ev arkadaşı derdi

bikarar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2015
186
131
Merhaba arkadaşlar. Benim bir derdim daha var. Ev arkadaşım.
Ben iş arkadaşımla aynı evde yaşıyorum. (Şartlardan dolayı mecburiyetten oldu.) neyse ilk eve çıktık. İyi hoş arkadaş kimsenin yemeğini yemez beğenmez dedi yemekleri ben yapayım. tamam dedim temizlik vs. de bende olsun dedim. Böyle başladık. Eve ortak para koyma konusuna pek yanaşmadı. Hal böyle olunca yemeklik malzeme olmayınca biz hep makarna ya da dışarıda yemek işine başladık. Tabi temizlik hala bende. Birde kahvaltı için vs. ekmek alınacak ne hikmetse arkadaşım hep unutuyordu ekmek su markete giden evin küçük cocuğu gibi oldum. Bunlar hal edilir sorunlar dedim ama o da ne arkadaşım dünyadan nefret ediyor. Yöneticlirden iş arkadaşlarımızdan şehirden herkesten nefret ediyor. Kısacası çok olumsuz düşünen ve etrafına olumsuzluğu yayan biri. Haliyle bende zamanla mutsuz olmaya başladım. Bir de kendine samimi bir arkadaş edinince evde ben yokmuşum gibi davranıp eve girdiğimiz gibi odasının kapısını kapatıp otururdu. Zamanla günaydın iyi gecelere adam akıllı karşılık gelmeyince bende insanlık buraya kadarmış dedim bıraktım. Evde tekmişim gibi takılmaya başladım. Hatta bir ara "insanlardan nefret ediyorum. Ben kimseyi çekemiyorum. Ben yalnız yaşayacak insanım" diyip duruyordu. Böyle bir kaç ay geçti. Sonra Sevgilisnden ayrılınca baya bunalıma girdi bende onu öyle görünce neyse dedim ve teselli edip moralini düzeltmeye çalıştım. Bu seferde abartmıyorum 10 saat aralıksız çocuğu anlattı bende dinlediğimi hatırlıyorum. İş ile ilgili bilgisayarda çalışıyorum anlatıyor, uyuyorum ışığı açıp anlatıyor, Başka bir şey anlatıyorum cevap olarak yine anlatıyor. Derken beni son zamanlarda çok sevdi. sonra "iyi ki varsın sen olmasan ben tek çok sıkılırdım bunalırdım " falan demeye başladı. "Bu kız kesin bendn de nefret ediyorum" dediğim kişi " şuan en iyi arkadaşı benim galiba" durumuna geldi. Halbuki baştan beri benim ona karşı tavrım aynıydı.
Şimdi seneye eylülde ev için sözleşme bitiyor bu kadar şeyden sonra bende tek çıkmak istiyorum. Ama bunu daha arkadaşa demedim. Nasıl desem de bilemiyorum. Çünkü ne desem yanlış anlayıp beni kötü bilecek. Kötü bilmesi neyse de herkese kötü anlatacak. Bunun da olmasını istemiyorum.

siz ne yaparsanız yapın o sizi kötü bilmenin bir yolunu bulur. yeni sevgili bulsun bir de o zaman bakın yeni en yakın arkadaşınıza:) hiç düşünmeyin çıkın ayrı eve. dünyada dert bitti bir de onunkini mi çekeceksiniz.

O zaman yine kapılar kapanır herhalde :) En kısa zamanda söylemek en iyisi galiba eylülü beklemeden

Baskasini dusunmeyin bence kendinizi dusunun sevgilisinden ayrildigi icin size yakinlasmis yani cok belli cunku sizin tavirlariniz hep ayniymis niye biranda iyi oldu buyuzden nasi rahat edicekseniz oyle yasayin sizide mutsuz ediyomus hem

Hayatın, üstüne üstüne geldiğini düşünüyorsan; “yolculuk vakti” gelmiş demektir…

Sevgilisi terk edince çevresindekilere yanaşan, yeni sevgili bulduğunda da çevresindekileri yine unutan biri gibi arkadaşınız. O yüzden bu saadetiniz, o yeni bir sevgili ya yeni bir dost edinene kadar sürecek belli ki :)

Ev arkadaşlığı önemli bir şey, anlaşamadığınız insanla aynı evi paylaşmak zorunda değilsiniz tabi ki bunda çekinecek bir şey yok. Ama söylemek için eylülü beklemeyin ki o da kendine bir rota çizsin, ona göre belki kendine yeni bir ev arkadaşı falan ayarlamaya çalışır. Son anda söylerseniz beni yarı yolda bıraktı diye 7 cihana reklam eder sizi :))

Baskasini dusunmeyin bence kendinizi dusunun sevgilisinden ayrildigi icin size yakinlasmis yani cok belli cunku sizin tavirlariniz hep ayniymis niye biranda iyi oldu buyuzden nasi rahat edicekseniz oyle yasayin sizide mutsuz ediyomus hem
sadece beni mutsuz etse iyi samimi arkadaşlarım son zamanlarda "ya sana bir şey diyeceğim siz nasıl anlaşabiliyorsunuz ben olsam hayatta anlaşamazdım kız resmen hayattan nefret ediyor" diyorlardı.
Hayatın, üstüne üstüne geldiğini düşünüyorsan; “yolculuk vakti” gelmiş demektir…
o artık Allah'ın emri oldu benim için
haklısınız o daha kötü :O valla artık dünyanın en iyi arkadaşını dünyanın en iyi evini benim yüzümden kaçırmış gibi olur. HAtta ben yarın arayıp söyleyeyim

Arkadaşın psikolojik durumu pek iyi gözükmüyor. Bence uygun bir dille yalniz yaşasam daha iyi deyip sıvışın. Bugün böyle yarın öyle insanları hic sevemedim.

Arkadaşın psikolojik durumu pek iyi gözükmüyor. Bence uygun bir dille yalniz yaşasam daha iyi deyip sıvışın. Bugün böyle yarın öyle insanları hic sevemedim.
kesinlikle arkadaşlar olarak söyledik (bazı özel sorunları da var ) bunu ama tepkisi fazla oldu. Tüm dünya ona kötülük yapmak için ugraşıyor gibi bir düşüncesi var. inşallah hayırlısıyla bir eve tek başıma çıkmayı başarıymda :)

Bu tepkisi de buyuk ihtimal sorunlarindan kaynaklaniyor. Kimseyi razi etmek zorunds degilsiniz kendi kararlariniza gore yasayin. Ona buna aciya aciya kendimiz acinacak hale geliyoruz boyle durumlarda

Sevgilin seni terkedinceye kadar ben yoktum, merak etme yeni sevgili bulunca yine olmayacağım. Ev arkadaşı olarak iyi anlaşamıyoruz. Bir derdin olursa yine dinlerim ama seninle ahnı evi paylaşmak bana göre değil deyin.

Ay bu neee canım derviş sabrı varmış sende kaç kurtul. Ama erkenden haber verde oda kendini ona göre hazırlasın. Kambursuz günlerinde mutluluklar :)

ben olsam bu kadar arıza bır ınsanla aynı evde kalmak yerıne coktan ayrı eve cıkmıstım sozlesme sızın uzerınıze degılse guzel bır dılle ben senınle yapamıyorum deyın o ay ıcın ustunuze dusen masrafı verın kendısıne ve cıkın gıdın evden, sız ne onun hızmetcısısınız ne de guzın ablası o ısıne geldıgı gıbı takılıyor anladıgım kadarıyla sızde oyle yapın ...

Bencede ona biran önce söyle ayrı eve çıkmak istediğini sonrada niye daha önce söylemedin ben kendime şöyle ev bulurdum böyle ev bulurdum laflarını duyma, tek takılmak en iyisi ama yurt falan yokmu tek başına yapabilirmisin

Hala daha ev arkadaşınızı düşünüyorsunuz ben zamanında bunlardan çok çektim keşke benim karşıma da sizin gibi biri çıksaydı. :) Bence esprili bir dille e artık yuvadan uçma vaktim geldi deyin. Şaşırıp ne gereği var falan derse e böyle nereye kadar sonuçta kendi hayatlarımızı kurmak zorundayız artık diyerek konuyu onun gözünde de normalleştirebilirsiniz.

Ev arkadışma kırıcı olmadan güzel bir şekilde tek başıma eve çıkmak istiyorum dedim. Arkadaş yazmamla birlikte iş arkadaşlarımıza mesaj atmış arkadaşım çıkıyor ben ne yapacağım benimle aynı eve çıkar mısın diye :) Tek başıma çıkacağımı söylediğimde ilk yalnız kalmak isteimyorum falan dedi falan sonrada aslında ben o kadar kirayı tek başıma ödemek istemiyorum dedi. Bu kadar kafaya takmama değmezmiş onu anladım.
kötü bir şekilde ayrılsaydık herhalde ortalık toz duman olurdu büyük ihtimal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…