Tuvalet Eğitimi eski kadınlar 5 10 çocogu nasıl tuvalaete alıştırmışlar hiç bilen varmı

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

kelebekkkkk

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
255
0
296
İstanbul
merhaba arkadaşlar benim oglum 2.5 yaşında 3 aydır ugraşıyorum çişini yeni söylemeye başladı arada üstüne yapıyor kakasınıda bezine yapıyor komşumum çocugu var 3 günde ögrendi çok şaşırdım hele o eski kadınlar nasıl başa çıkıyorlarmış 5 7 yada 10 çocukla hiç aklım ermiyor helal olsun valla onlara bende 6 kardeşim bizlere 1 tanesi zor geliyor önceden ne hazır bezler nede çamaşır makinesi varmış aslında bizler çok şanşlıyız kıymetini bilmiyoruz dimi arkadaşlar

evet öyle malesef zor zanaat çocuk yetiştirmek annelerin hakkı ödenmez bencede..
Zamanla öğrenir canım merak etme takip et bakalım genellikle kakaları geldiğinde garip halleri oluyor bebelerin muhakkak belli eder yani birde lazımlığa oturt belli saatlerde bu işler sabır ister canımsırnaşık şeya.s.

kakası geldiginde belli ediyor zaten yanına kimseyi istemiyor ve mutlaka biryerlere dayanarak yapıyor sanki çok zorlanıyormuş gibi ben birazda o yüzden üstüne düşmüyorum aslında

Bazı çocuklar çok zor alışıyor malesef biri de benim oğlum 3 yaşına girecek önümüzdeki ay ama bir kere bile lazımlığına yapmıyor, "bez çıktığı zaman bir daha takılmamalı" mış o yüzden bezi çıkaramıyorum şu an geçenlerde çıkardık 5 gün boyunca kabız etti kendini barsak yumuşatıcı ilaç vermeme rağmen yapmadı sonunda bağlamak zorunda kaldım iki hafta o şekilde devam edecektim tekrar tak çıkar yapmamak için başlayamıyorum ama denemelere devam ediyoruz istediği vakit gidip oturuyor lazımlığına dakikalarca bekliyoruz bir damla bile yapmıyor çok üzülüyorum bende, şu an gündüze razıyım ben keşke yapsa söylemese bile ben götürünce yapsa o da yeterdi bana

merhaba kızlar 2.5 yaşındaki oglum az önce kakasını lazımlıgına yaptı 4 aydır ugraşıyorum bunun için inşallah devamı gelir allah hepimizin yardımcısı olsun

bez çıkarıldığı zaman takılmamalı diye bir olay yok bence.Benim oğlum da hemen alışmadı. Bir müddet denedim baktım anlamıyor vazgeçtim bağlamaya devam ettim.2 ay sonra yeniden denediğimde hemen alıştı.şimdi 2 yaşında kızım var onu denedim başarılı olamadım bıraktım.birkaç ay sonra yine deniycem.inatlaşınca daha çözülmez hale geliyor.

aslında her çocuk aynı degil galiba benim oglumun kakasından yana dertliyim ben çişini yapıyor uzak yere gittigimde bez baglıyorum mecburen çişi geldiginde anne çiş geldi diyor önceki gün lazımlıga yaptı kakasını sonra iki kere götürdüm yapmadı bezine yaptı arkadaşlar biraz daha sabredelim

merhaba arkadaşlar ben çok mutluyum 5 ay evdeydim ve hemen ogluma tuvalet egitimi vermeye başladım ama sadece çişini yapmayı ögrenmişti ben 5 gündür işe başladım çok üzülüyordum oglum kakasını yapmayı ögrenemedi diye akşam eve geldim oglum anne çiş geldi dedi ve gittik lazımlıgına oturdu beni yanından kovdu yanlız kalmak istedi bende kapının arkasında ona görünmeden onu izledim oglum ıkınıyordu kakasını yapmak için ve yaptı tabi 5 gündür yapıyor artık kakasını bilinçli olarak 5 aylık ugraştan sonra gerçekten mutlu oldum arkadaşlar darısı sizlerin başına

arkadaşlar birde oglum her kakasını yaptıgında kendisi boşaltmak istiyor izin veriyorum boşaltıyor ve arkasına suyunu da döküyor her yaptıgında aferin oglum diyip alkışlıyoruz babasıyla beraber oglumda mutlu oluyor

ne mutlu san.Benim oglum 15 aylik,baslamk icn erken mi acaba?Aslinda uykusundan sonra gidiyruz banyoda cisini yaptiryorum cok da hosuna gidiyor,Chi demiyor tris yapiyor.Daha yazindan beri yapmaya basladik bunu.Yazin da balkonda oynarken bezi cikartiyordum cok kez orda yati yapinca bana haber veriyordu trish trish bagrmaya basliyordu.Kakasini yaarken de ikindigini gorunce oglum kaka mi yapiyorsun diyorum o da kaka diye tekrarliyor.Ne yapsam acaba nasil bir yolizlemeliyim?

canım daha çok erken bence acele etme ben iki yaşından sonra başladım bende ögrenemeyecek korkusu vardı çünkü tam 5 ay ugraştım ama çok şükür şimdi ögrendi kendi yapıyor çocuklara birşeyi zorla yaptırınca daha çok inatlaşıyorlar öyle daha zor oluyor

Eskiden bezler böyle olmadığı için çocuklar ıslanınca rahatsız oluyorlarmış.Şimdiki bezlerde fark etmiyorlar bile ne yaptıklarını. Benimki geçen gün banyoda çıplakken yere yaptı ilk kez. şaşırdı kaldı sanırım şırr şırr noluyo diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…