Ev Almak İsteyenler Gelin Buluşalım Konuşalım

bılmıyorum herkez benım gıbımı
ev ılanlarına bkaarken o kadar uzun bakıyorumkı ve hayal edıyorum kendımı :S sureklı ıcımde hemen cıkıp gıdıp alasım gelıyor esımde sureklı ay bu guzelmıs hadı gırellımmı dıyor
ev almak psıkolojık acıdanda zor galıba

bende iki sene önce minicik bi yüksek giriş aldım. 2+1. 4 sene kirada oturdum 500 600 liraya oturduğum evlerde 2 3 sene kombiden sıcak su alamadığım oldu , eve geldiğimde tavandaki kartonpiyerleri toplardım. anneme yakın olduğu için dubleks gibi evlerde oturmak zorunda kaldım ama bütçemize uyanlar virane gibiydi. Kötü ev sahibi adamı ev sahibi yaparmış ya aynen öle oldu.

Bizimki öle 100 150 bin gibi bi miktar değil 60000 gibi bişiye aldık.(bütçemizden dolayı) Çocuğuma annem bakıyor. Evimle arası 15 km filan ama arabamız olmadığı için ve arası bi dolmuş bir de ring otobüsü olunca sıcaktı soğuktu çoçuk hasta olacaktı derken adam gibi evimize gidemiyorum. 1 gün evimizdeysek 10 gün 20 gün annemdeyim.
İyi mi oldu ev almam evet ilerisi için iyi bi peşinat olur ama böylede ne özel hayatım var ne adam gibi bi evlilik yaşıyorum. ne bileyim yaaa dertlerim depreşti sanırım.

Çocuğunuza anneniz bakacasa ve bütçeniz uyuyorsa oraya kesinlikle çocuğunuza bakacak kişinin yakınından alın yoksa hiçbirşeyin anlamı kalmıyor. Ama arabanız varsa bişey diyemem.

SİZİN 100,000 BIRIKMISINIZ VARMIS O HALDE CANIM ŞANLIYMIŞSINIZ

biraz fazla vardı tapuydu taşınmaydı kombi alındı derken bi 10.000 kaçırdık öyle, biz eşimle 5 sene çıktık, evlenmeye karar verdiğimizde 1. yılımız dolmamıştı, o çalışıyordu ben öğrenciydim, maaş aldığı gün zebellah kesiliyordum çünkü ev parası biriktirmeseydik k.v ile altlı üstlü oturacaktım, planlı davrandım ben kazandım

36 aylık çektik 20.000 lira 120.000 e aldık evimizi

ooo 20 lıra kredı hıcbırsey degılkı guzelım ya ne guzel cok guzel
sımdı ev gordum 148 bın 48 buylsan 100 kredı bana cok gelıyor :) neyse ınsallah guzel evler bulurum

ooo 20 lıra kredı hıcbırsey degılkı guzelım ya ne guzel cok guzel
sımdı ev gordum 148 bın 48 buylsan 100 kredı bana cok gelıyor :) neyse ınsallah guzel evler bulurum

tabiki çok değil 100.000 gerçekten çok ama eninde sonunda kira ödüyorsun 10 sene kira ödediğini düşün bu arada ev kredilerini kesinlikle reklamında cem yılmazın oynadığı bankadan çekin diğer bankalara göre çok farkediyor

cok uzuldum acıkcası cunku bızımde arabamız yok
arası dedıgınız gıbı bır dolmus arası gıbı olsun ıstıyor esım en azından dıyorum cunku ona kalsa fızana gıdebılır onemlı degıl
evın fıyatına ve aılelerın destegı olacakmı ona gorede cougun akıbetı bellıolur
kendıme aıt daıremı babam sattırırsa o parayla daıre alırım kendı paramlada araba alır gun gıbı gecınırım
kredıuye bulasmam cocuguda krese yollayabılırım ama 100 bın gıbı bır kredı olacaksa cocugu nasıl krese yolluyayım :S

gopta da evler çok pahalı değil aslında canım kv orada oturuyor.. 3+1 evler 100 bin yada 120 bin tele karlıtepede.

