Ev Almak İsteyenler Gelin Buluşalım Konuşalım

aslında ben cok sey ıostıyorum
ev uygun olsun guzel kullanıslı olsun bahce olsun
laımanatları acık renk
dolapları tam ıstedıgım gıbı olsun
:30::30::30: sınır oldum kendıme

Ahhh insan heeep çok iyilerini istiyor. Hayal ederken o dünyaa kayboluyorsun.
Benim aldığım evde biir tek özellik bile istediğim gibi değil. Hoş bişiy yok evde ki istediğin olsun.Ne kapsı ne penceresi ne adam akıllı banyosu ne adam gibi bir mutfak dolabı... Ev mi ev... Dört duvar mı evet... Öyle tadilat bilmem ne de yaptıramadık. Aldık bi badana boya(babam annem yaptı onuda) girdik içine. Ama yinede kendi evim deyim Binlerce kez şükrediyorum.

Var aslında koala

Bizim işyerinden bi arkadaş 'eminevim' e katıldı

Faiz yokmuş , kadınlar günü gibi dönüşümlü bir şekilde ev alınıyormuş..

Eşinizin inadını anlamış değilim. Çocuğa baktırırken kimse ses etmiyor ama işlerine gelen şeylerde inatlaşıyorlar. o çocuk her gün anneye gidecek , sonra siz işinize gideceksiniz , sonra akşam gel anneye çocuğu al sonra tekrar eve.
Yaparım diyorsunuz ama çocuk hassassa ve bide sürekli hastalanıyorsa eziyet oluyor.
Biz evimize gittiğimizde sabah 6.00 en geç 6,30 da yollara düşüyoruz. Anne babayı bıraktım ama o minicik çocuklar içinde eziyet.
Dolmuşlar tıklım tıklım minicik çocukla merdinen üztlerinde nefes alamayacak kadar dar alanda yolculuk yapıyorsun , Kucağa gelmek istiyor uykulu alamıyorsun ... bu liste uzar gider. Çoook iyi düşünün derim ben...

kendı aılesınınde etkısı var ben anlıyorum cunku mesela bır ev muhabbetı donunce sureklı on arka sokaklarından evler souyluyorlar ya elbette olabılır ama benım kv kızlar bılecektır foruma yakın oturuyorlar ve ınnaılmaz pahalı evler orada kv 100 mk evı gecen sene 220 bıne aldı grıs kat dusunun yanı neyse orası paradan oturu olmaz
ama esımde kendını kotu hıssedıyor herhalde ama bıuarada atladıgımız bısey var bu benım 2.evlılıgım yanı cocuk ılk evlılıgımden ama babayla hıc bır bag ve alakaları cok esım cocugumuzu cok sevıyor bılıyorum ama krese gonderırız dıyor uzak olalım dıyor kımse rahatsız etmıyor bızı bunuda bılıyorum ama ev alırsam bu cevre cok kör ve tenha dıyor gerçekten oyle ne bır banka ne bır supermarket yok hep dolmusla gıtmek zorundayız ama cocuk buyukmek ıcın ıdeal sureklı dort cevresı buyuk parklarla dolu
cumhurıyet mahallesı metrısın caprazı olur,3

mısal http://wowturkey.com/t.php?p=/tr524/Huseyin_44_Sultangazi_2.jpg

cocugu arabasına atıp bır paket cekırdek alıp doya doya tek basınıza tacız edılmeden parkta vakıt gecırırken couugnzuda kum oynayabılır

baska semt bızım ıcn anca bu sekılde olur ıkı aıleyede esıt uzaklıkta(bu benım ıcten ıce dusuncem) babam daıreyı satıp bızı cok kredı yukune sokmadan bıze oturabılecegımız bır ev alabılır(o evde oturmuyoruz ) bızde arabamızı alırız ve bırıkım yaparız sabah arbayala cocugu anneme bırakıp aarabayıda orada bırakıp servıse bınebılırım :S
buarada ogluma haftanın ızın gunlerıde denk duserse 4 gun bız evde bakıyoruz esım vardıyalı calısıyor
annemde 3 gun bakıyor

Var aslında koala

Bizim işyerinden bi arkadaş 'eminevim' e katıldı

Faiz yokmuş , kadınlar günü gibi dönüşümlü bir şekilde ev alınıyormuş..

ona da baktım ama bekle bekle ne zaman gelecek ne kadarlık ev düşecek belli değil.

önden ödemeye başlıyorsun bi gün evim olacak diye bekliyorsun

bir gun evımız olacak dıye bız bu durumda bıle beklıyoruz
emınevımı hıc arastırmadım ancak cok duydum

aslıdna kp bana bı ev gosterdı annemlere metroyla 2 durak caddeye fılan yakın
3+1 120 bın bahce katı bahce apartmana aıt
ama cok korlemeye geldı
cunku Allah varya ters dubleks ıstıyorum ben
gırıs katı ıse 220 bın 3+1 abhce ve gırıs 135 metre kare
a
kabaydı oarası ama ıste kafada olusan seylere uymuyor

ona da baktım ama bekle bekle ne zaman gelecek ne kadarlık ev düşecek belli değil.

