Etsiz cig kofte

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
kizlar doktoruna etsiz cig kofte yiyebilirmiyim diye sorup yiyebilirsin bir sakincasi yok diyen oldumu:)

Ben normal hayatimda tatli cikileta manyagi olmama ragmen kuduruyorum hamileligimde acili baharatli limonlu biseylere cig kofte ruyalarima giriyor boyle. Cok zararli oldugunu ve asla yemememem gerektigini vicdan yaptirdi kardesim bana. Doktora da sormadim

etsiz cig kofte neden zararlı olsun ki zaten bulgur salca ve baharat var yani:) normalde yumusak peynirede yemeyin demisler doktora sordum adam da sasırdı ne alaka der gibi baktı cogu seyi fazla abartıyorlar genelde onu yeme bunu yeme biz olelim yani:))

etsiz cig kofte neden zararlı olsun ki zaten bulgur salca ve baharat var yani:) normalde yumusak peynirede yemeyin demisler doktora sordum adam da sasırdı ne alaka der gibi baktı cogu seyi fazla abartıyorlar genelde onu yeme bunu yeme biz olelim yani:))
Bende zararli oldugunu sanmiyorum ama iste doktora soran var mi merak ettim.

kizlar doktoruna etsiz cig kofte yiyebilirmiyim diye sorup yiyebilirsin bir sakincasi yok diyen oldumu:)

Ben normal hayatimda tatli cikileta manyagi olmama ragmen kuduruyorum hamileligimde acili baharatli limonlu biseylere cig kofte ruyalarima giriyor boyle. Cok zararli oldugunu ve asla yemememem gerektigini vicdan yaptirdi kardesim bana. Doktora da sormadim
Valla sormadım ama yedim deli gibi hemde ilk zamanlar özellikle. Şimdi mideme dokunduğundan yiyemiyorum :( zararlı çok şey var zaten hangi birinden uzak duracağız. Düzgün bir yerden afiyetle yiyebilirsiniz bence. Vicdan yapacak bişey Yok. Acı diye dokunursa bilemem

Bende zararli oldugunu sanmiyorum ama iste doktora soran var mi merak ettim.
ben yedim gecenler de doktora ben gecen zararlı olan seyleri sordum bana balıklarda yuzey balıkları yemem gerektigini soyledi yani ton balıgı falan yemek iyi degilmis cok yaglı seyler yeme dedi sut ic dedi o kadar

Katiliyorum kesinlikle. Hatta doktorum bana dedi ki migde yanmasi olursa 1 bardak kola ic gecirir dedi. Ben canim ne cekerse yiyorum cocugunuz yemezseniz etkilenir diye dusunuyorum caniniz cektiyse yemelisiniz. Haftada 1 cig koftede yiyorum. Hergun 1 bardak kolada iciyorum. Vs. Bebegim gayet saglikli ve gelisimi guzel :anneadayı:

Valla sormadım ama yedim deli gibi hemde ilk zamanlar özellikle. Şimdi mideme dokunduğundan yiyemiyorum :KK43: zararlı çok şey var zaten hangi birinden uzak duracağız. Düzgün bir yerden afiyetle yiyebilirsiniz bence. Vicdan yapacak bişey Yok. Acı diye dokunursa bilemem
Yok yok dokunmaz:) ay cocuuuum istiyo napim:) bu gece bozucam niyeti muhtemelen:)

Katiliyorum kesinlikle. Hatta doktorum bana dedi ki migde yanmasi olursa 1 bardak kola ic gecirir dedi. Ben canim ne cekerse yiyorum cocugunuz yemezseniz etkilenir diye dusunuyorum caniniz cektiyse yemelisiniz. Haftada 1 cig koftede yiyorum. Hergun 1 bardak kolada iciyorum. Vs. Bebegim gayet saglikli ve gelisimi guzel :anneadayı:
ya bide ne yersek yiyelim hepsinde zararlı birseyler az da olsa var sucuk bile iyi pisiriseniz cok sık olmamak kaydıyla yiyin diyorlar etsiz cig kofte bildigin kısır yani:))

ben yedim gecenler de doktora ben gecen zararlı olan seyleri sordum bana balıklarda yuzey balıkları yemem gerektigini soyledi yani ton balıgı falan yemek iyi degilmis cok yaglı seyler yeme dedi sut ic dedi o kadar
Benim balik alerjim var sadece tonbaligi yiyebiliyorum doktorum 10 gunde bir tonbaligi bile yiyebilecegimi soyledi... o zaman cig kofte serbesttir:)

