Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

Esım evde kahvaltı yapıp aksam yemegını de yese bızım mutfak harcamamız% 25 artar
haklısın bak bizde kahvaltılık hiç bitmiyor..100 liralık al bir ay gider..eşim çok erkekn kalkar evde yemez..akşam yemeyi aramasa bayağı tasarruf ederdik..ayrıca ayda bin tl bebek bezi ve maması yoksa mutfağa fazla gibi tabiiben karpuz almam şimdi babam 35 lira vermiş almış 35 verilirmi karpuza

canım benim bebek ve ev in mutfağına 500 yeter..asgari üceretlimi

Yok yok gecen ayda aldik tabi.bu aylik fiyat.gecen ay evde pek bulunmadik o yuzden iki ay sonra yazmak istemistim.

Canim konyadayiz.iki kisi olunca azar azar aliyoruz.esimle ikimizde zayifiz yani oyle asiri tuketim yok.
Cay haftasonu iki defa haftaici hergun demliyorum.
Yahu bimdeki bu caydan bi tek benmi haberdarim.gayette nefis bi cay.iki paket 1 ay yetiyor yaziyorum israrla 1 paket yaziyoraunuz.
Bime gittiginizde birdaha bakin poset demlik cay berk cay.cok uygun.
Bi kaybim yok kazancimda.hesabimiz ortada bizim.

Yok canım 2000 tl alıo 600 kira bu ay zam gelicek araba kredisi var 500 1100 gitti bile faturalar falan derken en kısık hali onlarında tabi elimize kalan 20 tl oldu belki o bile kalmaz

offf adam kasa da cayamamıştır... tahmin etmemiştir herhalde bir karpuz 35 tl tutar mı yahu.... bizim burda dilim karpuz satılıyor :) bu hallere düştük.... küçük bir çeyrek karpuzu 5 tlye aldım geçen ay nefsim körlensin diye o da.. daha biraz bekleyelim ucuzlar nasılsa....

Tabı yanı bezı maması gercı bızımkı kasık maması sadece alıyorum.Inek ve kecı sutu ıkı gune bır alınıyor.Herseyın en ıyısınden yesın cabası,bız cok bez degıstırıyoruz bez masrafımız da cok.Yazın tuvalet egıtımıne baslarız artık.
Karpuz daha alınmaz cok pahalı.

o caymaz canım arsamız vardı istanbulda bina yaptı emekli maası yüksek küçükken her ay size bir bilezik alıcam kiralarla derdi,tabii yalan söylemiş..şimdi misafir gibi gidin gelin diyoayda 5000 o almayacakta benmi alıcam

Borçtan çok korkarım eğer geçinemiyosak yapmayız, bebek yapmak bile lüks olmuş bunu anladım ben 3 çocuk diyolar birde 1 çocugu yapamıyoruz kaldı, 3 çocuk yapıp koltukmu kemiricez
canım sen yap bir tane bakacak kimse yokmu çalışırdın yine

Borçtan çok korkarım eğer geçinemiyosak yapmayız, bebek yapmak bile lüks olmuş bunu anladım ben 3 çocuk diyolar birde 1 çocugu yapamıyoruz kaldı, 3 çocuk yapıp koltukmu kemiricez
Aynen oyle cocuk baslı basına masraf hersey onlar ıcın :)ıkı yıl once kızımız yokken herseyı kendımız ıcın alırdık bazen gereksız sımdı ust bas kıyafet bıle almıyoruz once kızımız sonra kalan da olmuyor.

canım sen yap bir tane bakacak kimse yokmu çalışırdın yine
Annem yakın oturuyo bana ama bakmaz, kayınvalidem bakar ama o da bana biraz uzak oturuo hergün bırakıp alacak mesafe değil bebek yapsam bile 7 ayda işi bırakmam lazım olur 1 senede çalışmam zor olur gene zor gibi bu iş

Eski evliliğimden 1 oğlum var onun için kıyafet almaya gittiğimizde fiyatları görünce bir şok yaşıyorum zaten allahtan 10 yaşna geldi artık bez mama derdi yok okul masrafını babası karşılıyo zaten ama bebek yapmak zor şu dönemde

gene de sen çocuk yap kız.... yap yap şu ölümlü dünyada yaşa onu da... bir tane bakılır... arada kaynar gider:) ama 3 çocuk nasıl olur bilmem.... insan kendinden kısar ama çocuğa kıyılır mı... 3 çocuk haksızlık heleki asgari ücretli falansa...

1000 bana çok fazla geldi. Ben ailemle yaşıyorum. 4 kişilik bir aileyiz. Çokta yemek yeriz abur cubur da yeriz ama aylık en fazla 500 600 tl dir masrafımız yani. Oda sadece mutfak alışverişi değil komple evin alışverişi 500 600.

Yaş 30 oldu eşim korkuyo az daha beklersen yapamıcaksın diye evleneli 2 sene olucak herkes soruyo bebek yokmu adamda ezilio eşimi ikna edemedim dicek yakında bende fazla detyacıyım kabul ediyorum :))

O zamanda okul masrafı baslar galıba yanı hıc bıtmez gıbı ama olsun allah yoklugunu göstermesın deger onlar ıcın.Kesınlıkle zor ben ıkıncı ucuncu cocugu yapanları görunce sasırıyorum maddı olanagın ve sabrın varsa yaparsın.

3 tane söylemine bende karşıyım ama enerjin varken yap ertelemek hata allah kolaylık veriri bak görürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…