Anket Eşinizin dininize düşkün biri olması,sizin için ne kadar önemli?

eşinizin dininize düşkün biri olması,sizin için ne kadar önemli?

• aman beee yakisikli ossun brad pitte benzesin yeter..

OY: 0 0,0%
  • parasi olsun banane banane..

OY: 1 0,6%
  • arada bi aklina gelsin yaa nolcekki..

OY: 6 3,4%
  • yaa sevdikten sonra isterse gayri müslim ossun ne yazar ask lazim ask ask..

OY: 32 18,3%
  • muhakkak dinine bagli inancli biri olsunki banada bilmediklerimi ögretsin

OY: 136 77,7%

• Ankete Katılan
    175
her koyun kendı bacagından asılır diye bişey diyemecegim sonucta eşimin dini benım dınımdır ve yerı gelır benım bılmedıklerıme o önayak olur,yerı gelır onun bilmedıklerıne ben önayak olurum.
dinimizde ahiret kavramı vardır ve ben eşimin dinsiz olupta veya az bilgisi olupta yaa bu da bana yeter diyip öbür tarafta cehennemde yanmasına asla gözyumamam asla dayanamam.

cennette de ayrılmamak için ikimizin de düşkün olmasını isterdim ve elden geldiğince öyle olmaya çalışıyoruz.o beni her türlü tamamlıyor.iyi ki onu seçtimmmm:16:
Allahtan korkandan korkma demişler

çok tutucu dindar olmasına gerek yok allah korkusu olsun yeter , arada rakı balık yapmak ta lazım :)

her koyun kendı bacagından asılır diye bişey diyemecegim sonucta eşimin dini benım dınımdır ve yerı gelır benım bılmedıklerıme o önayak olur,yerı gelır onun bilmedıklerıne ben önayak olurum.
dinimizde ahiret kavramı vardır ve ben eşimin dinsiz olupta veya az bilgisi olupta yaa bu da bana yeter diyip öbür tarafta cehennemde yanmasına asla gözyumamam asla dayanamam.

ama senin inancına göre cehennemde yanacak onun inancına göre böyle bir durum yok, dinine inananlar kendi dinine inanmayanların hepsi cehennemde yanacak diyor, fakat diğer taraftan da bakmak lazım, inanmayanlar böyle bir durumun olmasını beklemiyorlar. sen nasıl kendi düşünceleri inancı olan bir bireysen ve yanacağını düşünüyorsan, diğer kişinin de kendi inancı kendi düşünceleri var o da ayrı bir birey, kimse kimseyle aynı benlikte buluşamaz ki :34:

ailemde akrabalarımda ve çevremde farklı dinden farklı kültürlerden farklı inançlardan insanlar var ve kimse kimseye sen benim dinimden inancımdan değilsin bu yüzden cehennemde yanacaksın demiyor ve ilişkilerini de çok güzel sürdürebiliyorlar. hoşgörü olduktan sonra çok sağlam ilişkiler yürütülebilir, her türlü...

benim icin cok onemli. esle ayni yataga girerken ayni yone secde etmemek cok aci. benim esimle bu konuda problemim yok cok sukur ama; problemleri olan ciftler var. zor bir durum vesselam.

evlenirken eşim allaha bile inanmadıgına göre önemli olmamış demek ki :))

Dinine düşkün olması benim için son derece önemli hatta çok çok önemli...
ilerdeki eşim kati bir şekilde müslüman olmak zorunda hatta mezhep ayrımı bile olmamalı cünkü dini yaşama ve cocugumu ona göre yonlendirmede sorun yaratabilir... zaten evlilik dediğin cennetdede beraber olacak şekilde yaşanmalı... bunun yoluda burdan geçiyor

Back