gerekli deği zaten kullanmak, gerekli olsa ingilterede de kullanırdı doktorlar...sadece bazı doktorlar düşük olmasını engelleyebileceğini öne sürüyor östrojenin...
star dust canım ingilteredeki, hatta amerika, kanada, almanya gibi gelişmiş ülkelerdeki doktorlar dediğin gibi yeniliklere çok açık değiller. yeni uygulamaların üzerinden 10-15 yıl geçmeden güvenilirliğine inanmıyorlar. önce üçüncü dünya ülkeleri uygulasın bakalım, olumsuz birşeyler olmazsa biz de hastalarımıza uygularız mantığındalar...türkiye gibi ükelerde ise doktorların tek derdi başarı oranlarını artırıp, reklamlarını yapıp daha çok para kazanmak olduğundan yeni uygulamaların uzun vadeli sonuçlarını beklemezler...
burda gördüğüm jinekoloğa estrafem tableti yazar mısın diye sorduğumda (burda doktor reçetesi olmadan eczacılar ilaç vermiyor) benim hamile birine bu ilacı yazmam yasak, yasak olmasaydı da bir doktor olarak yazmazdım dedi...sonra ilacın yan etkilerinden falan filan bahsetti...neyse daha uzatmayayım bu konuyu...
demek istediğim yeniliklere, güvenirliliği kesin ispatlanmamış uygulamalara (ki femara da tüp bebek tedavisinde yeni bir ilaç) şüpheyle yaklaşan doktorları, hele hele türkiyedeyse bu doktor bence takdir etmek gerekir...
bir de estrofemin dozajı konusunda sanırım yanlış anlaşıldım..zaten benim bildiğim estrofem 2mg standart olarak satılıyor...6mg derken kasdettiğim, günde 3 defadan toplam aldığım miktardı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?