Eski binada fransız cam yaptıran varmı?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Selam selammm
bir sorum olacaktı.

Yeni bina değil binamız ama evimiz kendimizin yazın bina dışı montalama kaplama bişeyler olacak bende yaza kadar salon camımı buyutmek istiyorum hem ortalı değil cam , hemde geri dönüşü olmaz montalamadan önce yaptırayım diyorum
fakat babam soguk olur diyor (evimiz büyük) , dogalgaz tesisatın peteğin hep boşa çıkacak masrafıda çok olur diyor

acaba aranızda yaptıran varmı hem masrafı nasıl hemde (babamın söylediği 2,000 tl cıkacağı) bu yapılan masrafa değermi ? Açıkcası parada kolay kazanılmıyor başka başka eksiklerimiz de var benimde kafam karıştı.

Teşekkürler

O bahsettiğin french balcony denen bir tarzdır. Salon camı ise önünde minik bir balkon yoksa o camı nasıl kullanacaksın ki ?

Nerde oturduğunu bilmiyorum çevrede böyle görünümü bozan yapılar varsa belki komşuların hoşgörebilir ama yasal olarak binanın dış görünümünü bozacak bir tadilat yaptırman yasaktır, şikayet ederlerse eski haline çevirmek zorunda kalırsın.

Bence bu sorunlar ısıdan daha önemli. Bu arada pvc ve çift camla yaptıracağın bir uygulama çok fazla ısı kaybına yol açmaz.

Son düzenleme:
yani ismi bu olabilir ama benim babamda usta fransız cam diyor bizde öyle biliyoruz ondan o şekilde anlattım
yoksa basbaya uzun cam yere kadar ;)

binada ben yaptırırsam altaki ve üsttekide yaptırır aile apartmanı görünüm bozulmaz
önlerinde 20 cm bir cıkıntı oluyor yasal olarak onuda babam usta oldugu ıcın halledecek ama amac asla oraya cıkmak değil sadece görünüm acısından istiyorum ben

evinizi ve tesisatını bilmeden bir sey soylemek zor ama babanız dogru soylemis bence.
bir usta getirip ilk bakısta kabaca fiyat isteyebilirsiniz.
ayrıca apartman dairesinde kalıyormus gibi anlatmıssınız, cam vb yer degisimleri dıs cephe goruntusunde degisiklik olusturacagından diger komsularınızın itiraz etme hakkı doguyor. o konuyu da dusunup degerlendirin...

Ben evimizi alırken çok hoşuma gitmişti ama şu an çok gereksiz buluyorum çünkü babanız haklı hem ısınma açısından sıkıntı oluyor hem de balkonu küçük ya balkon değil o :19:

Komşularının yaptırması önemli değil, binanın bir projesi varsa ki kaçak yapı değilse kesinlikle vardır. Proje dışına çıkman yasaktır.

İlla apartman komşun değil, karşı apartman bile sırf gıcıklığına şikayet edebilir.

Ancak siyah beyaz yok artık griler çoğunlukta. Yaptıran yaptırıyor. Çevrene, diğer binalara ve bölgene kalmış birşey. Bazı bölgelerde parmağını oynatamazken, bazı bölgelerde at koşturuyorsun o hesap.

Isıyı dert etme, dediğim gibi o en küçük ayrıntı.

Dogalgaz tesisatımda yerden döşeme
laminatlarımda 1 sene önce yapıldı zaten 1 sene önce taşındık bilemiyorum acıkcası salon perdem kiradaki perdem abuk subuk kısalı uzunlu değiştirmek için şu tadilatı bekliyordum ama şimdi
değermi diye düşünüyorum

Evet proje var yine mühendis bir tanıdığımızdan ama aynı catıkatı muamelesi görüyor sanırım
bilemedim ısınmayı çok dert etmiyorum da ondan ötürü doğacak masrafları dert ediyorum hem istiyorum paam dursun hem karnım doysun olmuyor tabi :27:
justholdmetight ; benim iki adte balkonum var aslında büyük masalı halılı filan ama salonum büyük baya büyük salon salomaç şeklinde hem daha aydınlık olur hemde görüntü
ama parada çok tatlı :52:

merhaba benim evde var ve malesef acayip soğuk geliyor kışın önüne mecburen koltuk koyup bir şeyler ile kapatmak zorunda kalıyorum ama diğer taraftan da açtığın zaman kocaman evin dışındaki manzara senin :) tabi şunları da düşün eğer karşıdaki ev yakınsa yada cadde üzeri ise çok alçak kat ise kullanışlı olmuyor :44:

Back
X