- 24 Şubat 2023
- 2.234
- 2.188
- 30
-
- Konu Sahibi yagmurundamlasi
Ben bi buçulk yildir gebelik eld edemedim tsh 3 lerdeydi şuan 2.45 acaba ondan mi elde edilmedi etkisi var midir gebelik olmamasinaŞuan 1,50 tsh eskiden 5-6 kadar çıkmıştı gebelik için 1 in altında düşmek gerekiyor
Var diye biliyorum 1’in altına düşmek lazım özellikle de tiroid hastaları için extra zorlayıcı bir durum bende tiroid hastasıyım ve gebelik elde edemedim ama normal bazı kadınlar bu değerle de gebelik elde edebiliyorlarBen bi buçulk yildir gebelik eld edemedim tsh 3 lerdeydi şuan 2.45 acaba ondan mi elde edilmedi etkisi var midir gebelik olmamasina
Ama tsh düşünce bu kez t4 yükseliyor bende t 4 ünde yüksek olmamasi lazim diyo doktorşarVar diye biliyorum 1’in altına düşmek lazım özellikle de tiroid hastaları için extra zorlayıcı bir durum bende tiroid hastasıyım ve gebelik elde edemedim ama normal bazı kadınlar bu değerle de gebelik elde edebiliyorlar
Haşimato olma ihtimalin var mı bişey demiyorlar mı sonuç olarak ? İyi bir endokrine gitmelisin. Kusura bakma bazen konuyu hatırlayamıyorum başa sarıyor olabilirimAma tsh düşünce bu kez t4 yükseliyor bende t 4 ünde yüksek olmamasi lazim diyo doktorşar
Hangi d vitamini kullancam doktorunmu vermesi gerekiyor ferrum verdi onu iciyorum ama o kan ilaci sanirimOzaman D vitamini kullan bir baktır 2 ay sonra TSH kan aldırıp Tiroid hastalarında eksiklik oluyormuş D vitamini bide ilacını düzenli kullan sakın bırakma ilacı Endokrin doktoru bilir yönlendirir seni zaten ultrason da yaptır bidahakine baksınlar kafaya takma geçerdüşer değerin merak etme ..
Eczaneden d vitamini iste verirler zaten markası önemli değil önemli olan eksikliği vücutta gidermesi benceHangi d vitamini kullancam doktorunmu vermesi gerekiyor ferrum verdi onu iciyorum ama o kan ilaci sanirim
D vit değerim 56 çikti iki ayda kullanmam ile tsh ım ise 1.55 düşmüş en sonn 2.45 di nasıl sence değerlerim gebelik kolaylaşabiliyor mu birde tsh ile d vit arasındaki baği anlamadım yaEczaneden d vitamini iste verirler zaten markası önemli değil önemli olan eksikliği vücutta gidermesi bence
D vitamini tiroid , insülin direnci , polikistik over sendromuna iyi geliyor değerleri denge de tutuyor kullanmaya devam et zaten kışa girdik artık D vitamini ihtiyacımız var D vitamini demek güneş demek zaten 2000.Ie dozu yeterlidir yüksek dozdur. Bununla birlikte folik asit ve İnositol destekleyebilirsin. 2.45 den 1.55 iyi düşmüş daha da düşer ilaçlarını aksatmadan her sabah aç karına iç yarım saat sonra kahvaltı yapabilirsinD vit değerim 56 çikti iki ayda kullanmam ile tsh ım ise 1.55 düşmüş en sonn 2.45 di nasıl sence değerlerim gebelik kolaylaşabiliyor mu birde tsh ile d vit arasındaki baği anlamadım ya
İlaç dediğim tiroid ilacı canımD vitamini tiroid , insülin direnci , polikistik over sendromuna iyi geliyor değerleri denge de tutuyor kullanmaya devam et zaten kışa girdik artık D vitamini ihtiyacımız var D vitamini demek güneş demek zaten 2000.Ie dozu yeterlidir yüksek dozdur. Bununla birlikte folik asit ve İnositol destekleyebilirsin. 2.45 den 1.55 iyi düşmüş daha da düşer ilaçlarını aksatmadan her sabah aç karına iç yarım saat sonra kahvaltı yapabilirsin
Arkadaşlar selam
Bİz ailecek kilo problemi olan kişiler değiliz ama kız kardeşim 23 yaşında son 2 senede aşırı kilo aldı 25 kg kadar.
Hormon testi vs yaptırdı hasshimato dediler ve euthyrox 25 bu ilacı verdi.
