esler arasi farkliliklar

ocaliptus

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2007
68
0
39
arkadaslar aranizda kendi oruc tutup esi tutmayan varmi?ama bu saglik probleminden degil,istememiyisnden kaynaklanan yani mezhep gibi.ben kendim tutuyorum Allah kabul ederse.esime karsi saygiliyim,herkesinki kendine tabi ama bu cok zor bisey,bide ailesilye ayni evde yasioruz.icim hep aglamakli,bu evlilikte ayirici bir nokta cogu seyimiz farkli.bu evlilik nasil yürür?benim gibi olan varmi?bazenn cok karamsar oluyorum.basinda boyle bir olay olmayana kolay gelir arkadaslar..

Neden bu kadar üzüldüğünü anlıyamadım. Ben de Allahım nasip ettiği kadar orucumu tutmaya çalışırım. Ama kocam tutmaz. Hem de mezhep farkı bile değil. Benimki Allaha hiç inanmaz.

Ben bunu problem etmem. Ben bile bile evlendim.Bekarken hiç sorun yoktu da peki neden şimdi bunu sorun yapayım?

bekarken bunlari yasayacagimi bilemezdim ki.aile yapilarimizda farkli,benimkiler dininin gerektirdiklerini yapmaya calisan insanlar.bu tarafda ise ben bisey görmedim.kuran okunmuyor,ailesi fatihayi okummayi bile bilmiyor,icine girmeden bilemezdim.bazen kendi inanci savunacak tartismalar icine bile girmek zorunda kaliyorum,gerci artik susuyorum böylesi daha iyi.herkes esiyle iftar sofrasini otuuruken,benim bunu hic yasayamicak olmam bazen gücüme gidiyor.

bekarken bunlari yasayacagimi bilemezdim ki.aile yapilarimizda farkli,benimkiler dininin gerektirdiklerini yapmaya calisan insanlar.bu tarafda ise ben bisey görmedim.kuran okunmuyor,ailesi fatihayi okummayi bile bilmiyor,icine girmeden bilemezdim.bazen kendi inanci savunacak tartismalar icine bile girmek zorunda kaliyorum,gerci artik susuyorum böylesi daha iyi.herkes esiyle iftar sofrasini otuuruken,benim bunu hic yasayamicak olmam bazen gücüme gidiyor.

Ne diyeyim ki arkadaşım!!!

Ben bekarken herşeyi düşünüp taşınıp öyle evlenmeye karar verdim. Evet sevdim ama aşk gözümü kör etmedi.

Bizim de aile yapılarımız farklı. İnanır mısın; geçensene Ramazan ayında gündüz vakti kayınpederimin doğumgünü pastası yenildi benim yanımda hem de. Ama hiç gücüme gitmedi. Herkesin günahı sevabı kendine.

Ayrıca asla başkalarıyla din konusunda tartışmaya girmem ben! Bana ne ki? Hem onlar benim orucuma,duama karışsa daha mı iyi olurdu? Bizim böyle! Ben kocama karışmam, kocam da bana! Ailesi ise; beni hiç ilgilendirmez zaten!!!

ben de orucumu tutarım eşim hiç tutmaz mezhep tarzı bi sorunumuzda yok inanç meselesi hatta bazen tutası gelir sabah kalkar onuda bozar..napayım arkadaşım herkesin bi huyu var insanların deiştiremezsin..onu olduğu gibi kabul etmeyi öğren bence..

X