Eski öfkelerim.

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.596
(Uzun bir iç döküş)
Evet tam olarak eski öfkeleri yapılan haksızlıklar içimde öyle çok birikiyor ki. Affedemiyorum.. Sadece o insanları hayatımın dışında bırakmaya çalışıyorum. Evlenene kadar kendi annem özellikle beni çok yordu, özellikle ablamla kıyaslama onun istekleri veya onun hayatının düzene girmesi hep daha öncelikli idi. Çocukluğumdan beri böyle olduğu için hep kıskandım. Bu durum ablamı ötelememe sebep olmadı ancak kendimi yedim bitirdim. Tek sebebi bu olmasa bile kaygılarım arttı. İlaç tedavisi de gördüm vs..
Geçenlerde evlendiğimde beri ilk kez kalabalık bir misafir davet ettim. Annem de önceki gün geldi yardım etti (bi börek vardı ondan ısrarla yapmak istedi çünkü) misafir günü tekrar geldi. Bazı sözleri çok ağırıma gitti. Şöyle ki aa evinde niye bu yok, evini iyi yerleştirememişsin gibilerinden..
Çok becerikli bir insan değilim ev yerleştirme ve temizlik konusunda. Yemek, pasta, börek yapabilirim ama herkes her konuda yetenekli olamaz sonuçta.
Evi yerleştirirken eltim ve görümcele bir günde yaptım annemler yarım gün ancak durdu düğünden sonra eşimle birlikte ne kadar yapabildiysek o şekilde yaptık. Evinde bu yok mu dediği şeyler ise mesela wok tava. Kendisi indirimde iken ablama da kendine de ikişer tane almıştı çok kullanırlar çünkü. Bana da alır mısın dediğimde evlenince kendin git bul al olmuştu. Ablamla çok yakın zamanda evlendik. Benim düğünüm olacağı sırada o hemen ayrılmak zorunda kaldı. O sözü onladar içime battı ki mesela gidip almadım bile. İhtiyaç hissetmiyorum istersem kendim alırım zaten dedim. Eminim ki hatırlamıyordur bile ne kadar kırdığını. Bu sadece küçücük bir örnek. Evimdeki tabak çanağın en az iki katını annem kendi paralarıyla ablama aldılar. Bana gelince yok. Kendim almayınca da suç gibi davranıyorlar sonrasında da. Çok şükür muhtaç olmadım. Kendi çeyizimi de kendi ev eşyamı da çok şükür evlenmeden aldım koydum. Kendi yaptığım kimsenin doğru düzgün elini uzatmadığı bir süreçte iken sonradan eleştirenlerin yüzünden içimden içimden uzaklaşıyorum.
Gelin alma olsun dediğim için sürekli başıma kalktı mesela, lanetli bir günmüş gibi. Kına gecemi de eğlenceli yapmıştım ona da bir sürü laf ettiler. Aslında sakin bir insan değilim ama artık yıllarca yaşadığım öfke patlamalarının bir ie yaramayacağını bilerek sakin kalmayı tercih ediyorum.