Bu problemi çok kafasına takıyor ve ben kendisi için ciddi araştırma içindeyim daha çok genç. Süreci yaşayanlardan bilgi rica ediyorum
Tsh gebeliğin ilk 12 haftasında 0,18 - 2,99 , 13 ve 27 hafta arası 0,11 - 3,99 , son 28'den doğuma kadar 0,48 - 4,71 arası olmalı. Siz de bir problem yok gibi ama yine de bir doktora sorulabilir.Ben bi buçulk yildir gebelik eld edemedim tsh 3 lerdeydi şuan 2.45 acaba ondan mi elde edilmedi etkisi var midir gebelik olmamasina
Endişelenecek bir şey yok. Ölümcül bir şey değil ya. Ayrıca ilaç kullanımından sonra değerleri normale dönecek kısa sürede. Doğal bir çözüm arıyorum ben de bu ilacı ölene kadar kullanmak istemiyorum.Arkadaşlar selam
Bİz ailecek kilo problemi olan kişiler değiliz ama kız kardeşim 23 yaşında son 2 senede aşırı kilo aldı 25 kg kadar.
Hormon testi vs yaptırdı hasshimato dediler ve euthyrox 25 bu ilacı verdi.
Bu problemi çok kafasına takıyor ve ben kendisi için ciddi araştırma içindeyim daha çok genç. Süreci yaşayanlardan bilgi rica ediyorum
Dozajım şuan 0.75 mg öncesinde 2.45 değrde ikenD vitamini tiroid , insülin direnci , polikistik over sendromuna iyi geliyor değerleri denge de tutuyor kullanmaya devam et zaten kışa girdik artık D vitamini ihtiyacımız var D vitamini demek güneş demek zaten 2000.Ie dozu yeterlidir yüksek dozdur. Bununla birlikte folik asit ve İnositol destekleyebilirsin. 2.45 den 1.55 iyi düşmüş daha da düşer ilaçlarını aksatmadan her sabah aç karına iç yarım saat sonra kahvaltı yapabilirsin
Harika Full vitaminleniyosun şifa olsun inşallahDozajım şuan 0.75 mg öncesinde 2.45 değrde iken
0.50 mg idi ilacim
şuan 0.75 mg kullaniyorum son bi aydır 1.55 çikti iki gün önce değer cok güzel t4 üm de 1.11 çikti onu tam bilemiyorum ama olsun yine de iyi bi değer gibi geldi inositol kullaniyorm d vit ve folik asit kullaniyorum ekstra quenzim 10 da kullaniyorm
1 in altına değil 3 altına düşse yeterli tüm doktorlar öyle diyor..Şuan 1,50 tsh eskiden 5-6 kadar çıkmıştı gebelik için 1 in altında düşmek gerekiyor
Gebelik icin 6 olmasi kotümü1 in altına değil 3 altına düşse yeterli tüm doktorlar öyle diyor..
Ben yurt dışında yaşıyorum hem burda hem Türkiye’de doktora göründüm gebelik için 1in altında düşmek gerekiyor dediler bende doktorların yalancısıyım ozaman ben bildiğimi paylaşıyorum sizde bildiğinizi paylaşın ama 4 doktorunda birden yalan söyleyeceğini sanmıyorum ..1 in altına değil 3 altına düşse yeterli tüm doktorlar öyle diyor..
Benim 2.5 ve 2 kez gebe kaldım burda doktorlar 3 altı yeterli diyor ve benim değrirme hiç yüksek demedilerBen yurt dışında yaşıyorum hem burda hem Türkiye’de doktora göründüm gebelik için 1in altında düşmek gerekiyor dediler bende doktorların yalancısıyım ozaman ben bildiğimi paylaşıyorum sizde bildiğinizi paylaşın ama 4 doktorunda birden yalan söyleyeceğini sanmıyorum ..
Tabi yüksek bayağı düşmesi lazımGebelik icin 6 olmasi kotümü
Muhtemelen referans aralığı farklıdır ülkeden ülkeye ondan zaten olması gereken Aralık burda 1 ile 4 diyor kiBen yurt dışında yaşıyorum hem burda hem Türkiye’de doktora göründüm gebelik için 1in altında düşmek gerekiyor dediler bende doktorların yalancısıyım ozaman ben bildiğimi paylaşıyorum sizde bildiğinizi paylaşın ama 4 doktorunda birden yalan söyleyeceğini sanmıyorum ..
Nasip işi bu durumlar siz şanslıymışsınız tüp bebekten tutun endokrine kadar hepsi bana maalesef bunu söylediler bende buraya bildiklerimi aktardım hayırlı olsun bu aradaBenim 2.5 ve 2 kez gebe kaldım burda doktorlar 3 altı yeterli diyor ve benim değrirme hiç yüksek demediler