Bebek Beslenmesi Etleri nasıl muafaza ediyor ve nasıl kullanıyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

happy_spk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2007
448
5
96
İstanbul
meraba, çok sık ğıremıyorum mesajlara bakıp yazdığımda da pek cevap alamıyorum bu arada oğluşum klavyede bazı problemler yarattı. arflerımde sorun var, şımdıden özür:Saruboceq:

ben yenı bır yöntem buldum kendımce. çünkü ğecen sefer epsnı bırden dondurduğumda çözmek ve kullanmak çok zor oldu. bu kez tavuk ve kıyma alınca onları küçük küçük bırer yemeklık şekılde alümınyum folyoya sardım mınık mınık kare ambalajlar oldu. tavukların üzerlerne de cd kalemıyle t arfı koydum .:lepi: şımdı dönüşümlü ne yapacaksam ındrıyorum öğlen dıfrızden rafa kullanıyorum:) bır ğun kıyma, bır ğun tavuk. çok süpper oldu yaa.. kendımı takdır ettım:) :teytey: sızın yöntemlerınız nedır kızlar? bır de kıymalı ve tavuklu ne tıp yemekler yapıyorsunuz? değışık bışeyler varmı? mesela sulu köfte yapmak ıstıyorum bırde terbıyelı falan bılen varsa yazarsanız sevınırım..

sevğılera.s.

Canım ben de genelde etleri bölerim bir yemeklik bir yemeklik buzdolabı poşetine koyarım sadece etleri değil kışlıkta kırmızı biber közlerim , taze fasulye bamya hepsini 1 yemeklik poşetlere koyar sonra yiceğime göre çıkarırım.çalıştığım için pratik oluyor yada misafir geldi aniden sayısına göre çıkartır pişiririm.
Bide tavsiye diyelim tavuk yada pirzola et koymadan önce onları sosla sonra o köpük tabağa koy streç filmle kapat sonra çıkardığında sosu emiş oluyor güzel ve lezzetli pişiyor.Sosta baharatı az koy yalnız salça,yağ,karabiber ve çok az tuz

Son düzenleme:
ben yemeklik olarak buzdolabı poşetlerine dolduruyorum.
bu sene çoğu eti yemeklik doğrayarak poşetledim. poşetleri de yassı olacak şekilde düzenledim. çok pratik oldu. dolabın alt gözüne indiriyorum, kısa sürede çözülüyor zaten. yıkayıp tencereye atıyorum.
tavuğu dondurmam, yapacağım zaman alırım...

bende hep kiymayi yemeklik köftelik felan diye ayirip,tavuklari 2li,biftekleri 2li ayirip buzdolabi poşetiyle buzluga atarim..arkadasin dedigi gibi yassi olacak sekilde düzenleyince cok daha kolay eriyor zaten demek bu iş cocuklarada yarayacak :))

canım bende az az poşetlere koyarım kullanacağım zaman çıkarırım.ama bazende hazır olsun diye etleri ve kıymayı kavurur koyarım.

bu arada sulu köfteyi ben şöyle yapıyorum..

yarım kilo kıyma, yarım bardak pirinç.karabiber,maydopnoz,tuz.. bütün malzemeleri harmanlayıp küçük küçük köfteler yapıyorum.daha sonra üzerine un döktüğüm tepsiye bunları alıp bütün köfteleri unluyorum. yarım saat dinlendikten sonra kaynayan suya köfteleri atıyorum. daha sonra 1,5 kaşık un,yarım limon ve 1 yumurta sarısını karıştırıp yavaş yavaş karıştırarak tel süzgeçle topaklanmasın diye tencereye döküyorum. daha sonra kaynayınca isteidğim kıvama gelince üzerine tereyağı döküp servis ediyorum.istersen kırmızı biber ve salçayla sos yapabilirsin.afiyet olsun canım..

Aliminyum folyo eğilde buzolabı poşeti saha sağlıklı çünkü folya uzun süreli etle özelliklede tavukla içli dışlı olması bozulmayı kolaylaştırır.Bu arada tavukları haşlayıp suyunuda poşetlere koyuyorum çorba ve pilavlar için iyi oluyor haşlanmış ona tavuğuda didip koyuyorum yne çorba ve pilavlar için daha uzun kalıyor pişince.
Ben tavukları köri kimyon karabiber kırmızı biberli bir karışım yapıp ona buluyorum ve sonra teflonda altlı üstlü pişiriyorum bu arada tavuklar göğüs olucak ve mümkünse enine ikiye bölünecek yani ince olacak margarini az koyup pişir akabine borcama diz üzerine yarım maydonoz ve dolmalık fıstıkları rondodan çekip sür ve domates dilimi kaşarla süsle bayılacaksınız...
Ayrıca birde körili tavuk var onuda anlatayım hemen yine tavuk göğüs şerit şerit doğra teflonda bir süzel pişir bir pk kremayı ekle 1,5 çorba kaşığı köri le beraber pişir içine istersen salatalık ve lahana turşularını kçük küçük doğratıp(biraz suda bekletip) koy ıstersen elma havuçları ince ince doğrayıp soteleyip ekle buda harika oluyor bu iki tarifte lüx restorantlarda yediğim ve evegelip uyguladığım tarifler..
Sevgiyle kal...

teşekkür ederim tarifin için bunu bebişime uygun şekilde uyarlayacağım. salçasız ve tuzsuz yani. sevgilera.s.

asibuz tarifin için teşekkürler fakat şöyle bir durum varki ben vejetaryenim. eşim de tavuğu yemiyor. :) yani tavuğu yalnızca bebişim için alıyoruz eve. bu tarif de ona uygun değil sanırım krema, köri falan.. ama misafirlerim için değişik bir tat olur, uygulayabilirim. teşekkürler. bu arada alüminyum folyo yerine strece mi sarsam diye de düşünmüştüm. bi dahakine öyle yaparım. cokacimcoook

konu ilgili bölüme taşınmıştır a.s.

konuyu mayıs annesi olduğumdan mayıs anneleri linkinde açmıştım bebişlerimize yaptığımız etleri muhafaza etmek ve kullanmak konusunda. ama oğluşumla ilgili birşey belirtmediğimden sanırım konum taşınmış. üazgünümsenağlama ama tarifler ve yorumlar yazan arkadaşlara teşekkürler ve sevgiler

aynen bu yontemı kulanıyorum bebeğim ve bıızm ıcın.gercekten rahatt

bende oğlum için aldığım kıyma ve tavukları az miktarda alıyorum ve buz dolabı poşetlerine koyuyorum kullancağım zamanda tek tek çıkarıyorum çok kolay oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…