önden ödemeye başlıyorsun bi gün evim olacak diye bekliyorsun

Evet ama vakti olanlar için iyi

Örneğin sözlü iken girilebilir..

Ancak bizim evlenmemize 2 ay kala alabildiğimizden katılım bankası ( faizsiz, ancak kar oranı var ) ndan konut kredisi çekerek aldık mecburen

Evet ama vakti olanlar için iyi

Örneğin sözlü iken girilebilir..

Ancak bizim evlenmemize 2 ay kala alabildiğimizden katılım bankası ( faizsiz, ancak kar oranı var ) ndan konut kredisi çekerek aldık mecburen

Zaman var ise para biriktiripte alınabilir.

İsteyen bekleyecek zamanı olan için dediğin gibi mantıklı da olabilir 5 yıl zamanı olmalı ama

5 yıl sonunda kura çıkmaz ise ne oluyor onu bilmiyorum.. herhalde ödediklerini geri alabilirsin bizim kafamıza çok yatmadığı için detaylarına inmemiştik.

kendı aılesınınde etkısı var ben anlıyorum cunku mesela bır ev muhabbetı donunce sureklı on arka sokaklarından evler souyluyorlar ya elbette olabılır ama benım kv kızlar bılecektır foruma yakın oturuyorlar ve ınnaılmaz pahalı evler orada kv 100 mk evı gecen sene 220 bıne aldı grıs kat dusunun yanı neyse orası paradan oturu olmaz
ama esımde kendını kotu hıssedıyor herhalde ama bıuarada atladıgımız bısey var bu benım 2.evlılıgım yanı cocuk ılk evlılıgımden ama babayla hıc bır bag ve alakaları cok esım cocugumuzu cok sevıyor bılıyorum ama krese gonderırız dıyor uzak olalım dıyor kımse rahatsız etmıyor bızı bunuda bılıyorum ama ev alırsam bu cevre cok kör ve tenha dıyor gerçekten oyle ne bır banka ne bır supermarket yok hep dolmusla gıtmek zorundayız ama cocuk buyukmek ıcın ıdeal sureklı dort cevresı buyuk parklarla dolu
cumhurıyet mahallesı metrısın caprazı olur,3

mısal http://wowturkey.com/t.php?p=/tr524/Huseyin_44_Sultangazi_2.jpg

cocugu arabasına atıp bır paket cekırdek alıp doya doya tek basınıza tacız edılmeden parkta vakıt gecırırken couugnzuda kum oynayabılır

baska semt bızım ıcn anca bu sekılde olur ıkı aıleyede esıt uzaklıkta(bu benım ıcten ıce dusuncem) babam daıreyı satıp bızı cok kredı yukune sokmadan bıze oturabılecegımız bır ev alabılır(o evde oturmuyoruz ) bızde arabamızı alırız ve bırıkım yaparız sabah arbayala cocugu anneme bırakıp aarabayıda orada bırakıp servıse bınebılırım :S
buarada ogluma haftanın ızın gunlerıde denk duserse 4 gun bız evde bakıyoruz esım vardıyalı calısıyor
annemde 3 gun bakıyor

Anladım senin şartların daha uygun o zaman .ben haftanın 6 günü full çalışıyorum. Çocuk ilk evliliktende olsa farketmez ki eşinde bu konuda anlayışlı sanırım.
Belki ana düşmez ama kendinize ait olan evi satmayın bırakın bir köşenizde dursun.
Allah yardımcınız olsun inşallah....

Zaman var ise para biriktiripte alınabilir.

İsteyen bekleyecek zamanı olan için dediğin gibi mantıklı da olabilir 5 yıl zamanı olmalı ama

5 yıl sonunda kura çıkmaz ise ne oluyor onu bilmiyorum.. herhalde ödediklerini geri alabilirsin bizim kafamıza çok yatmadığı için detaylarına inmemiştik.

Girdiğin gruba bağlı o sanırım

Arkadaşım nişanlı iken girmişti temmuz ayında , en geç 2 yıl içinde size çıkar demişler.. Geçen yıl çıkmadı bu yıl temmuza kadar çıkacakmış..

