Gebeliğe Hazırlık Eşiyle kavga edip çocuk tedavisinden vazgeçenler!!!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

chatlak_anne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2017
764
596
103
39
Merhaba arkadaşlar ben eşimin çok anlayışsın düşünseniz oldugunu düşünüyodum hep bu çocuk konularıyla ilgili ancak dün randevu aldığım halde pazar akşamı gitmesen mi acaba diyerek tamamamen istemedğini düşündürdü bana ve iptal ettim randevuyu şimdi de o bana yalvarıp isteyene kadar gitmiycem doktora yani şimdilik en azından böyle düşünüyorummm
Çok yalnız bıraktığını düşünüyorum ....Çok hissiz,duygusuz geliyor bana ve bu durum beni çok üzüyo
Sizce ne yapmalıyım

Bence eşin yanında değilse bu konuda tek başına kendini yıpratma derim.
Bi süre oluruna bırak hatası olduğunu kabullendir ve sana destek olmasını sağla,yıpratıcı bir süreç zaten yanında birde anlayışsız bir eş varsa çok daha zor oluyor canım bence bir süre dinlen konuyla ilgili

Ohhhh şükür yaaa bende tam böyle düşünüyorum bazı arkadaşlarım sen bakma ona triple falan ugraşmayı diyolar ama ben çok kırılıyorum dayanamıyorum artık oluruna bıraktımm

Bu tip bir eşle zorla gebe kalırsanız, inanın hamileliğiniz de burnunuzdan gelir doğumuzda, bebek doğduğunda da ..
Hep kafanıza kakar ileride ben istemiyodum senin zorunla oldu der vs vs uzar gider.
Kesinlkle açık açık konuşun sessize çekilmeyin, siz düşüneceğinize o düşünsün. Ben de artık çocuk falan istemiyorum kafayı yedim ne zamandır boşuna, oh biraz keyfimize bakalım çocuk için gerçejten de erkenmiş de sallama hiç. Görürsün kendi düşünüp sana gelecektir.
Planlar yap şu kursa gidicem 2 3 yıllık uzun planlar yap kafası karışsın iyice bu kadın iyice vazgeçmeden biz hemen yapalım çocuk dicektir.
Bir de bir kaç ay keainlkle geri vites yapma başarılar şimdiden, eşin zor tiplerden ama hem onun huyuna hemde sen ona söylemeden planlar yapmaya çalış.

Bence de kendi hayatını koy ön plana, gez toz para harca. Ama sırf sizi eve bağlamak için de çocuk yapalım demesin. Çocuk özlemi çeksin.

Bebeklerle çocuklarla mesela hiç ilgilenmeyin. Normalde onun yanında bebek seviyosanız artık sevmeyin, umrunuzda değilmiş gibi davranın Korkmaya başlar belki sogudu bu kadın çocuktan diye.

Neden istemiyor?

Bende çok üzülmüş tüm. Siz yazınca gecmisi hatirladim. Şimdi 2.5 aylık oğlum var.
Benimki her şeye tamam dediği halde vazgecti. Oturdum konuştum adam akilli. 41yasimdayim şimdi. Yaşım geçiyor istesende ileride olmayacak cunku ben menopoza giricem. Ve ileri yaşta hamilelik ve bebek bakımı da çok zor oluyor. Erkenden yapın varsa niyetiniz. Yoksa kardeşler anneler de yaşlı oluyor hali ile kimse bulamiyorsunuz yardımcı.
Benim koca ultrason da bebegim hareket edince değişti o dereceydi. Kızkardeşim eniştem bebeği istemiyor sanırım diyordu.
Şimdi sanki kendi yapmış herseyi.
Bide bebegim eşime çok benziyor değmeyin keyfine 32 dişi birden görünüyor.
Benim eşim bebeğe bakamamaktan korkuyormus . Sıkıştırinca öyle dedi. Altını bile aliyor o derece oldu

o zaman neden bunu açık açık sormuyorsunuz? belki gereksiz yere alınganlık yapıyorsunuz.belki de normal yolla gebe kalacağınıza inanıyor ve bu sebeple böyle dedi. kavga ederek değilde; "akşam bana böyle söyleyince ben istemediğini düşündüm ve üzüldüm" şeklinde duygularınızı ifade ederseniz size ılımlı yaklaşacatır ve açıklama yapacaktır.

HEpinizin yorumu için ayrı ayrı teşekkür ederim.Tabi ki neden bunu şimdi söyledin diye sordum ve asla kavga gürültü olmadan bana verdiği cvp 'bayram geliyo biz memlekete gidicez gelicez de sonra git 'dedi ama şunu unuuyo ki ben bu konuda her konuda oldugundan daha dikkatli ve özveriliyim
Bana sorarsanız amacı bu işi biraz uzatmak ve benim bir süre daha çalışmam çünkü çocuk olana kadar çalışırım diyorum hep çocuk yokken evde napıcam diyorum
Bir buçuk yıl daha ödememiz gereken borcumuz var çünkü
Sizin bu yazdıklarınızı görmeden bende pilatese mi yazılsam diye düşünmüştüm Bir arkadaşım var akşam onunla konuşurken sanki arkadaşıma söylüyomuş gibi eşime duyurucam bakalım tepkisi ne olucak

Kesinlikle esiniz en az sizin kadar istemeden tedaviye baslamayin cunku gercekten cok cok zor bir surec. Ben yillarca hadi doktora gidelim bu doktor cok iyiymis randevu alalim yalvar yakar goturdum esim sanki mecburiyetten geldi tedavi olumsuz sonuclandikca evet yanimda oldu ama sanki sen kasindin der gibiydi..Ben koyverince ucunu artik istemiyorum benim sagligim herseyden onemli demeye baslayinca esim cok istedi cunku zaman da gecti onun zoruyla gittim tup bebege suan riskli bir gebelik geciyorum her animda yanimda en ufak birsey olsa direk doktoru ariyor cok sık acil doktora gidiyoruz bir sıkıntı oluyor esim isini birakip kosarak geliyor ben sende isinden oluyorsun dedigimde olsun ben istedim katlanirim herseye diyor oyuzden kesinlikle iki tarafin istemesi cok önemli...

