Estetiğin dinimizde olan yeri

Size göre yapılan her estetik günah mı ya da değil mi ?

• Evet günah çünkü vücudu beğenmiyoruz

OY: 0 0,0%
  • Hayır değil çünkü kişi kendi mutluluğunu istiyor

OY: 0 0,0%
  • Hem günah hem değil estetik dinimizdeki sınırlara göre olmali

OY: 1 100,0%

• Ankete Katılan
    1

Tomurcuksude

Evli mutlu çocuklu
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
301
268
30
Arkadaslar bugün biraz araştırdım bi sürü yazılar okudum..Çünkü bende estetik ameliyati olucam...aslında ben böyle de mutluyum allah a sukur sağlık sorunum yok..
Estetik ameliyat olmayı ben eşim için evliliğim için seçtim ama kafamda deli sorular vardı günah tir haramdır diye ben başka birileri için çevrem için istemiyorum bunu kendim ve eşim için istiyorum beni daha güzel ve alımlı bulsunlar diye değil zaten kapalı biriyim açmam dekolte giymem söz konusu değil
Evet şu husus a gelelim neyse araştırdım biraz dinimizde estetik kabul edilebilir bi mesele değildir ne gibi durumlarda günah olmaz ?şöyle ;doğuştan bi rahatsızlık olur veya anne karnında ya da kazada veya tibben müdahele gerektirecek rahatsizliklarda gibi gibi
Hangi durumlarda günah olur?o da şöyle ki ; benj beğensinler daha alımlı daha gösterişli oluyim herkesin gözü benjm üstümde olsun yani güzellik için,yani keyfi için vücuda bedene zarar vermek günahtır....
Bazı hususlarda söyle ki eşi istiyorsa evliliğinin bekasi için kadın yaptırabilir toplum içinde dislaniyorsa ve bundan psikolojik olarak kötü oluyorsa yaptırabilir veya vücudunun herhangi bir unzuvuyla dalga geçiliyorsa kişide bunu kendine dert ediniyosa yaptırabilir

Günümüzde tıbbın mümkün hale getirdiği estetik ameliyatlarla yapılan değiştirmeleri de ikiye ayırmak gerekecektir:

a) Normal olana göre biçimsiz, yersiz, aşırı hacimde, maddî veya psikolojik olarak rahatsızlık verici oluşumların düzeltilmesi. Bunlar tedavi sayılır ve caizdir,

b) Normal olanı ya daha ziyade güzelleştirmek veya değişiklik arzusuyla değiştirmek. Yaratılış düzenini değiştirmeyi hedefleyen bu tür uygulamalar dinen tasvip edilmez.
Arkadaşlar unuttuğum şeyler de olabilir eklemek istediğiniz varsa fikirlerinize açığım
Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama :KK66: