Merhaba.
16 senedir fibromiyalji çekiyorum.
Kaç kez öldüm dirildim.
Ve bu hastalığı sadece bir başka fibromiyalji hastası anlayabilir.
Ben en baştan beri yalnızdım. Hala da öyleyim.
İsmi artık popüler olunca çevrem işkence yapmayı bıraktı ama bu ihtiyacım olan desteği ve duygusal anlayışı hala karşılamıyor.
Gene de bugünler için şükürler olsun.
Bu hastalığı, hastalık demeye de çok zorlanıyorum açıkçası.
Çünki bu bence toplumsal yaşam şeklimizin bizi zorladığı ruh halinin giderek fizikselleşmesiyle ortaya çıkıyor. Yani aslında bu kadar acı çekmek zorunda değiliz.
Ama değişmemiz gerek.
Çevre şartlarımızı değiştirmemiz gerek.
Çünki bu hassas insanların çektiği birşey. Aşırı duygusal ve çevrenin toksikliğini negatif yükünü yüklenen insanların.
Eğer çevremiz toksikse veya bizi anlayan ve destekleyen birileri yoksa durumumuz kötüleşiyor. Çünki bu toplum olarak yaşam tarzımızın yarattığı bir hastalık ve toplum yapaylaştıkça ve sanallaştıkça yani doğamızdan uzaklaştıkça hassas insanlara yük daha fazla biniyor.
Ben kırsalda yaşadığım zaman iyileştiğimi gördüm.
Ve şehre döndüğüm zaman da hemen ağrı ve ızdırbaın geri geldiğini.
Bir kez köy hayatı deneyimledim. Orada da yalnız olsuğum şöin köy halkı tarafından ezildim ve sömürüldüm. Evet.
Köy halkı masum değil. Şehir zihniyeti sadece şehirde yok. Hatta bazen köy insanı daha vahşi olabiliyormuş öğrendim.
Sonuç: bir hassas insan yalnız olmamalı öğrendim.
Aklımda hayalimde hassas insanların topluluklaşma ve olumlayıcı bir sosyal yaşam alanı kurması var.
Bu uzak bir hayal olabilir.
Ben şimdilik küçük bir çözümle başlamak istiyorum.
Benim gibi arkadaşlarla beraber bahçeli bir ev kiralamak.
Hassas insan aslında güçlü olduğu için hassastır. Fakat bu güç fiziksel değil duygusal ve ruhsal.
Ve hassaslığımız bizi bize değer vermeyen bir toplumda hasta ediyor.
Sevgili arkadaşlar buraya kadar okuduğunuz için sağolun.
İnşallah ilgilenenler olur. İnşallah birbirimizi buluruz. İnşallah tüm hassas güzel kalpli niyetli insanlar kalplerindeki güzelliklerin iyiliğin hepsini hayatlarında da yaşarlar.
İlgilenenler buraya veya bana özel mesaj atın.
16 senedir fibromiyalji çekiyorum.
Kaç kez öldüm dirildim.
Ve bu hastalığı sadece bir başka fibromiyalji hastası anlayabilir.
Ben en baştan beri yalnızdım. Hala da öyleyim.
İsmi artık popüler olunca çevrem işkence yapmayı bıraktı ama bu ihtiyacım olan desteği ve duygusal anlayışı hala karşılamıyor.
Gene de bugünler için şükürler olsun.
Bu hastalığı, hastalık demeye de çok zorlanıyorum açıkçası.
Çünki bu bence toplumsal yaşam şeklimizin bizi zorladığı ruh halinin giderek fizikselleşmesiyle ortaya çıkıyor. Yani aslında bu kadar acı çekmek zorunda değiliz.
Ama değişmemiz gerek.
Çevre şartlarımızı değiştirmemiz gerek.
Çünki bu hassas insanların çektiği birşey. Aşırı duygusal ve çevrenin toksikliğini negatif yükünü yüklenen insanların.
Eğer çevremiz toksikse veya bizi anlayan ve destekleyen birileri yoksa durumumuz kötüleşiyor. Çünki bu toplum olarak yaşam tarzımızın yarattığı bir hastalık ve toplum yapaylaştıkça ve sanallaştıkça yani doğamızdan uzaklaştıkça hassas insanlara yük daha fazla biniyor.
Ben kırsalda yaşadığım zaman iyileştiğimi gördüm.
Ve şehre döndüğüm zaman da hemen ağrı ve ızdırbaın geri geldiğini.
Bir kez köy hayatı deneyimledim. Orada da yalnız olsuğum şöin köy halkı tarafından ezildim ve sömürüldüm. Evet.
Köy halkı masum değil. Şehir zihniyeti sadece şehirde yok. Hatta bazen köy insanı daha vahşi olabiliyormuş öğrendim.
Sonuç: bir hassas insan yalnız olmamalı öğrendim.
Aklımda hayalimde hassas insanların topluluklaşma ve olumlayıcı bir sosyal yaşam alanı kurması var.
Bu uzak bir hayal olabilir.
Ben şimdilik küçük bir çözümle başlamak istiyorum.
Benim gibi arkadaşlarla beraber bahçeli bir ev kiralamak.
Hassas insan aslında güçlü olduğu için hassastır. Fakat bu güç fiziksel değil duygusal ve ruhsal.
Ve hassaslığımız bizi bize değer vermeyen bir toplumda hasta ediyor.
Sevgili arkadaşlar buraya kadar okuduğunuz için sağolun.
İnşallah ilgilenenler olur. İnşallah birbirimizi buluruz. İnşallah tüm hassas güzel kalpli niyetli insanlar kalplerindeki güzelliklerin iyiliğin hepsini hayatlarında da yaşarlar.
İlgilenenler buraya veya bana özel mesaj atın.