canım bende az az poşetlere koyarım kullanacağım zaman çıkarırım.ama bazende hazır olsun diye etleri ve kıymayı kavurur koyarım.
bu arada sulu köfteyi ben şöyle yapıyorum..
yarım kilo kıyma, yarım bardak pirinç.karabiber,maydopnoz,tuz.. bütün malzemeleri harmanlayıp küçük küçük köfteler yapıyorum.daha sonra üzerine un döktüğüm tepsiye bunları alıp bütün köfteleri unluyorum. yarım saat dinlendikten sonra kaynayan suya köfteleri atıyorum. daha sonra 1,5 kaşık un,yarım limon ve 1 yumurta sarısını karıştırıp yavaş yavaş karıştırarak tel süzgeçle topaklanmasın diye tencereye döküyorum. daha sonra kaynayınca isteidğim kıvama gelince üzerine tereyağı döküp servis ediyorum.istersen kırmızı biber ve salçayla sos yapabilirsin.afiyet olsun canım..
Aliminyum folyo eğilde buzolabı poşeti saha sağlıklı çünkü folya uzun süreli etle özelliklede tavukla içli dışlı olması bozulmayı kolaylaştırır.Bu arada tavukları haşlayıp suyunuda poşetlere koyuyorum çorba ve pilavlar için iyi oluyor haşlanmış ona tavuğuda didip koyuyorum yne çorba ve pilavlar için daha uzun kalıyor pişince.
Ben tavukları köri kimyon karabiber kırmızı biberli bir karışım yapıp ona buluyorum ve sonra teflonda altlı üstlü pişiriyorum bu arada tavuklar göğüs olucak ve mümkünse enine ikiye bölünecek yani ince olacak margarini az koyup pişir akabine borcama diz üzerine yarım maydonoz ve dolmalık fıstıkları rondodan çekip sür ve domates dilimi kaşarla süsle bayılacaksınız...
Ayrıca birde körili tavuk var onuda anlatayım hemen yine tavuk göğüs şerit şerit doğra teflonda bir süzel pişir bir pk kremayı ekle 1,5 çorba kaşığı köri le beraber pişir içine istersen salatalık ve lahana turşularını kçük küçük doğratıp(biraz suda bekletip) koy ıstersen elma havuçları ince ince doğrayıp soteleyip ekle buda harika oluyor bu iki tarifte lüx restorantlarda yediğim ve evegelip uyguladığım tarifler..
Sevgiyle kal...
konu ilgili bölüme taşınmıştır a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?