Nişan Eskişehir nişan adetlerini bilenler buraya, yardım lütfen!

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

esmerburcu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2010
37
0
36
Antalya
kızlar selam,yeni nişanlandım nişanlım eskişehirli ve eskişehirden bohçalar geldi şok oldum çünkü eve sığmadı dükkan kiraladık oraya yerleştirdik hepsini.şaşırdım bu nedir böyle anlam veremedim biz damada bir tek tepsi yaptık başka birşey vermedik bizimdemi böyle yapmamız lazımdı altta kalmış gibi olduk sanki,bide valizlerin içine koyup getirmişler bohçaları,o kocaman kocaman valizler bizde kaldı kayınvalidem bu boş valizlerde size emanet dedi,bir anlam veremedim acaba bizimde o valizleri dolurarak oğlan tarafına iade etmemizmi gerekiyor,eskişehirli bayanlar yada eskişehir adetlerini bilenler lütfen yardımcı olabilirlermi? bizim damada neler almamız lazım bukadar detaylı şeyler bizim yöremizde düğün zamanında yapılır.şimdi nasıl bi süreç izlemeliyiz acaba?

arkadaşım size ne geldi kiböyle dükkan kiraladınız.çok özel olmayacaksa gelenleri yazar mısınız.banada nişanda bohça geldi. ama terlik, pijama, kıyafet,ayakkabı,çanta,iç çamaşırları, havlu geldi.size bunların dışında ne geldi.yukarıda yazılanlardanda 4-5 takım alındı.işiniz zor bence.sanırım onların size aldıklarının aynısını sizde damada yapacaksınız.valizlerde emanet denmiş.sizde valizleri doldurun gönderin.çünkü bizde nişanda eşime bana alınanların aynısını aldık.size kolay gelsin.birde tepsiyle çikolata konuyor.

ya ben bohçaların hepsini açamadım ama aklınıza ne geldiyse var havlu bornoz takımları sabahlıklar pijamalar 12 çift ayakkabı çizme terlik abiyesinden tut yazlığından kışlığına kadar,dünya kadar elbise kyafet ve kumaşlar geldi bir sürü, iççamaşırlar çorap falan filan anneme babama ablama dedeme ananaemede bohçalar vardı dur bakayım daha aklıma gelmiyor neler vardı, çarşaflar yatak örtüsü takımları pikeler,abiyeden spor çantaya kadar birsürü çanta ayakkabılarla beraber takımdı,eşofman takımları sabahlıklar jartiyer takımları sonra yazmalar fular gibi bişeyler vardı makyaj valizi vardı birde,içinde sabunlar kremler manikür pedikür setleri makyaj malzemeleri losyonlar tonikler 3 çeşit parfüm 1-2 tane deodorant ıvır zıvır ne buldularsa almışlar allahım delircem,sonra bi valizde de sırf kazak vardı kışlık tunik şeklinde olanlardan tutunda baharlık olanlara kadar.sonra seccade namazlık kınalıklar vardı salon örtüsü takımları vardı 5 çeşit,her renk vardı diyebilirim,başka alıma gelmiyor canım aklıma gelenler bukadar,şimdi biz nişan tepsimizi verdik onlara ama ayrıca bizde böyle birşeyler yapıp götürcez ozaman

Son düzenleme:
ya ben bohçaların hepsini açamadım ama aklınıza ne geldiyse var havlu bornoz takımları sabahlıklar pijamalar 12 çift ayakkabı çizme terlik abiyesinden tut yazlığından kışlığına kadar,dünya kadar elbise kyafet ve kumaşlar geldi bir sürü, iççamaşırlar çorap falan filan anneme babama ablama dedeme ananaemede bohçalar vardı dur bakayım daha aklıma gelmiyor neler vardı, çarşaflar yatak örtüsü takımları pikeler,abiyeden spor çantaya kadar birsürü çanta ayakkabılarla beraber takımdı,eşofman takımları sabahlıklar jartiyer takımları sonra yazmalar fular gibi bişeyler vardı makyaj valizi vardı birde,içinde sabunlar kremler manikür pedikür setleri makyaj malzemeleri losyonlar tonikler 3 çeşit parfüm 1-2 tane deodorant ıvır zıvır ne buldularsa almışlar allahım delircem,sonra bi valizde de sırf kazak vardı kışlık tunik şeklinde olanlardan tutunda baharlık olanlara kadar.sonra seccade namazlık kınalıklar vardı salon örtüsü takımları vardı 5 çeşit,her renk vardı diyebilirim,başka alıma gelmiyor canım aklıma gelenler bukadar,şimdi biz nişan tepsimizi verdik onlara ama ayrıca bizde böyle birşeyler yapıp götürcez ozaman

