Eski eşimin yaptıkları... Nedir bu, pişmanlık mı?

matahari_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2010
1.432
11
39
Bu sitede daha önce pek çok konu açtım ayrılık sürecinde yaşadıklarımı okuyan arkadaşlarım bilir. Şu an evliliğim bitti, boşanalı birkaç ay oldu ve eski eşimle pek görüşmüyoruz zaten, tekrar biraraya gelmek gibi bir düşüncem de yok. Çok yoğun bir işim var ve inanın gün içinde aklıma gelmiyor artık ama gece yatağıma yattığımda hala kafamı kurcalıyor yaşadıklarım. Biliyorum zamanla geçecek ama zaman da geçmiyor işte bir türlü :KK1:

Başka bir bölüme konu açmıştım bu cumartesi doğumgünüydü ve mesaj atsam mı diye sormuştum ama atmamaya karar verdim, zaten haketmiyor. Ama son dönemlerde kafamı kurcalayan bir durumdan bahsetmek istiyorum çünkü artık işin içinden çıkamıyorum ve neyin ne olduğunu anlamak istiyorum. Sonuçta bu evlilik bitti gitti, duygularım da öldü önüme bakıyorum ama insan yine de o kadar yaşanmışlık üzerine karşı tarafı merak etmeden duramıyor. Sadece anlamak istiyorum bazı şeyleri o yüzden soruyorum şimdi size, durumu da anlatacağım.

Son haftalarda eski eşim facebook'unda sürekli pişmanlık üzerine şarkılar ve sözler paylaşmaya başladı ki bu tip şeyler hiç onun tarzı değildi hatta bir arkadaşı yapsa dalga geçerdi ama yazdıklarına ve eklediği şarkılara bakılırsa çok acı çekiyor gibi görünüyor, son karşılaştığımızda da hayatının çok kötü gittiğini anlatmıştı bana, çok üzüldüğünü geride binlerce keşkesi olduğunu çok canının yandığını ve güzel günlerimizi hatırladığını ve şu an hayatının berbat olduğunu filan söyledi ama geri dönmek istediğini, özlediğini, barışmak istediğini ima eden bir laf etmedi. Zaten böyle bir ihtimal yok, tekrar beraber olmayacağımızı ikimiz de biliyoruz. Daha önce çok uzun konular açmıştım ama bilmeyenler için sadece şunu söylemem yeterli bizim evliliğimizin bitmesinin en önemli nedeni eşimin henüz olgunlaşmamış olması ve çocukluklarıydı sorumsuzluğuydu. Ben ayrılırken onun pişman olacağını hissediyordum, zaten daha önce de birkaç kez kısa süreli evleri ayırmıştık ve sonuncusu boşanmayla bitti. Adım gibi hissettim pişman olacağını ve şimdi haklı çıktığımı görüyorum. Bu arada şunu da söyleyeyim o benim facebook'umda ekli değil, ama eski facebook'uma girip ayda bir filan bakıyorum onun profiline, bu da çok saçma belki ama insan merak ediyor elimde değil çünkü ayrılık daha çok yeni, sonra eski facebook'umu tekrar kilitliyorum o beni göremiyor.

Şu an onun ne gibi bir ruh hali içinde olduğunu merak ediyorum, onun neler hissettiğini, ne amaçladığını merak ediyorum. Eğer umrunda değilse ve bu evlilik bittiyse neden acılı şarkılar ve yazılar yazıp duruyor neden karşılaştığımızda sürekli mutsuzluğundan bahsediyor? Eğer gerçekten pişmansa neden barışma girişimi olmuyor, yüzü mü yok? (Tekrar barışmayı düşünmüyorum ama adamın hem pişmanlık ve acılar çekiyor görünümünde olup neden hiç arayıp sormadığını merak ediyorum.)

