Eski kiracıya ait elektirik borcu..

PaRaDiSiaC

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2012
310
1
116
- Yurtdışı
Merhaba benim sorunum eski kiracıya ait olan elektirik faturası.Biz bu eve yeni taşındık adıma ilk defa elektirik aboneliği açtırdım elektirik aboneliği açtırdığımda eskiden bu adreste oturan kiracıya ait elektirik borcu olduğu söylenmedi.İlk fatura gelince şok oldum çünkü ilk ay elektirik kullanmamış olmama evde bulunmamış olmama rağmen 110 tl elektrik geldi itirazda bulunmaya gittim.İlk önce kabul edemeyeceklerini söylediler daha sonra başka yere yönlendirince bu elektirik borcunun yaklaşık aralık ayından beri ödenmemiş olduğunu gördük benim aboneliğim şubatın 5 inde başlatılmıştı.Bunu görüntülediler faturayı adam aldı.Bunu ödemeyeceksiniz bundan sonra gelecek faturayı ödemeye başlayın dedi.5 gün sonra elektirik kontolü için gelip gittiler.Bu ayki faturamda eski borcuda faturaya ynsıttıklarını gördüm ve tekrar itiraz için gittim.Eski borcun fatrada görüneceğini daha bu olayın sonuçlanmadığını yine eski faturayı ödememem gerektiğini söylediler.Faturayı ödemeye gittiğim yer bana yeni faturayı ödesemde eski faturayı ödemediğim için elektiriğimi keseebileceklerini söyledi. Ben bu işten birşey anlamadım.Varmı başına böyle birşey gelen yorum yazıp yardımcı olursa sevinirim teşekkürler...

Son düzenleme:

Tam bilmesem de bildiğim kadarıyla anlatayım. Normalde elektrik aboneliği için depozito ödenir ve aboneliği kapatırken sayaç son kez okunur ve ücreti depozitodan kesilerek geri verilir aralıktan bu yana faizi ile birlikte 110 tl olan borcu depozito parası muhakkak karşılar elektrik şirketinin yaptığı bir aksaklık var gibi geldi bana sonuçta sizden önceki abone farklı siz farklısiniz elektriğiniz kesilmeden önce siz bence tüketici hakem heyetine başvurun onlarda işlemleri hızlandırsin bir zahmet

HTC Wildfire S A510e cihazımdan gönderildi

Aynı olay benim de başıma geldi hatta sadece elektrek değil su borcu da vardı ev sahibi ödemezseniz evden çıkın demişti hatta bizim olamayn borç yüzünden ev arkadaşımla ödedik mecburen...Mecburen değil uğraşmamak için desek daha doğru

Elektriğimizi açtırırken, bizimle birlikte sıra bekleyen bir hanım birden öfkelendi, meğer eski kiracının borcu oldugundan onun elektrık acma ıslemı o an yapılamıyordu, oradaki görevli önce borcun ödenmesi gerekiyor,sonra acabılırız demişti.
Yani borçlu elektrık,üzerine kaydolamadı kadının. Sizinkin de nasıl böyle bir hata yapabıldıler, anlayamadım.....

Şöyle de bir durum var elektrik kapattırma işleminden hemen sonra elektrıgı kesmıyorlar, birkaç saat yada gun gecebılıyor, eskı evımden bılıyorum.Demek ki kişi depozitoyu aldı, biraz daha kullandı ve yenı borclu halıyle sıze yansıdı. bu durumda da sistemin yavaşlığından kaynaklı bir durum gibi duruyor.

Tabi benım bu anlattıklarım tamamen yasadıgım ufak tecrubeden kendı yorumum, borcun silinebileceğini düşünüyorum, kurumun ıhmalı ıse.....

Eski faturayı ödemediğim halde kesmediler yeni geleni ödedim.Bu ayki faturaya bakacağım eski borç gözükecekmi yine.Elektrik çok yüksek geliyor tasarruflu ampüller,çamaşır makinasını haftada 1 kez bulaşık makinasını haftada 3 kez, kullanmama rağmen ve gece fişleri çekip yatmama tv kullanmamama rağmen.Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…