1 yıl oluyor Eskişehir'e taşınalı. Epeyce araştırdık kurumları ve ben Küçük Akademiyi denemek istedim, Montessori eğitimi veriyordu ve geniş bahçeli güzel bir binası vardı. Sadece iki hafta yolladım kızımı,(1 hafta hastalık nedeniyle de gitmedi) çünkü davranışları değişmeye başlamıştı. Biz bu durumun taşınma ve okulundan, arkadaşlarından ayrılma ile ilgili olduğunu düşünüyorduk, alışma süreci diye düşündük çünkü okula gitmeyi çok seviyordu kızım. Ama bir gün bana 3 buçuk yaşındaki kızım dedi ki : "Annecim ben artık bu okula gitmek istemiyorum, buradan başka her okul olur!" (İsteyen arkadaşa ayrıntıları anlatırım.) Eskişehir' de çok tanıdığımız vardı çoğu da eğitimci ve aslında hepsinin önerdiği ilk okul Özel Paylaşım Anaokulu idi. Küçük Akademi hakkında bir bilgimiz yok diyorlardı.
Özetle, iki haftanın sonunda Paylaşım'a gittim, derdimi anlattım. İlgiyle dinleyip kendilerini tanıttılar. Üç gün 1 buçuk saatlik deneme önerdiler. Üç günün sonunda konuştuk, kızım zaten ikinci gün bana "annecim eve gider misin, burada bekleme beni" dediğinde doğru okulu bulduğumuzu anlamıştım. 11 ay oldu ve kızım çok mutlu.Bazen 10-15 dk erken gittiğimde oyununu bölmüşsem kızıyor kibarca, " yarın geç gelir misin lütfen " diye.
Okulda tüm gün ve yarım gün seçenekleri var. Her sınıfta 15 -16 çocuk ve iki öğretmen var. Yardımcı abla falan değil gerçek okul öncesi öğretmeni. Sevgi dolu öğretmenler, anlatmakla bitirememem onları.