- 21 Ekim 2024
- 19
- 3
- 24
-
- Konu Sahibi ebrusrtkyy
Tamam çok teşekkür ederim çok saolunKanser ile ilgili bir sey yok burada rahat olun. Pcos da normaldir bunlar.
Canim evet polikistik durum ama prokladin vs cok yuksek degil dusurulur tedavi ile kist varmi rahminde peki simdilik tedirgin olma bence ilac tedavisine baslarsinİyi günler reglim normalde çok düzenidir ve 21 dongusundedir ama son 2 aydır 15 günde bir reklam oluyordum ekimde 4 ünde başladı 10 unda bitti 17 sinde kahverengi lekelemeyin yaşadım jinekoloji gittim polikistik over ve Rahim kalınlasmasi var dedi kan istedi ve 23 ekime tekrar gel dedi simir aldi şimdi sonuçlara baktim esteradiol- 278 folikuler faz:30.9-90.4 ovulasyon faz 60.4
Lh- 68.6
Fsh- 13.7 Folikuler faz 3.5-12.5
Proklaktin 18.6
Merhaba. Bugün reglimin 2. Günü hormon testi verdim ama resmi tatil nedeniyle çarşamba gösterebileceğim. Yardımcı olabilir misinizGecmis olsun hormonal dengesizlikler veya yumurtlama bozuklukları polikistik over ile ilişkili olabilir. Polikistik over sendromunda adet düzensizlikleri, yumurtlama sorunları ve hormon seviyelerinde dengesizlikler sık görülür. Estradiol, normalin üst sınırında görünüyor. Yüksek estradiol seviyeleri, PCOS, östrojen baskınlığı veya rahim kalınlaşması gibi durumlardan kaynaklanabilir.
LH oldukça yüksek. PCOS'lu kadınlarda LH seviyesi genellikle yüksek olabilir ve bu da düzensiz yumurtlama sorunlarına yol açabilir.
FSH, normal aralığın biraz üstünde. FSH'nin LH'ye göre düşük olması da, PCOS'u işaret edebilir.Prolaktin, normal sınırlar içinde görünüyor. Prolaktin seviyeleri genellikle yüksek olduğunda adet döngüsünü etkileyebilir, ancak burada normal. Bu sonuçlar, polikistik over ı ve rahim kalınlaşması gibi durumları destekleyebilir. Ama doktorun sonuçlara ve diğer tetkiklere bakarak en doğru değerlendirmeyi yapacaktır. Polikistik over sendromu hormonal dengesizliklere yol açarak adet düzensizliklerine ve ovulasyon problemlerine neden olur. Ayrıca rahim kalınlaşmasıyla ilgili de daha ileri inceleme ve tedavi planı yapılabilir. 23 Ekim'deki randevunuzda doktorunuzun bu bulgular ışığında size özel bir tedavi planı oluşturması mümkün olacaktır.
Benim de en son E2 hormonum 92 çıkmıştı normal miGecmis olsun hormonal dengesizlikler veya yumurtlama bozuklukları polikistik over ile ilişkili olabilir. Polikistik over sendromunda adet düzensizlikleri, yumurtlama sorunları ve hormon seviyelerinde dengesizlikler sık görülür. Estradiol, normalin üst sınırında görünüyor. Yüksek estradiol seviyeleri, PCOS, östrojen baskınlığı veya rahim kalınlaşması gibi durumlardan kaynaklanabilir.
LH oldukça yüksek. PCOS'lu kadınlarda LH seviyesi genellikle yüksek olabilir ve bu da düzensiz yumurtlama sorunlarına yol açabilir.
FSH, normal aralığın biraz üstünde. FSH'nin LH'ye göre düşük olması da, PCOS'u işaret edebilir.Prolaktin, normal sınırlar içinde görünüyor. Prolaktin seviyeleri genellikle yüksek olduğunda adet döngüsünü etkileyebilir, ancak burada normal. Bu sonuçlar, polikistik over ı ve rahim kalınlaşması gibi durumları destekleyebilir. Ama doktorun sonuçlara ve diğer tetkiklere bakarak en doğru değerlendirmeyi yapacaktır. Polikistik over sendromu hormonal dengesizliklere yol açarak adet düzensizliklerine ve ovulasyon problemlerine neden olur. Ayrıca rahim kalınlaşmasıyla ilgili de daha ileri inceleme ve tedavi planı yapılabilir. 23 Ekim'deki randevunuzda doktorunuzun bu bulgular ışığında size özel bir tedavi planı oluşturması mümkün olacaktır.
Bu durum bende de vardı. Histeroskopi oldum. Adetin 3. günü rahim duvarım hala kalın olduğu için ve rahim içi polipler mevcut olduğu için. Adet düzensizliğim yoktu hormon değerlerim normaldi, ama yumurtlama günlerinde hafif ara kanamalar yaşıyordum. Bir de son dönemlerde adet kanamalarım ve sancılarım çok artmıştı. Durumumuz birebir aynı değil ama deneyimimi paylaşmak istedim. Benim rahim duvarım ameliyatla inceltildi, polipler alındı. Adet kanamalarım normal seviyeye döndü. Ameliyattan sonraki üçüncü ayda da hamile kaldım.Doktorum regl ile o kalınlık atilir sen regl olduğun halde kalinlasman var dedi kan testini de rglim bittiği halde bittikten 7 gün sonra kahverengi akıntı geldi aynı gün doktora gittim o yüzden o gün aldilar teşekkür ederim yine de inşallah çok normaldir
E2 seviyeleri adet döngüsünün farklı evrelerinde değişir. Genel olarak normal kabul edilen E2 seviyeleri:Benim de en son E2 hormonum 92 çıkmıştı normal mi