Eski sevgilim tarafindan dolandirildim - 10 bin eurom gitti

berguzar_33

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
14
2
36
Merhaba herkese,

ben bu forumda yeniyim ve kanima dokunan bir dolandirilma hikayemi size kisaca anlatmak istiyorum. Olay tamamen gercektir, yalanim varsa Allah en yakinlarimi benden alsin. Belki hukuki yollardan bir caresi vardir durumumun, yardimlariniza muhtacim.

Ben yurtdisinda yasiyorum, eski sevgilim Türkiye'de. Bana borclari oldugunu söyledi, her ay 2000 TL taksit yatirmasi gerekiyordu, kazandigi para ise 1500 TL filandi. Ben güvenmedim, sonra bana borcu olduguna dair senet gösterdi. Bu borc onun belini büküyordu ve bu yüzden sürekli aramiz bozuluyordu, bana ilgili davranamiyordu. Ben de onu cok sevdigim icin ona her ay belli bir meblag yardim etmeye karar verdim (500 Euro kadar). Seneye evlenip yasadigim ülkeye getircektim onu, birlikte yuva kuracaktik ve o da burada calisip bana olan borcunu ödeyecekti, böyle sözlesmistik. Ama onun durumu bir türlü düzelmiyordu, her ay 2000 TL taksit yatirmak onun icin cok zordu, bu yüzden kredi cekmeye karar verdik. Cünkü bu sayede borclu oldugu kisi borclarini yari yariya düsürecekti.

Ona yurtdisindaki bankadan 10 bin euro'luk kredi cektim ve parayi Western Union ve Moneygram ile gönderdim. Ilk basta bana cok minnettar oldugunu söyledi, cok tesekkür etti, ileride aramizin daha güzel olacagindan bahsetti. Gercekten bana ilk bikac hafta hic olmadigi kadar iyi davrandi. Ama aradan 2 ay gecti ve adam durduk yere beni terk etti. Sebepleri sunlardi: bana cok zarari oluyormus, bu iliski sürdügü müddetce hep bana yük olacakmis, ama durumumuzda bir düzelme olmayacakmis, buraya gelip calisamazmis, bunu istemiyormus. Ilk basta kabullenmek istemedim, aglayip zirladim, birakma beni dedim ama maalesef beni dinlemedi. Tüm cabalarim sonucsuz kalip iliskimi devam ettiremeyecegimi anlayinca artik en sonunda borc konusuna degindim. Madem yari yolda biraktin o zaman borcunu ödeyeceksin dedim. Ama ödememek icin diretti ve bana santaj yapti. Onunla sevisirken beni gizlice videoya almis, bunu aileme ve calistigim yere yollayip beni rezil etmekle tehdit etti. Direkt böyle demese de bunu ima etti. Üstelik ailemin telefon numaralarini gizlice cep telefonumdan almis! Ailem onunla iliskim oldugunu bilmiyor, biz gizli gizli bulusuyorduk ve gercekten böyle bir sey yaparsa biterim. Hem ailemden olurum hem de isyerinde kimsenin yüzüne bakamam, belki isi de birakirim ve böylece kredi borcunu da ödeyemem.

Gercekten cok caresiz bir durumdayim, kime nereye basvuracagimi bilemiyorum. Elimde parayi ona gönderdigime dair kanitim var, ama gönderirken "aileye yardim" secenegini isaretleyerek göndermistim. Yani borc olduguna dair bi kanitim yok. Hukuki yollardan hakkimi nasil arayabilirim? Ben simdi 5 yil boyunca bu sereften yoksun adamin sebep oldugu kredi borcunu ödemek istemiyorum. Lütfen bir yol gösterin.

voov vooovv durun orada bu nasıl bişi ben anlamadım :O şoktayım, ben böyle fake yada değil olaylarından pek anlamam ama resmen kendimi yerinize koydum da baya üzüldüm ayrıca bence siz o paradan ümidi kesin mümkün değil gibi gözüküyor ..

