Ev Almak İsteyenler Gelin Buluşalım Konuşalım

bu arada kredi faizleri düşmüş ama daha düşmesi planlanıyormuş. cem yılmazın reklamını buldum :34:
bide ben nedense şu kabadan almaya tırsıyorum. her alan mütahitle papaz oldu çevremden ya. alırken şöyle böyle olacak diyorlar tabii alınca habire çeviriyorlar olayı.
bide mesela bitmişi 150 olan bir daireyei kabadan alırken min ne kadar satarlar acaba? yani kaç para yaklaşık karım olur? bilen var mı acaba

ıcını kendın yaptırırsan daha pahalı olur dıye dusunuyorum benım babam usta ev yapıyorlar ınsaat ustası yanı bundan bahsetmıstım bızıme vları hep babam yaptı en son benım daırem dıye tabır ettıgım daırenın ıcıne 60 bın lıra para harcandı(cam , kapı celık kapı kombı petekler lamınatlar mutfak dolabı banyo wc fayans odalara asma tavan spot kemeler badana boya)
kabadan almanın karını bende bazı seylere mudahale edeıblırsın onlar toptan aldıkları ıcın cok uygun fıyata alıyorlar malzelemelerı

yaza dogru dahada dusecekmıs dıyorlar ama tam tersınede cıkarsa kotu olur arkadaslar

Aha işte benim konu..
Ben 3,5 yıldır evliyim efenim; kızım var 18 aylık, sağolsun k.validem bakıyor onun çok eski komşusunun evinde kirada oturuyoruz evler 1 er sokak ötede. Ev sahibi abla ilk günden beri bi kez bile zam yapmadı Allah razı olsun, ev de iyi durumda diyelim.
Gelgelelim eşim beyefendi elinde hiç para tutamaz, kayınpeder de aynı şekilde. Adam emekli hala çalışıyor ama ay içerisinde sıkıştıkları bile oluyor birlikte sırtlıyoruz bişeyleri idaer ediyoruz. Ama benim derdim, en az 1 yıl birikim yapıp eve girmek.
Neden 1 yıl, k.pederin üzerinde kredi var evine masraf yaptı ve onun bitmesi en az 1 yıl...Düğünde takılanların önemli bi kısmı duruyor ama en fazla 10.000 eder. Maaşımdan artırdığım her şeyi altın yapıp kenara atmaya karar verdim. Kredi kartımız da biraz kabarık ( eşim sağolsun ) onu sıfırlamadan da zaten adam gibi birikim yapılmıyor.
Kira+fatura+Kredi kartı dışında vadeli borcumuz yok. Eve çıkarsak kızımdan ötürü semtten ayrılamayız ( Bayrampaşa ). Eşim de terfi ediyor hayırlısıyla yılbaşında Beylikdüzüne geçecek servisi olmazsa o yol parası çok düşündürüyor beni. ( benim işimin servis ağı geniş ). Bir yandan B.Paşada da evler uçmuş durumda ( bizim mahallede 320 bine sıfır ev gördüm ). Benim gönlüm Bakırköy'den yana, eski bi yaşayanı olarak. ama orası da hem pahalı hem de deprem riski malum semtin sahil şeridi zaten denizden doldurma biliyorsunuz.
Yani demem o ki doluyum bu konuda çok, düşünüp duruyorum...Şu an da elimden birikim yapmaya çalışmaktan başka bişey gelmiyor.Allah herkese hayırlısını nasip etsin ne diyim:)

her şekilde 1 yıl daha kirada iseniz düşündüğün çok güzel eline geçen her parayı altına çevirip birikim yapabilirsin sonra peşinatınız ne kadar yüksek olur ise bakacağınız evde o akadar yüksek olur..
Kayınpeder de yardım eder ise daha çabuk ödersiniz kısa süreli çekmiş olursunuz

