Tamam doğrudur. Zaten ben de ilk mesajlarımda salonda ya da konu sahibesinin odasında yapıyorlarsa problem vardır demiştim.
Ama öyle mesajlar var ki, sevişen çiftlere düşmanlık var içerisinde. Ben de buna muhalefet oluyorum. Herkes her şeyi normal bulmak zorunda değil, ama düşmanlık beslemek zorunda da değil. İşin günah veya iğrençlik boyutu kimseyi hiç mi hiç ilgilendirmez. Herkes istediği gibi günah işleme ve iğrenç olma hakkına sahiptir. Mesele, bunu yaparken ortak yaşam alanlarına saygı duymak.
Burada iki farklı yorumun keskin uçları var. Kimisi, konu üzerinden konu sahibesine yükleniyor, ona haddini bildirmeye falan çalışıyor -sanki bu konu hiç onu etkilemiyormuş gibi. Onu ahlak bekçisi falan ilan ediyorlar.
Kimisi de iğrenç, dayanılmaz, kov onu evden, ailesine söyle gibi yorumlar yapıyor.
Evet, anlayıştan söz ediyoruz. Ama anlayışlı olamıyoruz.
Konu sahibesi, arkadaşının nerede ne yaptığına güvenemiyorsa -ki temiz olmadıkları aşikar, açıkça rahatsız olduğunu söylemek zorunda.
Ben demiyorum ki; size ne, istedikleri gibi sevişirler. Ben komşulara neymiş diyorum. Onlar o evde yaşamıyor çünkü. Asıl hadsiz ahlak bekçileri o komşular.
Ayrıca, o eve sevgili gelmeseydi de, o bulaşıklar yine öyle kalsaydı yine aynı şekilde sorun edilmeliydi.
Asıl sorunu göz ardı ediyoruz bence. Kız zaten ev arkadaşı olunacak bir tip değil. Öyle bulaşık bırakan biriyle aynı ev paylaşılmaz.