- 6 Ağustos 2022
- 55
- -23
-
- Konu Sahibi huzunlubalik
Bayramdan bayrama denk gelirsek okadar bence keza benimde elti var biz öyleyiz denk gelince slm lasmiyoruz bile ..Ben kinlendim yalan konuşmak gibi olmasın. Eşim asgari ücretli bir çalışanken maaşı ve işiyle çok dalga geçmişti ve daha sonrasında Allah korusun yengemin köyünden evlenirsem vb bir şeyler demişti iki olayda akrabaların yanında gerçekleşti ve ben kendimi tutamayıp laf sokmuş bulundum :d şimdi de evleneceği kızı soğutuyo bizden. Sadece bende değil hadi ben kendimi dış kapının dış mandalı varsayayım da kendi öz annesi, ablası, eniştesi, abisine de ukala ukala konuşuyor, kızla da muhatap ettirmiyor kimseyi. O yüzden eltim olacak kişiyle aramız soğuk başladık. Sürekli beni süzmesinden, tavırlı konuşmalarından rahatsız oluyorum. Ne yapmam lazım :/ yalandan sevecenlik mi yapacağım yoksa aman elalem ne derse desin bana ukala davranıyorlarsa muhabbeti keserim, bayramdan bayrama görüşürüm mü?
off malesef bizimde aynı ya acaba kaynım mı dolduruyo kızı diyeceğim de e kızın aklı yok mu yani bir düşünürsün tamam hadi bu kötü şu kötü olsun ama hepsi mi kötü bu insanların neden nişanlım bunlarla konuşmuyor demekki sorun tek bir kişide diyeBayramdan bayrama denk gelirsek okadar bence keza benimde elti var biz öyleyiz denk gelince slm lasmiyoruz bile ..
Ya biraz da kişisel tercih meselesi demekki aileyle çok bağlı içli dişli olsun istemiyordur, bence kafaya takmayın şimdiden tavırlı diyosunuz böyle başladıysa böyle gider sizde çok muhattap olmayın slm laşin geçin umursamayın emin olun kafanız daha rahat olur ..off malesef bizimde aynı ya acaba kaynım mı dolduruyo kızı diyeceğim de e kızın aklı yok mu yani bir düşünürsün tamam hadi bu kötü şu kötü olsun ama hepsi mi kötü bu insanların neden nişanlım bunlarla konuşmuyor demekki sorun tek bir kişide diye
ya çok haklısınız fakat en başta kendi annem ablam falan yakınlık kur diyor ya sizce çok komik olmaz mı? düşünsenize sevmediğiniz veya kafa yapınızın uyuşmadığı birisi size yağ çekicek, sizinle sohbet etmeye çalışacak komik değil mi bu durum? ya belki kültür yapısı vs diyelim. kız kapalı falan annesi, akrabaları da öyle ama aile yapısı çok çok rahat bilemem belki bu yüzden bile kıza itici gelebilirim. kız bundan önce hiç köy görmemiş bende dahil eşimin ailesi akrabaları falan biz köylüyüz bizim mayamız bu.Ya biraz da kişisel tercih meselesi demekki aileyle çok bağlı içli dişli olsun istemiyordur, bence kafaya takmayın şimdiden tavırlı diyosunuz böyle başladıysa böyle gider sizde çok muhattap olmayın slm laşin geçin umursamayın emin olun kafanız daha rahat olur ..
elbette istemiyorummm ancak bir eve yeni gelin gelecekse büyük eltiye gözler dikilir etraftaki insanlar tarafından, bilirsiniz :/ kıskanıyor vs derlerSamimiyet mi istiyorsunuz? Ne gerek var?
Yakınlık kurmak karşılıklı olur ondan o samimiyeti görürsen sende çabalarsın ama tam tersi durumda neden kendinizi böyle bir şeyin içine sokcaksiniz ki annenle ablanın dediğini boşverin karşındakinin sana nasıl davrandigiyla ilgili yada ondan aldığınız enerjiyle ilgili..ayrıca köylü olmakla iticilik le alakası yok kendi kendinize yüklenmeyin bence insanin köyü olması köy hayatını bilmesi muhteşem bisey köy candır..ki eğer sizi köylü diye küçük görüyorsa slm bile vermeyin,insanları köylü şehirli diye siniflandiramassin insanliktir önemli olan ..ya çok haklısınız fakat en başta kendi annem ablam falan yakınlık kur diyor ya sizce çok komik olmaz mı? düşünsenize sevmediğiniz veya kafa yapınızın uyuşmadığı birisi size yağ çekicek, sizinle sohbet etmeye çalışacak komik değil mi bu durum? ya belki kültür yapısı vs diyelim. kız kapalı falan annesi, akrabaları da öyle ama aile yapısı çok çok rahat bilemem belki bu yüzden bile kıza itici gelebilirim. kız bundan önce hiç köy görmemiş bende dahil eşimin ailesi akrabaları falan biz köylüyüz bizim mayamız bu.