Aha işte benim konu..
Ben 3,5 yıldır evliyim efenim; kızım var 18 aylık, sağolsun k.validem bakıyor onun çok eski komşusunun evinde kirada oturuyoruz evler 1 er sokak ötede. Ev sahibi abla ilk günden beri bi kez bile zam yapmadı Allah razı olsun, ev de iyi durumda diyelim.
Gelgelelim eşim beyefendi elinde hiç para tutamaz, kayınpeder de aynı şekilde. Adam emekli hala çalışıyor ama ay içerisinde sıkıştıkları bile oluyor birlikte sırtlıyoruz bişeyleri idaer ediyoruz. Ama benim derdim, en az 1 yıl birikim yapıp eve girmek.
Neden 1 yıl, k.pederin üzerinde kredi var evine masraf yaptı ve onun bitmesi en az 1 yıl...Düğünde takılanların önemli bi kısmı duruyor ama en fazla 10.000 eder. Maaşımdan artırdığım her şeyi altın yapıp kenara atmaya karar verdim. Kredi kartımız da biraz kabarık ( eşim sağolsun ) onu sıfırlamadan da zaten adam gibi birikim yapılmıyor.
Kira+fatura+Kredi kartı dışında vadeli borcumuz yok. Eve çıkarsak kızımdan ötürü semtten ayrılamayız ( Bayrampaşa ). Eşim de terfi ediyor hayırlısıyla yılbaşında Beylikdüzüne geçecek servisi olmazsa o yol parası çok düşündürüyor beni. ( benim işimin servis ağı geniş ). Bir yandan B.Paşada da evler uçmuş durumda ( bizim mahallede 320 bine sıfır ev gördüm ). Benim gönlüm Bakırköy'den yana, eski bi yaşayanı olarak. ama orası da hem pahalı hem de deprem riski malum semtin sahil şeridi zaten denizden doldurma biliyorsunuz.
Yani demem o ki doluyum bu konuda çok, düşünüp duruyorum...Şu an da elimden birikim yapmaya çalışmaktan başka bişey gelmiyor.Allah herkese hayırlısını nasip etsin ne diyim:)

her şekilde 1 yıl daha kirada iseniz düşündüğün çok güzel eline geçen her parayı altına çevirip birikim yapabilirsin sonra peşinatınız ne kadar yüksek olur ise bakacağınız evde o akadar yüksek olur..
Kayınpeder de yardım eder ise daha çabuk ödersiniz kısa süreli çekmiş olursunuz

topraktan girilen ev bitmişiyle karşılaştırıldığında çok hesaplı olabiliyor zaten bitmiş evden kar edilmez kaba inşaattan kar edilir ama topraktan girdiğinde ortada henz bir tapu olmadığı için sadece sözleşme vs gibi bir kağıt parçasına para vermiş oluyorsun. Bir de inşaatı yapan firmaya güven en başında geliyor. Tabiki ortada tapu olmadığı için bankalar teminat olarak bir şey gösteremiyorsun taki kabası çıkıp tapusu hazırlanana kadar tabi o zamana kadarki bulacağınız kredi tüketici kredisi oluyor onun da zaten oranları yüksek oluyor. kimisi böyle bir stresi kaldırabilir girer kimisi de bitmiş oslun fazla olsun ama garanti olsun der.

işte ben biraz garanticiyim. güven bende çok zor oluşur genelde hele hele para varsa zor zor olur :1:
ben mesela toprakdan değilde kaba halinde hani dikilmiş görüp almayı planlıyorum kısmet olursa hayırlısı ile inş. toprağa girip stres çekmek istemiyorum dediğin gibi.
kredi olayı dert değil, tanıdıklarım var görüştüm yardımcı olacaklar, ayarlayacaklar prosedurüü:34:
benim amacım kabadan inşaat halinde alınan ile bitmiş hali arasında alanların tecrübelerini öğrenmek
tşk ler

bızımde suanda kredı kartı kredıler vs aylık 1500 lıra odememız var kırada dahıl bunun ıcınde kıracımız cıktı bu ay kıra almaya baslıcaktık oda yok :) kırayı dırek bırıktırıcez belkı babam karardegıstırır bu arada evı satmaya karar verır ınsallah dıyorum
buarada nısanlıyken ev almak aslında rısk ne olacak nasıl oalcak bellı olmluyor Allah korusun ınsallahh
bayrampaşada oturuyorz kaynanamlarda gerçekten evler cok pahalı 490 bıne ev gordumılanlarda daha ne dıyeyım cok ucmus durumda
ama bakırköydede cok farklı olmayacaktır hem cocuga nasıl bakacaklar o zaman sızde bızım gıbısınız herhalde , cocuk olmasa al basını gıtte cocuk var buarada benım esımde bende tutumluyuz suanda tutmayacagımız bı paramız yok ama ölçülüyüz

