Anket Eşinizin dininize düşkün biri olması,sizin için ne kadar önemli?

eşinizin dininize düşkün biri olması,sizin için ne kadar önemli?

• aman beee yakisikli ossun brad pitte benzesin yeter..

OY: 0 0,0%
  • parasi olsun banane banane..

OY: 1 0,6%
  • arada bi aklina gelsin yaa nolcekki..

OY: 6 3,4%
  • yaa sevdikten sonra isterse gayri müslim ossun ne yazar ask lazim ask ask..

OY: 32 18,3%
  • muhakkak dinine bagli inancli biri olsunki banada bilmediklerimi ögretsin

OY: 136 77,7%

• Ankete Katılan
    175
aman beee yakisikli ossun brad pitte benzesin yeter..
parasi olsun banane banane..
arada bi aklina gelsin yaa nolcekki..
yaa sevdikten sonra isterse gayri müslim ossun ne yazar ask lazim ask ask..
muhakkak dinine bagli inancli biri olsunki banada bilmediklerimi ögretsin

sorulan soruya göre şıklar o kadar birbirinden uzakki:sm_confused:
açıkcası şurdaki şıkların hiçbirinde tercihim yok:sm_confused:sırf anket sonucunu merak ettiğim için son şıkkı işaretledim durum ne ahvalde diye...:uhm:
eminim katılımcı olanların çoğuda benim gibi yaptı...dinine saygısı olan ve onu yaşamayı isteyen ama fanatizm boyutuna getirmeden kararında olmasına özen gösteren bir kişi yukarda hangi şıkkı işaretlesin:sm_confused:arada bi aklina gelsin yaa nolcekki.. bu şık ta benim düşünceme çok hafif kalır....çünkü arada bir dini aklına gelen bir eş te istemem hayatımda....son şık ta biraz göreceli:sm_confused:...muhakkak dinine bağlı ve inançlı olsun derken....ne kadar mesela etrafını baskı altına alıp milletin kafasının üstünde demoklesin kılıçı gibi sallayıp duran despot bir eş mi?...sonra banada bilmediklerimi öğretsin bence bu cümlede amacını aşmış....şöyleki siz (yani genelin üstünden siz) dininizi derin boyutu ile yaşamak istiyorsanız gerekli bilgileri edinmek için eşinizin bu konuda bilgili olması ve sizi öğretmesi gereksizdir....zaten içinizde o varsa siz gerekli bilgileri edineceğiniz kaynakları gayet güzel bulabilirsiniz....dünya kadar ilmihal,hadis,fıkıh,tasavvuf,dini açıklamalar olan kitaplar,kurslar hocalar var:sm_confused:hiç biri olmazsa tüm bunları bir arada bulabileceğiniz internet denen birşey var ve bi dünyada site....işki insanın içinde olsun yani o kaynağına akar...eşi bilsede bilmesede farketmez...ha ama bir evde eş durumundaki kişi ile aynı derece ve derinlikte bir görüş sahibi olmak derseniz işte bu çok önemlidir...bunun dışında eşimin öğretmenliğine açık konuşmam gerekirse hiçte ihtiyacım yok....neticede oda insan sahip olduğu bilginin sağlam ve doğru olduğunu bana garanti edemez:sm_confused:....
bizim evimizde bu konu bana göre olması gerektiği gibi...
eşimde bende çok şükür elhamdülillah inanç sahibi insanlarız....dini bilgilerimiz birbirimizle denk boyutta...ama duyduğumuz birşey karşısında karşılıklı fikir istişaresi yaparız...bana mantıklı gelen ona gelmeyebilir yada tam tersi...karşılıklı konuşmamızda ortak bir payda yakalamamış olsakta kimse zorla karşısındakine kendi fikrini zorla kabul ettirmeyede kalkmaz....:sm_confused:ibadetlerimizi elimizden geldiğince yaparız..(eksiklerimiz var tabii...Allah tamamlama fırsatı verir inşallah)...toplum ve sosyal yaşantımızda ve beşeri ilişkilerimizde dinimizin çizdiği sınırlara hassas oluruz...sadakamız,zekatımız,fitremizi verir,helal ve haramı dikkate alıp kul hakkına girmemeye özen gösteririz...(bilmeden kusurlarımız olmuşsada Allah affetsin)....ama dediğim gibi biz dinimizi Allah ve kul boyutunda fanatizme vardırmadan ölçülü ve hassas yaşıyoruz...aralara kişiler ve şahısları sokmadan,toplumsal gruplaşmalar boyutuna getirmeden....yaradılanı severim yaradandan ötürü fikrini özümseyerek.....