çok haklısınız dediklerinizi dikkate alacağımYakınlık kurmak karşılıklı olur ondan o samimiyeti görürsen sende çabalarsın ama tam tersi durumda neden kendinizi böyle bir şeyin içine sokcaksiniz ki annenle ablanın dediğini boşverin karşındakinin sana nasıl davrandigiyla ilgili yada ondan aldığınız enerjiyle ilgili..ayrıca köylü olmakla iticilik le alakası yok kendi kendinize yüklenmeyin bence insanin köyü olması köy hayatını bilmesi muhteşem bisey köy candır..ki eğer sizi köylü diye küçük görüyorsa slm bile vermeyin,insanları köylü şehirli diye siniflandiramassin insanliktir önemli olan ..
elbette istemiyorummm ancak bir eve yeni gelin gelecekse büyük eltiye gözler dikilir etraftaki insanlar tarafından, bilirsiniz :/ kıskanıyor vs derler
Benim eltimde evlenmeden önce çok samimiydi kendini gösteriyordu tilki gibi evlenince hemen numaramı silmiş bende sildim görüşmüyorum da, aman sen de uzak ol sana kötü davranan kişiyle neden samimiy olmak istersin ki boşver hiç görüşmeBen kinlendim yalan konuşmak gibi olmasın. Eşim asgari ücretli bir çalışanken maaşı ve işiyle çok dalga geçmişti ve daha sonrasında Allah korusun yengemin köyünden evlenirsem vb bir şeyler demişti iki olayda akrabaların yanında gerçekleşti ve ben kendimi tutamayıp laf sokmuş bulundum :d şimdi de evleneceği kızı soğutuyo bizden. Sadece bende değil hadi ben kendimi dış kapının dış mandalı varsayayım da kendi öz annesi, ablası, eniştesi, abisine de ukala ukala konuşuyor, kızla da muhatap ettirmiyor kimseyi. O yüzden eltim olacak kişiyle aramız soğuk başladık. Sürekli beni süzmesinden, tavırlı konuşmalarından rahatsız oluyorum. Ne yapmam lazım :/ yalandan sevecenlik mi yapacağım yoksa aman elalem ne derse desin bana ukala davranıyorlarsa muhabbeti keserim, bayramdan bayrama görüşürüm mü?
başlarda ben kötü oldum ama sonra baktılar bu onlara karşı da böyle şimdi ben haklıyım Allaha şükürValla ağzının payını veririm ki eşimin abisine vermişliğim var
Öylesi insanlarla görüşmeye bile gerek yok
Ya bizimkisi açıkçası çok yüz göz oldu galiba. Fazla muhabbet tez ayrılık getirirmiş ya o hesap yani. Daha evlenmeden kaynımın tüm akrabalarıyla içli dışlı oldu sevgililik döneminde yani daha ortada yüzük yok söz yok, ağırdan almadı hiç. O böyle davranınca kimse de ciddiye almadı ikisini ailenin yanına tanışmaya gidilmedi vs aynı günde hem isteme hem nişan yaptılar oldu bitti haftaya da düğünleri var, düğün dernekleriyle de kimse ilgilenmiyo çünkü hep kendi bildiklerine gidiyorlar. O zaman kimseye ukala ukala konuşmaya, tavır almaya hakları yok gibi yaniBenim eltimde evlenmeden önce çok samimiydi kendini gösteriyordu tilki gibi evlenince hemen numaramı silmiş bende sildim görüşmüyorum da, aman sen de uzak ol sana kötü davranan kişiyle neden samimiy olmak istersin ki boşver hiç görüşme
böyle günlerde ailenin görevi yardımcı ve yanlarında olmaktır. kimsenin gençlere karışmaması iyi bir şey destek verdikleri sürece sıkıntı yok bence. yarım saatlik mesafede oturuyorum kaynanama . 3 görümcem var biraz çekingenim yani benimle samimi olmak istediğini açıkça belli etmeyen kimseye adım atmam. onlar da benden bekliyorlar kii ben çağırdım kaç kere evli görümcem gelmek istemedi bile. o yüzden kimseye laf vermeyeceğin şekilde üstüne düşeni yap sen kötü olma eşin bişey diyemesin aranızda sorun çıkmasın yeter. varsın onlar soğuk olsun eşinle iyi ol yeter. ben covid geçirdim test yaptırmaya gideceğim gün kaynanam geldi eşimin bir gün önce bağırmasıyla. zorla kalkıp kahvaltı hazırladım. bana önce yemek yaparım dedi. sonra erkenden