• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Çıyanı

Ya sac spreyi ile durdurup oldurebildik hayvani. Kucuklerini de kedim hallediyor sagolsun ama yine de ilaclatmak lazim galiba. Komsulara da sordum, ilaclatinca en azindan buyukleri gelmiyormus.
Arkadasım yarı kırk ucurması adı başlığı altında oturmaya cagırdı ama asla gıdemıyorum bebek var allah korusun kulagına gırer falan dıye ıyıce efereklendım bende bebek olduktan sonra sanırım kapağı anneme atıp kendı evımı bıle ılaclatıcam sınek böcek çiyan ne varsa gitsin aklıma gelınce bıle bacagım uyusuyo:KK17:

Off bana bulasmasinlar, bir de kedime zarar vermesinler. Ama tiksinc bir sey ya:(
Yesillik falan varsa yakinlarda oralardan geliyodur ama ilacla gecer bisey olmaz birde insana yakalsmazlar fazla cunki en ufak hareket hissetse kaciyolar ve cok hizli birsekilde ilaclayinca gelmez hani su bahceye falan sıkilan raidin ilaclarindan yani dokunsa bile yuvasina girince ölüyo ve haklisin tiksindirici

İstanbul'da yasiyorum ama biraz dogaya yakin taraflarinda:)
Ben thread'in devamında bir başka böcek fotoğrafı görüp, çığlık atıp masamdan fırladım. Okadar korkuyorum yanı :D
Ah ok, ben baya istanbulun ortasında beton yığınında oturuyorum - bana gelmez inşallah ahahahha

Sineklik yok mu evde?
Bir de yatmadan önce tüm lavabolara tıkaç takın.
Evde boşluklar varsa kapatın.
Dış kapının altında boşluk varsa kapatın.
Alaturka WC varsa yatmadan ona da tıkaç koyun.
Yeşillik yerdeymussiniz normal olması.

Bizim burda da kulağa kaçan derler o böceğe yani iç Anadolu da. Bizim burda da balkona asılan çamaşırlara yapışıp geliyorlar içeri. Ne kadar doğru bilmem ama kulağa falan giriyorlarmış.:KK17::KK17::ruh::ruh: Eğer aynısıysa
Evet kulağa gittigi doğru bence çünkü bi gün kulagimin arkası kaşındi kasiyinca elime geldi bu böcek

Konuyu görünce aklıma geldi.
Geçen gün karanlıkta çıplak ayak banyoya girdim
Girmemle sert madeni 1 lira gibi bir şeyin üstüne basmam bir oldu.
Işıklar kapalı, Allahım dedim nolur çorap morap bişi olsun.

Işığı açmaya da cesaret edemiyorum. Banyoda yerde bir çıkıntı var.
Ayağımı ona sürttüm, çamurlu ayakkabı temizler gibi.

Sonra ışığı açınca gördüm ki çok sert kabuklu siyah kocaman böcek..
Bir kaç bacağı ayağımın altında kalmış..
Gerisi çığlık kıyamet tabi
Eşim temizledi ayağımın altını, dokunamadım bile.. :(

Bu da benim travmam
Banyoya terliksiz girmiyorum artık :(

Sineklik yok mu evde?
Bir de yatmadan önce tüm lavabolara tıkaç takın.
Evde boşluklar varsa kapatın.
Dış kapının altında boşluk varsa kapatın.
Alaturka WC varsa yatmadan ona da tıkaç koyun.
Yeşillik yerdeymussiniz normal olması.
Sineklik var tum pencerelerde. Bir tane kucuk merdivenlerin altina kacmisti, baktim minik bi bosluk var oraya girmis. Demek ki mini delikler de kapatilacak evdeki.
Dis kapinin altina sunger koyayim eger bosluksa aksam bakayim. Lavabo tikaci da mantikli :)

Ben thread'in devamında bir başka böcek fotoğrafı görüp, çığlık atıp masamdan fırladım. Okadar korkuyorum yanı :D
Ah ok, ben baya istanbulun ortasında beton yığınında oturuyorum - bana gelmez inşallah ahahahha
Hehe ben de betondan kacayim diye dogaya geldim burda da yilan ciyan buldu beni:)))

İyi geceler herkese,
Bir konuda tavsiyenize ihtiyacim var. Evde garip, kirkayak gibi bir bocek turedi son zamanlarda. Arastirdim, ev ciyani imis adi. İnternette kirk turlu bilgi var emin olamiyorum, nasil kurtulabiliriz bu boceklerden? Zehirliymis de galiba; evde bir kedim var gorur de yakalamaya calisir zehirlenir diye cok korkuyorum. Vallahi stres oldum. Komple ilaclatmak mi gerekir acaba evi?
şunu gördüğüm an bavulu toplayıp otele falan yerleşirim galiba:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Nasil korkunc Allahimmm :KK17:
Ben bi kez koy ewinde gormustum ama zehirli degil diye biliyorum bunun disarda olan buyukleri zehirliymis 😣Ayyy butun vucudum diken diken olduuuu

Hehe ben de betondan kacayim diye dogaya geldim burda da yilan ciyan buldu beni:)))
galiba ekşisözlükte okumuştum
yazan kişi demiş ki:
"hani çok istiyosunuz ya bodruma taşınıp domates yetiştirmeyi, tarlada danaburnu gördüğünüzde göreyim ben sizi" diye.
haklı valla alın danaburnu :

danaburnu.webp,

en iyisi şehirde oturayım ben :skandal:

Bılmıyorum hıc ama bılımum bocekle karsılasıyoruz yazlıkta.
Bızde ozellıkle en sık gordugumuz su resmını ekledıgım , kıstırgaç bocegı dıye gecıyor.:KK35: Her hafta evı temızlerken temızlık sırketınden aldıgımız bır ılacla sılıyoruz . Boyle hayvanların uzaklasmasını saglıyor ancak ust katlarda yokken gozden kacırmazsak cıkıyorlar tabı ayrı mesele, ama alt katı engellıyemıyoruz. En son bır kac gun evvel bahcede ıcerıye gırmeye calısan bır avuc kadar kurbaga gorduk. :confused:
bizde de vardı bundan yeni taşındığımız evde.
tüm lojmanı ilaçladılar şu an yok çok şükür.

Back
X