bu durumda olan ben ve benim gibiler hangi şıkkı işaretlesin...:sm_confused:
diğer şıkları kafadan eledim onları tercih edenlerede saygım var.... brad pitt gibi kocam olsa ne olacak zengin olsa ne olacak...güvenme güzelliğine bir sivilce yeter,güvenme zenginliğine bir kıvılcım yeter...yüzü güzel olupta kalbi çirkin olacaksa güzelliği başını yesin derim...maddiyata gelince kimseye muhtaç olmayayım,zaruri ve insani ihtiyaçlarımı karşılayacak kadar olsa kafi....(az verip hırsız etmesin,çok verip arsız etmesin meselesi),aşk 'a gelince ben hayatta aşktan çok daha önemli şeyler olduğuna inanıyorum...belki yaşım ve konumum öyle düşündürüyor olabilir ama ben gençkızkende öyle pek aşk meşk konuları ile haşır neşir değildim...yapımdan geliyor galiba...ben saygı ve kişilerin birbirine olan davranışlarına ve karakter saygınlığı,erdeme daha çok inanırım....

İstemem dinine düşkün biri , ayrıca dine düşkünlük nasıl olur ki ? . Hangi dinden ise o dinin kurallarını elbetteki bilmeli ama uygulaması vb. beni ilgilendirmez. Sonuçta din kul ile Allah arasındaki bir olgu ...

bazi arkadaslar dinine duskun olmasi onemli degil temiz kalpli, sadakatli ,sevgili durust olsun yeter gerisi onemli degil demis ama malesef bunlar dinini tam anlamiyla uygulamiyan yani Allah korkusu olmayan bir insanda olacagini sanmiyorum saydigim seyler varmis gibi gorunsede bir yerde patlak verir cunku Allah tan korkmayan adam kuldan hic cekinmez korkmaz bu benim dusuncem

insanin dinine bagli olmasi guzel bir sey.dinine bagli olmasini isterdim.Allaha sukurki oyle esim :asigim:

ben dinime düşkün,değilim.onunda olmasını pek istemem doğrusu.uyum sağlayamayız.... birbirimize karışırız.

kendi dinimden olmasi bir kere sart

istedigim kadar asik oliyim ama evlencegim insan islam dininden olmali

ben bunun yükünü ahirette tasiyamam

kendi dinimden olmayan birinin hayati ister istemez benide yolumdan saptirir

ben ne kadar istemesemde bu böyle olabilir,bu evliligin sonu zaten ya ayriliktir ya sapkinlik

tabi bu bana göre ,bencesi yani :)

kesinlikle dindar bir insan olmalı diye düşünür ve isterdim ve oldu;Allaha şükür daha da öyle olmaya çalışıyoruz ikimiz de ve birbirimizi bu yönde uyarıyoruz bilgi veriyoruz...hayattaki en önemli şey bu işte yoksa o toprağın altına girdiğimizde halimiz harap olur Allah esirgesin...hayattaki en önemli şey dinimize göre bir hayat yaşamaktır;bizi yoktan var eden Allah buraya bizi zevk-i sefa sürmemiz için yollamadı burası bir sınav yeridir ve gideceğimiz yer de bellidir...

Son düzenleyen: Moderatör:
din,inanç Allah la kul arasındadır bana göre ....kimseyi ilgilendirmez ...ne karışırım ne karıştırırım...

herşeyden önce müslüman olması şart ...başka dinden adamla işim olmaz ...ben eğer müslümansam bilinçli bir müslümanım elhamdülillah ..dinimin emrettiği de aynı dinden bir ile evlenmemdir ..o yüzden herşeyden önce müslüman olmalı ...ayrıca da dinine bağlı biri olması gerekir..dinine bağlı olmayan adamla işim olmaz ki ..çünkü ben müslümanım .ve müslümanlık zaten bütün insani ahlaki değerleri en üst seviyede taşıyan dindir ...hoşgörü ,adalet ,sevgi ,saygı ,ahlak, fakire yardım v.s. herşey islamda vardır ..dolayısı ile dinine bağlı olmayan ALLAH korkusu taşımayan adam zaten bu vasıflara sahip olamaz ki ...ye iç yat mantığı taşıyan adam ne işe yarar ki ...ALLAH ı her daim hatırlayan ,hareketlerinde bunu yansıtan ,adil, hoşgörülü, sevgili ,kin tutmayan ,ailesine bağlı ,harama helale dikkat eden adamla işim olur benim..bunlar da zaten islamda olduğu için dinine bağlı olması şarttır ...

"Arada bir aklına gelsin". Mümkünse hiç gelmesede olur. -Ki erkek arkadaşımda bende öyleyiz. zemuszemus

abartmadan dinine bağlı olsun isterdim tabii. ama değil ne yapalım atalım mı kaydirigubbakcemile3

Din bir yaşam tarzıdır.
Yaşamımı tümüyle etkiler.
O yüzden dini inancı yerinde olması çok önemli benim için.
Eşimle birlikte namaz kılmak ramazanda birlikte teravih namazı için camiye gitmek.Gece birlikte sahura kalkmak.Hacca gitmek isterim.
Farklı dinden biriyle bunları zaten yaşayamam.

Son düzenleme:
Back