ya bız sultangazıde oturuyoruz ama ev avcılardan bıle bakıyoruz
bu mantıklımı bılmıyorum ama evler daha guzel ıstedıgım tarz evler bzıım oralarda cok yok varsa bıle 150-160 bın :S

suanda borclarımız var para bırıktremıyoruz ama cok gezıp tozmuyoruzda ıdare edıyoruz
bılmıyorum almayı cok ıstıyoruz esıme bakıp hıc tanımadıgım 1 kısı bıle tanımadıgım bır semtten zorlanacakmıyım
cocuk kreste olacak annemlerle aramız metrobus metro olarak herhalde 1.5 saat olur avcılar oldugunu varsayarsak :26:

Sultangazinin neresi?:3:
Bende ordayım..
Fiyat konusuna katılıyorum sokak arası dairelere 180 bin fiyat çekmişler..
Mesela ben harketi severim, kafamı camdan çıkarınca insanları göreceğim.. İzlemek çok hoşuma gidiyor.
Ve illa bir tanıdığım olacak.. :( Ülke değiştirmiş gibi olurum yoksa aynı şehirde.
Hareketli caddeler ayağımın altında olacak..
Heey gidi heey hayallerin sınırı yok tabii..
:1:

Son düzenleme:
işte ben biraz garanticiyim. güven bende çok zor oluşur genelde hele hele para varsa zor zor olur :1:
ben mesela toprakdan değilde kaba halinde hani dikilmiş görüp almayı planlıyorum kısmet olursa hayırlısı ile inş. toprağa girip stres çekmek istemiyorum dediğin gibi.
kredi olayı dert değil, tanıdıklarım var görüştüm yardımcı olacaklar, ayarlayacaklar prosedurüü:34:
benim amacım kabadan inşaat halinde alınan ile bitmiş hali arasında alanların tecrübelerini öğrenmek
tşk ler

bende senin düşündüğün gibi aldım kabası bitmişti içinin işleri kalmıştı

Sultangazinin neresi?:3:
Bende ordayım..
Fiyat konusuna katılıyorum sokak arası dairelere 180 bin fiyat çekmişler..
Mesela ben harketi severim, kafamı camdan çıkarınca insanları göreceğim.. İzlemek çok hoşuma gidiyor.
Ve illa bir tanıdığım olacak.. :( Ülke değiştirmiş gibi olurum yoksa aynı şehirde.
Hareketli caddeler ayağımın altında olacak..
Heey gidi heey hayallerin sınırı yok tabii..
:1:

öğretmenler sıtesı bırde bı arkadas demıstı nıckını unuttum pembıs gelınlıgı vardı sultangazıye baglıyız ama orada degılız pgretmenler sıtesı cumhurıyet mahallesınde oturyorum suanda masal parktan bılırsınız muhtemelen siz neredesınız?

öğretmenler sıtesı bırde bı arkadas demıstı nıckını unuttum pembıs gelınlıgı vardı sultangazıye baglıyız ama orada degılız pgretmenler sıtesı cumhurıyet mahallesınde oturyorum suanda masal parktan bılırsınız muhtemelen siz neredesınız?

Biliyorum orayı canım, ben sultangazinin tam göbeğinde oturuyorum..
Bizim oturduğumuz yerde hep yeni evler yapılıyor teyzem bir dairenin fiyatını sormuş sokak arası bir yer hemde, 180 bin demişler şoka girdim, hani sultangazi bir ev için o kadar verilecek bir semt değil yani.. :37:

bende senin düşündüğün gibi aldım kabası bitmişti içinin işleri kalmıştı

hangi ildesin acaba? birde bitmiş haliyle alsaydınız eğer ne kadar fazla ödemiş olacaktınız? yani kısacası ne kadar karınız oldu onu öğrenmek istiyorum.
bide malzemesini sen gidip de kendin mi beğendim. amesela kalitesini beğenmedin diyelim fark ödeyip yaptırdınız mı o zaman?

tşk ler
ben de garantici olduğum ve riskine gelemediğim için belki de 2 yıl sonrasında 2 katı fiyat edebilecek bir yere hayır dedim. Kaba halindeyken verilen kredileri de araştırdım ne kadarı bitmişse o kadarına kadar kredi kullanabiliyormuşsun örneğin evin subasması atıldı kolonlar oluşuyor ve bu durum da %10 u mu ediyor Konut bedelinin %10 u kadar kredi kullanabiliyorsun yanisi banka kendini her durumda garantiye almayı biliyor tüketici kredisine gelince de maaşının 15 katı kadar alabiliyorsun örneğin 50 bin aldın 60 ayda onu aylık 1500 TL lik ödemelerle 75 bin olarak ödüyorsun.

