Ev arkadaşımın sevglisi

Arkadaşınızın yaşantısı sizin ahlak anlayışınıza uymuyorsa imkanınız varsa tek başınıza yoksa size göre ahlaklı bir arkadaşınızla birlikte yeni bir eve çıkabilirsiniz. Çünkü dediğiniz gibi konuşmaya çalıştığınız halde ahlaksız arkadaşınız buna devam ediyor. Ay durun yahu konu sahibine göre ahlaksız ben demedim beni de taşlamayın, malum pek meraklısınız :KK59:

Şimdi arkadaşım sen madem bu konularda hassasiyet sahibisin, o zaman en başında ev arkadaşı olarak kimi seçtiysen alacaktın karşına "bak canım ben evimde bu tarz şeyler yaşansın istemem, evime herhangi bir erkeğin girmesi de tercihim değil, eğer bunları kabul ediyorsan anca bu şekilde beraber eve çıkabiliriz " diyecektin.

Ama sen en başında hiçbir kural koymamışken sonra da gelip "eve erkek arkadaşını çağırmasın" deme hakkına sahip değilsin. Üstelik sen evdeyken çağırmayıp fazlasıyla da düşünceli davranıyormuş.

Sen evde yokken evde ne yaptıkları seni niye ilgilendiriyor ki? Üstelik birliktelik yaşadıklarını da biliyorsun. Şimdi kız bunu kendi evinde değil de bir otel odasında ya da başkasının evinde yapınca çok ahlaklı oluyor da kendi evinde yapınca mı ahlaksız oluyor orasını hiç anlamadım zaten.

Şu yazdıklarında sana hak verdiğim tek kısım komşuların ailene bir şey demesinden korkman. O konuda haklısın, kapıda bacada karşılaştıklarında kendilerince sizi ailene şikayet etmeye kalkışabilirler eğer çok rahatsızlarsa. Sende ailene, eğer varsa ev arkadaşının erkek kardeşinin ya da kuzeninin falan arada ziyarete geldiğini, komşuların onu yanlış anladığını söylersin.

Ne alaka sevisenler ahlaksiz, pis mi olayin temiz biri olmakla ne alakasi var? Duyan da kadin her gun baska adamlarla eve geliyor sanar. Odasinda ne yaptigindan sizene. Kafa yapiniza uymuyorsa yollari ayirirsiniz. Bakis aciniza da boncuk takiyorum nazar degmesin.
Bakış açımla gurur duyuyorum siz de insanların bakış açılarına biraz saygılı olmayı deneyin derim ben kişi olarak kimsenin bakış açısına söylemedim genel konuştum.

Bak şunu da anlatayım insanların ağzı torba değil büzemiyorsun. Bu terbiyesizliği de bizzat anneannem yaptı hatta. Alt kata iki bekar erkek kardeş taşındı. Arada da eve gelip giden kızlar oluyor ama kim olduğunu bilmiyoruz tabi. Anneannem kendi çapında eve kız atıyorlar, bu apartmanda aile yaşıyor olur mu böyle şey moduna girmiş.

Sonra bir gün yolda kardeşlerin kiracı olduğu evin ev sahibini görüyor. Kadına verip veriştirmeye başlıyor, sen nasıl böyle insanlara ev verdin, huzurum kalmadı altta ne yaptıkları belli değil diye. Kadın tabi şoka giriyor ne olmuş ki diye soruyor. Eve kızlar girip çıkıyor, hatta bir tanesi var bazen geliyor haftalarca kalıyor, gitmiyor diyor. Kadında anneanneme "ben o çocukların ailesiyle görüşüyorum, yıllardır tanışığım, gelip kalan kişi de kız kardeşleri, diğer arada gelenlerde kuzenleri. Gelip arada yemek falan yapıp evi temizliyorlar, malum iki erkek ev işinden çok anlamadığı için" diyor. Sonra anneanneme de sana hiç yakıştıramadım bu tavrı teyze diyerek ağzının payını verip gönderiyor.

Demem o ki, millet sizi suçlamak istedikten sonra eve geliş gidiş saatinize de bir şey bulur, gelen akrabalarınızı da yanlış anlayıp laf eder, giyim kuşamınız üzerinden ne kadar aile kızı olduğunuzu yargılarlar. Bu liste böyle uzar gider. O yüzden komşuları mümkünse çok sallamayın.

