Esnaf eşleri yardım...

damloo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2009
11
0
86
Manisa
Arkadaşlar benim nişanlım esnaf. daha doğrusu esnaflık yapıcak şu anda dukkanı açma aşamasında. Bense gıda mühendisiyim. Ve işsizim. Daha henüz bi iş bulamadım ve eylülde düğünümüz var. Şimdi size sormak istediğim ben hep geleceğe olumsuz bakıyorum. Geçinemezsek, ben iş bulamazsam napıcaz ne edicez diye kendimi yiyorum.Sizce bizim durumumuz çok mu kötü.Ben şu an bu şartlarda evlenerek hata mı yapıyorum?

Tarım bakanlığı bir sürü gıda müh aldı tercih yapmadın mı
Konuyla alakasız ama sorayım dedim.
Ben de işsiz bir mühendisim.
Nişanlımla aynı okuldan mezunuz. Onun dersleri benden daha az başarılıydı O okuldan hemen çıkınca iş buldu ben okulda yüksek lisans yapacam diye uğraşıyorum.

İnsan mezun olup iş bulamayınca umutsuz oluyor malesef ama naparsın iş imkanları kısıtlı biraz.

İş peşinde koşacaz artık. İnsanlar asgari ücretle geçiniyor. Bir de asgari ücret kadar mutfak masrafı yapanlar var. Buradan okuyoruz. İkisi de senin elinde

Esnaflık hiç birzaman kolay olmamıştır bunu da esnaf kızı olarak ekleyeyim :)

Son düzenleme:
Şu an atanma şansım çok çok az cünkü puanım düşük hiç hazırlanmamıştım kpss ye. Bir işim olucak bigün ama bunun zamanı belli değil. ben işe girmeden evlenmeyi hiç hayal etmemiştim. Pişman değilim ama esnaflık nedir ben hiç bilmem. Ben çalışmazsam işimiz zor mu?

Tek maaşla elbette zor eğer eşinin dolgun bir maaşı olmazsa.
Benim şuanda eşya masraflarımı babam ödüyor bu da beni çok üzüyor. Ama ha diyince de iş bulunmuyor.
O zamana kadar iş bulabilme şansın var. Ama bulamayabilirsin de. Sen içini ferah tut.

ben de çalışmadan evlenmeyi hayal etmedim ama beklemek de istemedim :) herşey olur gider

Son düzenleme:

Ben bu konuyu esnaf kızı olarak cvplayım , ben çalışmazsam işimiz zormu demişsin , bu durum eşinin işinin ne olduğuna bağlı , mesela ben dikkat ediyorum aynı mahallede 2 bakkal , yada şu aralar bizim buaralarda çok meşhur , bi çiğköfteci açıldı , baya şube veriyor , abartısız bana yürüme mesafesi 5 dk olan aynı çiğköftecinin 4 şubesi mi ne var , bunların hangisi iş yapıyo , müşteriler dağılıo gidio , o yüzden demek istediğim yapcağı iş ne olursa olsun çok yakın civarında aynı veya benzeri iş yapan varsa işiniz zor ... babam hep der eskiden her esnaflar çok kazanırmış , devlet memurlarını küçük görürlermiş daha az para kazandıkları için falan , ama devir değişti işte ... demek istediğim rekabet arttı insanlar çoğaldı , insanlarda ahlakta kalmadı bence , üstte verdiğim örnek gibi aynı mahalleye 2. bakkalı açıp , ilk bakkalın rıskını kendine çalıyorlar artık , dilerim eşinin işinin civarında aynı veya benzeri işi yapan başkaları yoktur ve iyi para kazanır ... mutluluklar...

Çok doğru söylediğin.Nişanlımda aynen senin gibi düşünüp dükkanını alternatifi olmayan biyere acıyo.hergün 10 dakka fazladan yol gidicek ama dukkanın orda daha cok iş yapacagını planlıyo. ben umutsuz değilm aslında cunku nısanlım calıskandır.aileside saolsunlar hep destek benım aılemde.ama ben ıcımdekı sıkıntıdan kurtulamıyorum bı turlu.hep mutsuzum hep mutsuz.sureklı yakınıyorum ısım yok. nasıl gecıncez napcaz ne etcez dıye

Bak nişanlında bu durumu göz önnde bulundurduysa ne güzel canım , mutsuz olma sıkma canını sen , gül gibi geçinip gidersiniz dilerim , üzülme gerçekten , inş sende iş bulursun mutlu mesut yaşarsınız üzülüncek bi durum yok , sıkma canını , mutluluklar... :)

ii dilerkleriniz için teşekkür ediyorum.Bu sitedeki kadınların geleceğe umutla bakmaları ve güçlü durmaları beni çok etkiliyo. sayenizde kendimi daha dirençli hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…