Bizim burda mütteahhitler inşaat halindeyken pek ev satmayı tercih etmiyorlar gelecekte daha prim etmiş olarak satmak işlerine geliyor tabi ki bikaç inşaatçıyla görüştük hepsi de üstüste yok satmayız ihtiyacımız yok tamamen bitsin oturulur duruma gelince satacaz dediler

kredi oranları düştü deniyor ama 100 bin krediyi 120 ay vadede nerdeyse 200 bin olarak ödüyorsun yani 2 katı bu da mantıklı gelmiyor bana

İnşaattan girerseniz bir miktar ucuz olur eger bitmiş daire alırsanız biraz pahalı oluyor örn biz 1,5 sene önce aldıgımızda bitmiş daire idi en son biz taşındık bloka 110 binlira 165 metrekare aldık son kat zeminle 15.kat ısı yalıtımı falan çok güzel hani derler ya kışın soguk yazın sıcak olur derler bizde tam tersi kışın sıcak yazın buzgibi akdenizin yakıcı sıcagında evimiz bizden önce alanlar inşaattanken girenler 95 binliraya kadar almış şuan karşımızda bir site yaplılır ortalama 185 ile galiba 190 mt içerisinden inşaat dikilmiş şuan şuan alırlarsa 135 binlira bitince 150 binliraymış fiyatı topraktan yani temel yokken girenlerde olmuş babam birisiyle tanışmıştı alan kişi topraktan girmiş 120 miydi sanıyorsam o fiyata almış

hangi ildesin acaba? birde bitmiş haliyle alsaydınız eğer ne kadar fazla ödemiş olacaktınız? yani kısacası ne kadar karınız oldu onu öğrenmek istiyorum.
bide malzemesini sen gidip de kendin mi beğendim. amesela kalitesini beğenmedin diyelim fark ödeyip yaptırdınız mı o zaman?

denizlideyiz canım, müteahhitle anlaştık mesela mutfak dolaplarını yapacak adam inşaata gelecek yarın diye arıyordu bizde gidip seçiyorduk, fayansçı, duşakabin ıvır zıvır hepsi için bu şekilde yaptık mesela evin içine ayakkabılık yapmayacaktı ben istedim en başta sözleşmeye yazdık apartmanda bir benim dairemde var ayakkabılık, malzemeler 1. kaliteydi hep zaten 120.000 denizli için yüksek bi fiyat belki biliyorsundur, forumun hemen yakınında oturuyoruz biz, direk merkez, beğenmediğim bir şey olsaydı farkını vermeyi kabul etmiştim ben ama fayansları bile çanakkale seramik kullandı adam, bi önceki msjımda demiştim 120.000 e aldık emlakçı en son 145.000 veriyorlar satarmısınız diye telefon açtı cnm.

Biliyorum orayı canım, ben sultangazinin tam göbeğinde oturuyorum..
Bizim oturduğumuz yerde hep yeni evler yapılıyor teyzem bir dairenin fiyatını sormuş sokak arası bir yer hemde, 180 bin demişler şoka girdim, hani sultangazi bir ev için o kadar verilecek bir semt değil yani.. :37:

bızım oradada ımar ızınlerı yenı acıldı ya 2-3 senelıkler yada 15 senelık bınalar
tam nerede oldugunu mesaj atabılırmısın bana rıca etsem
ben artık bı ust duraklar bı alt duraklara bakıyorum cevatpasa ıskının yanından baktık kaba ahce 120 gırıs 220
valal bana cok pahalı gelıyor 120 ıyıydı ama bahcesı apartmana aıttı onu sevmedım ve 1 odası tamamen karanlık odaydı :34:

bızım orası ama sızın oralardan herhalukarda daha temız ve guzel bı mahalle dıye dusunuyorum ben ama sen ne dıyosun ?