Ne alaka sevisenler ahlaksiz, pis mi olayin temiz biri olmakla ne alakasi var? Duyan da kadin her gun baska adamlarla eve geliyor sanar. Odasinda ne yaptigindan sizene. Kafa yapiniza uymuyorsa yollari ayirirsiniz. Bakis aciniza da boncuk takiyorum nazar degmesin.
Bana göre günahtan rahatsız olan insan temizdir ben kimsenin ahlakına söz etmedim vicdandan söz ettim her gün başka adamla sevişmesi ya da tek biri olması bunu değiştirmez. Bunları yapan insan için bile eğer vicdanı rahatsız oluyorsa bana göre o kişi temizdir ahlakı beni ilgilendirmez ben bundan bahsettim ahlaksız demek benim haddim değil.

Aile olayını neden bu kadar kafana taktığını anlamadım. Komşular ev arkadaşından dolayı ailene laf ederlerse sende açık açık anlatırsın o yapıyor o getiriyor, beni ilgilendiren bi durum değil ben yapmıyorum o yapıyor dersin. Ailen sana güvenmiyor mu? Arkadaşın da kendi ailesinden çekiniyor ama yapmak istediğini de yapıyor. Kendi ailesinin kulağına gitmesi seni neden endişelendiriyor ki. Benim hiç umrumda bile olmaz ben yanlış bişey yapmadıysam arkadaşımı artık ailesi evden mi alır, döver mi söver mi umrumda olmaz. Onun eve erkek atması yüzünden senin neden ailenle aran kötü olsun? yani komşuların laf etmesi ve işin ucu ailenin kulağına gitmesine kadar varabilecek olmasına rağmen arkadaşın komşulara gözükmeden eve sokarım kafasında. kızın ailesini de arayıp şikayet edebilirsin istersen eğer kızı evden yollamak istiyorsan veya bilmiyorum sen bilirsin. Neden başkası yüzünden sen yanasın?

Bu kiz ev arkadasi ailesinden biri kizkardeşi kuzeni yakin arkadasi degil ki ahlak bekçiliğini yapsin.ev arkadasi cogunlukla ayni evde maddi sebeplerle paylaşim yapan insanlardir.en basta kendi kurallarini koymadiysan hiçbişey diyemezsin ya sen ya o evden ayrilir

Bana göre günahtan rahatsız olan insan temizdir ben kimsenin ahlakına söz etmedim vicdandan söz ettim her gün başka adamla sevişmesi ya da tek biri olması bunu değiştirmez. Bunları yapan insan için bile eğer vicdanı rahatsız oluyorsa bana göre o kişi temizdir ahlakı beni ilgilendirmez ben bundan bahsettim ahlaksız demek benim haddim değil.
Temizin karşıtı olan insanlara pis kelimesi uygun düşeceğinde bu da sizin haddiniz değil.

eleştirebilir yargılayabilir görüş belirtebilirsiniz ama bana göre temiz, ahlaklı gibi kelimeler kullanmanız ayrıştırıcı olur.

Temizin karşıtı olan insanlara pis kelimesi uygun düşeceğinde bu da sizin haddiniz değil.

eleştirebilir yargılayabilir görüş belirtebilirsiniz ama bana göre temiz, ahlaklı gibi kelimeler kullanmanız ayrıştırıcı olur.
Niye bu kadar büyütüyorsunuz ki ben kimseye pis ya da ahlaksız demediğime göre. Ben kalpten söz ediyorum vicdandan söz ediyorum. Temiz kalpli deyimini hiç duymadınız mı? Herkes sizin gibi mi düşünmek zorunda ben de sizin görüşlerinizi kabul etmiyorum. Konu sahibine bilmeden hakaret mi ettim anlamıyorum

Oturup konusun guzelce rahatsiz oldugunuz noktalara değinin.. hic bir sorun konusulmadan halledilemez :)

Eve erkek arkadaşını alıp cinsellik yaşadığı için bir insanı ahlaksızlıkla yargılamak hoş değil. Size tavsiyem başka bir eve çıkın.