Neyi ne kadar ödediğinle de alakalı sanırım vadene de , ona göre gruplandırılıyor

durum karısıık ve zormus sızınde
ben bahsettıgınız cevreyı bılıyorum guel sakın yerler
neden o cevreyı ıstemıyorusnuz onu anlamadım guzeldır cunku nesı olabılırkı

gungoren ve bahcelıevlerı hıc ama hıc bılmıyorum yesılkoyde calısıyorum fabrıkada hıc bıruyer gordugum yok benım merkezım mköy taksımdır
ben oturudugm cevredenmemnunum hemde mecburum ama benımde kocam arızayı cıkarıyor kımseyı tanımıyorum dıyor sen bakkala bıle gıtsen 5 dk sohbet edıp ıcını dokebılecegın ılla bırını goruyorsun dıyro :S sanırım oda aynı seyı bana yasatmak ıcın evı uzak uzak dıyarlardan almamızı ıstıyor bılemıyorum

buarada sız evı elınızı kolunuzu sallayarak alırsınız Allah bereket versın bızde bazen konusuyoruz ne zmaan standardın uzerınde maas alıcaz hep boylemı kalcıaz dıye uzuluyoruz

Allah bızlerede versınınsallah aminnnnnnnnnnnnnn

eğitim seviyesi istediğim gibi değil burda, kız çocuklarının çoğu okula bile gitmiyor, tarikatlar vs de eklenince açıkçası burda okula göndermem çocuğumu. o zaman geldiğinde burda oturuyorsam hala özele gönderirim ki ilkokulda özele karşı olmama rağmen.

sultangaziyi biliyorum ordan gelen öğrencilerim var, binevler'de benim okulum. sultangazi de çok göç almış bir yer binevler gibi Allah o çocukların yardımcısı olsun zorunlu hizmet bölgesinde sayılıyor mesela oralar gidince anladım ki boşuna değilmiş.

Allah herkesin gönlüne göre versin canım :))

Girdiğin gruba bağlı o sanırım

Arkadaşım nişanlı iken girmişti temmuz ayında , en geç 2 yıl içinde size çıkar demişler.. Geçen yıl çıkmadı bu yıl temmuza kadar çıkacakmış..

Neyi ne kadar ödediğinle de alakalı sanırım vadene de , ona göre gruplandırılıyor

çok detaylarını inan bende bilmiyorum.

eşimin bi arkadaşı 4 yıldır bekliyor bu yıl son sadece onu söyledi ama parayı nasıl alacak konuşmamışlar.

belki ödediği kadarına direk 1 ev vereceklermiş yeri nerede olduğu belli değil ama parasını almak istiyor artık orta yol bulacaklar.

inş sizinkine de çıkar bu yıl :34:

çok detaylarını inan bende bilmiyorum.

eşimin bi arkadaşı 4 yıldır bekliyor bu yıl son sadece onu söyledi ama parayı nasıl alacak konuşmamışlar.

belki ödediği kadarına direk 1 ev vereceklermiş yeri nerede olduğu belli değil ama parasını almak istiyor artık orta yol bulacaklar.

inş sizinkine de çıkar bu yıl :34:

Arkadaşımdan duyduğum kadar biliyorum bende

120 bin diye girdik biz binküsür demişti taksiti de tam aklımda değil

120 binlik olması şartı ile istediğin yerden evi sen buluyormuşsun, onlar ödüyormuş.. O süreye kadar ne kadarını ödediysen artık kalan taksitlerini de oraya ödemeye devam ediyormuşsun

Kura ile ilk ay kimi ikinci ay kime ev alınacağı belirleniyormuş sadece..

Amin inşallah isteyen herkese :16:

Arkadaşımdan duyduğum kadar biliyorum bende

120 bin diye girdik biz binküsür demişti taksiti de tam aklımda değil

120 binlik olması şartı ile istediğin yerden evi sen buluyormuşsun, onlar ödüyormuş.. O süreye kadar ne kadarını ödediysen artık kalan taksitlerini de oraya ödemeye devam ediyormuşsun

Kura ile ilk ay kimi ikinci ay kime ev alınacağı belirleniyormuş sadece..

Amin inşallah isteyen herkese :16:

amin inşallah isteyen herkese nasip eder.

bu arada kredi faizleri düşmüş ama daha düşmesi planlanıyormuş. cem yılmazın reklamını buldum :34:
bide ben nedense şu kabadan almaya tırsıyorum. her alan mütahitle papaz oldu çevremden ya. alırken şöyle böyle olacak diyorlar tabii alınca habire çeviriyorlar olayı.
bide mesela bitmişi 150 olan bir daireyei kabadan alırken min ne kadar satarlar acaba? yani kaç para yaklaşık karım olur? bilen var mı acaba

Anladım senin şartların daha uygun o zaman .ben haftanın 6 günü full çalışıyorum. Çocuk ilk evliliktende olsa farketmez ki eşinde bu konuda anlayışlı sanırım.
Belki ana düşmez ama kendinize ait olan evi satmayın bırakın bir köşenizde dursun.
Allah yardımcınız olsun inşallah....