hangi banka ben hiç bilmiyorum? birde birşey sorcam konut kredisi için ödenen dosya masrafı vs bazı kuruluşlara başvurunca geri ödeniyormuş. duydunuz mu böyle birşey? yada parasını geri alan var mı acaba? dosya masrafı vs diyince bankaya faiz dışında haybeye bir sürü para veriyor insan.

gopta da evler çok pahalı değil aslında canım kv orada oturuyor.. 3+1 evler 100 bin yada 120 bin tele karlıtepede.

evet aslında elbette var karlıtepe cok ıcerıde olabılır benım servısım ancak merkezden gecebılır
sımdı bende o bolgelere bakıyorum ama gunde 3-4 saatten fazlası kafamda hasar bırakacak korkarımc unku cogu aksam ev tasıyru m ev alıtyrum bahce demır kapı hep boyle seyler goruyorum
sız nereden aldınız daırenızı ?
en fazla 120 bın olmalı bence bızım evımız 80 kredı kullanabılırız
yada babama o evı sattırmalıyım

isim vermek yasak ya cnm cem yılmazın oynadığı reklamlar yaz google a çıkar, dosya masrafı dışında her yıl hayat sigortası parası kesiyorlar ıvır zıvır bir sürü şey, geri ödeniyor belli bir limite kadar direk bankaya başvuruyorsun dilekçe ile ama bir üst sınır var çok bi bilgim yok araştırmak lazım, eğer tanıdık bankacı bulursan kredi departmanında dosya masrafını çok düşürüyorlar, kredi veren bankacının inisiyatifine bırakılan bir kısım var bazı müşterilere uygulaması için

benim kv oturuyor. ilk başta bana da sıkıcı geliyordu güvenli değil diyrdum ama gayet güzel evler var
ben sütlüce de oturuyorum. şimdi bizim orada evler fena arttı 2+1 ev 180 bin falan neredeyse üniversite falan yapıldı evleri etkiledi..

biz kendi evimizde oturuyoruz kira vermiyoruz, aylık gelirimiz 5 bin civarı (ben öğretmen olduğum için değişebiliyor aydan aya). yeni evlendik yalnız biliyorsunuzdur çoğunuz, ufak tefek taksitlerimiz var bir de kendi arabamın kredisi var ayda 250 lira. eve girmeye hiç cesaretimiz yok :/ para biriktirmeye çalışıyoruz işte bakalım 50 bin ve üstünü gördüğümüz an bahçelievler merkez ve güngören civarlarında ev bakmayı planlıyoruz. aslında ben yeşilköy istiyorum ama bizi baya aşıyor o ilk etapta.

ben çok cesaretsizim sanırım borç çok büyük ve çok uzun vadeli olunca insan cesaret edemiyor hastalığı var sağlığı var yarın bigün allah korusun büyük bir harcamamız olmak zorunda kalsa naparız nasıl olur diye düşünüyorum hep. bebek düşünüyoruz mesela onu sıkıntıyla büyütmek istemiyorum lakin muhitimizden çok memnun değilim, evimi seviyorum kocaman içi yeni yapıldı haliç sahile 5 dakika mesafede bahçemiz var, altta kayınvalidem var sıkıntı yaratmaktan çok faydası oluyor sağolsun bebek olsa ona bırakabilirim rahatlıkla seve seve bakar yalnız dediğim gibi burda yaşamaya başlayınca anladım ki burda çocuk büyütülmez.

ben bile burdaki okullarda öğretmenlik yapmak istemiyorum çocuğumu nasıl göndereyim diyorum bi yandan çocuğum için iyi bi yere taşınmalıyız diyorum bir yandan burdaki rahatlıktan ayrılmak istemiyorum (kayınvalide-kayınbaba faktörü) bi yandan da borca girersem çocuğum sıkıntı çekerse diye düşünüyorum garip durumlardayım anlayacağınız.

