• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak istiyoruz ama cok zor ev alanlar bakabilir mi ?

sibelmuc

Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2017
370
367
18
Iyi aksamlar arkadaslar bu sene ev almak istiyoruz tabii kredi ile :) oyle milli piyango falan vurmadi :))eski bir ev disunuyoruz eldeki miktar boyle gosteriyor 1600 civarida kredi odeyecek sekilde bir sey ayarlayacagiz ayarlamasinada bu isin icine emlakci vs girince is buyuk bir sektore donuyor ucuz evler direk krediye uygun olmuyor iki sokak altina metro dayanan zaten almis basini tutana ask olsun evi olmayanin ev almasi oyle zor ki :KK43: gozum gitgide korkuyor bekledikce bosa kira oduyorum :KK43: yakin zamand yilda ev alan tecrubesini paylasabilecek var mi istanbul sehrim ne onerirsiniz surec icin ?

Toplam kaç verebilirsiniz bir de semt ya da en azından yaka söyleseniz de fikir veren yardımcı olan çıksa

Aylık 1600 geri ödemeye kaç lira kredi çıkar sizde ne peşinat var biz nereden bilelim

Sahibinden ev alirsaniz emlakci derdiniz olmaz ama onlar tamamina yakina kredi cikartabiliyor.
Pesinatiniz yokmu hic tamami icin kredi cok zor.
Nerden bakiyorsunuz ev.

Artık kredi sorunu olmayan ev de bulmak zor. Son beş yılda el değiştirmemiş bir ev olmalı. Biz geçen sene aldık. Krediye uygun olmayan baya ev vardı. Hele o yap satçıların evleri fena. Almak çok zor.

Sahibinden ev alirsaniz emlakci derdiniz olmaz ama onlar tamamina yakina kredi cikartabiliyor.
Pesinatiniz yokmu hic tamami icin kredi cok zor.
Nerden bakiyorsunuz ev.

Pesinatimiz var canim gerisini kredi cekip tamamlayacsgiz bu benim ikinci kiraci evim:) ben nereye gitsem metro oraya geliyor :))) metro yuzunden oturdugum ev 180 binden 230a cikti bunu almayi hayal ediyordum olmadi en kotusu istanbulda olusumuz istanbulda ariyoruz

Artık kredi sorunu olmayan ev de bulmak zor. Son beş yılda el değiştirmemiş bir ev olmalı. Biz geçen sene aldık. Krediye uygun olmayan baya ev vardı. Hele o yap satçıların evleri fena. Almak çok zor.

Eviniz hayirli olsin darisi basimiza aynen kosullar cok zor krediye uygunlukta fiyatlarda cok cikiyor eski olsun bizim olsun diyorum artik.
P

Pesinatimiz var canim gerisini kredi cekip tamamlayacsgiz bu benim ikinci kiraci evim:) ben nereye gitsem metro oraya geliyor :))) metro yuzunden oturdugum ev 180 binden 230a cikti bunu almayi hayal ediyordum olmadi en kotusu istanbulda olusumuz istanbulda ariyoruz
Pesinat varsa kolay kredi cikar sorun olmaz.
Kismetlisiniz ne guzel aldiginiz evde degerlenir insallah.Metro cok deger katiyor projeler basladi coktan keske soylenti asamasinda alsaydiniz kolay gelsin.

Peşinatınız ne kadar var?

Aşağı yukarı ne kadarlık bir ev bakıyorsunuz?

Kredi geri ödemesi için 1600 lira düşük bi rakam sanki. Yani 1600 lira taksit ile 10 yıl vadeli kredi çekseniz 200.000 lira eder aşağı yukarı.

Peşinatınız yoksa eğer işiniz zor biraz. İstanbul'da 200.000e ev nerelerde var bilmiyorum.

Bizde yakin zamanda aldik ama istanbuldan değil.
Kredi de cekmedik.
Al sat seklinde gittik.ilk evlendigimizde kirada oturdugumuz ev sahibimiz ayni zamanda tanidigimizdi.dugundeki takilarimizi ( 45 50 bin kadar) verdik ustune de her ay kredi oder gibi eline 2000 saydik.
Tabii bu cok eski bi evdi.düşünün ki 105 e sattık 2 sene once..
Sonra onu bi kooperatife pesinat olarak verdik.kalan 80 bini de ev telsiminde yani 1.5 yil sonrasinda verecektik.bu sefer her ay 3 3 koyduk ufak tefek de borc yaptik ese dosta ve aldik cok şükür.
Simdi aldigimiz ev sifir ve 4+1
Yani aceleci davranip en bastan luks evlerle baslamadik biz.
Cok cok ufak ve neredeyse 30 yillik bir evle basladik
Sizde bu sekilde yapabilirsiniz.
Pesinatiniz ne kadar?

