- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.080
- 47
-
- Konu Sahibi elmadilimi
haklısın bak bizde kahvaltılık hiç bitmiyor..100 liralık al bir ay gider..eşim çok erkekn kalkar evde yemez..akşam yemeyi aramasa bayağı tasarruf ederdik..ayrıca ayda bin tl bebek bezi ve maması yoksa mutfağa fazla gibi tabiiben karpuz almam şimdi babam 35 lira vermiş almış 35 verilirmi karpuzaEsım evde kahvaltı yapıp aksam yemegını de yese bızım mutfak harcamamız% 25 artar
Ayy ben bir kilo et ve bir kilo kıymayla ay cikariyom. Nettin sen
canım benim bebek ve ev in mutfağına 500 yeter..asgari üceretlimiYok vazgeçtim ben dünde eşimle bu sebepten tartıştık ,sana kalsa çok detaycısın hesap yapmaktan başka birşeyin yok bahane arıyosun diyo, valla bende istiyorum bir yavrum olsun ama durum ortada eşimin maaşı çok az ben çalışmasam çok zor durumda kalırız .Bebek bezi falan ekledim listeme dr masrafı hariç aylık elimize kalan para 20 tl di
Yok yok gecen ayda aldik tabi.bu aylik fiyat.gecen ay evde pek bulunmadik o yuzden iki ay sonra yazmak istemistim.Aynen
Istanbuldayız , öyle şansımız yok maalesef. Yemek israfımız olmaz, pişirirse biter ertesi gün de olsa
250 miHem de 2 aylık. Bizim bir haftalık 250 nerdeyse
Siz hangi şehirdesiniz acaba pazar bu kadar uygun? Bir de çalışıyor musunuz? Sadece akşam yemeği mi yapıyorsunuz?
Ama çay falan 2,5 mümkün değil. Siz herhalde en küçük tomurcuk paketlerinden alıyorsunuz ama o da 1 ay gitmez yani.
Sanırım evde çok az yiyorsunuz, onda da çok az besleniyorsunuz.
Eşim çok yiyorsun dedi demedim ki, sadece birikim yapalım dediğimde mutfak masrafı 1000 lirayı geçiyor dedi. Haksızlık olayı nereden çıktı anlamadım.
Evet, bizimki daha 1 yaşında ama onu da yesin bunun da iyisi olsun diye bakıyoruz hep.
Bütçe olayı mantıklı ama eşime öyle fazladan söyleyip kenara 1 kuruş dahi atamam, doğru bulmuyorum
Aynen öyle, o arkadaş sadece haftasonu dmliyor galiba çayı
haklısın bak bizde kahvaltılık hiç bitmiyor..100 liralık al bir ay gider..eşim çok erkekn kalkar evde yemez..akşam yemeyi aramasa bayağı tasarruf ederdik..ayrıca ayda bin tl bebek bezi ve maması yoksa mutfağa fazla gibi tabiiben karpuz almam şimdi babam 35 lira vermiş almış 35 verilirmi karpuza
Tabı yanı bezı maması gercı bızımkı kasık maması sadece alıyorum.Inek ve kecı sutu ıkı gune bır alınıyor.Herseyın en ıyısınden yesın cabası,bız cok bez degıstırıyoruz bez masrafımız da cok.Yazın tuvalet egıtımıne baslarız artık.haklısın bak bizde kahvaltılık hiç bitmiyor..100 liralık al bir ay gider..eşim çok erkekn kalkar evde yemez..akşam yemeyi aramasa bayağı tasarruf ederdik..ayrıca ayda bin tl bebek bezi ve maması yoksa mutfağa fazla gibi tabiiben karpuz almam şimdi babam 35 lira vermiş almış 35 verilirmi karpuza
Yok canım 2000 tl alıo 600 kira bu ay zam gelicek araba kredisi var 500 1100 gitti bile faturalar falan derken en kısık hali onlarında tabi elimize kalan 20 tl oldu belki o bile kalmaz
o caymaz canım arsamız vardı istanbulda bina yaptı emekli maası yüksek küçükken her ay size bir bilezik alıcam kiralarla derdi,tabii yalan söylemiş..şimdi misafir gibi gidin gelin diyoofff adam kasa da cayamamıştır... tahmin etmemiştir herhalde bir karpuz 35 tl tutar mı yahu.... bizim burda dilim karpuz satılıyor :) bu hallere düştük.... küçük bir çeyrek karpuzu 5 tlye aldım geçen ay nefsim körlensin diye o da.. daha biraz bekleyelim ucuzlar nasılsa....