Bu arada kola mide yanmasina muhtesem bir cozum bebege de 1 bardagi
ya bide ne yersek yiyelim hepsinde zararlı birseyler az da olsa var sucuk bile iyi pisiriseniz cok sık olmamak kaydıyla yiyin diyorlar etsiz cig kofte bildigin kısır yani:))
Ona bakarsaniz bir yerde okudum hazir sut cok zararliymis ya cok abartiliyor sütün ne zarari olur. Bebeklerimiz icki sigara haricinde yediklerimizin vitamin kismini aliyor e haliyle kilolar da bize :-)

Yok yok dokunmaz:) ay cocuuuum istiyo napim:) bu gece bozucam niyeti muhtemelen:)
Valla canım çekerse herşeyi yerim affetmem :) hamileyim diye hiçbirşeyi kısmadım çok canım çekerse iki lokma olsun tattım. Çokta kasmamak lazım. Sakınan göze çöp batarmış. doktorun verdiği listede etli çiğköfte yemeyin yazıyordu sonuçta etsiz yeme yazmıyordu. Kaldı ki arkadaşta demiş bulgur baharattan ibaret zaten zararlı bişey Yok. Sadece hijyen açısından sıkıntı olabilir onu da bildiğiniz bi yerden yerseniz sorun olmaz. Afiyet olsun bence şimdiden. Benim içinde bir ısırık alın :)

Hamilelikte sakıncalı olan şeyler çok azdır.
Sakatatlar, işlenmiş gıdalar, pastörize olmayan her türlü süt ürünü, ambalajlı ürünlerden uzak durmanız gerekir.
Diğer arada kalan asitli içecekler, çay-kahve, fast food ürünleri de olabildiğince az tüketmeye çalışın.
Bazı balıklarda civa olduğu için önermiyorlar ama zaten deniz ürünü yemediğim için bilgim yok hangileri olduğuna dair.
Yani siz çiğ köfteyi kilolarca yiyebilirsiniz.

Bu arada kola mide yanmasina muhtesem bir cozum bebege de 1 bardagi

Ona bakarsaniz bir yerde okudum hazir sut cok zararliymis ya cok abartiliyor sütün ne zarari olur. Bebeklerimiz icki sigara haricinde yediklerimizin vitamin kismini aliyor e haliyle kilolar da bize :-)
kola benim bulantıma iyi gelirdi hep arada canım cekince yarım bardak iciyorum valla cok dikkat etmek de kotu ya 9 ay gecmez ki..gunluk sutu tercih etmek lazım ama bu normal de bile boyle..simdilerde cok abartılıyor internet ortamı herkes birsey sallıyor bir ara sac duzlestirmek bebege zarar verirmi diye konu acıldı burda:)

Canım evde kendin yap hem güvenilir hem de içine sinerek yersin tarifine de vereyim gönül rahatlığıyla yapabilirsin :kk77:
Malzemeler

• 1,5 su bardağı köftelik bulgur
  • 2-3 tane domates
  • 1-2 tane kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
Baharatlar

• 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çaykaşığı karabiber
  • 1çay kaşığı kimyon
  • Ayrıca son olarak eklenecek olan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
Bulguru sıcak suyla ıslat süzdür, soğan,sarımsak maydanoz,domatesi rondodan geçir bulgura ekle.
Diğer malzemeleri ve istediğin baharatları da ekle yoğur rengi güzelleşene kadar :kk77:

İşte sana güvenilir malzemelerini dilediğin gibi değiştirebileceğin tarif canım için rahat olsun dışarda içinde ne olduğunu bilmediğin şeyi yemekten iyidir, umarım denersin canım :KK200: bebişine uzun sağlıklı ömürler diliyorum :KK46:

22 haftalığım haftada bir çiğ köfte yiyorum çünkü çok seviyorum şu Zamana kadar zararını görmedim doktor da onu ye bunu yeme demedi

Yarim kalmis ustteki mesajim 1 bardak kola bebege ulasmaz bile aldigimiz hava emin olun bebek icin daha zararli organizede calisan biri olarak hergun afedersiniz b.k kokluyorum resmen
kola benim bulantıma iyi gelirdi hep arada canım cekince yarım bardak iciyorum valla cok dikkat etmek de kotu ya 9 ay gecmez ki..gunluk sutu tercih etmek lazım ama bu normal de bile boyle..simdilerde cok abartılıyor internet ortamı herkes birsey sallıyor bir ara sac duzlestirmek bebege zarar verirmi diye konu acıldı burda:)
Denk geldim yorum yapmadim güldüm sadece. Sakinilan goze cop batarmis dikkatli bi sekilde herseyden tadimi aliyorum :super:

Back
X