aslında ben cok sey ıostıyorum
ev uygun olsun guzel kullanıslı olsun bahce olsun
laımanatları acık renk
dolapları tam ıstedıgım gıbı olsun
sınır oldum kendıme

Eşinizin inadını anlamış değilim. Çocuğa baktırırken kimse ses etmiyor ama işlerine gelen şeylerde inatlaşıyorlar. o çocuk her gün anneye gidecek , sonra siz işinize gideceksiniz , sonra akşam gel anneye çocuğu al sonra tekrar eve.
Yaparım diyorsunuz ama çocuk hassassa ve bide sürekli hastalanıyorsa eziyet oluyor.
Biz evimize gittiğimizde sabah 6.00 en geç 6,30 da yollara düşüyoruz. Anne babayı bıraktım ama o minicik çocuklar içinde eziyet.
Dolmuşlar tıklım tıklım minicik çocukla merdinen üztlerinde nefes alamayacak kadar dar alanda yolculuk yapıyorsun , Kucağa gelmek istiyor uykulu alamıyorsun ... bu liste uzar gider. Çoook iyi düşünün derim ben...

Son düzenleme:

durum karısıık ve zormus sızınde
ben bahsettıgınız cevreyı bılıyorum guel sakın yerler
neden o cevreyı ıstemıyorusnuz onu anlamadım guzeldır cunku nesı olabılırkı

gungoren ve bahcelıevlerı hıc ama hıc bılmıyorum yesılkoyde calısıyorum fabrıkada hıc bıruyer gordugum yok benım merkezım mköy taksımdır
ben oturudugm cevredenmemnunum hemde mecburum ama benımde kocam arızayı cıkarıyor kımseyı tanımıyorum dıyor sen bakkala bıle gıtsen 5 dk sohbet edıp ıcını dokebılecegın ılla bırını goruyorsun dıyro :S sanırım oda aynı seyı bana yasatmak ıcın evı uzak uzak dıyarlardan almamızı ıstıyor bılemıyorum

buarada sız evı elınızı kolunuzu sallayarak alırsınız Allah bereket versın bızde bazen konusuyoruz ne zmaan standardın uzerınde maas alıcaz hep boylemı kalcıaz dıye uzuluyoruz

Allah bızlerede versınınsallah aminnnnnnnnnnnnnn

laımanatları acık renk
sınır oldum kendıme

kafanı sokacak 1+1 ev eviniz olsun yeter.. küçük olsun sizin olsun

önceliğin bu olsun sonra satar daha iyilerini alırsınız.

laımanatları acık renk
sınır oldum kendıme

şöyle yapabilirsin canım kaba inşaatta bir daire bul hem içini istediğin gibi yaptırırsın anlaşırsın müteahhitle, hem ev bitmeden paranın tamamını vermemiş olursun peşinat verirsin ara ödemeler yaptırırsın mesela 3 er aylık, içide kendi istediğin gibi olur hem, en son gireceğin vakit kredini çeker verirsin

laımanatları acık renk
sınır oldum kendıme

canım içini sonra istediğin gibi yaptırırsın onu bence çok düşünme, yalnız avcılar'da bakmanı önermem eşimin ablası orda oturuyor üst katta travestiler oturuyor fuhuş var mı bilmiyorum günahlarını almayalım ama giren çıkan belli değil hele geceleri inanılmaz ses oluyormuş, iki de öğrenci evi var çok gürültü oluyor gece gündür artı bir de istanbul'da olası bir depremden en çok etkilenecek bölge. yazık küçücük çocuğun var allah korusun.

kızlar ev almanın kredisiz bi yolu yok mu...
şöyle taksitle almak ne güzel olurdu...
faize bulaşmak hiç istemiyorum

Beni seven insanların olduğunu bilmek o kadar hoşuma gidiyor ki... İyiyim cnm. Her geçen gün daha iyi oluyorum. Geçiyor. Acım hafifliyor.

buna çok mutlu oldum ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…