12 cift ayakkabimi :1shok: zenginmi onlar?? :1shok: , bence cok gereksiz, normal bir bohca yeterdi bu yaptiklari masrafla sizin dügün masrafi cikardi :1shok:

12 cift ayakkabimi :1shok: zenginmi onlar?? :1shok: , bence cok gereksiz, normal bir bohca yeterdi bu yaptiklari masrafla sizin dügün masrafi cikardi :1shok:

aynen katılıyorum canım bencede cok gereksiz cunku bi bukadarda biz yapmalıyız şimdi her iki tarafta boşa masraf yapmış olcak yani anlayacağın,bide ben okadar esyayı ömür boyu giyemem,bot,çizme,ugg,terlik topuklu ayakkabı,babet,topuksuz terlik topuklu topuksuz ayakkabılar,spor ayakkabı,abiye ayakkabı,abiye terlik,topuklu ve topuksuz botlar ve çizmeler bide onların takım çantaları düşünsenize yaa kızılay yardımı gibibayanssulusmile

Benim baba tarafım eskişehirli...
Eskişehirlilerin adetleri biraz fazla ağır olduğunu duymuştum ama bu kadar yaptıklarını bilmiyordum :)
Mutluluklar...

Son düzenleme:
eskişehirle alakası yok canım benim eşimde eskişehirli 3 bohça geldi ondada kendi aldıklarımızı getiridiler. benim tarafımda ise ağır olur anlattığın gibi çok eşya gider bohçayla. çeyizinde verecekelrini getirmiş işte. size ne koydularsa karşılığında sizde bohça götüreceksiniz. mesela sana pijama havlu terlik koydu sende nişanlına alacaksın. anne baba kime ne konduysa sizde ona yakın şeyler alıp koyacaksınız. sakın buda eksik oluversin gibi düşünmeyin o eksik sana sonradan yol su elektrik olarak geri dönecektir unutma.
benim dolu çeyizim vardı bilg, süpürge, dikiş makinası felan hepsi eşim beyaz eşyayı almış diye çam makinası almadık. kaynanam onu laf etti o kadar yani. benim eşyalarımın toplamı onlarınkinin 5 katıydı ama işte. eskişehirliler lafçı olurlar. birde eskişehire gelin geleceksen çeyiz serilir düğün öncesinde herkes karıştırır çocuklar muhakkaka bişeyleri kırar ama eyrine alınmaz.
çok zor işin çok. dikkat et size karışmaya çalışacaklardır fazla yüzgöz olma.

eskişehirle alakası yok canım benim eşimde eskişehirli 3 bohça geldi ondada kendi aldıklarımızı getiridiler. benim tarafımda ise ağır olur anlattığın gibi çok eşya gider bohçayla. çeyizinde verecekelrini getirmiş işte. size ne koydularsa karşılığında sizde bohça götüreceksiniz. mesela sana pijama havlu terlik koydu sende nişanlına alacaksın. anne baba kime ne konduysa sizde ona yakın şeyler alıp koyacaksınız. sakın buda eksik oluversin gibi düşünmeyin o eksik sana sonradan yol su elektrik olarak geri dönecektir unutma.
benim dolu çeyizim vardı bilg, süpürge, dikiş makinası felan hepsi eşim beyaz eşyayı almış diye çam makinası almadık. kaynanam onu laf etti o kadar yani. benim eşyalarımın toplamı onlarınkinin 5 katıydı ama işte. eskişehirliler lafçı olurlar. birde eskişehire gelin geleceksen çeyiz serilir düğün öncesinde herkes karıştırır çocuklar muhakkaka bişeyleri kırar ama eyrine alınmaz.
çok zor işin çok. dikkat et size karışmaya çalışacaklardır fazla yüzgöz olma.

evet bende farkettim zaten canım aynen çok sağol yerimseniben

Back