• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esnaf arkadaşlarım bilginize ve fikrlerinize ihtiyacım var!

ayran

CcC Ülkücüler CcC
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2012
2.735
904
198
34
Küçük girişimci olmak istiyorum. 50 metre kare dükkanda zeytin zeytin yağı satmayı düşünüyorum
Ne kadar bir bütçe ayırmam lazım ? Şuan bu hayalin peşine düşerek küçük bir birikim yaptım 10.000 tl kadar kredi borcumuz var 2 sene sonra bitecek inşallah
2 sene içinde de ufak birikim yapabilirim. Iflas riskinden korkuyorum zeytin ve zeytin yağından hariç taze meyve ve sebze tayin edebilirim. Eşimin tarafı çiftçi ve benim için kolay olur.. Köyde kadınlar inek' koyun keçi den peynir,tereyağ, yoğurt yapıyorlar onlardan da ürün toplaya bilirim.. Merak ettiğim ufak butik dükkan bu tarZ da tutarmı ? Kendi yaptığımız kendi mahsulümüzden biber ve domates salçası da yapıyoruz ?
Kazançlı olurmu ?

Yer önemli aynı şey pazardan veya yakınlardan üreticiden bulunabiliyorsa biraz zor.

instagramda doğalist diye takip ettiğim bir hesap var mesela dogal ürünleri köydeki üreticilerden alarak net üstünden satıyor.İlk olarak o şekilde başlasan en azından önünü görmüş olursun baktık olcak gibiyse devam edersin.

Yer önemli aynı şey pazardan veya yakınlardan üreticiden bulunabiliyorsa biraz zor.
Üreticiden ziyade benim tat ve tazelikte farkım olucak. Dalı'ndan koptuğu gibi tezgah da yer alıcak.. Ve köy hakiki tereyağı ve zeytin yağı olucak. Tutmaz mı ?

instagramda doğalist diye takip ettiğim bir hesap var mesela dogal ürünleri köydeki üreticilerden alarak net üstünden satıyor.İlk olarak o şekilde başlasan en azından önünü görmüş olursun baktık olcak gibiyse devam edersin.
İnstagramda hesabım var.. Reklam yapıyorum ama henüz satış yapabilmiş değilim.. Kendi çevremde yapıyorum satışları, alan memnun kalıp bidaha alıyor. 1 ay içinde 80 kilo zeytinyağı sattım..

İnstagramda hesabım var.. Reklam yapıyorum ama henüz satış yapabilmiş değilim.. Kendi çevremde yapıyorum satışları, alan memnun kalıp bidaha alıyor. 1 ay içinde 80 kilo zeytinyağı sattım..
ilk olarak ordan satışa başlasan.Eline hem daha yüklü para geçer biraz birikim yapmış olursun.Dükkan insanı bağlayan birşey hem de kira faturalar falan insanı zorlayabilir.Tek zeytin zeytinyağı satmakla dükkan döndürmek gözüme zor geldi ama esnaf arkadaşlar sana daha çok yardımcı olur kolay gelsin :)

Sa
ilk olarak ordan satışa başlasan.Eline hem daha yüklü para geçer biraz birikim yapmış olursun.Dükkan insanı bağlayan birşey hem de kira faturalar falan insanı zorlayabilir.Tek zeytin zeytinyağı satmakla dükkan döndürmek gözüme zor geldi ama esnaf arkadaşlar sana daha çok yardımcı olur kolay gelsin :)
sağol tşkr ederim... Sadece zeytîn ve zeytin yağı değil taze meyve sebze ve köy yumurtası peynir tereyağı köyde kadınlar yapıp satıyor onlardan toplayıp satıcam

Üreticiden ziyade benim tat ve tazelikte farkım olucak. Dalı'ndan koptuğu gibi tezgah da yer alıcak.. Ve köy hakiki tereyağı ve zeytin yağı olucak. Tutmaz mı ?

Yerin önemli olduğunu onun için dedim alan tabi ki alır ve tutar ama atıyorum balıkesir/burhaniye'de böyle bir şey tutmaz adam zaten yıllardır zeytinyağını elde ediyor tanıdığından, anca yazlıkçılar alır ama internet üstündense ve yağ iyiyse neden olmasın?

Yerin önemli olduğunu onun için dedim alan tabi ki alır ve tutar ama atıyorum balıkesir/burhaniye'de böyle bir şey tutmaz adam zaten yıllardır zeytinyağını elde ediyor tanıdığından, anca yazlıkçılar alır ama internet üstündense ve yağ iyiyse neden olmasın?
Ben istanbuldayım istanbulda satış yapıcağım

Yokmu Girişimci bi Türk kadını ? Bana akıl versin..

