Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

aynen 3 çocuk az maaşla bakılmaz

Sabrım var şuan için yaparsam bakarım ama 2000 tl maaşla çocuk yapılırmı orda kafam karışıyo işte

bebek yapmak bile lüks olmuş bunu anladım ben 3 çocuk diyolar birde 1 çocugu yapamıyoruz kaldı, 3 çocuk yapıp koltukmu kemiricez

Çok doğru söylüyorsunuz. Benim de çocuğum yok ve yapmama nedenlerimden 2.si bu ! Para olmamasına rağmen birde 4-5 çocuk yapanlar var. Onlar da büyüyor bir şekilde ama sonrasından her türlü sorun da çıkıyor.Dünyada hiç kimse dengeli beslenemiyor.Günlük et,bal,süt ürünleri,meyve.. vs tüketmek gerekiyor ; Ki bunu yapmaya kalksan sadece yiyecek masrafın en az 1000 tl ! Birikim için herkes yiyeceğinden kısıyor maalesef..

Vejeteryanım et yemiyorum ama gerçekten kilosu olmuş 60 tl yiyen insan içinde alıp yemesi zor. Geleceğini garantileyip bakamıyacağım çocugumun günahınada girmek istemiyorum, ben çok zor şartlarda büyüdüm çocugumda benim gibi büyüsün istemiyorum o bakımdan sürekli ince hesapla yetermi diye düşünüyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun bu devirde yaşamak çok zor.

canım arkadaş 30 yaşındaymış daha ne kadar bekleyecekki

Allah bağışlasın yavrunuzu inş. tabi hayatınız ona endeksli yaşıyosunuz ne mutlu size
amin canım..
benim kadar korkmuyorsundur cocuk sorumluluğundan,ben küçükken çocuk yapmayacağim derdim:)aama keske daha önce olsaymı..rabbim tüm isteyenlere versin

bende zor sartlarda yatiştim çevrem 2. dedi eltim korkunun ecele faydası yok diyor ama hayır yapamam..sadece maddi değil manevi olarakta yetemeyebilirim sanırım

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla bende bişeyler kaparmiyim die bütün sayfaları tek tek okudum kimsenin kimseden pek farkı yokmuş sanırım .bizde 2 kisiyiz çocuk falan yok aylık alışverişe gidiyoruz 300 den aşağıya çıkmıyoruz bunun içinde abur cubur deterjan yağ falan hersey var her hafta pazara gitmem cok sebzeci diiliz ama gittigimizde 2 hafta bir 50 den aşağı olmaz 100 de öyle koy oldu 400. eee gün içinde marketten ufak tefek şeyler lazım oluyo ekmektir su dur o dur budur haftada 100 de öyle koy ne oldu 800...çocuklu bi aile içinde 1000 tl hiç te çok görünmedi şuanda gözüme. Gerci deterjanı 4 ay falan kullanamiyorum 1 ay alıyorum 1 ay almıyorum yetiyo o şekilde 2 ay yani maksimum....asgari ücret olayina hiç girmiyorum..bence şampiyon onlar.
Haa birikim ne oldu derseniz de ...hic bisey olmadı valla bu ay yeni karar aldık her ay bi yarım olmadı duruma göre bi ceyrek atalım köşeye die...

amin canım..
benim kadar korkmuyorsundur cocuk sorumluluğundan,ben küçükken çocuk yapmayacağim derdim:)aama keske daha önce olsaymı..rabbim tüm isteyenlere versin
Amin inşallah yok bakma konusunda kendime güveniyorum tek sorun maddiyat korkusu bende :)
bende zor sartlarda yatitim çevrem 2. dedi eltim korkunun ecele faydası yok diyor ama hayır yapamam..sadece maddi değil manevi olarakta yetemeyebilirim sanırım
Yapabilicek durumun varsa yapmalısın bence bebeğinizinde ileride bir kardeşinin olması çok güzel olur :)

Bende et sevmiyorum yemeklerde kullanmam.arada köfte tarzında yapıyorum.Ben yemesemde eş yiyecek mecbur.
Bende de hep bu düşünceler var.Eksik büyütmekte istemem.Çevrem hep Allah rızkını verir diyorda .Maaş belli.Gelir gider ortada , gökten para mı yağacak diyorum .Sanki kendileri bakacak.Biz iki kişi çalışıyoruz bunları düşünüyoruz, asıl düşünmesi gerekenler düşünmüyor ya hayret ediyorum

Bende bir şey kapar mıyım diye gelmiştim .. Olmadı Birde ben dert yandım üstüne

sabah bende bu hesabı yapıyordum mutfak masrafım temizlik malzemeleri dahil aylık 200 - 300 ü buluyor diye üzülüyordum siz benden betermişsiniz yahu :)
200-300'de baya azmış canım nasıl yapıyorsunuz keşke bize de öğretseniz :) Benim temizlik malzemesi hariç 400 falan oluyor, 2 kişiyiz

Aynı şeyi bende düşünüyorum eşimde diyo yapan nasıl yapıyo diye valla onu bende anlamıyorum nasıl yapıolar ama az çok görüyoruz nasıl yaptıklarını rızık konusunda tabiki rızkını verirde elimizde olan maaş belli giderler belli buna göre yapabiliyosak yaparız gökten yağmaz eminim

Bızımde 2250 bazen 2500 ev kredısı oduyoruz 650 tl arabanın sıgortası kaskosu benzını ve tasıtler her ay eksıye gıdıyoruz.Buyuk sehırde daha da zor.
araba olayı varsa zor nasib olur inşallah bir sene kaldı araba kredisinin bitmesine..kaskosu 1 küsür her ay..200 benzin eşim işte kullanıyor..300 kredisi..senede 2 defa bakım birde vergi var sanırım..hepsinin toplamı 5000 ni geçiyordur belki yıllık..dar gelirlia rkadaşlar araba olayı işine girmesin tavsiyem işte gerekli değilse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…