Şu an ders çalıştığım için işi bıraktım. Atanmayı bekliyorum.
Öte taraftan çok uzun süre nişanlı kaldım. Tam düğün olacağı zamana kayınailem evin tadilatına kalkıştı 3 düğün parası kadar borçlandılar. Kendilerine kolaylık olacak bir mağaza tercih ettim, makul fiyatlı mobilyalar da tercih ettim. Gelin görün ki mobilyaların parasını da biz ödüyoruz. Bilseydik didik didik arardım daha uzun taksitli bir yere bakardım. Fiyatını önemseme beğendiği al dediklerinde bile onlarda can diyerek uygun şeyler tercih ettim yine o gittiğimiz mağazaya göre. Oturma odasına iki kanepe aldım. Salına oturma odasında olabilecek spor bir model tercih ettim. Diğer salonlara göre en uygunu idi. Kendim spor seviyorum sorun o değil ama herşeye rağmen başka uygun fiyatlı mağaza tercih edebilirdim. Madem kendimiz ödeyeceğiz niye onlara kolaylık olacak diye tek mağazadan bakıp hallettim. (bir taraftan kendi evlerine de mobilya aldılar borçlu oldukları halde) biz tek maaşız asgari ücretin az üstü eşimin maaşı, benim işsizlik maaşım var bitmek üzere zaten 1000 lira.
Ev kira, doğalgaz, faturalar ortada, borç var bir taraftan. Bizim adımıza 1500 aylık ödemeli ayarlamış lar taksitleri sağolsunlar. Evin temel gıdasını aldık mı bitti. Ne bir kıyafet alabiliyoruz ne gezebiliyoruz. Düğün zamanı kıyafet vs alınır bizim burada sadece bir tunik pantolon aldım gittiğimiz mağazada bulamadığım için. Başka mağazayada gidemem yorgunum dedi. Ertesi günlerde ise görümin düğünde giyeceği kıyafetler için ise hunharca gezdiler. Dese ki kızım kendin beğendiğin bir şey varsa eşinle git al. Bu arada maddi olarak iyiler normalde. Arabaları gayet lüks, markadan aşağı giyinmezler. O süreçte sıkıntılı oldukları için makul tercihlerde bulundum. O da olmadı. Ne bileyim mal mülk alınan şeyler değil aslında derdim.
Düğünde takılan altınları bize verdiler ama o kadar komik ki takılan miktar beş gram altın bir çeyrek bir yarım. Onun iki abisi benim de ablam evlenince sanırım kimse takmadı. Kendi arkadaşlarımızdna evimizdeki eksiklerimiz için destek oldular.
Darda olduğumuz görülüyor. Kimsede destek olalım demiyor. Bir taraftan bizden iyilik güzellik bekliyorlar. Saygıda kusur etmiyorum ama içimde soğumuyor. Bana gelip zordayız denilince biz çok kolay geçiniyoruz diye çırpınmamak için zor tutuyorum.

Son düzenleme:
anlıyorum sizi, beklenti yok aslında ama olmayınca da insan neden diye soruyor bir ama beklenti olduğu için değil bunu anlatmak çok zor.

eşiniz ailesinden biraz borç istese atandığınız zaman ödeseniz?

veya aylık 300-400 ödeme olacak şekilde kredi çekseniz?

Kredi olmaz eşim zamanında çekmiş bitirene kadar çok zorlandı. Kesinlikle bankaya bulaşmak istemem. Borçta şöyle... Olsa biz ödedik zaten gibi bir tavra gidecekler eminim. Maddi durum ortada bir diğer taraftan da psikolojik olarak yaşatılanlar var anlatmak istemediğim. Çünkü maddi problemler herkeste aynı oluyor ama manevi sıkıntılar ailelere özel. Belli olsun da istemedim.
Kimse bizim onları düşündüğümüz kadar düşünmüyormuş ama gerçekten.

bu şekil de aylık 1500 tl taksit ödemeyle nasıl geçineceksiniz ama? acaba ben mi yanlış anladım kusura bakmayın lütfen.
kiranız ne kadar?
evde ek iş yapmayı düşünmez misiniz?

bu şekil de aylık 1500 tl taksit ödemeyle nasıl geçineceksiniz ama? acaba ben mi yanlış anladım kusura bakmayın lütfen.
kiranız ne kadar?
evde ek iş yapmayı düşünmez misiniz?

Kira 1000 lira Allahtan.
Ek iş şu an yapamam, kpssye çalışıyorum. Haftada bir gün özel derse gidiyorum oradan da çok cüzi bir miktar alıyorum. Hemen hemen her gün dershanem var.
Toplamda 4000 lira giriyor eve ama iki ay sonra 3000e düşecek o da.

Yani iki çocuğa da aynı şey yapılmalı yoksa anlattıklarınızda olan olaylar hep insanların insiyatifine kalmış şeyler.size yardım ederiz deyip etmeleri olmamış sadece.altın işi içinde düğünler çok yakın zamana geldiyse maddi olarak insanlara fazla gelmiş olabilir sizin taraf için.artık insanlar altını hesaplıyor bana 2 geldiyse 2 tane takarım bende gibisinden.onunda abileri evlenmiş onlara takmışlardır.şansızlık olmuş sizin adınıza.iki kişi evlendiyse bütün herşeyi kendileri karşılamalı kimse yardım etmek zorunda değil ama bir çocuğa yapıp diğerine yapmamak eğer ortada geçerli bir sebep yoksa bana göre yanlış.her ikisinedr yapma daha iyi.ayrımcılığı sevmiyorum.çok yaralayıcı birşey çocuk için.sizin çalışmanızdan başka bir çözüm yok gibi para konusunda.

