- 16 Haziran 2011
- 14.826
- 61.919
-
- Konu Sahibi Pelinimben
Aslında benim burada açtığım konuda neden abisinin evinde çay servisine kalkıyor gibi anlaşıldı ,Abisinin evi ,bir erkek iş yapmamalı mı gibi algılandı benim verdiğim çok komik bir örnekti dedim de zaten komik takılmayacak kadar komik sadece konuşamamızı dile getirmekti.Konuşmaktan kasıtta yanlış olan bir durum hakkında eşine karşına alıp uygun bir dille nasıl izah edilir bunu danışmak istedim.Kadınlar klubünde açılan konuların bir çoğu kayınvalide elti ve görümce üçgeninde.Benim sorunumsa bazı kişilerin anladığı şu 6 aylık gelin aile içine karışılmaz ama bilinmiyor sizin bahsettiğiniz gibi nelere nelere ve daha nelere karışıldı zamanında.Her neyse diyorum anladığım kadarıyla herkes melek herkes haksızlık karşısında yutabiliyor dünyalar iyisi.Konumu şu başlıkla açsaydım"Kayınvalidem eşimi dolduruyor"sanırım ancak o zaman anlaşılırdı .
Aslında eşiniz sırf siz rahat edin, mutsuz olmayın istiyor. Arada kalmış şuan da hem ailesini hem de sizi mutlu etmek istiyor. Arada denge kurmak çabası. En basiti siz lavabo kirli dediniz ya eşiniz eminim üzülüp sırf siz tiksinmeyin, o ailesinin kiri diye gocunmadan silmiştir. Cümlelerinizi biraz daha kibarca kurun, söyleyin sen yapma ben yapayım diyen eğer hoşlanmıyorsanız bu durumdan. Ama eminim ailesine hizmette bulunmaktan gocunmuyordur. Henüz yeni evlisiniz, bunlar mevzu değiller, bırakın yapsın hatta aynı anda siz de kalkın yapın Gülün eğelenin o esnada, laf atın canım kocacaım nasıl da beni düşünür deyin birisi ona takıldığında. Siz amele gibi kırıcı kelimeler yerine daha güzel kelimelerle konuşun, tatlı dil diye boşuna dememişler.Teşekkür ederim cevabınız için sanırım cümlelerimi dikkat etmem gerekiyor buradaki hanımlar konuyu farklı yerlere şekti anlatmak istediğim o değildi.Belki yanlış örnek seçtim şöyle diyim kayınvalidemin evi sobalı aşırı kirli lavaboları afedersiniz sümükten gözükmüyor abdest dahi alamıyorum ve her gittiğim de o buz gibi evde mutfaktan emir vaki cümleleriyle 1 dk oturtmaz işten çıkıp akşam 8 de gittiğim halde .Evime döndüğüm de günlerce grip öksürükle uğraşırım bilir ama umursamaz.Ve bir hafta sonumuz olduğu halde her gün arayıp kalmamızı ister kalmayınca küser.Mesela bir kaldım 2 kaldım baktım yapamıyorum eşimle konuştum yine anlamadı geçti tuvaleti yıkadı ben kullanayım diye bunun gibi vs...Anlatabildim mi?Soğuktan evleri sobalı mutfakta iş yapmaktan hasta oluyorum mesela geliyor herkes oturuken o bulaşıları diziyor bana bunun gibi ona da üzülüyorum
Konuştuğunuz konuda ortada bir yanlış ( eşinizin çay doldurması ) olmadığı için durumu süslü kelimelerle anlatsanız da sonuç genel olarak değişmeyecekti. Sadece seçtiğiniz kelimelere özense idiniz eşinizi bu denli kırmamış olacaktınız.
İnsanların en büyük yanılgısı karşısındaki kişiyi değiştirebileceklerini sanmaları. Hiç birimiz oyun hamuru değiliz. Karşımızdaki insanların bizi yoğurup yeni bir şekle sokmaları kişisel irademizden vazgeçmediğimiz sürece mümkün değil.
Kayınvalideniz eşinizi doldurmuyor bence. Konunuz boyunca sergilediğiniz genel üslubunuzdan önyargılı olduğunuzu hissediyorum.
Göz ardı ettiğiniz temel nokta ; insanların geçmiş tecrübeleri ve yaşanmışlıklarını göz ardı etmeniz.
Eşiniz , zaman zaman size çocukluğuyla ilgili anılarını anlatmış. Siz de bunlardan yola çıkarak bir kanaate varmışsınız. Gerçekte neler yaşandığını bilmeniz pek mümkün değil. Dışarıdan bakan bir göz olarak böyle olmamalıydı demek kolay ancak o zamanın şartlarında neler yaşadıklarını bilmiyorsunuz sadece varsayıyorsunuz.