Bugün de evlilik yıldönümüydü, tabi ki aramadım, o da aramadı sonuçta boşandık bitti evlilik yıldönümü mü kalmış? Ama facebook'una merak edip baktım yine pişmanlık şarkıları, kendini suçlayan herşeyin kendi hatası olduğunu belirten şeyler yazmış ve bugün de sıla'nın "tam da bugün" şarkısını paylaşmış, sözlerini bilenler anlayacaktır ve dediğim gibi eşim türkçe müzik bile dinlemez, facebook'una şarkı filan koymazdı eskiden. Eh ben bunun evlilik yıldönümüyle ilgisi olduğunu düşünüyorum, şarkının adı "tam da bugün" sonuçta!

Bütün bunlar ne demek oluyor, dedim ya herşey bitmiş bile olsa onca yıllık beraberlikten sonra insan merak ediyor. Bunun arkası gelir mi? O şarkıları vs benim gördüğümü bildiğini sanmıyorum çünkü onda ekli değilim ve o benim eski kapalı hesabımdan girip baktığımı akıl edemez onu tanıdığım kadarıyla. O zaman ne istiyor bu adam, amacı ne? Kaç zamandır aklımı çok kurcalıyor bu sorular, yardımcı olur musunuz?

bacım neyse ne. sana hiçbi yararı yok, boşuna saplanıp kalma. anlıyorum yaşanmışlık var ama madem bi karar verdin, arkanı dönüp bakmayacaksın. hatta arkana bakmayı bırakp koşarak uzaklaşacaksın, o facebooku da imha etmelisin bence.

Demişiniz ya çocukça davranışları yüzünden bitti bu ilişki diye
gene çocukça davranışlar işte...
Saçma hareketler depresif tavırlar melankoli haller pfff:)
Tüm bunlar saçmalık erkeklerin ortak saçmalığı bunlar seviyor ya acı çekmeyi
icraata gelince yok...
Geri kazanmak isteyen gerçekten seven gururmuş yaşanan kötü şeylermiş
BOŞANMAYMIŞ dinlemez...
Sevince gurur olmaz...

canım belki aşk acısı çekmek hoşuna gidiyodur
güzel bi ilişki yürütmeye bakmazlarda, bi aşık olsam da acı çeksem derler resmen bazı insanlar...
senin yaptığında saçma değil, bence olağan bi durum, merak etmen, face ine bakman falan, sanırım zaman herşeyin ilacı, gün gelecek ikinizinde hayatında başkaları olacak
o zamanda merak etceksin belki ama şimdiki kadar değil
allahtan yoğun bi işin varmış, yoksa aynı şekilde sende depresif bi ruh haline girebilirdin

hiçbir zaman, hiç olmamış, hiç yaşanılmamış gibi hissedilemiyor sonuçta, sadece bu duygunun dozajı değişiyor

Son düzenleme:
yasadiklarini az biraz okudum.
Benimkine benziyor, bende bosanma arifesindeyim. Bence geriye bakma, bunun tadini cikar.
Keske benim esim de pisman olsa, hem de gec kalmadan...

genelleme yapmayayım ama erkeklerin çoğu seni boşarım
yada boşanırız lafını pek ciddiye almıyor..
ve boşanırken anlamıyorlar galiba neler olduğunu
ama sonrasında eğer farklı bir kadın yüzünden falan olmadıysa
sudan çıkmış balığa dönüyorlar öyle aciz oluyorlarki..
farzedelim çok pişman bu neyi değiştirirki..
sen hiçbişey olmamış gibi tekrar barışabilecekmisin??
öyle bir niyetin yoksa kafanı takma derim..
boşver ne hali varsa görsün son pişmanlık neye yarar sarkısı paylaş sende
:KK1:

eski konularınızı bilmiyorum kararlıysanız hiç kurcalamayın aklınızı karıştırmasına izin vermeyın çoçuk oyuncağı deyil bu bittiyse bitmiştir önünüze bakın arkanıza değil

bence siz eşinizden boşanmak istemişsiniz ama boşanmak sizede pek iyi gelmiş görünmüyor. hala girip çıkıp düşünüp eski eşinizde yoğunlaşıyorsunuz.
ayrılığın henüz taze olmasıda buna büyükk etken fakat bence sizde de biraz pişmanlık var gibi.

