Erkek İnfertilitesi Eşlerimizin Sperm Sayıları Kaç?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
E

EU3

Ziyaretçi
2 bucuk yılönce eşimin sperm sayısı 2milyonken hamile kalmayı başardım.ama kalpatışalrı duyulmadı kurtaj oldum 2bucuk aylıktı.
sonraında eşim ameliyat oldu.2.derceden varıkosel vardı 6ay sonrakı tahlılde 40milyon oldu sayımız yuzde 1mılyon artışolmuştu buda çok guzel haberdi çok daha umutluyduk artık.ocakayında (yakalsık 1yıl sonra)eşim tahlılı tekraraldı 45milyon çıktı sonuç artma oldu çoksukur.doktor eşim acısından da bı engel olmadıgını söyledı.
suay buay derken bırbucuk sene geçti eşim ameliyatolalı.ama hala gebelık yok .sizdeduurmlar nasıl arakdşlar.sperm sonuçlarınız ne*hamileolan arakdşalr kaçmılyn spermlehamile kaldınız.

Kadriş benim eşimde de ilk semen tahlilinde sayı 14 mlyondu , 3 hafta sonra doktor tahlili yenileyin dedi ama sonuç çok kötü çıktı 7 mlyn... eşimde varikosel başlangıcı varmış ancak bizim sorunumuz varikosel dedğil FMF hastası olması kullandığı kolşisin ilacı maalesef sprm lerin oluşmasını önlüyo, şimdilik gerisini biliyosun bende henüz regl olamadığımdan tekrar takip yapamıyorz birkaç yumurta takibinden sonra aşılamaya geçeceğiz...

evt bilgecım biliyorum vardır herseyde bıhayır..

2 bucuk yılönce eşimin sperm sayısı 2milyonken hamile kalmayı başardım.ama kalpatışalrı duyulmadı kurtaj oldum 2bucuk aylıktı.
sonraında eşim ameliyat oldu.2.derceden varıkosel vardı 6ay sonrakı tahlılde 40milyon oldu sayımız yuzde 1mılyon artışolmuştu buda çok guzel haberdi çok daha umutluyduk artık.ocakayında (yakalsık 1yıl sonra)eşim tahlılı tekraraldı 45milyon çıktı sonuç artma oldu çoksukur.doktor eşim acısından da bı engel olmadıgını söyledı.
suay buay derken bırbucuk sene geçti eşim ameliyatolalı.ama hala gebelık yok .sizdeduurmlar nasıl arakdşlar.sperm sonuçlarınız ne*hamileolan arakdşalr kaçmılyn spermlehamile kaldınız.

bumuyani,ameliyattan sonra sayınız çok artmış, çok güzel gelişme,biz de ameliyat olduk 20 gun once,bekliyoruz simdilik,sayımız 20 milyon (toplamda 60 mil),ilerı hareket sıfır ,morfoloji%1....bence morfoloji sayıdan daha önemli ,düşünsenize 20 milyonluk orduda sağlam asker yok ,kiminin kafası yok kiminin kuyrugu,kimi 2 kafalı vs...bence morfoloji ve ileri hareket düzgünse sayının pek bir önemi yok tüp bebek ve mikroenjeksiyonda...çünkü mrfoloji bozuksa döllenme de olmayabiliyor yada düşükle sonuçlanabiliyor..:bbo:
sizin morfoloji nasıldı?

Kadriş benim eşimde de ilk semen tahlilinde sayı 14 mlyondu , 3 hafta sonra doktor tahlili yenileyin dedi ama sonuç çok kötü çıktı 7 mlyn... eşimde varikosel başlangıcı varmış ancak bizim sorunumuz varikosel dedğil FMF hastası olması kullandığı kolşisin ilacı maalesef sprm lerin oluşmasını önlüyo, şimdilik gerisini biliyosun bende henüz regl olamadığımdan tekrar takip yapamıyorz birkaç yumurta takibinden sonra aşılamaya geçeceğiz...

ukla ,kolşisin,kullanıldığı yılla doğru orantılı olarak sperm kalitesini bozmaya devam ediyor ..senin yaşın kaç?benim fikrime göre durumunuz müsaitse tüp bebeğe başvursanız daha iyi olur,çünkü aşılamada şans düşük oluyor ve aşılamdan sonrada 2-3 ay beklemek lazım diğer yöntemlere geçebilmek için,bu arada eşine bazı kürler ve vitaminler verebilirsin doktoruna sorarak,fmf olduğu için kafanıza göre herhengi birşey kullanmaması gerekiyor,,geçmiş olsun..

