Gebeliğe Hazırlık Estradiol hormonu yüksekliği

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

ahenk35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2019
223
148
53
Merhaba kızlar. Ben adetimin ikinci günü bazı testler için kan verdim bugün çıktı ama doktor yokmuş. pazartesine kaldı. bu değerler ile daha önce karşılaşan oldu mu acaba? estradiolün yüksek çıkması adetli iken normal deniyor bazı yerlerde. farklı görüşlerde var. merak ettim daha önce bilgisi olmuş olan varsa yardımcı olur musunuz?

Eklentiler

• IMG_20190524_100540.jpg
    IMG_20190524_100540.jpg
    23,5 KB · Görüntüleme: 1.109
Doktorlar e2 değerini hiç önemsemiyorlar canım dün ben hormon testi yaptırdım e2 bakılsın lütfen dedim e2 ne işine yarayacak gebelikle alakası yok dedi baktırmamış bile değerime bende çok merak ediyordum ama doktor böyle söyledi belki gerçekten de düşük yüksek olması önemli değildir :KK8:

Merhaba kızlar. Ben adetimin ikinci günü bazı testler için kan verdim bugün çıktı ama doktor yokmuş. pazartesine kaldı. bu değerler ile daha önce karşılaşan oldu mu acaba? estradiolün yüksek çıkması adetli iken normal deniyor bazı yerlerde. farklı görüşlerde var. merak ettim daha önce bilgisi olmuş olan varsa yardımcı olur musunuz?
Bu arada diğer değerlerin maşallah güzel bir zamanlar benim de tsh ım 1.5 idi ahh ahhh:mad:

ben hipotroidi hastasıyım kuzum 100 mg içiyorum anca düştü böyle. buarada cevabın için çok teşekkür ederim endişe etmiştim bende..
Bende haşimatoyum bende bugün başladım ilaca inanamıyorum ya ne kadar sayımız çok keşke bir tedavisi olsa kurtulsak 😥

Bende bugun kan verdim hormonlar ıcın. Hangı kan degerlerı daha onemlı oluyor.benım sonuc p.tesiye kaldı
Tsh prolaktin fsh lh çok önemli lh fsh dan düşük olmalı yoksa pcos oluyor regl düzensizliği. Tsh direkt gebelik ile alakalı yüksek olursa 2.5 üstü gebeliğe engel.. Prolaktin de süt hormonu canım onunda referans aralığında olması gerek yani 10 15 civarlarında gayet iyi oluyor

Canım benim e2 90 larda 😂 hiç önemli değil demişti doktorum

Bende doktora gittim bugun. Kan sonuclarım estradıol 48, tsh 3.48, lh 6.69, fsh 9.92, prolaktin 18.83. Sonuçların iyi dedi bana. Sizce normal mi? Ultrasyonla baktı temiz dedi. Cok ilgili bı doktor gıbı gelmedı bana. Gebelık dusunuyosan sağlık ocaklarında şeker,guatr tahlıllerı yapıyolar onlarıda yaptır ıstersen dedi.
Birde kızlar ben 2 sene önce bekarken tüylenme problemım var dıye gıtmıstım doktora pcos var demıstı. Bugun doktora özellikle sordum pco varmı diye yok gayet temız dedi. Şaşırdım. Çünkü önceki doktor ilaç vermıstı adetlerım düzenli diye kullanmadım.
2 sene boyunca ibrahım saraçoğlunun soğan kürünü yapmıstım işe yaramış demekki :)

Bende doktora gittim bugun. Kan sonuclarım estradıol 48, tsh 3.48, lh 6.69, fsh 9.92, prolaktin 18.83. Sonuçların iyi dedi bana. Sizce normal mi? Ultrasyonla baktı temiz dedi. Cok ilgili bı doktor gıbı gelmedı bana. Gebelık dusunuyosan sağlık ocaklarında şeker,guatr tahlıllerı yapıyolar onlarıda yaptır ıstersen dedi.
Birde kızlar ben 2 sene önce bekarken tüylenme problemım var dıye gıtmıstım doktora pcos var demıstı. Bugun doktora özellikle sordum pco varmı diye yok gayet temız dedi. Şaşırdım. Çünkü önceki doktor ilaç vermıstı adetlerım düzenli diye kullanmadım.
2 sene boyunca ibrahım saraçoğlunun soğan kürünü yapmıstım işe yaramış demekki :)
Canım maalesef tsh ın yüksek o yüzden guatr tahlili yaptır demiş. Benimde 3 k.164 idi ve haşimato hastası olduğumu öğrendim mutlaka dahiliyeye gidip kan testi iste ultrason iste.. İnşallah haşimato değildir ama yüksek tsh gebeliğe su haliyle engel olabilir.

Bu arada evet pcos yokk lh fsh dan düşük çünkü...

Canım maalesef tsh ın yüksek o yüzden guatr tahlili yaptır demiş. Benimde 3 k.164 idi ve haşimato hastası olduğumu öğrendim mutlaka dahiliyeye gidip kan testi iste ultrason iste.. İnşallah haşimato değildir ama yüksek tsh gebeliğe su haliyle engel olabilir.
Üstüne basa basa sordum ama hayır hepsı normal dedi.
Bende burdakı konulardan. Tshın 2.5un altında olması gerektgnı okumustum.
Bu sekılde hamıle kalamazmıyım yanı

Üstüne basa basa sordum ama hayır hepsı normal dedi.
Bende burdakı konulardan. Tshın 2.5un altında olması gerektgnı okumustum.
Bu sekılde hamıle kalamazmıyım yanı
Canım kalabilirsin 5 le kalanı da duydum ama eğer düşürlürmez değer bebeği kaybediyorlar yani tsh mutlaka 2.5 alt olmalı bunu zatn kadın doğumcular diyor. Ben dahiliye doktoruna dedim bebek istiyoruz doktorum bu değer yüksekken olmaz ilaç yazdır dahiliyeden dedi dedim. Dahiliye doktoru ilgiliydi ama ilaç yazmayacaktı onlara göre 3 güzel bir değer ama bebek için değil işte.. o da bebek istiyorsanız yazıyorum tabiki dedi 25 mg yazdı düşük başladık bir dahaki ay kontrole gideceğim. Önce tsh neden yüksek onun bulunması lazım haşimatoysa ilaç yazıyor... yazmazsa da sen yazdır bebek isityoruz bu yüzden olmuyor de

Back