Siz birseyler hissetmediginize emin misiniz?
Yani seven insan merak eder, düsünür ne yapıyor, ne ediyor diye?
Eger gercekten önüme bakacagım diyorsanız, o eski face' ye girmeyin, görüsmeyin yani hayatınızdan cıkarın artık onu.

Son düzenleme:
Matahari canım bence bunları hiç düşünme ondan kurtulmuş olmanın tadını çıkar, sen mutlu olmaya çalış önüne bak bırak ne hali varsa görsün.
Bence pişman olmuş olabilir ama neye yarar ki, yaşadıklarını unutabilir misin filmlerde herşey kolay gözüküyor yıllar sonra tekrar barışıp evlenenler, unutamayanlar, pişman olup geri dönen bir erkek ve karşısında onu affeden bir kadın ama gerçek hayatta bu kadar kolay değilmiş.

matahari canım merhaba çok sevindim seninle burda tekrar karşılaştığıma

canım okadar çok şey anlatmak istiyorumki sana şu anda

ilk defa tıkandım kaldım oda senin konun oldu

çok paralel şeyler yaşamaya başladım bende galiba ondan

X eşin acılar çeke, çeke olgunlaşacak sende uzaktan izle keyfini çıkar !ama yanaşma

matahari canım merhaba çok sevindim seninle burda tekrar karşılaştığıma

canım okadar çok şey anlatmak istiyorumki sana şu anda

ilk defa tıkandım kaldım oda senin konun oldu

çok paralel şeyler yaşamaya başladım bende galiba ondan

Evet kendi konumda bende tıkanıp kalıyorum çünkü söz konusu şahsın davranışları hiç standart değil :KK1: Bir de insan kendi yaşadıklarına objektif bakamıyor, başka bir arkadaşım olsa aynı şeyleri anlatsa muhtemelen "boşver gitsin zaten seni haketmiyordu, bu kadar takılma boşver zaten herşey bitmiş bak kendi hayatına" derdim ama benim bu şahsiyetle (!) ilişkim kesinlikle etrafta gördüğüm ettiğim hiçbir şeye benzemiyor, adam muamma, neden, çünkü dengesiz :KK1:

Ne zaman istersen anlatabilirsin canım, dinlemeye hazırım seni her zaman.

Erkekler böyle artistlikler yapmayı severler.:)Kolay değil tabi ütüsü,çamaşırı,yemeği..bu yaşdan sonra ana evine de dönülmez.Beyefendi sudan çıkmış balığa dönmüşdür.Tekrar beraber olsanız eskisinden daha beter olur.Çevremde örnekleri çok maalesef.

Sen de ''Kusura bakma iş işten geçdi,olamayız artık eskisi gibi'' yi paylaş..Muhakkak birileri yetiştirir ona.:KK1:

X eşin acılar çeke, çeke olgunlaşacak sende uzaktan izle keyfini çıkar !ama yanaşma

Aaah aahh canım benim istediğim de bu, bana bir hayrı olmasa da artık bunun, aklı başına gelsin o pişmanlığı yaşasın yeter, olgunlaşsa da görse tanısa hayatı. Ama onun pişmanlığı böyle facebook'ta sanal saçma paylaşımlar yapmakla sınırlı kalacak gibi duruyor.

Evet kendi konumda bende tıkanıp kalıyorum çünkü söz konusu şahsın davranışları hiç standart değil :KK1: Bir de insan kendi yaşadıklarına objektif bakamıyor, başka bir arkadaşım olsa aynı şeyleri anlatsa muhtemelen "boşver gitsin zaten seni haketmiyordu, bu kadar takılma boşver zaten herşey bitmiş bak kendi hayatına" derdim ama benim bu şahsiyetle (!) ilişkim kesinlikle etrafta gördüğüm ettiğim hiçbir şeye benzemiyor, adam muamma, neden, çünkü dengesiz :KK1:

Ne zaman istersen anlatabilirsin canım, dinlemeye hazırım seni her zaman.

oysa bizim gibi insanlar için karşıdakinin ne yapacağını ne hissettiğini bilememek öyle zor bişey ki
bilmediğin karanlık bir yolda kaybolmuş gibi oluyosun
sonra bakıyosunki sen bukadar derinleri düşünürken o yüzeyde biyerlerde sırıtıyo
niye bunu çözmeye çalışıyorumki diye kendini aptal gibi hissediyosun
senin ex-eşin de çözmeye üstünde düşünmeye değmeyen biriydi evet
neyi niye yaptığını kendide bilmiyodu
e ozaman bu çözümlemeye çalışmalar ne zaman bitecek kafamızda

Erkekler böyle artistlikler yapmayı severler.:)Kolay değil tabi ütüsü,çamaşırı,yemeği..bu yaşdan sonra ana evine de dönülmez.Beyefendi sudan çıkmış balığa dönmüşdür.Tekrar beraber olsanız eskisinden daha beter olur.Çevremde örnekleri çok maalesef.

Sen de ''Kusura bakma iş işten geçdi,olamayız artık eskisi gibi'' yi paylaş..Muhakkak birileri yetiştirir ona.:KK1:

Erkek olmasına rağmen o ana evine döndü, bense kendi evimi açtım, rahatım yerinde :KK1: Bu koyuyordur belki de ona, ayrılıktan sonra yıkılırım ölür biterim zannediyordu, yıkılan kendisi oldu.

"Eskisi gibi olmak" şeklinde bir talebi yok ki. Zaten o yüzden anlamıyorum, madem böyle bir niyeti yok o zaman nedir bu yaptıkları? Hayır, şuna da eminim benim bir adım attığımı varsaysak beyefendi yine havalara girecek. Eee o zaman derdi ne?

Son düzenleme:
oysa bizim gibi insanlar için karşıdakinin ne yapacağını ne hissettiğini bilememek öyle zor bişey ki
bilmediğin karanlık bir yolda kaybolmuş gibi oluyosun
sonra bakıyosunki sen bukadar derinleri düşünürken o yüzeyde biyerlerde sırıtıyo
niye bunu çözmeye çalışıyorumki diye kendini aptal gibi hissediyosun
senin ex-eşin de çözmeye üstünde düşünmeye değmeyen biriydi evet
neyi niye yaptığını kendide bilmiyodu
e ozaman bu çözümlemeye çalışmalar ne zaman bitecek kafamızda

Aynen öyle, gayet rahatım, hayatımdan memnunum ama demek ki ben farkında olmadan kafamı hala meşgul ediyor, günlerce aklıma gelmese bile beynimi yoruyor. "Çık artık rüyalarımdan" diye bağırmak istiyorum, zamanla o da olacak ama gereksiz yere kafa yoruyorum şu aralar galiba.

Erkek olmasına rağmen o ana evine döndü, bense kendi evimi açtım, rahatım yerinde :KK1: Bu koyuyordur belki de ona, ayrılıktan sonra yıkılırım ölür biterim zannediyordu, yıkılan kendisi oldu.

"Eskisi gibi olmak" şeklinde bir talebi yok ki. Zaten o yüzden anlamıyorum, madem böyle bir niyeti yok o zaman nedir bu yaptıkları? Hayır, şuna da eminim benim bir adım attığımı varsaysak beyefendi yine havalara girecek. Eee o zaman derdi ne?

Senin onsuz yapamayacağını falan düşünüyordu sanırım.Hepsi kaşıkçı elmasıdır ya.:)Bizler onlarsız yapamayız..:)Bakdı ki sen evini kurdun barışmak da istemiyorsun yıkılmışdır..
Bence keyfini çıkar,zamanla aklına bile gelmez eşin çocuk da yok sanırım, dengeli ,aklı başında birisi çıkar karşına ilerde,mutlu hak ettiğin yuvanı kurarsın inşallah.

X