Eskişehir Karikatür Müzesi

PrensesPeri

yepyeni bir yaşam :)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2007
8.601
583
723
39
Eskişehir
geçen hafta eskişehirdeydim.bir karikatür sever olarak bu müzeyi gezmeden olmazdı tabiki bunlarda sizin için

eskişehir karikatür müzesi binasının karikatürü

2. uluslar arası turizm karikatürleri yarışması dereceleri

birincilik ödülü

ikincilik ödülü

üçüncülük ödülü

müzeden

tombul teyze heykeli,yastıgı dergileri

Son düzenleme:
Karikatür müzesi binası; 1900'lü yılların başında yapıldığı tahmin edilen ve konut olarak kullanılan ahşap bir yapının restorasyonla yenilenmesinden oluşturulmuştur. İki katlıdır ve toplam alanı 265 metrekaredir. Yapı tipik bir Eskişehir Odunpazarı evidir. Şehrin ilk kurulduğu bölgededir.

Müze, Türkiye'de bir ilk olan Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin yan kuruluşudur. Müzede; daimi sergi, değişken sergi bölümleri, portreler odası, Türk karikatür ustaları odası, Eskişehirli karikatürcüler odası ile kitaplık bölümleri bulunmaktadır. Müzede karikatür çalışmalarının yapılabileceği mekanlar da tasarlanmıştır.

Müzede karikatür arşivindeki eserler sergilenirken,alt kat salonunda yerli ve yabancı karikatürcülerin sergileri de aralıklı olarak sürdürülmektedir. Böylece sık sık yapılacak değişikliklerle yaşayan bir müze amaçlanmaktadır.

Müzeden araştırma amacıyla da yararlanılmaktadır. Bu amaçla bir kitaplık oluşturulmuştur.

Müzede kitap, kartpostal, poster ve hediyelik eşyalar da ziyaretçiler tarafından satın alınabilmektedir.

Dünyanın her tarafında bu tür uzmanlık müzeleri bağışlarla büyümektedir. Bu müze de orijinal karikatür, kitap, poster, gazete, dergi gibi bağışları kabul etmektedir.

müzenin içinden

kendi sitesinden alıntı..

Son düzenleme:
Yüreğine sağlık canım, gülümsettiğin için teşekkürler...

Siyasetçilerin karikatürlerine bayıldım.

bende eskişehirliyim
yazın giderem nş. ziyaret ederim
çook güzelmiş
bayılırım karikatüre zaten:)))
paylaşım için thankyou:)))

harika bir yer. ben de çok gitmek istiyorum inşallah en kısa zamanda eskişehire gittiğimde ilk uğrayacağım yerlerden.. teşekkürler paylaşımın için ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…