Eski yanık izi

Eski yanık izi geçmiyor sanırım ya. Bende de var, büyüdükçe küçüldü sanki ama belli oluyor :KK43:

Kardeşimin kolunda 2.derece 2 yıllık bir yanık var eski yanıkları iyileştirme hakkında bilgisi olan var mı? Yaşı küçük olduğu için cerrahi bir yöntem uygulanamiyor..
Benim bacagim yandiginda ailem hep havaciva sürdü. Belki bilirsiniz kuru bir dal gibi bir bitki. Zeytinyaginda eritiyorsunuz. Ama aradan zaman gecmis etkili olur mu emin degilim. Benim bacagim komple yara oldugunda surmustum

Eski yanığa faydası olur mu bilmiyorum ama yanığın en en en iyi çaresi domuz yağı. Birkaç sene önce elime kızgın ağda döküldü. Resmen derim kalktı. Elim beyaz, garip bir forma büründü. Sağ olsun bi arkadaş domuz yağı önerdi. Yaklaşık 1 ay her gün sürdüm. Şu an elime uzaktan yakından bakan hiç kimse asla anlamıyor, duyan da çok şaşırıyor. Gerçekten büyük mucize. Ama dediğim gibi tazeyken başladım ben kullanmaya. Sonradan faydası olur mu bilemem.

Eski yaniga bisey olmuyor bildiğim.lakin bi kere bi arkdsim eskiden gitmisti güzellik merkezi zimparalama gibi bisey yapiyo beyaz bi tuz gibi bisey döküyorlar demisti sonra makine ile zimparalama demisti ama cok etkili olmadigini sadece goruntusi hafiflemisti demistis oyle hatırlıyorum ..yasi küçükse güzellik merkezide yapmaz sanirim

Kardeşimin kolunda 2.derece 2 yıllık bir yanık var eski yanıkları iyileştirme hakkında bilgisi olan var mı? Yaşı küçük olduğu için cerrahi bir yöntem uygulanamiyor..
Geçmiş olsun, yanık renginin açılması düzelmesi kardeşinizin ten rengine de bağlı, açık tenliyse ne kadar etkili olacak bilemiyorum ama benim gibi buğday tenliyse yanık izi belli olmayacak hale dönebilir, yaşı da küçük olduğundan dokuların yenilenmesi daha kolay olur gibi geliyor.

Size 3 doğal yöntem yazacağım.
1-Aloe Vera bitkisi, bitkinin kendisini alır ve içindeki jeli kullanırsanız iyi olur.
2-Kantaron Yağı, bunu da mümkün olduğunca ev yapımı doğal yapılanlardan bulmanız da yarar var.
3-Hindistan Cevizi yağı.

2 yıllık bir iz olduğu için hemen mucize beklemeyin ama birkaç ay düzenli kullanımda lekeyi tümden iyileştirmese dahi rengini epeyce açacağını umuyorum.

Bu üçünden birini alın her gün düzenli olarak yanık izine sürün.

Eski yanığa faydası olur mu bilmiyorum ama yanığın en en en iyi çaresi domuz yağı. Birkaç sene önce elime kızgın ağda döküldü. Resmen derim kalktı. Elim beyaz, garip bir forma büründü. Sağ olsun bi arkadaş domuz yağı önerdi. Yaklaşık 1 ay her gün sürdüm. Şu an elime uzaktan yakından bakan hiç kimse asla anlamıyor, duyan da çok şaşırıyor. Gerçekten büyük mucize. Ama dediğim gibi tazeyken başladım ben kullanmaya. Sonradan faydası olur mu bilemem.
Merhaba. Benim oğlum yanalı bir ay oldu. Dediğiniz gibi beyazlıklar var bacaklarında. Kendi ten renginden daha açık şu an yanan yerler. Domuz yağı da getirttim Bursa'dan. İşe yarar mı acaba :/ Kullanma konusunda çook kararsızım. Açık yaramız kalmadı elhamdulillah. Size de çok geçmiş olsun.

Merhaba. Benim oğlum yanalı bir ay oldu. Dediğiniz gibi beyazlıklar var bacaklarında. Kendi ten renginden daha açık şu an yanan yerler. Domuz yağı da getirttim Bursa'dan. İşe yarar mı acaba :/ Kullanma konusunda çook kararsızım. Açık yaramız kalmadı elhamdulillah. Size de çok geçmiş olsun.
Bence kullannayin.tabi inancinizi bilmiyorum ama yasakli bir hayvanin yaginjnda yaginin iyi gelmeyecegini dusunuyorum.
Mesela bizim yorede kaz yagi eski zamanlarda yaralara agrili yerlere surulurmus acaba renk esitlemede etkisi varmi deneyebilirsiniz hic bir zarari yok.ailemde surenler var ondan biliyorum kokusu iyi degil ama. Onun disinda eczanelerde birsuru krem var isinize yarayabilicek.zeytin yagi bence en ideal uygulama uzun surede kimyassldan uzak nemli tutarak cildi onarir diye dusunuyorum.benimde kucukken agagimda ciddi bir yanik olmus 12 13 yaslarimda hafif kahverengilikler vardi hatirliyorum zamnla acila acila kayip oldu mersk etmeyin duzelir inssllah

Çok çok geçmiş olsun öncelikle. Çok üzüldüm oğlunuza :KK43: ben yandıktan 1 gün sonra kullanmaya başladım. Şu an hiçbir iz yok neredeyse. Ama sizin aradan zaman geçmiş faydası olur mu, olursa ne kadar olur hiç bilmiyorum. Kullanıp kullanmamanız size kalmış tabi. Allah şifa versin :KK43:

Çok çok geçmiş olsun öncelikle. Çok üzüldüm oğlunuza :KK43: ben yandıktan 1 gün sonra kullanmaya başladım. Şu an hiçbir iz yok neredeyse. Ama sizin aradan zaman geçmiş faydası olur mu, olursa ne kadar olur hiç bilmiyorum. Kullanıp kullanmamanız size kalmış tabi. Allah şifa versin :KK43:
Enfeksiyon riski nedeniyle açık yaraya kırmızı kantaron yağı bile kullanmamamızı önerdi doktor bize. O süreçte yalnızca Thiocilline kullandık. Şu an düzenli olarak günde 3-4 kere kırmızı kantaron yağı kullanıyoruz. Bu hafta plastik cerrahi'ye de gideceğiz. İllaki kremler verecektir. Ama domuz yağı hep aklımda. Nerede gördüysem de yaralar tamamen kapandıktan sonra kullanın yazıyordu. Bilemiyorum artık. Hâlâ çok kararsızım :/ Çok teşekkür ederiz. İnşallah geçer. Yanık izinin en az altı ay bakıma ihtiyacı oluyormuş. Altı ay takipte olacağız bakalım. Bir yıl güneşe çıkarmak yok bacaklarını. Bir yıl kırmızı kantarona devam... Allah yardımcımız olsun. 😐

X