Eşiniz ek iş yapsa. İmkanı varmı. Benim iş arkadaşlarımın çoğu yapıyor. Bende yeni düğün yaptım. Çok yoruyor ev iş ama uygun iş bulsam bende yapacağım ek iş

iyi bari 2 ay sonra yakıt derdi de olmayacak ama elinize de bir şey kalmıyor ki 500 tl ile faturalar mı ödenecek mutfak masrafı mı?

Eşinde iş yok diyesim geldi, benim ailem zengin olacak susup oturacağım, baskın olacak erkek biraz. Kendisi yapamıyorsa ailede varsa alacak, onlar keyif sürerken siz mazlum mazlum her gün seni onların yanına çıkarmayı biliyor ama? Bu erkekliğini işe yarar yerde kullansın

Evet benim öfkelendiği konu o oldu. Etrafta herkese en iyisini yaptık moduyla gezip tüm çocuklara yaptık formatıyla bize tadilat çıkarmak hiç olmadı. Kendi annemi bildiğim için kendimi hep ayarladım açıkçası. Eşim de ailem nasılsa abimlere yaptı bize de yapacaklar diyordu kayınvalidem de hep öyle dedi. Düğün bitti ne göreyim borç dökümü.

Borç çıkardılar işte kendilerine. Kendi yapılarında gayet konforlu yaşabilirlerken eve tadilat yaptılar ama ne tadilat. Daha o borç ne zaman biter bakalım. Daha önce söylediğinde küstüler hanım köylüsün modunda yaklaştılar vs...

Bugüne kadar da en güzelini yapmak iddiasıyla düğün tarihini uzattılar. 3,5 sene nişanlı kaldık hiç kolay değildi.

Hanım köylüsünün açılımı; evlendin gittin başka kadınımı doyuralım madem sen aldın sen doyur, he ama bize gelmeyi ihmal etme, bizim dediğimiz olacak genelde, karına sana karışma hakkına sahibiz..
Anam beni iyi ki kadın doğurmuş, erkek doğursaymış vefasız bir erkek olurmuşum

İçinize atmayın neden konuşur gibi pat pat ama sakince cevap vermiyorsunuz
Ben çok sustum ama bir faydasını göremedim
Annen wok tavan yokmu dediğinde sen ablama ve kendine 2 şer tane alırken bana 1 tane bile vermediğin için olabilir mi desene.
Kvalidenlere de geçinemiyoruz paramız yok de
Oğlunun aldığı maaşı bile bile 1500 tl taksit ayarladığınız için çok sıkıntıdayız de
Atma içine hasta olursun yada bir patlarsın ama çok kırar dökersin

Öyle tabi işi bırakmak zorunda kaldım çok yoğun bir yerde çalışıyordum kpss ile mümkün olmadı. Dershane de çok yoğun oldu. Oğlumu bu yolda zora koştun falan dediler işi bıraktığım için. Ama 3 gün sonra atanın a eminim benden kıymetlisi olmayacak.

Neden ailelerin size bir şey almasını zorunluluk olarak görüyorsunuz? Acil işe girin bence. Siz kendinizden ve eşinizde sorumlusunuz. Bu kadar az maaşla evlilik vs. düşünmeniz bu devirde enteresan. Takı zamanı da benzer konular açarsınız.

Karşıda kıymet bile bulmayacak ki bu sözler. Eminim vefasız, kıymet bilmeze dönüştürecekler kendi zihinlerinde. Hiç değilse tenezzül etmemiş olayım diyorum..

Pardon deseydin, kadının eve bakma mecburiyeti mi var? Kadın çalışır kendine varsa çocuğuna ve yetişmediği yerde eve verir. tabi ki oğlu bakacak eve sen mi bakacaksın? Kocası bakmamış mı? Kızının kocası bakmasın mı? Sen ister çalışırsın ister yatarsın, sen çalışıp eve baksan oğluşu yatsa ne çekeceksin o adamı ne işe yarar?

Borcu üzerimize yıkmasalar gayet geçinebilirdik o miktarla biz. Veya önceden biz karşılamayacağız deselerdi 3,5 sene uzattıkları nişan sürecimizde alır taksitlerimizi bitirirdik. Mobilyaya ilk zaman baktık diye bile biz ödeyeceğiz dertlenmeyin düğün zamanı yaklaşsın bakarsınız demişlerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…