selam hanımlar ,
bende siizn gibi ev derdine düştüm bütçeme uyan bana uymuyor, benım beğendiğime bütçem yetmiyor
15 aylık bi bebeğiöm var o büyümeden masrafları artmadan bi eve girelim diyoruz inş. allah nasip eder ( burdaki herkesede):42:

ben de garantici olduğum ve riskine gelemediğim için belki de 2 yıl sonrasında 2 katı fiyat edebilecek bir yere hayır dedim. Kaba halindeyken verilen kredileri de araştırdım ne kadarı bitmişse o kadarına kadar kredi kullanabiliyormuşsun örneğin evin subasması atıldı kolonlar oluşuyor ve bu durum da %10 u mu ediyor Konut bedelinin %10 u kadar kredi kullanabiliyorsun yanisi banka kendini her durumda garantiye almayı biliyor tüketici kredisine gelince de maaşının 15 katı kadar alabiliyorsun örneğin 50 bin aldın 60 ayda onu aylık 1500 TL lik ödemelerle 75 bin olarak ödüyorsun.

Bizim burda mütteahhitler inşaat halindeyken pek ev satmayı tercih etmiyorlar gelecekte daha prim etmiş olarak satmak işlerine geliyor tabi ki bikaç inşaatçıyla görüştük hepsi de üstüste yok satmayız ihtiyacımız yok tamamen bitsin oturulur duruma gelince satacaz dediler

kredi oranları düştü deniyor ama 100 bin krediyi 120 ay vadede nerdeyse 200 bin olarak ödüyorsun yani 2 katı bu da mantıklı gelmiyor bana

72 bın faız odenmıs oluyor 10 yıl sonunda
o zaman da makul bı ev almak mesela bahce katı sadece 70 bın kredı veya 60 bın kredı kullanılsa kısa surede kredı bıtırılse daha mantıklı olmuyormu bılemedım vallahı :S

sirkencbun canım tşk ederim bilgi için. işte benim arkadaşlar o çekeceğim krediyi ayarlayacaklar. :34: yani alabilceğimden daha fazla albilirsin ayarlıcaz dediler. bakalım benim alabilceğim maksimum fiyat ve ort çekeceğim kredi kabaaca belli.bizim orda satan var kabadan hali ile. yani özellikle ev bakmadım ama gördüm tesadüf.kısmet artık birazda acele etmicem. ama faiz ile krediden banka elbette parasını kat be kat alıyor. ama benim başkaca şansım yok yani. hani aile desteği vs gibi hiçbir şansım yok. olsa en önce krediden evvel onlara başvururdum kesinlik.e faiz içime oturuyor duyunca daha.. çok haklısın sende.

nghn987 canım denizlinin ederini bilmiyorum. belki aynı ilde olabilirz diye sordum. rayiç muhabbeti evi etkiliyor tabii değer acısından. siz iyi mütahite denk gelmişssiniz bence.
güle güle oturun cnm.
Allah herkese hayırlı bir ev nasip eder imş. ya. hayırla huzurla yaşamak çok önemli.

sirkencbun canım tşk ederim bilgi için. işte benim arkadaşlar o çekeceğim krediyi ayarlayacaklar. :34: yani alabilceğimden daha fazla albilirsin ayarlıcaz dediler. bakalım benim alabilceğim maksimum fiyat ve ort çekeceğim kredi kabaaca belli.bizim orda satan var kabadan hali ile. yani özellikle ev bakmadım ama gördüm tesadüf.kısmet artık birazda acele etmicem. ama faiz ile krediden banka elbette parasını kat be kat alıyor. ama benim başkaca şansım yok yani. hani aile desteği vs gibi hiçbir şansım yok. olsa en önce krediden evvel onlara başvururdum kesinlik.e faiz içime oturuyor duyunca daha.. çok haklısın sende.

nghn987 canım denizlinin ederini bilmiyorum. belki aynı ilde olabilirz diye sordum. rayiç muhabbeti evi etkiliyor tabii değer acısından. siz iyi mütahite denk gelmişssiniz bence.
güle güle oturun cnm.
Allah herkese hayırlı bir ev nasip eder imş. ya. hayırla huzurla yaşamak çok önemli.

sağol cnm, siz nerede oturuyorsunuz, bir an önce evini alırsın inş.

Back