• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski bir öğrencime yol göstermek için mesaj yazdım. Buz gibi bir cevap aldım.

demetanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
324
31
68
Diğer
Merhaba öğremen arkadaşlarım.
Ben geçen yıl başka bir ile tayinle geldim. Eski okulumdaki bir öğrenciyle ilgili birşeyler duydum. Evlenmek ya da okumak arasında kararsız kaldığını düşündüm. Ona Facebook'tan, kendi hayatımdan bence özel olan bir olayı anlatarak, mutlaka üniversite okumasını, gayet samimi bir şekilde yazdım.

O da cevap yazmış ama bana çok soğuk geldi. Ne bir hitap sözcüğü var, "hocam vs." gibi, ne de samimiyet. ...senin aklına ihtiyacım yok, sen benim hiçbir şeyim değilsin, der gibi.

canım çok sıkıldı. keşke hiç yazmasaydım, hayatımdan örnek vermeseydim diye düşündüm, çok üzüldüm. inşallah ben yanlış yorumlamışımdır diyorum ama mesajı da sildim, tekrar okuyamıyorum.

size anlatınca rahatladım :89:

gençken hele o yaşlardayken olayların içindeyken bakış açısı çok farklı olabiliyor.sen en dogrusunu yapmıssın.sonrasında keşke yazsaydım diye içine dert olacaktı belkide.hiiç üzülme bugun yazdıklarının değerini anlamamıssa bile bir gün mulaka anlayacaktır.demetanne bana yazmıstı ve ben onu dikkate almadım diye mutlaka düşüneceği bir an gelir :34:

Son düzenleme:
aman ergen işte ya boşver
sen görevini yerine getirmişsin
o evlenmeyi kafaya koyunca işine gelmemiş tabi senin söylediklerin
allah akıl fikir versin

Siz doğru bildiğinizi, tecrübelerinizi karşınızdaki belki faydalanır diye yazmışsınız. Karşı taraf kendi bildiğini okuyacak olsa bile daha kibar bir cevap verebilirdi, ama vermemiş. Bunun için hiç de canınızı sıkmayın. Neticede siz kendi iyi niyetinizden bu işi yapmışsınız, bir beklentiniz yok, bir zararınız yok. Bu kişi için artık düşünmenize değmez.

Bana kalırsa, başka olaylarda da, başkalarıyla paylaşmanızın yaralı olduğuna inandığınız fikirleriniz olduğunda bunu paylaşmakta tereddüt etmeyin. İsteyen kulak asar, isteyen asmaz. Ama, siz bilseniz de, bilmeseniz de, 100 kişiye yazıp 1 kişi bile faydalansa fikirlerinizden, bu kardır.

ne hali varsa görsün

ileride pişman olup kafasını duvarlara vurduğu zaman söyledikleriniz aklına gelir.

Merhaba öğremen arkadaşlarım.
Ben geçen yıl başka bir ile tayinle geldim. Eski okulumdaki bir öğrenciyle ilgili birşeyler duydum. Evlenmek ya da okumak arasında kararsız kaldığını düşündüm. Ona Facebook'tan, kendi hayatımdan bence özel olan bir olayı anlatarak, mutlaka üniversite okumasını, gayet samimi bir şekilde yazdım.

O da cevap yazmış ama bana çok soğuk geldi. Ne bir hitap sözcüğü var, "hocam vs." gibi, ne de samimiyet. ...senin aklına ihtiyacım yok, sen benim hiçbir şeyim değilsin, der gibi.

canım çok sıkıldı. keşke hiç yazmasaydım, hayatımdan örnek vermeseydim diye düşündüm, çok üzüldüm. inşallah ben yanlış yorumlamışımdır diyorum ama mesajı da sildim, tekrar okuyamıyorum.

size anlatınca rahatladım :89:

hocam sen yapman gerekeni yapmışsın zaten. bu saatten sonra gene de dinlemezse kendi bilir...

Hocam ne güzel bir davranış yaptığınız..

Ancak gençler bu dönemde evlenmek istiyorsa bunun olumsuzu birşey söyleyenlere kesinlikle düşman gibi davranıyorlar..

Anneye babaya bu yüzden karşı çıkıyorlar ama sonra pişman oluyorlar..

Öğrencinizin size yaptığı da bu cinsten bir davranış herhalde..

Uzaklardaki hocası olayı duymuş ve hatta kendi hayatından örnek vererek yardımcı olmaya çalışmış..

Öğrencinizin yaptığı biraz saygısızlık hocam..

Canınızı sıkmayın..

siz doğru olanı yapmışsınız
artık hayat onun seçimini kendi yapacak
ilerde mutlaka sizi anlayacaktır
keşke sizin gibi içten hocam olsaydı
nerdee!

sizi tebrik ederim
ne kadar güzel düşünmüşsünüz
belki de hayatında dönüm noktası olacak bi karara yöneltmek istemişsiniz
keşke yazmasaydım demeyin bence, ben de olsam ben de aynı şeyi yapardım
mutlaka bi gün dank eder kafasına söyledikleriniz
ama inşallah o zaman bazı şeyler için geç olmaz

Aslında yaptığınız tam bir eğitimciye yakışır bir tavsiye mesajı imiş ama aklı havada ergen kızımız malesef sizi anlamak bile istememiş..keşke uyarsaydım demek niye uyardım demekten daha kötü bir duygu olurdu..ama eminim ki ilerde öğretmeninin naçizane son uyarısını ömrü boyunca unutamayacaktır..inşallah yine de sizin yanılmanızı dilerim meslektaşım

12. sınıf öğrencilerimden bir kız öğrenciyle böyle bir problem yaşamıştım. görüştüğü çocuk da öğrencimdi.pek sağlam bir çocuk da değildi.ileri derecede flört yaşıyorlardı pek masum birşey olmadığı için konuştuk defalarca uyardım sandığı gibi olmadığına ikna edemedim bir türlü umursamıyordu. sanane benim hayatım sana ne oluyor ben seviyorum vs diyordu.kız üniversite sınavı için uzun bir süre rapor aldı okula gelmedi çocuk o esnada başkası ile görüşüyormuş kız öğrendi tabii...:59:ağır hakaretler ederek bıraktı kızı.
devir nasihat devri değil herkes yaşayarak öğreniyor...

verilmesi en kolay şey nasihat, alınması en zor şey ibrettir derler... ibret alsa iyiymiş...

Back