Eşya konusu ?

Fiona22

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2018
799
1.652
113
35
Merhaba Hanımlar,
Yakında evleneceğim ev eşyalarını almaya başladık. Sıra beyaz eşyaya geldi. Marka olarak Siemens alacağız; ben özellikle elektronik konusunda en iyisini almak taraftarıyım çünkü uzun ömürlü ve işlevsel olmasını önemsiyorum. Alımları ikiye bölerek yapıyoruz, yani masrafları birlikte karşılıyoruz.

Gelin görün ki nişanlım, benim seçtiğim üst segment modelleri değil de daha alt modelleri tercih ediyor. Ona göre bazı ürünler gereksiz pahalı ve fazla özellik içeriyor; bu yüzden daha sade modellerin yeterli olduğunu düşünüyor. Bu durum cimrilikten değil, tamamen bakış açısıyla ilgili. Onu da anlıyorum ama sonuçta bir kez alacağız bunları.

Ben de düşünüyorum; acaba ben mi fazla titizleniyorum? Sizce böyle önemli ve uzun süre kullanılacak şeylerde "olmuşken en iyisi olsun" düşüncesi yanlış mı? Fikirlerinizi gerçekten merak ediyorum. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz veya ettiniz ?

Merhaba Hanımlar,
Yakında evleneceğim ev eşyalarını almaya başladık. Sıra beyaz eşyaya geldi. Marka olarak Siemens alacağız; ben özellikle elektronik konusunda en iyisini almak taraftarıyım çünkü uzun ömürlü ve işlevsel olmasını önemsiyorum. Alımları ikiye bölerek yapıyoruz, yani masrafları birlikte karşılıyoruz.

Gelin görün ki nişanlım, benim seçtiğim üst segment modelleri değil de daha alt modelleri tercih ediyor. Ona göre bazı ürünler gereksiz pahalı ve fazla özellik içeriyor; bu yüzden daha sade modellerin yeterli olduğunu düşünüyor. Bu durum cimrilikten değil, tamamen bakış açısıyla ilgili. Onu da anlıyorum ama sonuçta bir kez alacağız bunları.

Ben de düşünüyorum; acaba ben mi fazla titizleniyorum? Sizce böyle önemli ve uzun süre kullanılacak şeylerde "olmuşken en iyisi olsun" düşüncesi yanlış mı? Fikirlerinizi gerçekten merak ediyorum. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz veya ettiniz ?
Bence yeni nesil olan eşyaları tercih edin çünkü her yeni çıkan ürün hayatı bir tık daha kolaylaştırıyor.

Maddıyat varsa sıemens alınsın tabi

Ama verılen sure kadar ömrü oluyor sımdi beyaz eşyanın senınkı Benımkı bozulmasa yenısını küme satacaklar servısler ne ıs yapacak 🤣🤣
Ay napsam ya bilmiyorum. İkiye bölüyoruz aslında. Bozulacak da gereksiz mi bir yandan diyorum, şimdi ben onu ikna edemedim ya kendimi ikna etmeye çalışıyorum 😁😁

Bence yeni nesil olan eşyaları tercih edin çünkü her yeni çıkan ürün hayatı bir tık daha kolaylaştırıyor.
Degil mi ya ben de böyle diyorum, arada ciddi bir fark çıkmıyor aslında. Çok sağolun fikir için.

Orta segment olabilir ortada buluşmuş olursunuz biz de en uygun Beko aldık , ama buzdolabı bozulursa mesela Samsung alırım

Özellikle çamaşır makinesinde asla son süper ekonomik ürün almadım çünkü iki litre ile çamaşır yıkıyorlar yani yıkamıyorlar

Ben bosch serie 6 4 karışık aldım buzdolabı 6 çamaşır kurutma 4 bulaşık 6 çok mu fiyat farkı var

Ay napsam ya bilmiyorum. İkiye bölüyoruz aslında. Bozulacak da gereksiz mi bir yandan diyorum, şimdi ben onu ikna edemedim ya kendimi ikna etmeye çalışıyorum 😁😁
Valla ek garantı süresi uzatarak istediğiniz markayı alın . Teknolojıyı takıp etsın yeter aldığınız ürünler hayatınızı kolaylaştırsın gerisi detay sadece

Merhaba Hanımlar,

Ben genelde nisanliniz gibiyim.Elektronik esyam bosch.Ama mesela bulaşık makinem 4 programlı.2 de olsa olurmuş.Ben de gereksiZ görüyorum.