Küçük girişimci olmak istiyorum. 50 metre kare dükkanda zeytin zeytin yağı satmayı düşünüyorum
Ne kadar bir bütçe ayırmam lazım ? Şuan bu hayalin peşine düşerek küçük bir birikim yaptım 10.000 tl kadar kredi borcumuz var 2 sene sonra bitecek inşallah
2 sene içinde de ufak birikim yapabilirim. Iflas riskinden korkuyorum zeytin ve zeytin yağından hariç taze meyve ve sebze tayin edebilirim. Eşimin tarafı çiftçi ve benim için kolay olur.. Köyde kadınlar inek' koyun keçi den peynir,tereyağ, yoğurt yapıyorlar onlardan da ürün toplaya bilirim.. Merak ettiğim ufak butik dükkan bu tarZ da tutarmı ? Kendi yaptığımız kendi mahsulümüzden biber ve domates salçası da yapıyoruz ?
Kazançlı olurmu ?

Ben bir alışveriş merkezinde kucucuk bir butigin sahibiyle konustum.
ayda 20 bin kira verip bi de fazlasiyla kar ediyormus. Masallah Allah daha da arttirsin insallah.
Benim de bir kac sene icinde böyle bir niyetim oldugu icin arastirma yapiyorum.
Bu dediginiz seyi avmlerde icraate gecirirseniz gercekten cok iyi kazanırsınız.

İstanbul'da nerede açacağın önemli.
Kira+faturalar+stopaj+muhasebeci+kdv+++ gidiyo
Modada vardı senin anlattığın gibi biyer küçücük tekel kadar biyerdi.
35 40tan başlıyodu zeytinleri 2-3 sene açık kaldılar şimdi kapattılar.
Niye kapattılar bilmiyorum ben ve çevremdeki herkes ordan alıyodu.

İstanbul'da nerede açacağın önemli.
Kira+faturalar+stopaj+muhasebeci+kdv+++ gidiyo
Modada vardı senin anlattığın gibi biyer küçücük tekel kadar biyerdi.
35 40tan başlıyodu zeytinleri 2-3 sene açık kaldılar şimdi kapattılar.
Niye kapattılar bilmiyorum ben ve çevremdeki herkes ordan alıyodu.
35-40 çok Pahalıymış.. Benim fiyatlar daha ekonomik :)

Kazançlı olurmu ?
Öncelikle tebrik ederim kararınız için. KOSGEB'in özellikle kadın girişimcileri desteklemeye yönelik programları ve teşvikleri var, bu kapsamda 30 bin tl ye kadar geri dönüşsüz hibe alabilirsiniz. Eğer Bursadaysanız direkt Uludağ üniversitesi teknoloji transfer ofisine de başvurabilirsiniz, bir girişimci adayı olarak size yardımcı olunacaktır. Şuan dükkan seçiminden ziyade fizibilite raporuna ihtiyacınız var, ki bu sayede mevcut rakipleriniz, müşteri hedef kitleniz, ürününüzün piyasa değeri, kar etme durumunuz ve yıl başına ne kadar kar edebileceğiniz, en azından 5 yıllık işletme öngörünüzün oluşturulması lazım. Bu sayede ya tutarsa diye işe girmektense tüm faktörleri hesap edip tutacağından emin olduğunuz bir işe yatırım yaparsınız. Dediğim gibi imkanınız varsa uludağ üniversitesi( yaşadığınız şehirdeki üniversitelerin de sektör için böyle programları olabilir araştırmanız lazım) veya kosgeb e bir başvurun, zaten gerekli bilgiyi alırsınız. Gerekirse fizibilite raporu için de destek isteyin. O parayı muhtemelen kolay biriktirmediniz, planınızı hazırlayın ki emin adımlarla ilerleyin. İnşallah başarılı olursunuz, sevgiler...

35-40 çok Pahalıymış.. Benim fiyatlar daha ekonomik :)

Dediğim gibi semt önemli.
O küçük dediğim dükkanın kirası enaz 7-8 bindir artı giderler
Senin önce dükkanın nerede olacağına karar vermen lazım.
Kira stopaj damgapulu vergisi muhasebeci,faturalar bunları toplayıp sabit giderini bulman lazım.
Atıyorum aylık sabit giderin 10 000 tuttu, zeytinin sana kg maliyeti 5lira kaç kilo zeytin satarsan masrafların çıkar üstüne kar kalır? 10 liraya satarsan 5lira kar olur.
2000 kg satarsan sadece masrafın çıkar

Kazançlı olurmu ?
Hakkınızda hayırlısı olsun. Bence çok güzel bir fikir. Biz eşimle Çanakkale ye gittiğimizde zeytinyağı, zeytin, v.s almıştık ve çok memnun kaldık. Dükkan sahibi bize kartını verdi. Bittiğinde sipariş edicez, bize kargoyla gönderecek. Aile büyüklerimize de almıştık, onlar da çok memnun kalmış, bize siparişlerini verdiler bile. Sizinde anlattığınıza göre z.yağınız ve diğer ürünleriniz tamamen doğal. Müşterileriniz memnun kaldıktan sonra satışlarınız güzel olur benim fikrimce. Tabi giderleriniz de çok önemli. Dükkanınızı nerede açıcağınız, kira, v.s. iyi bir reklam, tanıtım yapmanız gerekiyor. Ürünleriniz gerçekten güzelse, beğenilirse müşteriler sizi bırakmaz zaten.

Back