Çoğunlukla tepki almışım. Ama ben iki hafta gittim o çocuk kaldı evde. Kimse kusura bakmasında ben o tanımadıgım herifin elektrik su parasını ödemek zorunda değilim. Orası onun evi oldugu kadar benim de evim sonuçta. En büyük hatam başta bişey dememekti. Başıma gelecegini bilsem derdim tabi ki. Başkasının sevişip sevişmemesi umrumda değil ama biri de demiş o evin bereketi kaçar. Buna gerçekten inanıyorum . Namus bekçisi degilim sadece evimde olmasını istemiyorum. Evden de çıkamam 1 yıl kontrat imzaladık

Ne yaptıklarını anlatıyor mu? :KK57::KK57:
Sonra yüz yüze mi bakıyorsunuz? :KK23:

Ben çok utanırdım sanırım, benimle böyle konuları konuşman çok çok yanlış özelini dikkatli şekilde yaşayacaksan yaşa benim bilmeme gerek yok ve bundan sonra özel eşyalarınızı da ortalığa değil çöpe at yoksa evimizi ayırmak zorunda kalacağız diye uyarırdım yerinizde olsam. :KK67:

Ne yaptıklarını anlatıyor mu? :KK57::KK57:
Sonra yüz yüze mi bakıyorsunuz? :KK23:

Ben çok utanırdım sanırım, benimle böyle konuları konuşman çok çok yanlış özelini dikkatli şekilde yaşayacaksan yaşa benim bilmeme gerek yok ve bundan sonra özel eşyalarınızı da ortalığa değil çöpe at yoksa evimizi ayırmak zorunda kalacağız diye uyarırdım yerinizde olsam. :KK67:
Yo anlatması sorun değil ki. Yakın arkadaşlarım da anlatır bana. Kaldıramıyorum gibi bi sorun yok. Sadece ev meselesi ya. Yoksa yadırgayan bir insan değilim

Evet ya baştan konuşmadıgım için aramız bi miktar açılacak gibi geliyor. Görmeden sokcam dedi sizin dediğinz gibi. Ama benim annem babama laf gelirse çok yanlış anlayacaklar. Bilmiyorum nolcak
yani sevgilisiyle naparsa yapsın seni zor durumda bırakmaya hakkı yok
senin açık açık söylemen lazım
herkesin aile yapısı bir değil
eğer beraber yaşıyorsanız karşılıklı anlayış lazım
biriniz bile bişeyden rahatsızsa o kural konulmalı diye düşünüyorum
ayrıca ailen için sorun olması bence büyük problem
çok istiyorlarsa otele gitmeleri lazım o ev ikinizin kaldığı bir ortam ikinizin de içine sinen bir ortam olmalı
herkes her şeyi kaldırmak zorunda değil:)

Yo anlatması sorun değil ki. Yakın arkadaşlarım da anlatır bana. Kaldıramıyorum gibi bi sorun yok. Sadece ev meselesi ya. Yoksa yadırgayan bir insan değilim

Cinsel hayat bir özeldir, yani insan sevgilisiyle yaşadığı şeyleri anlatınca medeni olmuyor herkesin bir özeli olmalı, tabi bana göre. Böyle açıkca konuşabildiğiniz için sizden çekinmez tabi, nasılsa ne yaptıklarını biliyorsunuz. Neyse, odanızı kilitleyin bence bari oraya bulaşmasınlar.

Ev arkadaşım ben yokken eve erkek arkadaşını getiriyor birlikte kalıyorlar. Oturup sohbet etseler iyi ama evden kayganlaştırıcı çıktı. Açık açık da anlatıyor zaten yaptıklarını. İlişkiye girdik diyor. Ben varken getirmez ama ben yokken de istemiyorum. Baştan kural koymadgm için bu hale geldi. Sizce ben yokken getirmesine benim karışmam dogru mu? Bu durumu nasıl söyleyebilirm
evde siz yokken geliyosa karışmanız saçma,sizinde sevgiliniz gelebilirdi

Çoğunlukla tepki almışım. Ama ben iki hafta gittim o çocuk kaldı evde. Kimse kusura bakmasında ben o tanımadıgım herifin elektrik su parasını ödemek zorunda değilim. Orası onun evi oldugu kadar benim de evim sonuçta. En büyük hatam başta bişey dememekti. Başıma gelecegini bilsem derdim tabi ki. Başkasının sevişip sevişmemesi umrumda değil ama biri de demiş o evin bereketi kaçar. Buna gerçekten inanıyorum . Namus bekçisi degilim sadece evimde olmasını istemiyorum. Evden de çıkamam 1 yıl kontrat imzaladık
Benim anlamadigim siz nasil bur kizla ayni eve ciktiniz, cok yakin arkadasim diyorsunuz fakat kizin sevismesini ahlaksizlik olarak nitelendiriyorsunuz. Size bu kadar zit bir insala nasil bu kadar yakin arkadas oldunuz?

X