kalkmaya niyetlendi covidliysem diye kızları endişelendirdi arayıp. ama ondan önce oturup karşılıklı kahvaltı etti benimle. benim covidli olma ihtimalim akıllarına gelince ne yemek geldi aklına ne dee merhamet. sonra n'oldu eşimle beraber hazırladık. anne baban bile yabancı oluyor evler ayrılınca. samimiyete gerek yok kimseyle kendi ailen gibi yakın olamazsın. yaranmaya çalışmak ezilmekten başka bir şey değil sana adım atana onun attığı kadar adım at. gerisi boşş.Ya bizimkisi açıkçası çok yüz göz oldu galiba. Fazla muhabbet tez ayrılık getirirmiş ya o hesap yani. Daha evlenmeden kaynımın tüm akrabalarıyla içli dışlı oldu sevgililik döneminde yani daha ortada yüzük yok söz yok, ağırdan almadı hiç. O böyle davranınca kimse de ciddiye almadı ikisini ailenin yanına tanışmaya gidilmedi vs aynı günde hem isteme hem nişan yaptılar oldu bitti haftaya da düğünleri var, düğün dernekleriyle de kimse ilgilenmiyo çünkü hep kendi bildiklerine gidiyorlar. O zaman kimseye ukala ukala konuşmaya, tavır almaya hakları yok gibi yani
BilmemBen kinlendim yalan konuşmak gibi olmasın. Eşim asgari ücretli bir çalışanken maaşı ve işiyle çok dalga geçmişti ve daha sonrasında Allah korusun yengemin köyünden evlenirsem vb bir şeyler demişti iki olayda akrabaların yanında gerçekleşti ve ben kendimi tutamayıp laf sokmuş bulundum :d şimdi de evleneceği kızı soğutuyo bizden. Sadece bende değil hadi ben kendimi dış kapının dış mandalı varsayayım da kendi öz annesi, ablası, eniştesi, abisine de ukala ukala konuşuyor, kızla da muhatap ettirmiyor kimseyi. O yüzden eltim olacak kişiyle aramız soğuk başladık. Sürekli beni süzmesinden, tavırlı konuşmalarından rahatsız oluyorum. Ne yapmam lazım :/ yalandan sevecenlik mi yapacağım yoksa aman elalem ne derse desin bana ukala davranıyorlarsa muhabbeti keserim, bayramdan bayrama görüşürüm mü?
haftaya düğünleri var ve ev daha tutulmadı bulamıyorlar ama kendi aileleri ilgilenmiyor ben mi ilgileneceğim? mantıklı mı yani?böyle günlerde ailenin görevi yardımcı ve yanlarında olmaktır. kimsenin gençlere karışmaması iyi bir şey destek verdikleri sürece sıkıntı yok bence. yarım saatlik mesafede oturuyorum kaynanama . 3 görümcem var biraz çekingenim yani benimle samimi olmak istediğini açıkça belli etmeyen kimseye adım atmam. onlar da benden bekliyorlar kii ben çağırdım kaç kere evli görümcem gelmek istemedi bile. o yüzden kimseye laf vermeyeceğin şekilde üstüne düşeni yap sen kötü olma eşin bişey diyemesin aranızda sorun çıkmasın yeter. varsın onlar soğuk olsun eşinle iyi ol yeter. ben covid geçirdim test yaptırmaya gideceğim gün kaynanam geldi eşimin bir gün önce bağırmasıyla. zorla kalkıp kahvaltı hazırladım. bana önce yemek yaparım dedi. sonra erkenden kalkmaya niyetlendi covidliysem diye kızları endişelendirdi arayıp. ama ondan önce oturup karşılıklı kahvaltı etti benimle. benim covidli olma ihtimalim akıllarına gelince ne yemek geldi aklına ne dee merhamet. sonra n'oldu eşimle beraber hazırladık. anne baban bile yabancı oluyor evler ayrılınca. samimiyete gerek yok kimseyle kendi ailen gibi yakın olamazsın. yaranmaya çalışmak ezilmekten başka bir şey değil sana adım atana onun attığı kadar adım at. gerisi boşş.
size ne kendileri nerde yaşayacağını düşünmüyorsa önemsemiyorsa giderler düğün parasını otelde yerler ya da son dakika çaresiz kalıp ilk buldukları evle kazıklanırlar. naparlarsa yapsınlar. biri size ilgilenin mi diyor?haftaya düğünleri var ve ev daha tutulmadı bulamıyorlar ama kendi aileleri ilgilenmiyor ben mi ilgileneceğim? mantıklı mı yani?