Eski eşle ikinci defa evlenmek sağlıklı olur mu? Mantıklı mı

dhdkdkm

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2024
160
-29
29
Sonuna kadar okumanızı rica ediyorum.abim eşiiyle evlenip ilk 3 ayda anlaşamayip evden ayrıldı. çocuk oldu o süreçte yine evine gitti yine anlaşamayip evinden ayrıldı bı yil kadar kaldi orda. Evliligin ilk gününden beri sorunları vardı fiziksel şiddet de oldu psikolojik şiddet de iki tarafta da. siddetli geçimsizlik vardı ve eşi ona maddi manevi destek olmadığı için ayrılma kararı aldı. Cocuk olursa düzelir diye düşündü çocuk olunca da duzelmediler. sonrasında evden çıktı bizde yaşadı.5 yılın sonunda eşinden boşandı. karşı taraf boşanmaya yasanmadigi için çekişmeli oldu sonra anlaşmalıya dönüştü bosanabildi. Evi çocuğun velayetini de ona verdi sırf boşanması için. esi ve eşinin ailesi de bu 4 yıllık surecte ailemizi hep rahatsız ettiler sürekli hakaretler küfürler. Abimin borcu var dörtyüz bin kadar. ailemin maddi gücü yok. Destek çıkmadılar abime.evden yavas yavaş gitmesini istediler gibi bişey oldu. Yeni bosandi.bu boşanma aşamasına kadar abim hayatına birini aldı 2 yıl birlikte oldular evleneceklerdi ama kız abimi birakti sorunlu olduğunu dile getirip.abim simdi eski eşiyle tekrar evlenmek istiyor. Bu süreçte çok defa aldatma da oldu. eski esini sevmiyor ama çocuktan dolayı tekrar severim belki diyor. onlar arasında aileler arasında saygı sevgi kalmadı bu arada. gidecek yerim yok mecburum diyor?çocuğumdan başka kimsem yok bu hayyatta diyor. Eski eşi de kabul etti evliliği. Kadın bu boşanma sürecinde ailesinden akrabalardan çok laf işitmiş yıpranmış o da dul kalmamak için evliliği istiyor.sonuc ne olur tekrar evlenmeleri mantıklı mı ?ikimiz de çok pismaniz ders aldık düzelecez diyorlar olur mu? Mantıklı mı?

Olmaz.
Evlilik düzelsin diye çocuk yapandan olmaz.
Dul kalmayayım diye evlenmek olmaz

Son düzenleme:
Neden kurtulduğun bir zincire kendini bağlamak ister ki insan demek ki mutlu değilsiniz önünüzde kocaman yeni bir hayat yaşayacağınız mutlu olacaginiz gunler varken zehir edip hayatinizi once kendinizi sonra cocugunuz varsa onu mutsuz edersiniz ki kimse değişmez bakin okumadan yaziyorum benim eski esimde yalvardi senelerce ama kesip attigim bi kangreni neden vucuduma tekrar bağlayıp yuk edeyim kendime

İkisi de birbirisinden toksik. Bi yanım, tencere kapak birbirini bulmuşlar ayrılıp da başkalarına denk gelip milletin hayatını felç etmesinler diyor. Diğer yanım da abinin, eski eşinden daha toksik olduğunu söylüyor. Baktı gördü ki, etrafında kadın kalmadı yanındaki de toksikliğini gördü çekti gitti şimdi eski eşim diyor.

Ayrıca aldatma var. Şiddet var. Saygısızlık var. Kadına daha çok üzüldüm niyeyse. Kimbilir ne laflar işitti ki abiniz gibi birisiyle barışmayı kabul etti. İnşallah kadın barışmaz. Ona da söyle buraya üye olsun. Biraz ona da akıl verelim, böyle bi adamdan ne köy olur ne kasaba diye. Biz diyemiyoruz sen bi kadın olarak, abinle evlenmesine engel ol.

Valla konuyu okumadım ama başlığı görünce aklıma önceden okuduğum bir haber geldi. İkinci evliliğini yapanlar bunu çok büyük oranda ilk eşleriyle yapıyormuş. Yaygın bir hareket yani ama nasıl sonuçlanır bilemem

Aynı kişiyle boşanıp evlenen 1 tane tanıdığım yok yani mutlu mu olurlar mutsuz mu olurlar bilmiyorum bana biraz zorlama gibi geliyor,uyum olsaydı zaten boşanmaya kadar gitmezdi gibi geliyor

Abisi çok matah da
Çekilecek çile değil, evlat olsa sevilmez böylesi, ki sevmemişler zaten. Başlarından atmak için, eski eş de belli ki aile baskısı vs yüzünden tekrar bir saçmalığın içine girecekler. Yoksa psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğü, dahasi defalarca kendini aldatan eski eşle neden evlenir ki bir kadın...

Aynı kişiyle boşanıp evlenen 1 tane tanıdığım yok yani mutlu mu olurlar mutsuz mu olurlar bilmiyorum bana biraz zorlama gibi geliyor,uyum olsaydı zaten boşanmaya kadar gitmezdi gibi geliyor
Benim de yok açıkçası. Bazıları barışacak gibi oldular ama nikah masasına oturmadılar. Haberin yalancısıyım bilemiyorum

Bir de elinde bebesi ile kala kalan kadın olduğu için daha duygusal bakıyordur olaya çocuğumun babası sonuçta babasıyla büyüsün vs

Bir de elinde bebesi ile kala kalan kadın olduğu için daha duygusal bakıyordur olaya çocuğumun babası sonuçta babasıyla büyüsün vs
Yine yazık edecek kendine. İkinci çocuğu yapıp tekrar boşanacak. Görünen köy kılavuz istemez demişler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…