Oof Çok fena olmuş
Pek yapacak bişey yok gibi
Tam bi Şeref yoksunuymuş

ben senı hatırladım konuyu da hatırladım hukuki olarak neler yapılabılır bılmıyorum ama bundan sonra barı kaptırma paranı.

korkarak bişey elde edemezsiniz, riski göze alıp görüntüyü istediğin yere yolla aileme herşeyi anlattım, seni şikayet edip hakkımı polis mahkeme yoluyla arıycam deyin, yaptığı nitelikli adam dolandırma ve şantaj, cezası da vardır illaki, bu adam üç gün sonra görüntüleri yollarım bana 20 bin daha yolla dese napıcaksınız, demeyeciğinin garantisi yok, yasal yoldan takip etmeniz gerekiyo

Sevişmekten korkmuyorsunuz da ortaya çıkmaya korkuyorsunuz pes yani aferim verin erkek milletine böyle şanslar ilahlaştırın tepemize çıkarın ayakta alkışlıyorum çok güzel!!!

Ver savcılığa şantajdan dolayı bak nasıl insan oluyor

yurt dışında olduğun için bir avukattan yardım alsan. eğer Türkiye de olsaydın savcılığa başvur derdim.

öyle dersem yapar, umrunda olmaz. hapse girmekten korkmuyor, daha önceki sevgilisini de bicakladigini agzindan kacirdi. elimde beni tehdit ettigine dair whatsapp mesajlasmalari var. 1 hafta türkiye'ye gelicem, nereye basvurmam gerek ve ne kadar sürede bu olay acikliga kavusur? karakola gitsem onu ifadeye cagrirlar ve yüzlesebilir miyiz acaba?

Şantaji kabul etmeyin bir kere. Orada bir dursun. Ailem biliyor,sana ödediğim paralarında dekontları elimde ödemezsen mahkemeye veriyorum deyin. Korkmayın o kadar borcu varken hiçbirşey yapamaz.

Adam her yıl sizin gibi birini dolandirsa ömur boyu hic calismasina gerek yok. Ahlak, kul hakki, vicdan diye hicbir insanlik özelligi kalmamis adamda. Ben boyle konularda hanimlarida sucluyorum bu kadar kör olunmaz. Bencede santaj edildiginiz icin bu kisiyi mahkemeye verin. Yaptigi yanina kar kalmasın.

hapse girmekten korkmuyorum gözüm kara algısı yaratıyo, polise gidin anlatın, en azından çizeceğiniz yolu gösterirler

arkadaslar yalniz günah cikarmam gerek. bu tehdit olayini aslinda ben baslattim cünkü cok caresiz birakmisti beni. gecen yil da ayrilmisti benden ben de onu sinirlendirmek ve ayni sekilde caresizlestirmek icin en son care "ciplak fotonu face arkadaslarina yollarim eger bana parami geri vermezsen" demistim (o zamana kadar da her ay 500 euro yardim yapiodum ve beni terk edince bunlari geri istedim). aradan bir süre gecince birbirimizden özür dileyip tekrar bulusup birlesmistik, cünkü ikimiz de hataliydik. meger orada beni gizli kameraya almis, eger ben bir ariza cikarirsam bu kaydi bana karsi kullanmak icin. ama ben hicbir zaman ciddi degildim ama o cok ciddi ve inanin üstüne gidersem yapar. cok korkuyorum.

Bu işin içinde başka iş olabilir mi ?

korkunun ecele faydası yok ya paranızın üstüne su için ve olası gelecek şantajlara hazırlıklı olun ya da yasal süreç başlatın

en son bana türkiye'ye geldiginde son kez yüzyüze görüselim istersen dedi, ben de kabul ettim. sizce görüsüp önce iyilikle mi halletmeye calisayim? yoksa direkt polise mi gideyim?

Tatlım krediyi nasıl çektin, bildigim kadarıyla kefil göstermen gerekiyor, yani kimsenin haberi yokmu gercekten? Ayrıca kesinlikle şantaja boyun eğme, yarın Birgün şantajla senden bi miktar daha bi miktar daha isterse hep gönderecekmisin? Bunun sonu yok kesinlikle şikayet et. Nerden buluyorsunuz bu tipleri ya, yurtdısındakilerin kökümü kesildide takip edemeyeceğin gözünle yılda 1-2 kez göreceğin biriyle böyle hayaller kuruyorsun? Gecmiş olsun yinede tatlım ama boyun eğme taviz verme

Ne diyirsun sen ya. .sevismekten niye korksun...herkesin doğrusu kendine..
kimse erkek arkadasiyla özel iliskisini ailesine izletmez heralde korkmasi dogal..
arkadasim bence hukuki yollara basvur..bence elinde birsey yok ..kanitlasin elinde birsey oldugunu...seni korkutmak icin video yalanini atmista olabilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…