Geçmişteki yaşanmışlıkları eşinizin bugünkü karakterini oluşturdu. Ailesi ve çocukluğuna dair eleştiri yapacak birisi var ise o da eşinizdir. Muhtemelen sizden beklediği de onu dinlemeniz ve yanında olduğunu hissettirmenizdir.
Hepimizin hayatına ve çocukluğuna dair değiştirmek istediği yönler olabilir. Geçmişe dönüp değiştirmemiz mümkün değil maalesef ve geçmiş birikimlerimizle geleceğimizi inşa ediyoruz.
Biraz empati yapmayı deneyin ve insanları olduğu gibi kabullenin. Kayınvalidenizin evine dair anlattıklarınızda ben maddi olarak kendilerine yetmeye çalışan ve gücü yetmediği için bal dök yala bir ev sağlayamayan bir aile algıladım. Anneler babalar yaşlanır çocuklar büyür. Hayatın acı gerçeği. Evlatların onlara yardım etmesi benim gözümde normal olanı.
Hissiyatlarınız ne yazık ki gerçek.Eşimi her ailesine kalmaya gönderdiğim de bana siz bakacaksınız yaşlandığım da ki olması gereken bu evlatlar büyüklerine yaşlandıkların da yardımcı olmak zorunda ,gelinim evimi temizlemeye gelsin (çalışıyorum kendime yetişemiyorum çok net görüyor),her yaz memleketlerine fındığa giderler gelin gelsin de orada yardım etsin işçilere yemek yapsın ,6 aylık evliyim işlerimiz çok iyi gitmedi kredi taksitimiz var ve sürekli oğluna bebek bebek diyen bir kayınvalidem var biz kendi karnımızı artık zor doyuruyoruz karın doyurmayı geçtim daha çok yeni evliyim sürekli bebek isteyen ama ben bakamam kimse bana çocuğunu vermesin(benim dışımda 2 gelini daha var)diyen bir kayınvalidem var.Bunlar konum dışında ama önyargılı olduğumu düşünmüşsünüz eşimin ister istemez tepkili olduğunu bazen hissediyorum.Konuştuğunuz konuda ortada bir yanlış ( eşinizin çay doldurması ) olmadığı için durumu süslü kelimelerle anlatsanız da sonuç genel olarak değişmeyecekti. Sadece seçtiğiniz kelimelere özense idiniz eşinizi bu denli kırmamış olacaktınız.
İnsanların en büyük yanılgısı karşısındaki kişiyi değiştirebileceklerini sanmaları. Hiç birimiz oyun hamuru değiliz. Karşımızdaki insanların bizi yoğurup yeni bir şekle sokmaları kişisel irademizden vazgeçmediğimiz sürece mümkün değil.
Kayınvalideniz eşinizi doldurmuyor bence. Konunuz boyunca sergilediğiniz genel üslubunuzdan önyargılı olduğunuzu hissediyorum.
Göz ardı ettiğiniz temel nokta ; insanların geçmiş tecrübeleri ve yaşanmışlıklarını göz ardı etmeniz.
Eşiniz , zaman zaman size çocukluğuyla ilgili anılarını anlatmış. Siz de bunlardan yola çıkarak bir kanaate varmışsınız. Gerçekte neler yaşandığını bilmeniz pek mümkün değil. Dışarıdan bakan bir göz olarak böyle olmamalıydı demek kolay ancak o zamanın şartlarında neler yaşadıklarını bilmiyorsunuz sadece varsayıyorsunuz.
Geçmişteki yaşanmışlıkları eşinizin bugünkü karakterini oluşturdu. Ailesi ve çocukluğuna dair eleştiri yapacak birisi var ise o da eşinizdir. Muhtemelen sizden beklediği de onu dinlemeniz ve yanında olduğunu hissettirmenizdir.
Hepimizin hayatına ve çocukluğuna dair değiştirmek istediği yönler olabilir. Geçmişe dönüp değiştirmemiz mümkün değil maalesef ve geçmiş birikimlerimizle geleceğimizi inşa ediyoruz.
Biraz empati yapmayı deneyin ve insanları olduğu gibi kabullenin. Kayınvalidenizin evine dair anlattıklarınızda ben maddi olarak kendilerine yetmeye çalışan ve gücü yetmediği için bal dök yala bir ev sağlayamayan bir aile algıladım. Anneler babalar yaşlanır çocuklar büyür. Hayatın acı gerçeği. Evlatların onlara yardım etmesi benim gözümde normal olanı.
