ya özel mesajlaşman kapalı omu açarsan daha iyi anlaşabiliriz.bir kaç sorum olacaktı da...
uluslar arası kıbrıs ünivde ekonomik paket uygulaması var mı eğitim fakültei rehberlik için .hangi denenlerle özel paket bozulur?
doğu akdeniz üniversitesinde okumak kolay mı?okumadan dönen çok mu
biz eğitim rehberlik okul öncesi ve sınıf türkçe yazcaz.bu ünivde ekstra paralar isteniyor mu
babamlar zengin değil yani biraz zorlanarak okutacaz orda minimum kaç lira harcar
doğu akdeniz ve uluslararası kıbrısın not geçme sistemi nasıl
birinci sıraya doğu akdeni rehberlik yazcaz 2ye yakındoğuyu yazalımmı ama sanırım o üniv çok pahalı okul öncelerini sıralarken girne amerikanı mı yoksa uluslararası kıbrısı mı öne yazalım hangisi daha ucuz ve hangi konularda hangisi avantajlı.
bu arada meslektaşız bende öğretmenim sosyal bilgiler.senin branşın ne hangi ünivden mezunsun etrafta bu soruları cevaplayacak kimseyi bulamadım lütfen yardım et bu bölüme gene bakarsan çok sevinirim :1hug:
Ben buraya da yazayım da hani gene böyle sorusu olan da cevap bulsun özel msj'a da bakarım.
Öncelikle ben Doğu Akdeniz'de türkçe öğrt.okudum
Uluslararası Kıbrıs,Yakın doğu,Girne Ünv. tamamen kişiye ait olduğu için indirim yapılmaktadır.Hatta biz 3500 $ verirken orda 1000$ okuyan oluyordu.
Ancak şu var ki mezun olduktan sonra diploma denkliğinde YÖK sorun çıkarabiliyor.
En güvenilir Doğu Akdeniz derim.
Ne kadar özel görünse de emin olun oraya gidenlerin %60 hele de öğretmenliklerin %80'i
normal aile çocuklarıdır.
Sizin vereceğiniz okul parası 8 takside bölünebilmektedir.
Ayrıca yurt problemi oluyor.Ancak ilk yıl Sabancı,Daü yurtları var yeni gelenler genelde normal aile çocuguysa buraya kayıt yaptırır.Diğer yurtlar biraz pahalıdır.
2006'da 1350$ yıllık tek kişilik oda fiyatıydı.Buna da taksit yapılıyor.
Eğer göndereceğiniz kişi çok uçuk kaçık biri değilse 4 yılda okul biter
Ancak orası biraz eğlence yeridir.
Gelenlerin bir çoğu buna kapılır bu yüzden de okulu 8 yılda bitiremeyen de olur.
Ama hep çalışıp hem okuyan arkaşlarımız da azımsanmayacak kadar çoktu.
Asgari ücret 750ytl diye hatırlıyorum.
Eğer bir tercih yapacaksanız diğer ünv.düşünmeyin derim.
Diplomada sorun çıkarsa o kadar sene de para da yanar.