Bak şunu da anlatayım insanların ağzı torba değil büzemiyorsun. Bu terbiyesizliği de bizzat anneannem yaptı hatta. Alt kata iki bekar erkek kardeş taşındı. Arada da eve gelip giden kızlar oluyor ama kim olduğunu bilmiyoruz tabi. Anneannem kendi çapında eve kız atıyorlar, bu apartmanda aile yaşıyor olur mu böyle şey moduna girmiş.
Sonra bir gün yolda kardeşlerin kiracı olduğu evin ev sahibini görüyor. Kadına verip veriştirmeye başlıyor, sen nasıl böyle insanlara ev verdin, huzurum kalmadı altta ne yaptıkları belli değil diye. Kadın tabi şoka giriyor ne olmuş ki diye soruyor. Eve kızlar girip çıkıyor, hatta bir tanesi var bazen geliyor haftalarca kalıyor, gitmiyor diyor. Kadında anneanneme "ben o çocukların ailesiyle görüşüyorum, yıllardır tanışığım, gelip kalan kişi de kız kardeşleri, diğer arada gelenlerde kuzenleri. Gelip arada yemek falan yapıp evi temizliyorlar, malum iki erkek ev işinden çok anlamadığı için" diyor. Sonra anneanneme de sana hiç yakıştıramadım bu tavrı teyze diyerek ağzının payını verip gönderiyor.
Demem o ki, millet sizi suçlamak istedikten sonra eve geliş gidiş saatinize de bir şey bulur, gelen akrabalarınızı da yanlış anlayıp laf eder, giyim kuşamınız üzerinden ne kadar aile kızı olduğunuzu yargılarlar. Bu liste böyle uzar gider. O yüzden komşuları mümkünse çok sallamayın.