmiştim .. OlmadıBirde ben dert yandım üstüne
ay kızkardeşimde araba diyor istanbulda 1800 gelir 2000 i buluyordur sanırım..ama araba alırsa kısıntıya gidecek haberi yok:)Kredısını bız odemıyoruz allahtan zaten yetısemeyız.Kasko 1300 sıgorta 600 falan taksıte bolup taksıtlendırıyoruz.Benzını az kullanıyoruz cunku esımın kullandıgı sırket aracı var ben gerektıgınde kullanıyorum.Evımız merkeze de uzak olunca araba sart esım hafta sonu bıle yok cogu zaman hastaneye gıtsen uzak bunun kısı var.Cocuklu aılede özellıkle buyuk sehırde olmazsa olmaz.
anım bekarmısın tekmi oturuyorsunmesela artık domestos yok hayatımda onun yerine bim in güldal marka çamaşır suyu var... yarı fiyatına ve bence süper kaliteli....
tavuk eskiden but baget falan takılırdm şimdi bimin bütün tavuğunnu alıyorum :)
bimci oldum ben fanatik bimciyim :))
zeytinyağsız yapamam herhalde o mühimdir hayatımda.... o bile iki ay gidiyor bana...
bir akşam yemek yapsam iki gün yerim -- bunu herkez sevmez ben yerim nolcak ki o kadar emek veriyorum o yemeği yaparken atamam ---
marketten markete sebze fiyatları çok değişiyor.... takipteyim hep....
yumuşatıcım bim den bulut kaba şeylere koltuk örtüleri nevresimler falan onu kullanıyorum... kıyfetlerime yumoş :) daha ekonomik oluyor...
bimin aknaz peyniri de güzel, dost tava yoğurdu da... ama misafir varsa tahsildaroğlu peynir ve sütaş yoğurt :)
ama dediğim gibi koca moca olsa böyle olmaz adam boşar valla :))
alışveriş planı yap olmaz öyle..bu konuda bende çok dertliyim..bi kaç yıl öncesine nazaran fuzuli hiç bişey almıyorum (önceden kiloyla çekilmiş antep fıstığı bile almışlığım vardır ne gerek warsa)buna rağmen bnde tutturamıyorum;birde dikkat ettim her akşam ewe giderken elimde bi alışveriş poşeti;ya ayakkabı ya tişört ya bi meyve sebze...bana birileri dur demeli
anım bekarmısın tekmi oturuyorsun
ailen yokmuevet... bekar mutlu çocuksuz :)
bence okullarda ekonomi dersi verilmeligeçinmek çok zorrrrr :'(
ailen yokmu
araba ıkıncı cocuk oluyor :)ay kızkardeşimde araba diyor istanbulda 1800 gelir 2000 i buluyordur sanırım..ama araba alırsa kısıntıya gidecek haberi yok:)
canım 12 yıldır evli bir hanım olarak önerilerim dar gelirli arkadaşlara.:)
dışarıdan yemeyin,pazzara çıkın vitamin açısından önemli ..et almıyorsanız dahi kaliteli kıyma yemeklere ilave edilebilir,bu şeklde hem sebze hem et yemiş olursunuz..
tasarruf için yada çocuk yok diye pazara vs çıkmamazlık etmeyin..
kahvaltı tek çeşit peynir alın bitince başka çeşit alırsınız..tatlı gereksinimlerinizi evde yapın hem sağlıklı hem daha az tutar..taksiye vs binmeyin
bence okullarda ekonomi dersi verilmeli