canım ya ben anlamıyorumku sonuÇlrdan sadece sayıyı anlayabıldım :)

ilk aşılamada 9 mly, 2. aşılamada 7,5 mly...hareketlilik oldukça zayıf..ikisinde de sonuç negatif..2 yıldır hiç gebelik elde edilemedi..2 ay önce varikosel oldu..bu ay kimyasal gebelik yaşandı..yani yaklaşık ameliyattan 1,5 ay sonra hamile kalmışım..1,5 ayda ameliyata bağlı olarak değerlerin artması mümkün değil..bunun başka bir nedeni olmalı..eğer eşimde bir ilerleme varsa(sperm tahllili yaptırmadık son dönemde) başka bir şeye bağlıyorum ben..

ilk aşılamada 9 mly, 2. aşılamada 7,5 mly...hareketlilik oldukça zayıf..ikisinde de sonuç negatif..2 yıldır hiç gebelik elde edilemedi..2 ay önce varikosel oldu..bu ay kimyasal gebelik yaşandı..yani yaklaşık ameliyattan 1,5 ay sonra hamile kalmışım..1,5 ayda ameliyata bağlı olarak değerlerin artması mümkün değil..bunun başka bir nedeni olmalı..eğer eşimde bir ilerleme varsa(sperm tahllili yaptırmadık son dönemde) başka bir şeye bağlıyorum ben..

kımyasal gebelık bıanlamda umma gebelık de dıyorlar psikolojik bişeycanım.anne adayı kendını hamile gibi hıssedıyor vuvut bthcg salgılıyor canım.kımyasal gebelık buna dıyorlar.dediğingibi
ameliyatın faydası olamdna olmuş hamilelik zatn varıkosel den enaz 3ay sonra sonuç alınıyor

0 , mikrotese ile 3 tüp dondurulmuş var

hennas arkadasım kesınlıkle sana katılıyorum morfoloji düşük ise sayının önemi yok..
benim eşiminde morfoloji bozuk hareketlılık %1 sperm rakamalrı her defasında düşüyor...
4 yıldırda normall yolla hamiş kalamadım.korunma yok yani..

Öncelikle merhaba.Eşimin sperm sayısı en son yapılan tahlilde 750.000 adet.Bununda doktorum her ne kadar çocuk sahibi olmamızın mümkün olmadığını söylesede normlal yolla bile olabilir demekte.Azosperm olup normal yolla hamile kalan arkadaşlar bile vardır.Sonuçda herşey allahdan gelen birşey.Ümitlerimizi yitirmeyelim.

7,4 milyon idi.ameliyat oldu eşim 12 haziranda.3 ay sonrasını iple çekiyoruz.ama korkuyoruzda ya düşüş olursa diye.

canım bizim 4 ay önce yaptırdığımız testte sayı 95 ml morfoloji %8 ileri hareketli %15 çıkmıştı.yarın yeni bir test daha yapılacak sonuçlar değişmişse onuda yazarım

bide perşmebe gunu yeniden bi test yaptırıcaz sonuca göre aşılma uzerınde konusacagız doktor melyattan öncekı sonuca veamelıyatsonrası sonuca bktı şok geçirdi resmen.çok buyukbi fark varmış arada ansıl olurmuş bu .benımdemoralimi bozdu.

merhaba,
2,5 ay önce yaptırdığımız testte 27 milyon/ml çıktı. ama hareketlilik ve morfoloji düşük.
sonra keçiboynuzu kürüne ve vitaminlere başladık fakat başka test yaptırmadık.
perşembe günü ilk aşılamamız var, o sırada yeni sonuçları da alacağız, değişiklik varsa yazarım.
sevgiler

bizimde sonuclar dün geldi 3 milyon sperm var bunların hiçbiri hareketli değil ve morfolofi de bozuk 2 senedir içmediğim ilaç kalmadı rahim filmi çektirdim keşke ilk basta şu testi yaptırıp çaresine baksaydık

merhaba biz de iki ay önce test yaptırdık. Sperm sayısı 205.000.000'du. ama hareketlilik sadece %5. Hareket sorunu var doktor demiş yoğunluktan dolayı . ılaç vermiş ve dört ay kadar sürer sonra düzelir demiş. bekliyoruz bakalım:(((

kızlar dokotr eşinize amelıayt dedıyse sakın vakıt kaybetmedn yaptırın bugun eşimin sperm tahlılı vardı ve soınuç muhtesem gercekten

Back