Ama olmuşken en iyisi olsun derken ne kastettiğiniz de önemli.Buzdolabi ornegin.Genis olması önemli.Ne olacak ya küçük olsun denilecek bişey değil.Ya da çamaşır makinesinin kg mi önemli.Ama bazı özellikler bana da fazla geliyor açıkçası.Onlar için fazla para ödemek istemem.

Memnun musunuz ? Bosch Siemens arasında kaldım
Memnunum ikisi arçelik beko gibi diye biliyorum ama internette bir şey görmüştüm onu atacağım yerli üretim olmasın diyorlar hangi modelleri avrupa üretimi bilmiyorum arada ne kadar fiyat farkı var? Ocağım da bosch indüksiyon

SIEMENS

Çamaşır Makineleri;
WG54B2AXTR
WG54B2A0TR
WG44B2A0TR
WG44B200TR

Çamaşır Kurutma Makineleri;
Ürün gamındaki bütün modeller Avrupa'dan ithal.

Bulaşık Makineleri;
SN27YI82DT
SN25EI82AT
SN25EI80AT
SN25EI01CT
SN75EX11CE

Buzdolapları;
Türkiye pazarında satılan bütün Siemens buzdolapları Çerkezköy üretimidir
Buna dikkat edin ben etmedim zamanında avrupa üretimi daha kaliteli diyorlar kazanı vs anlamıyorum ben mesela samsung lg vestel üretiyormuş

Degil mi ya ben de böyle diyorum, arada ciddi bir fark çıkmıyor aslında. Çok sağolun fikir için.
En azından çamaşır, bulaşık makinasının wifi özelliği olsun derim.
Hayatı çok kolaylaştırır.

Her markanın isim yapmış ayrı eşyası oluyor. Yani lg deyince televizyon, siemens deyince bulaşık makinesi, bosch samsung profilo için buzdolabına bkabailirsiniz. Ankastre için arçelik beko.

Bi kere aliniyo en iyisi olsun kafasi bana da sacma geliyor. Ha paran çoook fazladir nakit parayi verip alir gecersin ve seni zorlamaz o zaman istedigine istedigin kadar ödersin o ayri ama taksitle borcla esya aliniyorsa en iyisi icin kendini zorlamak sacma.
10 senelik evliyim ve tum beyaz esyalarimi sorunsuz tık demeden kullandim gayet iyi iş goruyorlardi.
Turkiyeden gecen yaz taşindik ve esyalari ihtiyaci olan başkalarina verdim hala calisir durumdalardi.

Taşinmasam yenilerini almazdim.

Merhaba Hanımlar,

İyisi olsun ama fazla özellikli olmasına gerek yok. Çoğu özellik kullanılmıyor.

Nişanlınızla aynı kafadayım ben de, şu anda en iyi beyaz eşyanın ömrü ortalama 10 sene olacak şekilde tasarlanıyor ve çoğunun üretim yeri Çin, o yüzden çok fazla özellik aramam ben beyaz eşyada, mesela çamaşır ve bulaşık makinelerinde hep aynı programları kullanıyorum.

Merhaba, düğün sürecinde insanın gözüne pek gelmiyor almışken en iyisi olsun diyor ben bi çöp kovası almışım mesela bugün bakarken kendi kendime güldüm 😀 Hiç gerek yok bu kadar derin düşünmeye parayı ihtiyatlı kullanıp ileriye dönük birikimi düşünmekte fayda var.

Denenmiş markalar tabi ki daha iyi olur genel olarak. Ama bu işler bir az da şans işi. Biz yeni evlendiğimizde eşimin arkadaşının bir buzdolabı bizim tüm Beyaz eşyaların 2 kat fiyatınaydı, 2 3 ay sonra onun buzdolabı bozuldu, benim eşyalar hepsi çalışıyor daha ki kaç kere taşındık, hasar aldılar. En ucuz markadan almıştık zamanında, zaten taşınacağız bozulursa bozulsun diye. Sağ olsun beni yarı yolda bırakmadılar şimdilik.

Aslında bir kere alıyoruz olmuyor.
Eşyanında bir ömrü var maalesef. Nişanlınız bir tık haklı bence :)
Beyaz eşyamızı biz ne en alt segment ne de en üst aldık.
Orta seviyede olan modelleri aldık hepsinden çok memnunum. 🐣

Back
X