Cok haklisiniz ama erkekler sirf kendi isteklerine gore planlamaya calisinca kadin uyuz oluyor haliyle. Kesinlikle birinden biri istemeden cocuk yapilmamali. Ben de katiliyorum size. Ama mesela kadinin istemedigi durumlar daha anlayışla karsilanabiliyor cunku tasiyacak doguracak ve bakacak olan o. Ama erkek tasimayacak dogurmayacak isinden bir kadin kadar uzak kalmayacak, buna ragmen bu nazlari nedir? Her hafta sonu dunyayi mi geziyorlar? Bizlerle yani esleriyle cilgin gecelere mi akıyorlar? Yoksa direk cocuk mu sevmiyorlar? Tek anlayabilecegim durum, cocuk istemiyor ve sevmiyor olmalari. Bu olabilir normal ve saygiyla karsilanmasi gerekn bir durum. Ama o zaman da ona gore basta esleriyle konusup niyetlerini belli etmeliler. Anne olmak isteyen bir kadinla evlenmemeliler.

Tabikii cocuk sesine katlanamayan cocuk istemeyen bir erkek evlenmeden karsisindakine bunu evlenmeden kesin bir dille anlatacak kadin kabul ederse o sekilde evlenecekler.. Ama tedaviyle bebek sahibi olmaya calismakla normal zamanda bir erkegin bebek sahibi olmak istememesi bence biraz farkli.. Tedavi erkeklere cok zor geliyor hem maddi hem manevi mesela ben her kadin dogumcuya gittigimde alttan muayene ediyorlardi buna ragmen ben evlat özlemi icin hic sıkintı yapmiyordum ama esim sperm testi verecegi gun berbat bir ruh haline bürunuyordu beni hastanenin disinda bir cafeye oturtup tek basina hastaneye gidiyordu cok utaniyorum diyordu belki bizler kadar guclu degiller yada gurur yapiyorlar ben cözemedim

Ben ona göre çok daha fazla çocuk seviyorumdur o kadar da nefret eder derecede değil eşim ama şimdilik olmasa daha iyi olur diye düşünemiyo ve bunu bana direk söyleyemiyoda böyle saçmalıyo işte
Ama asla geri adım atmıycam o beklesin istesinn ondan sonra gitmiycem doktora falan tedavi fala uğraşamam birazda o benim gibi düşünsün tasalansın sonra

Bir sorunun cevabını arıyorken eş iletişiminde önce kendi hislerinizden bahsedin, suçlamadan. mesela " sen şöyle demiştin sen böyle söyleyince kırıldım. bu şekilde düşündüm, çok üzüldüm" vb. o zaten açıklayacaktır. ama suçlayıcı konuşursanız kötü olur. erkekler böyle sanıyorlar ki korunmayı bırakınca hemen hamile kalınıyor.

Zaten bu son konuşmamızda bana gitmesen deyince niye diyip onunla açıklama yapmasını bekledim ve yine istediğim cvp gelmedi bana odur budur diye saçmaladı ve sessizce çekildim.
Dün akşam gelmiş bi tanıdığımız var devlet hastanesinde onu anlatıyo bana hiç dinlemedim tatilden bahsettim sonra yanıma geldi usulca sarıldı falan ama ne ittim ne de sarıldımm sonra öptü gitti yanımdan bi düre daha böyle ne gergin ne de çok samimi davranmazsam kazanıcam sanırım

Biraz karışık oldu ama kusura bakma

Bazı erkeklerde; evlilikteki tüm şeylerin planını kendi yapma isteğ vardır, benimkinde öyle mesela. İster ki alınacak her kararlar onun liderliğinde olsun. Tatil, araba-ev alımı, çocuk vs.. Sanırım sizin eşinizde de o var, sizin bulduğunuz doktora değil de mesela kendi bulduğu doktora gidilsin, kendi öncülük etsin bu sürece vs... Böle bişi olabilir. Eğer öyleyse, bırakın kendi istediği gibi yönetsin :) Çocuk istemediğinden değil sanırım bu tavrı. Kendi liderliğinde olsun istiyor sadece.

Kendisi karar vermek istiyo sadece gideceğim zamana falan yoksa doktor buduğu ettiği yok devlet hastanesinde kişi doktor değil satın alma da çalışıyor sadece kan tahlilidir rahim filmidir onları orda yaptırmak için söylüyo ama bende ipler koptu baya baya ugraşması lazım
ayıptır söylemesi birlikte bile olmayı düşünmüyrum

Bende aynı sorunu yaşıyorum her tartışmada uğraşmak istemiyorum artık .o kadar yıpranıyorum .Benden bırakacağım ama gerçekten hiç hak ettiğini düşünmüyorum ne çocuğu nede benim verdiğim bu mücadeleyi .Gitmiycem artık !!

İstemiyor mu senin de eşin?

Bazen erkekleri yola getirmenin en iyi yolu birlikte olmamak

Seni çok iyi anlıyorumm İstemiyorsan çık adam gibi istemiyorum deee böyle kaçak dövüşmekte nedir yanii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…