Eski Mumlarımızı Değerlendirelim

smyraaa

.
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2010
878
46
298
Ne zamandır aklımda olan bir işti bu. Mumlar birer ikişer küçülmeye, yanmamaya yada ortaları açıldıkça onları yakayım derken ben yanmaya başladığımda karar vermiştim ama bir türlü yapamamıştım, nihayet sıvadım kolları:)

Önce malzemelerimize bakalım.(Ben mumun yanınca kahve kokmasını istediğim için içerisine biraz kahve koydum ama yapacak olanlara çözünebildiği için nescafe tavsiye ederim.)

YAPILIŞININ ANLATIMI DİĞER RESİMLER İŞTE ŞURADA

$CIMG1648.webp

Bittikten sonra yakalım bakalım nasıl olmuşlar?

$CIMG1675.webp $CIMG1676.webp

Son düzenleme:
aynısını annem de yapmıştı hatta komşumuz çok beğenince ona da yaptı.çok güzel bi fikir güle güle kullan :46:

n asıl erittin kokusunu nasıl kattın fitilini nasıl taktın hiç anlatmamışsın ama yaaaa :26::43: ya da ben anlamadım mı :17::17::17:

n asıl erittin kokusunu nasıl kattın fitilini nasıl taktın hiç anlatmamışsın ama yaaaa :26::43: ya da ben anlamadım mı :17::17::17:

Ewet nasıl erıtılıyor nasıl kave konuyor

Arkadaşlar nasıl yapıldığının anlatımı fotoğraflarla birlikte Boş Uğraşlar Müdürü :) burada yazmıştım. Burada da ayrıca anlatılabilirdi ama o kadar fotoğrafı yükleyip uğraşmak yerine bloguma davet etmiştim sizleri. Görmediniz sanırım...

ellerine sağlık çok güzel olmuş bende küçülmüş mumları yaparım diye biriktirmiştim ama hep sonra sonra diye temmbellik ettim ....en kısa zamanda yaparım bende ama kalıp şeklinde düşünüyorum kare olsun istiyorum sanırım peynir kapları ideal olur ...birde kalıptan çıkarmak için kalıbı arap sabununu iyice içine yedirince mumu döküp donunca kolay çıkıyor aklınızda bulunsun :21:

Son düzenleme:
ellerine sağlık çok güzel olmuş bende küçülmüş mumları yaparım diye biriktirmiştim ama hep sonra sonra diye temmbellik ettim ....en kısa zamanda yaparım bende ama kalıp şeklinde düşünüyorum kare olsun istiyorum sanırım peynir kapları ideal olur ...birde kalıptan çıkarmak için kalıbı arap sabununu iyice içine yedirince mumu döküp donunca kolay çıkıyor aklınızda bulunsun :21:

önerin için teşekkürler. Silikon cup cake yada buz kalıplarındada farklı şekillerde yapılıp sonra rahatlıkla çıkartılabilir bir dahakine öyle deneyeceğim:)

Back
X