Borçtan çok korkarım eğer geçinemiyosak yapmayız, bebek yapmak bile lüks olmuş bunu anladım ben 3 çocuk diyolar birde 1 çocugu yapamıyoruz kaldı, 3 çocuk yapıp koltukmu kemiricezsonra dayan kredi kartına ooofff offf bitmeyen döngü :)
canım sen yap bir tane bakacak kimse yokmu çalışırdın yineBorçtan çok korkarım eğer geçinemiyosak yapmayız, bebek yapmak bile lüks olmuş bunu anladım ben 3 çocuk diyolar birde 1 çocugu yapamıyoruz kaldı, 3 çocuk yapıp koltukmu kemiricez
Aynen oyle cocuk baslı basına masraf hersey onlar ıcın :)ıkı yıl once kızımız yokken herseyı kendımız ıcın alırdık bazen gereksız sımdı ust bas kıyafet bıle almıyoruz once kızımız sonra kalan da olmuyor.Borçtan çok korkarım eğer geçinemiyosak yapmayız, bebek yapmak bile lüks olmuş bunu anladım ben 3 çocuk diyolar birde 1 çocugu yapamıyoruz kaldı, 3 çocuk yapıp koltukmu kemiricez
Annem yakın oturuyo bana ama bakmaz, kayınvalidem bakar ama o da bana biraz uzak oturuo hergün bırakıp alacak mesafe değil bebek yapsam bile 7 ayda işi bırakmam lazım olur 1 senede çalışmam zor olur gene zor gibi bu işcanım sen yap bir tane bakacak kimse yokmu çalışırdın yine
Eski evliliğimden 1 oğlum var onun için kıyafet almaya gittiğimizde fiyatları görünce bir şok yaşıyorum zaten allahtan 10 yaşna geldi artık bez mama derdi yok okul masrafını babası karşılıyo zaten ama bebek yapmak zor şu dönemdeAynen oyle cocuk baslı basına masraf hersey onlar ıcın :)ıkı yıl once kızımız yokken herseyı kendımız ıcın alırdık bazen gereksız sımdı ust bas kıyafet bıle almıyoruz once kızımız sonra kalan da olmuyor.
Borçtan çok korkarım eğer geçinemiyosak yapmayız, bebek yapmak bile lüks olmuş bunu anladım ben 3 çocuk diyolar birde 1 çocugu yapamıyoruz kaldı, 3 çocuk yapıp koltukmu kemiricez
Yaş 30 oldu eşim korkuyo az daha beklersen yapamıcaksın diye evleneli 2 sene olucak herkes soruyo bebek yokmu adamda ezilio eşimi ikna edemedim dicek yakında bende fazla detyacıyım kabul ediyorum :))gene de sen çocuk yap kız.... yap yap şu ölümlü dünyada yaşa onu da... bir tane bakılır... arada kaynar gider:) ama 3 çocuk nasıl olur bilmem.... insan kendinden kısar ama çocuğa kıyılır mı... 3 çocuk haksızlık heleki asgari ücretli falansa...
O zamanda okul masrafı baslar galıba yanı hıc bıtmez gıbı ama olsun allah yoklugunu göstermesın deger onlar ıcın.Kesınlıkle zor ben ıkıncı ucuncu cocugu yapanları görunce sasırıyorum maddı olanagın ve sabrın varsa yaparsın.Eski evliliğimden 1 oğlum var onun için kıyafet almaya gittiğimizde fiyatları görünce bir şok yaşıyorum zaten allahtan 10 yaşna geldi artık bez mama derdi yok okul masrafını babası karşılıyo zaten ama bebek yapmak zor şu dönemde
3 tane söylemine bende karşıyım ama enerjin varken yap ertelemek hata allah kolaylık veriri bak görürsünAnnem yakın oturuyo bana ama bakmaz, kayınvalidem bakar ama o da bana biraz uzak oturuo hergün bırakıp alacak mesafe değil bebek yapsam bile 7 ayda işi bırakmam lazım olur 1 senede çalışmam zor olur gene zor gibi bu iş