Aslında benim burada açtığım konuda neden abisinin evinde çay servisine kalkıyor gibi anlaşıldı ,Abisinin evi ,bir erkek iş yapmamalı mı gibi algılandı benim verdiğim çok komik bir örnekti dedim de zaten komik takılmayacak kadar komik sadece konuşamamızı dile getirmekti.Konuşmaktan kasıtta yanlış olan bir durum hakkında eşine karşına alıp uygun bir dille nasıl izah edilir bunu danışmak istedim.Kadınlar klubünde açılan konuların bir çoğu kayınvalide elti ve görümce üçgeninde.Benim sorunumsa bazı kişilerin anladığı şu 6 aylık gelin aile içine karışılmaz ama bilinmiyor sizin bahsettiğiniz gibi nelere nelere ve daha nelere karışıldı zamanında.Her neyse diyorum anladığım kadarıyla herkes melek herkes haksızlık karşısında yutabiliyor dünyalar iyisi.Konumu şu başlıkla açsaydım"Kayınvalidem eşimi dolduruyor"sanırım ancak o zaman anlaşılırdı .
Eşiniz sizden mi izin alıyor ailesine gitmek içinHissiyatlarınız ne yazık ki gerçek.Eşimi her ailesine kalmaya gönderdiğim de bana siz bakacaksınız yaşlandığım da ki olması gereken bu evlatlar büyüklerine yaşlandıkların da yardımcı olmak zorunda ,gelinim evimi temizlemeye gelsin (çalışıyorum kendime yetişemiyorum çok net görüyor),her yaz memleketlerine fındığa giderler gelin gelsin de orada yardım etsin işçilere yemek yapsın ,6 aylık evliyim işlerimiz çok iyi gitmedi kredi taksitimiz var ve sürekli oğluna bebek bebek diyen bir kayınvalidem var biz kendi karnımızı artık zor doyuruyoruz karın doyurmayı geçtim daha çok yeni evliyim sürekli bebek isteyen ama ben bakamam kimse bana çocuğunu vermesin(benim dışımda 2 gelini daha var)diyen bir kayınvalidem var.Bunlar konum dışında ama önyargılı olduğumu düşünmüşsünüz eşimin ister istemez tepkili olduğunu bazen hissediyorum.
İnsanları olduğu gibi kabul ediyorum fakat onlar zorla da olsa hayatlarında olmamı istiyorlar(her hafta sonu kayınvalidemin amcanlar gelsin teyzenler gelsin,bi mevlüt okut,şunu da çağır oğlum demesi gibi bunları direk eşime söylemesi gibi)
Maddi durumlarına gelince kayınpederimin maaş var eşim bekarken bir araba almıştı biz flört dönemindeyken o bizim tek birikimimizdi onunlar planlar yapıyorduk.Gün geldi eşyalar vs alınacak tek dayanağımız oydu kayınvalidem, kayımpederim değil sadece kayınvalidem o evin arabası dedi önce sattırtmadı artık düğüne 1 ay kaldı ve ortada birşey yoktu satıldı eşime aitken sadece içinden 13.000 tl verilip geri kalanı kendi evine benimle aynı dönem koltuk takımı buz dolabı aaa bu halı buraya uymadı deyip onu tamamlayen biri.
Eşimle ortak aldığımız bir kararla evimize pek teknolojik alet sokmadık.Tv,bilgisayar gibi.Aslında alacak paramız da yoktu tv olabilirdi sadece haber için açabilirdik ama alamadık.Kayınvalidem ne yaptı bizden bir kaç ay sonra en iyisinden evine dev ekran tv aldı.Gelince de ayyy tv siz canınız sıkılmıyor mu sizin der ve ya onlara gidince açın izleyin sizde yok hevesinizi alın der.Vel hasıl böyle biri işte...Yapmam gerekense dediğiniz gibi:
Biraz empati yapmayı deneyin ve insanları olduğu gibi kabullenin.
Belki de dediğiniz gibidir.Teşekkür ederim bende o kadar doluyum işte dediğiniz gibi ama konuyu açtığıma pişman oldumAnlatımınız belki o konuda yoğunlaştığı için konunuz yanlış anlaşılmış olabilir. Ben de yanlış anladıysam özür dilerim. Ben de geçerli birkaç örnek verdim sadece. Ama konu farklı yerlere gitti. Asıl anlatmak istediğim bana yapılanlar değil, onları başka konulara yazıyorum zaten (yoldan geçene anlatacağım neredeyse o kadar doluyum). Asıl anlatmak istediğim; doğru düzgün sakin sakin izah etmeme rağmen başarılı olamayışım. Belki de bana hak veriyordur ama bunu kabul etmeyi gururuna yediremiyordur. Eşiniz de belki sizi anlıyordur fakat size belli etmiyordur. Hareketlerinde değişiklik olursa anlaşılır zaten. Her şeyi söylemesini beklemeyin, erkekler biraz öyle işte.