canım benım aıle tarafından varlıklıyım esımınde koylerde arsaları var ama uc kardees bır olup hemfıkır olamadılar yanı bıze herturlu ekstra evler kalır aılelerden
babam zamanında abım ıcın dukkanından evıne arabasına kadar hep yardımcı oldu bende acık acık ıstesem yardımcı olur ama o neden oturmuyorsunuz alın saray gıbı ev dıyor
ama bende esımde akrabalarımın apartmanında oturmak ıstemıyorum babamın dıger daırelerı ıse aynı apartmanda babamlarla ona gene esım hıc gelmez gelın oturun ıcını yaptırın dıyor ama yok bırde esımde kendımızde yapalım daha tatlı olsun dıyor ınsallah hayırlısıyla nasıp olur
hayatta hep cok ıstedıgım seylere sahıp oldum azımlıyım ve cok ınanclıyım cok ıstersem olur dıye dusunuyorum

topraktan girilen ev bitmişiyle karşılaştırıldığında çok hesaplı olabiliyor zaten bitmiş evden kar edilmez kaba inşaattan kar edilir ama topraktan girdiğinde ortada henz bir tapu olmadığı için sadece sözleşme vs gibi bir kağıt parçasına para vermiş oluyorsun. Bir de inşaatı yapan firmaya güven en başında geliyor. Tabiki ortada tapu olmadığı için bankalar teminat olarak bir şey gösteremiyorsun taki kabası çıkıp tapusu hazırlanana kadar tabi o zamana kadarki bulacağınız kredi tüketici kredisi oluyor onun da zaten oranları yüksek oluyor. kimisi böyle bir stresi kaldırabilir girer kimisi de bitmiş oslun fazla olsun ama garanti olsun der.

bu arada kredi faizleri düşmüş ama daha düşmesi planlanıyormuş. cem yılmazın reklamını buldum :34:
bide ben nedense şu kabadan almaya tırsıyorum. her alan mütahitle papaz oldu çevremden ya. alırken şöyle böyle olacak diyorlar tabii alınca habire çeviriyorlar olayı.
bide mesela bitmişi 150 olan bir daireyei kabadan alırken min ne kadar satarlar acaba? yani kaç para yaklaşık karım olur? bilen var mı acaba

dairenin yerine konumuna göre değişir, ben kabadan aldım sözleşme yaptırdım 60 günde teslim, teslim edilmezse kiramı müteahhit ödeyecek diye paşa paşa uyuyorlar o zaman canım, kabadan aldım 120.000 e dairem orta kat, önü açık v.b bittiğinde emlakçı cayır cayır arıyordu önce 130.000 verelim dedi yok dedim 145.000 e kadar çıktı, baktı satmaya niyetim yok aramıyo artık :33::33:

Aha işte benim konu..
Ben 3,5 yıldır evliyim efenim; kızım var 18 aylık, sağolsun k.validem bakıyor onun çok eski komşusunun evinde kirada oturuyoruz evler 1 er sokak ötede. Ev sahibi abla ilk günden beri bi kez bile zam yapmadı Allah razı olsun, ev de iyi durumda diyelim.
Gelgelelim eşim beyefendi elinde hiç para tutamaz, kayınpeder de aynı şekilde. Adam emekli hala çalışıyor ama ay içerisinde sıkıştıkları bile oluyor birlikte sırtlıyoruz bişeyleri idaer ediyoruz. Ama benim derdim, en az 1 yıl birikim yapıp eve girmek.
Neden 1 yıl, k.pederin üzerinde kredi var evine masraf yaptı ve onun bitmesi en az 1 yıl...Düğünde takılanların önemli bi kısmı duruyor ama en fazla 10.000 eder. Maaşımdan artırdığım her şeyi altın yapıp kenara atmaya karar verdim. Kredi kartımız da biraz kabarık ( eşim sağolsun ) onu sıfırlamadan da zaten adam gibi birikim yapılmıyor.
Kira+fatura+Kredi kartı dışında vadeli borcumuz yok. Eve çıkarsak kızımdan ötürü semtten ayrılamayız ( Bayrampaşa ). Eşim de terfi ediyor hayırlısıyla yılbaşında Beylikdüzüne geçecek servisi olmazsa o yol parası çok düşündürüyor beni. ( benim işimin servis ağı geniş ). Bir yandan B.Paşada da evler uçmuş durumda ( bizim mahallede 320 bine sıfır ev gördüm ). Benim gönlüm Bakırköy'den yana, eski bi yaşayanı olarak. ama orası da hem pahalı hem de deprem riski malum semtin sahil şeridi zaten denizden doldurma biliyorsunuz.
Yani demem o ki doluyum bu konuda çok, düşünüp duruyorum...Şu an da elimden birikim yapmaya çalışmaktan başka bişey gelmiyor.Allah herkese hayırlısını nasip etsin ne diyim:)

Back