Toplam kaç verebilirsiniz bir de semt ya da en azından yaka söyleseniz de fikir veren yardımcı olan çıksa

Aylık 1600 geri ödemeye kaç lira kredi çıkar sizde ne peşinat var biz nereden bilelim

ilahi buradan ev alacak degilim ya pesinatim var uzerini tamamlayinca banka bu kadar istiyor onlar sorun degil sorun dertlesiyorum insanlar nasil aliyor diye ben araci bulamiyorum cevremiz cok yok emlakci mantigini ogrenmek istiyorum daha cok alanlardan istanbul anadolu yakasi icin arastiriyoruz :)

ilahi buradan ev alacak degilim ya:))) pesinatim var uzerini tamamlayinca banka bu kadar istiyor onlar sorun degil sorun dertlesiyorum insanlar nasil aliyor diye ben araci bulamiyorum cevremiz cok yok emlakci mantigini ogrenmek istiyorum daha cok alanlardan istanbul anadolu yakasi icin arastiriyoruz :)

Bizde yakin zamanda aldik ama istanbuldan değil.
Kredi de cekmedik.
Al sat seklinde gittik.ilk evlendigimizde kirada oturdugumuz ev sahibimiz ayni zamanda tanidigimizdi.dugundeki takilarimizi ( 45 50 bin kadar) verdik ustune de her ay kredi oder gibi eline 2000 saydik.
Tabii bu cok eski bi evdi.düşünün ki 105 e sattık 2 sene once..
Sonra onu bi kooperatife pesinat olarak verdik.kalan 80 bini de ev telsiminde yani 1.5 yil sonrasinda verecektik.bu sefer her ay 3 3 koyduk ufak tefek de borc yaptik ese dosta ve aldik cok şükür.
Simdi aldigimiz ev sifir ve 4+1
Yani aceleci davranip en bastan luks evlerle baslamadik biz.
Cok cok ufak ve neredeyse 30 yillik bir evle basladik
Sizde bu sekilde yapabilirsiniz.
Pesinatiniz ne kadar?

45 bin kadar biz eski bir ev dusunuyoruz hic yeni dusunmedik :) dusunmemize firsat dogmadi :D :D ufak odali 2 +1 istiyoruz sadece kira odeyecegime benim olsun istiyorum bosuna gidiyor gibi geliyor para .s bir sene en fazla beklerim iste o sure zarfinda birikir bende iyice konuya adapte olmak istiyorum ha denilince alinmiyor ev gercekten bu arada hayirli olsun eviniz guzel gunlerde otyrun

Canım emlakçılar çok fena bayada oyun ediyorlar.biz emlakciya 4 bin verdik ilan verende 2500 e yakın para vermesine rağmen o rakamı komik buldu baya olay çıkardı.sahibinden alırsan süper olur ama o da biraz zor

Canım çekmekoye senin dediğin fiyata güzel evler çıkar inş bence bı araştır hemde yeni ev alirsin

Iyi aksamlar arkadaslar bu sene ev almak istiyoruz tabii kredi ile :) oyle milli piyango falan vurmadi :))eski bir ev disunuyoruz eldeki miktar boyle gosteriyor 1600 civarida kredi odeyecek sekilde bir sey ayarlayacagiz ayarlamasinada bu isin icine emlakci vs girince is buyuk bir sektore donuyor ucuz evler direk krediye uygun olmuyor iki sokak altina metro dayanan zaten almis basini tutana ask olsun evi olmayanin ev almasi oyle zor ki :KK43: gozum gitgide korkuyor bekledikce bosa kira oduyorum :KK43: yakin zamand yilda ev alan tecrubesini paylasabilecek var mi istanbul sehrim ne onerirsiniz surec icin ?
Biz 8 ay evvel aldık ev
Ev parası dısında ( emlak sigorta nakliye anonelikler tapu masrafı vs) bi 20 bin tl niz olması gerekir en az
Allah yardımcınız olsun kredi ödemek de zor
Biz de kredi
İle aldık 10 yıllık

Cnm hangi yakadan düşünüyorsun evi?
Istanbul anadolu yakasi canim
Peşinatınız ne kadar var?

Aşağı yukarı ne kadarlık bir ev bakıyorsunuz?

Kredi geri ödemesi için 1600 lira düşük bi rakam sanki. Yani 1600 lira taksit ile 10 yıl vadeli kredi çekseniz 200.000 lira eder aşağı yukarı.

Peşinatınız yoksa eğer işiniz zor biraz. İstanbul'da 200.000e ev nerelerde var bilmiyorum.

Eski baktigimiz icin cok problem degil o 200 000 kredi cekmiyorum daha neler canim :D onu kim oder odeyeni tebrik ederim :))) butcemize uygun dusen miktar bu 10 seneye yaydifimiz icin .tabii pesinat uzerine sorun o degil sorun nasil aldiginiz emlakci ne istedi vs zoe zor iste milyon soru var kafamda

Biz 8 ay evvel aldık ev
Ev parası dısında ( emlak sigorta nakliye anonelikler tapu masrafı vs) bi 20 bin tl niz olması gerekir en az
Allah yardımcınız olsun kredi ödemek de zor
Biz de kredi
İle aldık 10 yıllık
Ay sukur sonunda tam aradigim kisisin :)) hayatta birakmam :)) ben de onlari merak ediyorum iste anlatamiyorrumkiiii ben de synen boyle olacagini dusunuyordum aman Allahim ne zor bir surec ondan oturu hep oturdugum daireyi almayi istedim ama yakina metro dayandi

Istanbul anadolu yakasi canim

Eski baktigimiz icin cok problem degil o 200 000 kredi cekmiyorum daha neler canim :KK70: onu kim oder odeyeni tebrik ederim :))) butcemize uygun dusen miktar bu 10 seneye yaydifimiz icin .tabii pesinat uzerine sorun o degil sorun nasil aldiginiz emlakci ne istedi vs zoe zor iste milyon soru var kafamda

10 senede 1600 lira ödemeyle zaten aşağı yukarı 200.000 kredi çekmiş olursunuz...

Siz ısrarla peşinatı ve almayı düşündüğünüz evin değerini yazmıyorsunuz.

Diğer konularda da bilgim yok.

Back
X